Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karaorman Pastasi (1 Kullanıcı)

gulefsan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
449
Tepki puanı
3
Puanları
0
karaormanpastasi.jpg

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1+1/2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) toz kakao
vişneli krema:
1+1/2 su bardağı (çekirdekleri ayrılmış)
1 su bardağı vişne suyu (tercihen ayıklanmış vişnelerden çıkan gerçek su)
3-4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
yarım limon suyu
Üzerine:
2 paket kremşanti
1+1/2 su bardağı süt
Süslemek için
Vişne taneleri
Çikolata parçaları

Yapılışı:

Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip çırpın.
Unu, kakaoyu, kabartma tozunu birlikte yumurtalı karışımın üstüne eleyin ve düşük hızda karıştırın.
Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza yayıp 165C derecede kabarıp kızarana kadar pişirin.
Vişneli krema malzemelerini ufak bir tencereye alıp karıştırın ve kısık ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin.
Limon suyunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın. (Eğer kıvamı hala çok akıcı ise biraz daha nişasta ekleyip tekrar pişirebilirsiniz.
Kekinizi ikiye ayirip süt veya vişne reçelli su ile ıslatın. İlk kata önce vişneli krema sonra kremşanti sürüp ikinci katı koyun.
Yanları ve üst kenarları kremşanti ile süsleyip ortayı vişneli krema ile doldurun.
Kremşanti ile kenarlara rozet yapıp vişne yerleştirin. Çikolata parçaları ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt