Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kardeşlerim bana yardım eder misiniz? (1 Kullanıcı)

oznuragan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a müslüman kardeşlerim..elhamdülillah namazımı kılıyorum.elimden geldiğince vakitleri kaçırmamaya çalışıyorum..yalnız sabah namazlarına çoğunlukla uyanamıyorum.bazen saati kurduğumda saati kapattığımın farkında bile olmuyorum.bazen de sanki namazımı kalkıp kılmışım ve tekrar uyumuşum gibi bir his oluyo içimde.namaza kalkamayınca günüm çok kötü geçiyo..huzursuz oluyorum.yardımlarınızı bekliyorum değerli kardeşlerim.Allah hepinizden razı olsun..selam ve dua ile....Allah'a emanet olun.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam
bende de oluyor bazen kalkamamak kalkmadığım zamanda çok huysuz oluyorum seni çok ii anlıyorum sanki bişeyi yapıyorum ama başı yok eksik gibi.Kardeşim çoksamimi olduğun bi arkadaşına söyle seni kaldırsın çaldırsın telini biz bazen öyle yapıyoruz yada ailene söyle .gitmesinler başından sen kalkıncaya kadar benimkiler öyle yapıyodu bi ara. bu kalkmamazlık alışkanlık yapıyo insanda.Sabah namazının tadı bir başka kaçırmamaya çalışalım inşallah o güzelikten mahrum kalmayalım çok oku gece yatarken bazen inan bana saate telefona bile gerek kalmıyo hoca allahu ekber diyo insan gözünü açıyo o an da. çok oku kalkabileyim diye dua et kalkarsın inşallah

Allah yardımcın olsun

hayırlı geceler

oznuragan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

Allah razı olsun kardeşim inşallah daha çok okuyacağım.selam ve dua ile...

_MiM_

Kayıtlı Kullanıcı
şeytan-ı aleyhillaneh...

sizler gibi yeni tutunmaya çalışan mü'minleri öyle kolay bırakmaz. öyle kolay vazgeçmez. her mizaca uygun oyun kurmasını bilen bir mel'undur o.

onu yenebilmenin yolu 'ömer' olabilmektir!

sokakta gördüğünde korkusundan yolunu değiştirdiği...

onun gibi bir salabete ve sağlam bir duruşa kavuştuğunuzda saatler, ziller, tiktaklar önemini kaybedecektir artık!

sadece gözleriniz uyurken, bir ömür esas duruşta bekleyecektir yüreğiniz.

yüreğiniz... dediydim!

eğer... 'ol'abilirseniz,

artık saatin ve zillerin değil...

onun tiktaklarıyla uyanacaksınız.

hep...

'ALLaH', diyen!

muvaffakiyetler kardeşim.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=palatinotürk]
Selamun Aleyküm ..
Rabbim sabah namazlarını kılıp güne güzel başlamaktan mahrum bırakmasın inşallah faydalı olur
Allah'a emanet olun selam ve dua ile . ..

Sabah namazı uyku saatlerine rasladığı için uyanmak nefse agır gelmektedir İslâm âlimleri, uykusu agır olan kimselerin erken yatıp namaz için uyanmalarını tavsiye etmişlerdirGeç saatlere kadar oyalanıp namazı geçirmelerini doğru bulmamışlardır
sabah namazını kıldıgımız gün daha canlı ve şevklı oluruzKılmadıgımız gün ise dünyevî islerimizde bile bir isteksizlik, aksilik oldugu gibi psikolojik yapımızda da huzursuzluk meydana gelirMeselenin uhrevî mesuliyeti ise daha aciklidir

Gece yataga girerken maddî tedbir olarak çalar saati kurmanin yaninda, mânevî tedbir olarak da “ Innâ âtaynâ ” ve “ Âyetelkürsi ” gibi sûreleri okumak ve dua etmek uyanmamiza yardim edecektirÇünkü Cenab-i Hakkin bu is için vazifelendirdigi melekler vardir

Sabah namazının zevk ve heyecanı daha yatarken başlamalıdır. Söz gelişi, kalbimizden şöyle düşünebiliriz:

“ İçim sevinçle dolu. Çok heyecanlıyım. Bir an önce sabahın olmasını istiyorum. Çünkü, sabah olacak ve ben Rabbimle buluşacağım. Onun huzuruna çıkacağım. Her an bana ihsan ve ikramda bulunan, her zaman yardımıma koşan, derdimin dermanı, tek ve biricik sır dostum, hiçbir zaman beni terk etmeyen Rabbimin huzurunda el bağlayacağım. Ona yalvaracağım. Ona duâ edip secdeye kapanacağım. Allah’ım, Seni seviyorum, Sana ibâdet etmek istiyorum. Ne olur, beni huzuruna kabul et! Beni Seninle buluşamama bedbahtlığına düşürme! Beni sabah namazına şevkle kaldır ve kılmayı nasip et!”

İnanıyorum ki, Rabbimiz böylesi içten ve duygusal duâları kabul eder. Çünkü burada kulluğun çok ince bir sırrı vardır: Cenâb-ı Hak, huzuruna girmek için can atanı reddetmez!
İşte kim Rabbimizin huzuruna girmek için can atarsa, mutlaka emeline kavuşur. Allah Kendisine ibadet etmek isteyeni huzuruna alır
[FONT=palatinotürk]

[FONT=palatinotürk] [/FONT]
Sabah namazını kılan, Allah’ın garantisindedir

Sabah namazı, günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir. Dolayısıyla güne iyi başlayıp ilk imtihanı başarmalısınız ki, diğer imtihan ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olasınız.
Nitekim Peygamberimiz (a.s.m.), “ Kim sabah namazını kılarsa, Allah’ın garantisi altındadır” (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541) buyurarak bu gerçeği belirtmiyor mu?
Sabah namazını kılarak, güne “Allah’ın garantisi” altında başlayan bir mü’min, artık ertesi güne kadar karşılaşacağı mücadele ve tehlikelerde büyük bir güven ve güç sahibidir.
Bir insan güne nasıl başlarsa, genellikle geceye kadar öyle devam eder. Güne iyi başlayan, nefis ve şeytana karşı giriştiği savaşta zafer kazanan bir mü’min yatıncaya kadar başarılı olacaktır

Sabah namazını zamanında kılmak, Müslümanlar için çok önemlidir. Sabah namazı vakti; rızkların taksim edildiği, duaların kabul edildiği, rahmet ve bereketin en yoğun olduğu, gerek ruh ve gerek beden sağlığı açısından en mühim bir zaman dilimidir. Uykunun da en derin bir zamanı olduğundan kalkıp kılmak sevap bakımından da bereketlidir.
Resulullah buyuruyor ki: "Münafıklara sabah ile yatsı namazlarından daha ağır gelen hiç bir namaz yoktur. İnsanlar, bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi" (Buhari, Mevâkit 20- Müslim, Mesâcid 252)

Bir de sabah namazı konusunda düşülen gaflet; verilen ruhsatın, sürekli bir hak zannedilmesidir. Diğer namazlardan ayrı olarak bilindiği üzere sabah namazı zamanında kılınamamışsa, öğlen namazından önce kılındığı takdirde(kerahet vakti girmeden) sünnetinin de kazası kılınabilmektedir. Nasılsa sünnetiyle birlikte kılınıyor diye tatlı uykusundan kalkmayıp, uykusundan kalkınca kılmayı kendine adet haline getirenler çoktur. Hâlbuki sabah namazının kılınma vakti imsak la başlayıp, güneşin doğması ile bitmektedir. Diğer zamanlarda kılınan namaz, kaza olduğu için, bilerek kazaya bırakılan namazın vebali vardır.

Bu bir hak değildir. Hak ihlalidir. Uykudan uyanamamak ayrıdır. Uyanmamayı niyet etmek ayrıdır. Yüce Peygamberimiz, “pehlivan odur ki rakibinin sırtını yere getiren değil, nefsini mağlup edendir.” Buyurmakla işin en can alıcı noktasına işaret etmiştir. Nefislerimizin oyun ve oyuncağı olmaktan kurtulmanın yolu sabah namazından geçmektedir. Akşam yatağımıza yatarken sabah namazına kalkabilmek için özellikle niyet sağlamlığı ve gönülden dua ve niyazda bulunmamız gerekmektedir.
Haydi pehlivanlar!
Sabah Namazına
[/FONT][/FONT]​

oznuragan

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim Allah sizden razı olsun.yazdıklarınız çok güzel...Allah yardımcımız olsun inşALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt