Karîn'den Korun
Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşlerim, İnternette bir sohbet de dinlediğim biraz da internetten araştırıp harmanladığım bilgileri size sunuyorum.
Karin Nedir?
Bir çocuk doğduğu zaman nasıl ki melekler (hafaza) ona müvekkel kılınır, birde şeytan ona musallat edilir. Yani sağımızda solumuzda yazıcı meleklerimiz olduğu gibi birde insanın şeytanı vardır. İşte bu şeytana karîn denir. Karîn yakın arkadaş demektir.
Bununla ilgili;
Bu ne demek biliyormusunuz, doğduğumuz günden bugüne kadar yanımızdan hiç ayrılmayan birde özel şeytanımız var aynı müvekkel kılınan melekler gibi. Allah'u Teala (c.c) korusun eğer ki cehenneme giderse o kişi karîn'i ile zincirlenerek birlikte yanarlar
Bununla ilgili;
Karîn'i Allah'u Teala (c.c) bize imtihan için vermiştir. Ondan korunmamız için Hak yoluna dönmemiz Allah'u Teala'yı sürekli hatırlamalı ve ibadet etmeliyiz.
Bununla ilgili;
Öldüğümüz zaman Allah'u Teala meleklerimize mezarımızın başında beklemesini emretmiştir ve amel defteri kapansa dahi mükafat olan sevaplar yazılmaya devam etmiştir ve karînimiz olan şeytan da ölmez.
Allah'u Teala (c.c) hepimize karîn'inden korunmayı nasip etsin dostlarım. Eğer ki bir şeyi yanlış anlayıp buraya yazdıysam ise de Rabbim beni affetsin sizde hakkınızı helal edin sadece bir şeyler paylaşıp dostlarıma yararlı olayım diye açıyorum bu konuyu.
Sohbetin video linki de burada, isteyen ordan da bakabilir: http://youtu.be/s9ynHu-_HqI?t=1h45m27s
Selamün Aleyküm tüm dostlarıma Allah Dinimizden ayırmasın.
Karin Nedir?
Bir çocuk doğduğu zaman nasıl ki melekler (hafaza) ona müvekkel kılınır, birde şeytan ona musallat edilir. Yani sağımızda solumuzda yazıcı meleklerimiz olduğu gibi birde insanın şeytanı vardır. İşte bu şeytana karîn denir. Karîn yakın arkadaş demektir.
Bununla ilgili;
Erkek olsun kadın olsun her insanın bir şeytanı ve meleği vardır.
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
“ Sizlerden her bir kimsenin yanına, cinlerden bir karin ve meleklerden bir karin tevkil edilmiştir. Sahabeler: “Sana da mı ey Allah’ın Resulü?” dediler. Resulullah: “Bana da. Ancak Allah onun hakkında bana yardım etti ve Müslüman oldu. Bana hayırdan başka bir şey emretmiyor.” (Müslim, Ahmed)
Buradaki Müslüman oldu demek teslim oldu bana zarar veremedi demektir. Zaten kelime olarak Müslüman teslim olan kayıtsız şartsız boyun eğen demektir.
SÂFFÂT SÛRESI 50: Derken onlar birbirlerine dönmüş, anılarını soruşturuyorlar.
51: İçlerinden bir sözcü: "Benim her an iç içe ikiz sırdaş karînim var
Bu ne demek biliyormusunuz, doğduğumuz günden bugüne kadar yanımızdan hiç ayrılmayan birde özel şeytanımız var aynı müvekkel kılınan melekler gibi. Allah'u Teala (c.c) korusun eğer ki cehenneme giderse o kişi karîn'i ile zincirlenerek birlikte yanarlar
Bununla ilgili;
ZUHRÛF - 38
حَتَّى إِذَا جَاءنَا قَالَ يَا لَيْتَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ بُعْدَ الْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ الْقَرِينُ
Hattâ izâ câenâ kâle yâ leyte beynî ve beyneke bu’del meşrikayni fe bi’sel karîn(karînu).
Sonunda bize geldiğinde, arkadaşına, “Keşke benimle senin aranda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı! Ne kötü arkadaşmışsın!” der.
Karîn'i Allah'u Teala (c.c) bize imtihan için vermiştir. Ondan korunmamız için Hak yoluna dönmemiz Allah'u Teala'yı sürekli hatırlamalı ve ibadet etmeliyiz.
Bununla ilgili;
Kaf suresi 27.ayet:
قَالَ قَرِينُهُ رَبَّنَا مَا أَطْغَيْتُهُ وَلَٰكِنْ كَانَ فِي ضَلَالٍ بَعِيدٍ
Arkadaşı (olan şeytan) der ki: “Ey Rabbimiz! Onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi.”
Yemeğe besmelesiz başladın mı seninle yer,
Eşinle ilişkiye girsen besmelesiz seninle ortak olur,
İsra suresi: 64 - "Onlardan gücünün yettiğini yerinden oynat. Atlıların ve yayalarınla onların üzerine yaygarayı bas! Mallarda ve çocuklarda onlara ortak ol! Ve onlara vaadlerde bulun." Fakat şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaad etmez.
Öldüğümüz zaman Allah'u Teala meleklerimize mezarımızın başında beklemesini emretmiştir ve amel defteri kapansa dahi mükafat olan sevaplar yazılmaya devam etmiştir ve karînimiz olan şeytan da ölmez.
Allah'u Teala (c.c) hepimize karîn'inden korunmayı nasip etsin dostlarım. Eğer ki bir şeyi yanlış anlayıp buraya yazdıysam ise de Rabbim beni affetsin sizde hakkınızı helal edin sadece bir şeyler paylaşıp dostlarıma yararlı olayım diye açıyorum bu konuyu.
Sohbetin video linki de burada, isteyen ordan da bakabilir: http://youtu.be/s9ynHu-_HqI?t=1h45m27s
Selamün Aleyküm tüm dostlarıma Allah Dinimizden ayırmasın.