Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karin - Karîn Nedir? (1 Kullanıcı)

Karîn'den Korun

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşlerim, İnternette bir sohbet de dinlediğim biraz da internetten araştırıp harmanladığım bilgileri size sunuyorum.

Karin Nedir?

Bir çocuk doğduğu zaman nasıl ki melekler (hafaza) ona müvekkel kılınır, birde şeytan ona musallat edilir. Yani sağımızda solumuzda yazıcı meleklerimiz olduğu gibi birde insanın şeytanı vardır. İşte bu şeytana karîn denir. Karîn yakın arkadaş demektir.

Bununla ilgili;

Erkek olsun kadın olsun her insanın bir şeytanı ve meleği vardır.

Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

“ Sizlerden her bir kimsenin yanına, cinlerden bir karin ve meleklerden bir karin tevkil edilmiştir. Sahabeler: “Sana da mı ey Allah’ın Resulü?” dediler. Resulullah: “Bana da. Ancak Allah onun hakkında bana yardım etti ve Müslüman oldu. Bana hayırdan başka bir şey emretmiyor.” (Müslim, Ahmed)

Buradaki Müslüman oldu demek teslim oldu bana zarar veremedi demektir. Zaten kelime olarak Müslüman teslim olan kayıtsız şartsız boyun eğen demektir.

SÂFFÂT SÛRESI 50: Derken onlar birbirlerine dönmüş, anılarını soruşturuyorlar.
51: İçlerinden bir sözcü: "Benim her an iç içe ikiz sırdaş karînim var

Bu ne demek biliyormusunuz, doğduğumuz günden bugüne kadar yanımızdan hiç ayrılmayan birde özel şeytanımız var aynı müvekkel kılınan melekler gibi. Allah'u Teala (c.c) korusun eğer ki cehenneme giderse o kişi karîn'i ile zincirlenerek birlikte yanarlar

Bununla ilgili;

ZUHRÛF - 38

حَتَّى إِذَا جَاءنَا قَالَ يَا لَيْتَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ بُعْدَ الْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ الْقَرِينُ

Hattâ izâ câenâ kâle yâ leyte beynî ve beyneke bu’del meşrikayni fe bi’sel karîn(karînu).

Sonunda bize geldiğinde, arkadaşına, “Keşke benimle senin aranda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı! Ne kötü arkadaşmışsın!” der.

Karîn'i Allah'u Teala (c.c) bize imtihan için vermiştir. Ondan korunmamız için Hak yoluna dönmemiz Allah'u Teala'yı sürekli hatırlamalı ve ibadet etmeliyiz.

Bununla ilgili;

Kaf suresi 27.ayet:
قَالَ قَرِينُهُ رَبَّنَا مَا أَطْغَيْتُهُ وَلَٰكِنْ كَانَ فِي ضَلَالٍ بَعِيدٍ
Arkadaşı (olan şeytan) der ki: “Ey Rabbimiz! Onu ben azdırmadım, fakat kendisi derin bir sapıklık içinde idi.”

Yemeğe besmelesiz başladın mı seninle yer,
Eşinle ilişkiye girsen besmelesiz seninle ortak olur,
İsra suresi: 64 - "Onlardan gücünün yettiğini yerinden oynat. Atlıların ve yayalarınla onların üzerine yaygarayı bas! Mallarda ve çocuklarda onlara ortak ol! Ve onlara vaadlerde bulun." Fakat şeytan onlara aldatmadan başka bir şey vaad etmez.

Öldüğümüz zaman Allah'u Teala meleklerimize mezarımızın başında beklemesini emretmiştir ve amel defteri kapansa dahi mükafat olan sevaplar yazılmaya devam etmiştir ve karînimiz olan şeytan da ölmez.

Allah'u Teala (c.c) hepimize karîn'inden korunmayı nasip etsin dostlarım. Eğer ki bir şeyi yanlış anlayıp buraya yazdıysam ise de Rabbim beni affetsin sizde hakkınızı helal edin sadece bir şeyler paylaşıp dostlarıma yararlı olayım diye açıyorum bu konuyu.

Sohbetin video linki de burada, isteyen ordan da bakabilir: http://youtu.be/s9ynHu-_HqI?t=1h45m27s

Selamün Aleyküm tüm dostlarıma Allah Dinimizden ayırmasın.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardeşim
ALLAH Celle Celalühü razı olsun ilk defa sizden duydum, öğrendim...
Bende "Karin" ne diyordum.. ::)
Teşekkürler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşlerim, İnternette bir sohbet de dinlediğim biraz da internetten araştırıp harmanladığım bilgileri size sunuyorum.

Karin Nedir?

Bir çocuk doğduğu zaman nasıl ki melekler (hafaza) ona müvekkel kılınır, birde şeytan ona musallat edilir. Yani sağımızda solumuzda yazıcı meleklerimiz olduğu gibi birde insanın şeytanı vardır. İşte bu şeytana karîn denir. Karîn yakın arkadaş demektir.

Bununla ilgili;

Bu ne demek biliyormusunuz, doğduğumuz günden bugüne kadar yanımızdan hiç ayrılmayan birde özel şeytanımız var aynı müvekkel kılınan melekler gibi. Allah'u Teala (c.c) korusun eğer ki cehenneme giderse o kişi karîn'i ile zincirlenerek birlikte yanarlar

Bununla ilgili;

Karîn'i Allah'u Teala (c.c) bize imtihan için vermiştir. Ondan korunmamız için Hak yoluna dönmemiz Allah'u Teala'yı sürekli hatırlamalı ve ibadet etmeliyiz.

Bununla ilgili;

Öldüğümüz zaman Allah'u Teala meleklerimize mezarımızın başında beklemesini emretmiştir ve amel defteri işlemeye devam etmiştir ve karînimiz de ölmez.

Allah'u Teala (c.c) hepimize karîn'inden korunmayı nasip etsin dostlarım. Eğer ki bir şeyi yanlış anlayıp buraya yazdıysam ise de Rabbim beni affetsin sizde hakkınızı helal edin sadece bir şeyler paylaşıp dostlarıma yararlı olayım diye açıyorum bu konuyu.

Sohbetin video linki de burada, isteyen ordan da bakabilir: 53. Hafta - Cübbeli Ahmet Hoca - (25 Kasım 2011) Flash TV Sohbeti - YouTube

Selamün Aleyküm tüm dostlarıma Allah Dinimizden ayırmasın.

Bence bu konu yanlışa gidiyor...Mezarda karin ölmezmiş falan o da nereden çıktı ?...Karin doğacak çocuğun eşimi denmek isteniyor...Anlaşılmadı...Karışık işlemişsiniz...İnternet ten değil Kur'an-ı Kerimde doğrulamak daha uygundur...

Karîn'den Korun

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır yanlış anlaşılmak istemem hele yanlış anlatmak hayatta istemem kardeşim Allah korusun. Karîn'in ölmediğini verdiğim sohbet videosunda ki hoca kaynaklarıyla anlatıyor ordan bakabilirsin. Eğer hala yanlış birşey varsa uyarırsan düzeltirim ben bilgi amacıyla koydum. Baştan sakin bir şekilde okuyarak ve video sohbeti izlersen anlayacaksındır. Allah yanlışlardan korusun yanlışa sapmamızı nasip etmesin inşallah. Selametle

Selamun Aleyküm

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Okumaya gerek yok çünkü öyle bir şey yok...Mezarda İNSAN Allah C.C. nun garantisi altında defter kapalı arza hazır...
Ya Cennetten bahçe ...Yada Cehennemden bir sahne ...Allah C.C. yardım etsin...

Karîn'den Korun

Kayıtlı Kullanıcı
@yakais

Bir müslüman ölünce amel'i biter mükafatları bitmez yazılmaya devam eder. Şöyle bir yazı var kaynakları da içinde okumanı tavsiye ederim.

İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak şu üçü bundan müstesnadır Mumsema İnsan ölünce amel defteri kapanır Ancak şu üçü bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden salih evlat bırakan) [Buhari]

Burada bildirilen üç amel:

Sadaka-i cariye, devam eden hayır hasenat demektir Cami, vakıf, çeşme, yol yapmak, ağaç dikmek, okul, su kanalları yapmak gibi, insanlara faydası olan her şey

Faydalı eser bırakmak, dinimize dünyamıza faydalı olan her eser buna dahildir Mushaf, fıkıh kitabı, tefsir kitabı, ilmihal kitabı, tıp kitabı, fizik, kimya kitabı faydalı kitaplardandır Kasetler, CD’ler, filmler faydalı olmak şartı ile hepsi sadaka-i cariye hükmündedir Faydalı bir radyo, faydalı televizyon, faydalı gazete, faydalı dergi, faydalı bir internet sitesi gibi her çeşit yayın, sadaka-i cariyeye dahildir

Salih çocukların duası ve istiğfarları, birer sadaka-i cariyedir Yani ana babanın defterine hep sevap yazılmasına sebep olurlar Çocuklar, ölmüş ana babaları için, kurban keserse, Fatiha okursa, sadaka verirse, yemek yedirirse, yahut dua ederse ana babasının günahları affolur, amel defterlerine sevap yazılır Mesela İbrahim aleyhisselam (Ey Rabbimiz, [Kıyamette] hesaba çekildiği gün, beni, ana-babamı ve bütün müminleri mağfiret et) diye dua etmiştir (İbrahim 41)

Bir hadis-i şerif meali:

(Şu yedi şeyi yapan, öldükten sonra da devamlı sevap kazanır:

1- [Dine uygun] ilmi bir eser yazan,

2- Bir çeşme yapan,

3- Bir su kuyusu açan,

4- Bir meyveli ağaç diken,

5- Bir cami yapan,

6- Bir Mushaf yazan,

7- Geriye salih bir evlat bırakan) [Ebu Davud]

Ölen bir müslümanın hiçbir sadaka-i cariyesi olmasa bile, onun için diğer müslümanlar dua ederse, o kabirde sevapları çoğalır Kabrinde günahsız hale gelebilir Bir hadis-i şerif meali:

(Dirilerin de ölülere hediyesi, onlar için dua ve istiğfar etmektir) [Deylemi]

İlim yolunda iken ölenin de ameli öldükten sonra devam eder Hatta ilim öğrenirken ölen şehittir Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:

(İlim öğrenirken ölen şehiddir Şehid, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesap, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider) [Hatib, Beyheki]

(İlim yolunu tutana, Allahü teâlâ Cennet yolunu açar) [Tirmizi]

(Mümine, öğrendiği, yaydığı ilmin sevabı, ölümünden sonra da devam eder) [İbni Mace]

İlim yolunda gibi hac yolunda ölene bile, dirilene kadar sevapları yazılır İşte bir hadis-i şerif meali

(Hac yolunda ölene, kıyamete kadar hac sevabı yazılır) [Ebu Ya’la]

Görüldüğü gibi adam hacca gitmek istiyor gidemiyor yolda ölüyor Hep Allah yolunda olduğu için öldükten sonra da ameli yazılıyor İlim öğrenmek, ilmi yaymak da hep böyledir Bir hadis-i şerifte de, (İlim yolunda ölen, kabre cahil girse de, âlim olarak dirilir) buyuruldu Dinimizde, önemli bir husus da şudur Bir insan hiçbir iyilik yapmasa da, bir iyiliğe sebep olmuşsa, o iyiliği yapmış gibi kendisine sevap verilir Bir hadis-i şerif meali

(Hayra, iyiliğe vesilen olan onu yapan gibi sevaba kavuşur) [Tirmizi, İ Ahmed]

Mesela bir cahil, bir ilim talebesinin okumasına sebep oluyor, o da okuyor âlim oluyor Bu cahil ölünce, Allahü teâlâ, ilme vesile olan bu kimseyi kabrinden âlim olarak diriltiyor Kendimiz yapamasak bile, o işe vesile olmamız, nimetlere kavuşmamıza sebep oluyor

Allah-u Teala bizi öldükten sonra amelleri devam eden kullarından eylesin Amin

Edit: Yanlış anlaşılabilecek bir cümleyi yakais kardeşim sayesinde düzelttim, Allah razı olsun
Selamun Aleyküm

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) razı olsun ilk defa duymuş oldum bende :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Dinle ! Yakais dinle!:a35:Öğrenmek gerekir belkide...
YA RAB! senin demediklerini derler, dinleyelim yinede...???
(Aman kardeş alınma, aklıma öyle geldi , bazen olgun, bilgili kişilere, yeni az bilgili tecrübesizler bilir gibi iddaa ederler de o bakımdan dedim, zaman işte.. )

Karîn'den Korun

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfurullah bende çoğu şeyi yeni öğreniyorum melissa kardeşim daha yolun en başındayım, Allah ilimimize zeval vermesin, bilip de paylaşmayanlardan etmesin. Amin.

Selametle,Selamun Aleyküm

yakais

Yasaklı Kullanıcı
@yakais

Bir müslüman ölünce amel'i biter mükafatları bitmez yazılmaya devam eder. Şöyle bir yazı var kaynakları da içinde okumanı tavsiye ederim.

İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak şu üçü bundan müstesnadır Mumsema İnsan ölünce amel defteri kapanır Ancak şu üçü bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden salih evlat bırakan) [Buhari]

Eyvallah...
Burada bildirilen üç amel:

Sadaka-i cariye, devam eden hayır hasenat demektir Cami, vakıf, çeşme, yol yapmak, ağaç dikmek, okul, su kanalları yapmak gibi, insanlara faydası olan her şey
Eyvallah...
Faydalı eser bırakmak, dinimize dünyamıza faydalı olan her eser buna dahildir Mushaf, fıkıh kitabı, tefsir kitabı, ilmihal kitabı, tıp kitabı, fizik, kimya kitabı faydalı kitaplardandır Kasetler, CD’ler, filmler faydalı olmak şartı ile hepsi sadaka-i cariye hükmündedir Faydalı bir radyo, faydalı televizyon, faydalı gazete, faydalı dergi, faydalı bir internet sitesi gibi her çeşit yayın, sadaka-i cariyeye dahildir
Sıratul Mustakim yolunda ise eyvallah...
Salih çocukların duası ve istiğfarları, birer sadaka-i cariyedir Yani ana babanın defterine hep sevap yazılmasına sebep olurlar Çocuklar, ölmüş ana babaları için, kurban keserse, Fatiha okursa, sadaka verirse, yemek yedirirse, yahut dua ederse ana babasının günahları affolur, amel defterlerine sevap yazılır Mesela İbrahim aleyhisselam (Ey Rabbimiz, [Kıyamette] hesaba çekildiği gün, beni, ana-babamı ve bütün müminleri mağfiret et) diye dua etmiştir (İbrahim 41)

Eyvallah...
Bir hadis-i şerif meali:

(Şu yedi şeyi yapan, öldükten sonra da devamlı sevap kazanır:

1- [Dine uygun] ilmi bir eser yazan,

2- Bir çeşme yapan,

3- Bir su kuyusu açan,

4- Bir meyveli ağaç diken,

5- Bir cami yapan,

6- Bir Mushaf yazan,

7- Geriye salih bir evlat bırakan) [Ebu Davud]

Ölen bir müslümanın hiçbir sadaka-i cariyesi olmasa bile, onun için diğer müslümanlar dua ederse, o kabirde sevapları çoğalır Kabrinde günahsız hale gelebilir Bir hadis-i şerif meali:

(Dirilerin de ölülere hediyesi, onlar için dua ve istiğfar etmektir) [Deylemi]

Eyvallah...
İlim yolunda iken ölenin de ameli öldükten sonra devam eder Hatta ilim öğrenirken ölen şehittir Bu konudaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:

(İlim öğrenirken ölen şehiddir Şehid, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesap, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider) [Hatib, Beyheki]

(İlim yolunu tutana, Allahü teâlâ Cennet yolunu açar) [Tirmizi]

(Mümine, öğrendiği, yaydığı ilmin sevabı, ölümünden sonra da devam eder) [İbni Mace]

İlim yolunda gibi hac yolunda ölene bile, dirilene kadar sevapları yazılır İşte bir hadis-i şerif meali

(Hac yolunda ölene, kıyamete kadar hac sevabı yazılır) [Ebu Ya’la]

Görüldüğü gibi adam hacca gitmek istiyor gidemiyor yolda ölüyor Hep Allah yolunda olduğu için öldükten sonra da ameli yazılıyor İlim öğrenmek, ilmi yaymak da hep böyledir Bir hadis-i şerifte de, (İlim yolunda ölen, kabre cahil girse de, âlim olarak dirilir) buyuruldu Dinimizde, önemli bir husus da şudur Bir insan hiçbir iyilik yapmasa da, bir iyiliğe sebep olmuşsa, o iyiliği yapmış gibi kendisine sevap verilir Bir hadis-i şerif meali

(Hayra, iyiliğe vesilen olan onu yapan gibi sevaba kavuşur) [Tirmizi, İ Ahmed]

Mesela bir cahil, bir ilim talebesinin okumasına sebep oluyor, o da okuyor âlim oluyor Bu cahil ölünce, Allahü teâlâ, ilme vesile olan bu kimseyi kabrinden âlim olarak diriltiyor Kendimiz yapamasak bile, o işe vesile olmamız, nimetlere kavuşmamıza sebep oluyor

Allah-u Teala bizi öldükten sonra amelleri devam eden kullarından eylesin Amin

İnşallah...
Edit: Yanlış anlaşılabilecek bir cümleyi yakais kardeşim sayesinde düzelttim, Allah razı olsun
Selamun Aleyküm
Teşekkür ederim...YAKAİS...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim...YAKAİS...

Son nefes bitmeyince ders bitermi sizce?
Asıl ilginize duyarlılıgınıza, bizlerin Allah aşkına, Peygamber sevdasına ulaşmamız için çabanız için teşekkürler...
Allah razı olsun...
(Rabbim sana da ders verirler mi? bunu düşünmek beni güldürüyor.. olurya insan bu ders vermeye kalkar, haddi değil ama..)
O Rahimdir en ince şevkati sunar, Rabbim hayranım sana ...

Fxhrxttxn

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır yanlış anlaşılmak istemem hele yanlış anlatmak hayatta istemem kardeşim Allah korusun. Karîn'in ölmediğini verdiğim sohbet videosunda ki hoca kaynaklarıyla anlatıyor ordan bakabilirsin. Eğer hala yanlış birşey varsa uyarırsan düzeltirim ben bilgi amacıyla koydum. Baştan sakin bir şekilde okuyarak ve video sohbeti izlersen anlayacaksındır. Allah yanlışlardan korusun yanlışa sapmamızı nasip etmesin inşallah. Selametle

Selamun Aleyküm

Ve aleykümüsselam. Sohbetini dinlediğiniz hoca kimdir? Bana belirtilen durum gayet mantıklı geldi. Çünkü karînler cinlerden olanları, yanında bulunduğu kişinin ruh taklidini yaparak birçok kişiyi aldatmaktadır. Sohbeti ve sohbeti veren hocanın bilgilerini verirseniz, bir göz atmak isterim. Saygılarımla.

Fxhrxttxn

Kayıtlı Kullanıcı
Özür dilerim, videoyu gördüm. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt