Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kardeşim dediğim kişiden hayatımın kazığını yedim. (1 Kullanıcı)

beyaban

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim.

sevgili kardeşlerim,
öncelikle böylesine güzel bir foruma katıldığım için duyduğum mutluluğu anlatmak isterim.Allah razı olsun.

kardeşlerim,
canımdan çok sevdiğim ve evleneceğim kızı bir başkasıyla ( en yakın arkadaşımla,kardeşim dediğim insanla ) elele yakaladım. ne bir utanma gördüm ne bir şey, hiç istiflerini bozmadılar. ve sırıttılar bile.
her neyse kısaca aldatıldım,kandırıldım.gerçekten çok üzücü bir durum.Allah hiç kimseye yaşatmasın.

kardeşlerim,
olayı anlattım.şimdi size sormak,danışmak istediğim şey şudur;
ben bu olay karşısında nasıl bir tutum takınmalıyım(dini açıdan)
dert,üzüntü,kederlere karşı tavrımız nasıl olmalıdır?

şimdiden teşekkürler.

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşgeldiniz sitemize.

Sizin için zor bir durumdur mutlaka ama bence Alah'ın bir lütfu bu yaşadığınız. Evlenmeden önce nasıl biri olduğunu göstermiş size Rabbim.. Sevinmelisiniz bence.. Allah hayırlısını nasip etsin herşeyin..

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun.Faydalı yararlı paylaşımlarda bulunmanızı,bu paylaşımlar ilede meşguliyetinizi dua ve ümid ediyoruz.

Gelelim küçük ama yüreğinizde fırtına koparan meselenize,''canımdan çok sevdiğim''dediğiniz hissiyatların sahibi bambaşka değerler olmalıdır.

Bakınız ki şükür ile karşılanıp sabır ile savılacak bir duruma ALLAH celle celaluh izni ile tanık olup önlem almanızı ve yaşadığınız bu olayı ve yaşantınızı bir kez daha gözden geçirme,toparlanma fırsatı ile çeki düzen verme ortamınız bu şer ile oluşuyor / oluşacak inşaALLAH.

Bu hayasız ve edepsizce görünen durumu (sizin anlatımınıza göre yazıyorum,bunların hepsi tarafımızca şahitlik edilmiş bir durum değil,hepsi bir iddiadan ibarettir.Yazılanlar ise şahsımca bu olay varsayım olsun bakış açısına istinaden'dir.)yuva kurmuş olduğunuzda yaşasaydınız ne olacaktı?

Kendilerine bir iyilik dokununca, "Bu Allah’tan" derler; başlarına bir kötülük gelince de "Bu senin yüzünden" derler. “Küllün min indillah [Hepsi Allah’tandır] de, bunlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar. [Nisa 78]
Yaşantımızın her alanında ölçümüz iman,islam,ihsan yani ALLAH celle celaluh'un emir ve yasakları olmalı,Peygamber efendimiz'in hayatını,yaşamını uygulamalı,örnek almalı,gayret ve çaba göstermeliyiz.

ve son olarakta kısacası tüm kafanızdaki karışık durumun karşısındaki tavrımız ise sabır ve şükür olmalı,O yüzden umutsuzluğa kapılmak, isyan etmek, karamsarlık, kötümserlik, şikayet bize göre değil.

Biliyoruz ama bir kez daha tekrar edip gönülden inanmalıyız ki her olanda bir hayır vardır.

Hayasız olan, emanete hıyanet eder, hain olur, merhamet duygusu kalmaz, dinden uzaklaşır, lanete uğrar, şeytan gibi olur. [Deylemi]

Haya, iffet, dile hakim olmak ve akıl imandandır. Cimrilik, fuhuş, çirkin sözlü olmak ise hayasızlıktan ve münafıklıktandır. [Beyheki]

umar ve ümid ederim ki mesajlar alınmıştır kardeşim.ALLAH celle celaluh sizleri ve cümlemizi hayırlı,imanlı insanlar ile karşılaştırsın selametle kalınız.

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ALLAH c.c. ayeti kerimede ne buyuruyor 'sizin hayır bildiğinizde şer,şer ildiğinizde hayır vardır ' senin icin hayırl olan buymuş demekki "vallahi meassabirin" ALLAH sabredenlerle beraberdir sabred ve ALLAH şükret ya gec kalmış olsaydın selam ve dua ile

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum,aramıza hoşgeldin kardeşm

"Güzelliği için kadınlarla evlenmeyiniz, umulur ki güzellikleri onları uçuruma yuvarlar. Malları için de kadınlar*la evlenmeyiniz, umulur ki, malları onları azdırır. Ancak dini için kadın*larla evleniniz. Ağzı burnu düzensiz, dindar bir cariye, diğerlerinden da*ha efdaldir."(Tirmizi)

"Kadın 4 şey için nikahlanır. Güzelliği, malı, soyu ve dindarlığı. Sen dindar olanı seç" (Buhari)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o hakkınızda hayırlıdır.olur ki, siz bir şeyi seversiniz;ama o, s,z,n hakkınızda fenalıktır.ALLAH(C.C) bilir siz bilemezsiniz.(bakara-216)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu konuda onlar kadar sende suçlusun kız arkadaşım diyorsun hiç düşünmedinmi bugün seninle arkadaşlık eden yarın başkasıyla eder bu hiç aklına gelmedimi bence şükret ya böyle bir insanla evlenip dünya evine girseydin ne olacaktı

beyaban

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşlerim,
hepinize teşekkürler.konuyla ilgili ayetler paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.

beyaban

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşlerim,
hepinize teşekkürler.konuyla ilgili ayetler paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
bismillah bak bunu çok beğendim.bende böyle başlıcam artık konuşmama.
şimdi bismilah başlıyorum.boşver abicim ya evlenseydin nolcaktı hem filört çok günah.allahatan başka kimseyi canından çok sevme.annem sölemişti.bende annem diyordum seni canımdan çok seviyorum annem öyle deme dedi.evet abi zaten filört günah demi.herşeyde hayır vardır.allaha emanet ol

mehmet985

Kayıtlı Kullanıcı
Boyle bi durum tabiki de zor ama krdesim dediğin insanı hayatından bian önce çıkartmalısın bana göre o kızla da görüsmezsin bir daha sorun çözülür..allah yardımcın olsun bol bol dua et allaha sığın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt