Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karadavi: İran'ı Savunmak Farzdır (1 Kullanıcı)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
iran sakat
yardımedersen sırtından vurur...
tarihteki gibi.....
güvenmiyorum....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm kardeşim..

Allah razı olsun.. çok sevindirici bir haber. inşallah müslümanlar artık birlik olur ve irana yapılacak olanlara, filistine ve ıraka yapılacaklar gibi sessiz kalmaz.. iranın duruşu tüm müslüman ülkelere örnek olmalı..

sakat olan ve asıl sırttan vuracak olanlar, şu an uşaklık yapılan, sözde müttefiğimiz(!) olan ama haritalarında türkiyeyi bin parçaya bölünmüş olarak gösteren abd ve israilliler olsa gerek.. osmanlı, yahudileri kovuldukları ispanyadan alıp anadoluya yerleştirdi de ne oldu..osmanlıyı gizliden çökertenlere bakılırsa mason ve yahudi dönmelerinin olduğunu görürsünüz..bu da güzel bir sırttan vurma örneğidir.. tabi şimdiki tarih kitapları, bunları anlatmaz o ayrı...

birlik olmamız ve beraberce mücadele etmemiz duası ile.. hayırlı bayramlar kardeşim. selam ve dua ile.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim..

Allah razı olsun.. çok sevindirici bir haber. inşallah müslümanlar artık birlik olur ve irana yapılacak olanlara, filistine ve ıraka yapılacaklar gibi sessiz kalmaz.. iranın duruşu tüm müslüman ülkelere örnek olmalı..

sakat olan ve asıl sırttan vuracak olanlar, şu an uşaklık yapılan, sözde müttefiğimiz(!) olan ama haritalarında türkiyeyi bin parçaya bölünmüş olarak gösteren abd ve israilliler olsa gerek.. osmanlı, yahudileri kovuldukları ispanyadan alıp anadoluya yerleştirdi de ne oldu..osmanlıyı gizliden çökertenlere bakılırsa mason ve yahudi dönmelerinin olduğunu görürsünüz..bu da güzel bir sırttan vurma örneğidir.. tabi şimdiki tarih kitapları, bunları anlatmaz o ayrı...

birlik olmamız ve beraberce mücadele etmemiz duası ile.. hayırlı bayramlar kardeşim. selam ve dua ile.
s.a...
aliye kardeş....
medyada olanlar göz boyamadır.....
ıran sakattır....
tarihte osmanlı zmanında abd diye bir devlat yokken,bize kalleşlik yapan kimdir....
ıranda sünni katliamı yapan kimdir....bu nasıl müslümanlık....
ıran gibi zayıf bir devler (dğer güçlere göre) nasıl dünyaya meydan okuyor....
çünkü arkasında amerika var...
şeyh nazın kibrisi buyuruyor;
ıranda güçlü üklelerden biri savaş açar....
bu savaş sırasında (olmadan)antlaşma sağlanır...
ve sonra iran türkşiyeye saldırır....
bir çok günümüzün islam alimi
iranı sakat görmektedirler....
hakiki müslüman kardeşini katletmez...
medya,basın yayın yaptıkları haberlerin çoğu yalandır....
ıran ile adb derin devlet konusunda antlaşma içerisindedir....

tabiii bu benim görüşümdür....
vesselam...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a...
aliye kardeş....
medyada olanlar göz boyamadır.....
ıran sakattır....
tarihte osmanlı zmanında abd diye bir devlat yokken,bize kalleşlik yapan kimdir....
ıranda sünni katliamı yapan kimdir....bu nasıl müslümanlık....
ıran gibi zayıf bir devler (dğer güçlere göre) nasıl dünyaya meydan okuyor....
çünkü arkasında amerika var...
şeyh nazın kibrisi buyuruyor;
ıranda güçlü üklelerden biri savaş açar....
bu savaş sırasında (olmadan)antlaşma sağlanır...
ve sonra iran türkşiyeye saldırır....
bir çok günümüzün islam alimi
iranı sakat görmektedirler....
hakiki müslüman kardeşini katletmez...
medya,basın yayın yaptıkları haberlerin çoğu yalandır....
ıran ile adb derin devlet konusunda antlaşma içerisindedir....

tabiii bu benim görüşümdür....
vesselam...

sünnilerin de emeviler döneminden beri birçok şiiyi haksız yere katlettiğini biliyoruz kardeşim.. tarihte şii kıyamları da yapılmıştır..hata arıyorsanız, bunu her iki taraf da yapmıştır.. bunun sünnilikle, şiilikle hiçbir alakası yok.. zaman, bunları tartışma zamanı da değildir.. birlik olma zamanıdır.. yazdığınız, iddiadan öteye geçemez.. varsa delillerinizi koyun derim.. mesela iranın, derin devletlerle işbirliği yaptığını neye dayanarak söyleyebilirsiniz? ben kanıt görmek istiyorum..

bir de bakarsanız dünya geneline, pek az ülke abd ve israil eşkıyalarına kafa tutabilmektedir.. örnek istiyorsanız senelerdir abd ile soğuk savaş halinde olan latin amerika ülkelerine bakabilirsiniz. venezuella, küba buna örnektir.. aynı amerika, bu ülkelerle burun buruna olmasına rağmen, abd ve israil, bu ülkelerin kendisine koyduğu petrol ve diğer ticari ambargolara karşılık verememektedir ve chavez de abdye olan nefretini her fırsatta söylemektedir.. yine bir örnek daha size, yüzölçümü bizim ankara ilimiz kadar bile olamayan kuzey kore ÜLKESİ, senelerdir abdye araba satmaz ve onun mallarını almaz.. yine aynı amerika ona da karşılık veremez... bir vietnamda nasıl rezil duruma geldiğini de biliyoruz abdnin..
kaldı ki iran bugün kandil dağında pkkyla sıcak çatışma içerisindedir.. ve türkiyenin abdden izin almadan giremediği pkk mücadelesini, iran 3 senedir gizli olarak yürütüyor.. bunun da bizim aleyhimize olduğunu söyleyemezsiniz sanırım.

bir de şu var, iran ve osmanlı arasında, 15. ve 16. yy olaylarında şahlık rejimiyle yönetilen iranın, o zamanlar islamla uzaktan yakından alakası bile yoktu.. irana tam olarak o dönem için islami bir devlet bile diyemeyiz.. içinde ermeniler, gürcüler, ve müslüman olmayan diğer milletler de vardır.. müslüman kesim ise sadece halk tabakasından idi. ve bunların da yönetimde kayda değer bir etkisi yoktu.. yakın zamanda yine şahlıkla yönetilen iran, 1979da islam cumhuriyeti adıyla islam rejimini kabul etmiş, ve türkiyeyle de dostane ilişkiler yürütmeye gayret etmiştir..

bazı şeylerin sırrı, çok istemekten geçer... eğer haklıysanız ve mücadeleyi kafanıza koymuşsanız, 6 milyarlık dünyada tek kişi bile kalsanız, galibiyet sizin için kaçınılmaz olur..TARİHTE DE NİCE AZINLIK TOPLULUK, ÇOĞUNLUĞA GALİP GELMİŞTİR.. AZ OLANIN KAFA TUTUŞU, GÜÇLÜ OLANLA BİRLİK OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ.. GALİBİYETE İNANDIĞI VE MÜCADELEYİ GÖZE ALDIĞI ANLAMINA GELİR..

kimin kimle gizli anlaşmasının olduğunu, bizim topraklarımız üzerinde açılan, abd ve israil üslerine bakarak anlayabilirsiniz.. şu an siyasi olarak da türkiye, bir müslüman ülke olarak ıraktaki sünni katliamına da seyirci kalmıştır... türkiye için bile kesin olarak ''derin devletle anlaşmalı diyebilirim'' ama iran için asla..

selam ve dua ile.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
küba,güney kore vs..vs....
bizim gibi jeopolitik konumdan fazla önemli ülkeler değildir.....
ortadoğunun en önemli bölgesindeyiz bildiğiniz üzere....
bu yüzden oyunlar bizim üzerimizde dönmektedir....
emeviler sadece şiilere değil bütün arap olmayanlara bu zülmü uygulamış ve arap olamayanlara hakir bakmışlardır....
yani bu sünni içnde geçerli....
ben osmanlı döneminden bahsediyorum....
bizi arkamızdan vuran kimdir....
hep zor zamanlarımızda dış güçlerin yardımıyla kalleliğini belirmiştir(diplomatik olarak)
bugün PKK en çok destekleyen ülkelerden biri irandır.....
o dediğiniz sözde PKK'la mücadele safsatadır...milletin gözünü boyama....
şiia sünnüleri sevmez ama bu dmek olmuyorki irandaki masum siviller zarar görsün
sadece iranı samimi bulmuyorum....
sözyledikleri ve filiata döktükleri farklı.....
son olarak tükiyenin yaptığı bu antlaşmaları
bu yönetime yükleyemeyiz...
daha önceden yapılan ve fsh edilemeyen antlaşmalar.....

vesselam...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a...

emeviler sadece şiilere değil bütün arap olmayanlara bu zülmü uygulamış ve arap olamayanlara hakir bakmışlardır....
yani bu sünni içnde geçerli....
ben osmanlı döneminden bahsediyorum....
bizi arkamızdan vuran kimdir....
hep zor zamanlarımızda dış güçlerin yardımıyla kalleliğini belirmiştir(diplomatik olarak)
kuzey ırağa girme olayı gürüşülürken neden irandan ters tepki geldi....
ve neden amerika bunu aynı doğrultuda destekledi..
vesselam...

ve aleyküm selam..

şii kıyımı emevilerden beri var dedim.. son olarak da saddam zamanında yapılmıştır.. tabi arada fatımiler de vardır..emevilerden başlayıp son olarak saddam dönemine kadar olan kıyıma değindim ben.. elbette ki sadece emeviler yapmamıştır..emeviler, sadece şiilere de yapmamıştır.

osmanlı dönemindeki meselelere gelince, siz müslüman ülke kimliğiyle iranın osmanlıya zarar vermeye kalkıştığını iddia ediyorsunuz, ben de diyorum ki, o zamanki iran, islamiyeti değil, hurafeleri kendine din edinmiş bir millet idi.. bu halini eleştirmekle, islam kimliğine sahip olduğunu iddia ederek eleştirmek farklıdır takdir ederseniz.. kaldı ki o dönem, osmanlı iran ilişkileri kısa bir süre için gergindi.. ardından osmanlının yıkılışına kadar iranla ilgili osmanlının tek bir sorunu olduğunu hiç okudunuz mu? duyduysanız bizimle paylaşın lütfen.. yavuz sultan selim dönemi öncesinde de osmanlı-iran ilişkileri gayet güzeldi.. yavuz döneminde bozulmuş ve kanuni döneminde yeniden düzelmiştir..buna kanıt da, yavuzdan sonra gelen kanuninin hint deniz seferlerini yaparken, iranın kendi topraklarını kullanması konusunda osmanlıya sınırsız izin vermesidir..ve hindistana giden yollar, irandan geçmekteydi ve iran kendi topraklarının bu seferler için kullanılmasına izin vermiştir..ayrıca siz diyorsunuz ki, ''iran bize hep kalleşlik yaptı.'' peki kardeşim, iranla olan savaşlar sonrasında imzalanan kasr-ı şirin antlaşmasının önemini biliyor musunuz? osmanlıdan bugüne kadar geçerli olan tek antlaşmadır..anlaşmanın öneminde '' bu antlaşmayla BUGÜNKÜ osmanlı iran sınırı çizilmiş ve osmanlı yıkılana kadar bir daha iranla sorun yaşamamıştır.'' der..ne tuhaftır ki yükselme dönemi ve sonrasındaki olaylarda iranın ismi dahi geçmemiştir bir daha osmanlı tarihine.. bu devamlı süren bir kalleşlik midir kardeşim? osmanlının hayatı boyunca en sorunsuz olduğu devlet, diğerlerine göre iran sayılır yine..

tarihte bize en çok zararı yahudiler vermiştir.. osmanlıda ilk baş ekonomiyi ele geçirmişler ve ardından osmanlının boynuna bir halka geçirmişlerdir.. isa tatlıcanın ''osmanlıda masonlar'' adlı eserini okumanızı isterim.. iranla ilgili tek bir sorun bulamazsınız..asıl hala değişmeyen düşmanlarımızı da tanımış olursunuz..bir de iranı düşman ilan ettiğiniz kadar Allah rızası için, yahudilerin de icraatlerini anlatın, türkiyenin onlarla nasıl birlik olduğunu da yazın olur mu? sadece yavuz dönemine bakarak ''düşman'' ve kalleş ilan etmek mantık işi değil.. en azından abd ve yahudi gibi gangsterler varken..

iranın pkk konusunda türkiyeyi desteklemediğinin kaynağını aktarırsanız sevinirim.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam..

şii kıyımı emevilerden beri var dedim.. son olarak da saddam zamanında yapılmıştır.. tabi arada fatımiler de vardır..emevilerden başlayıp son olarak saddam dönemine kadar olan kıyıma değindim ben.. elbette ki sadece emeviler yapmamıştır..emeviler, sadece şiilere de yapmamıştır.

osmanlı dönemindeki meselelere gelince, siz müslüman ülke kimliğiyle iranın osmanlıya zarar vermeye kalkıştığını iddia ediyorsunuz, ben de diyorum ki, o zamanki iran, islamiyeti değil, hurafeleri kendine din edinmiş bir millet idi.. bu halini eleştirmekle, islam kimliğine sahip olduğunu iddia ederek eleştirmek farklıdır takdir ederseniz.. kaldı ki o dönem, osmanlı iran ilişkileri kısa bir süre için gergindi.. ardından osmanlının yıkılışına kadar iranla ilgili osmanlının tek bir sorunu olduğunu hiç okudunuz mu? duyduysanız bizimle paylaşın lütfen.. yavuz sultan selim dönemi öncesinde de osmanlı-iran ilişkileri gayet güzeldi.. yavuz döneminde bozulmuş ve kanuni döneminde yeniden düzelmiştir..buna kanıt da, yavuzdan sonra gelen kanuninin hint deniz seferlerini yaparken, iranın kendi topraklarını kullanması konusunda osmanlıya sınırsız izin vermesidir..ve hindistana giden yollar, irandan geçmekteydi ve iran kendi topraklarının bu seferler için kullanılmasına izin vermiştir..ayrıca siz diyorsunuz ki, ''iran bize hep kalleşlik yaptı.'' peki kardeşim, iranla olan savaşlar sonrasında imzalanan kasr-ı şirin antlaşmasının önemini biliyor musunuz? osmanlıdan bugüne kadar geçerli olan tek antlaşmadır..anlaşmanın öneminde '' bu antlaşmayla BUGÜNKÜ osmanlı iran sınırı çizilmiş ve osmanlı yıkılana kadar bir daha iranla sorun yaşamamıştır.'' der..ne tuhaftır ki yükselme dönemi ve sonrasındaki olaylarda iranın ismi dahi geçmemiştir bir daha osmanlı tarihine.. bu devamlı süren bir kalleşlik midir kardeşim? osmanlının hayatı boyunca en sorunsuz olduğu devlet, diğerlerine göre iran sayılır yine..

tarihte bize en çok zararı yahudiler vermiştir.. osmanlıda ilk baş ekonomiyi ele geçirmişler ve ardından osmanlının boynuna bir halka geçirmişlerdir.. isa tatlıcanın ''osmanlıda masonlar'' adlı eserini okumanızı isterim.. iranla ilgili tek bir sorun bulamazsınız..asıl hala değişmeyen düşmanlarımızı da tanımış olursunuz..bir de iranı düşman ilan ettiğiniz kadar Allah rızası için, yahudilerin de icraatlerini anlatın, türkiyenin onlarla nasıl birlik olduğunu da yazın olur mu? sadece yavuz dönemine bakarak ''düşman'' ve kalleş ilan etmek mantık işi değil.. en azından abd ve yahudi gibi gangsterler varken..

iranın pkk konusunda türkiyeyi desteklemediğinin kaynağını aktarırsanız sevinirim.

s.a...
bakın osmanlı zmanında zarar verirken müslüman kisvesi altında değillerdi diyorsunuz...şuan durum pek değişik değil....
bildiğiniz gibi şia,ismailiye,vs..vs...
sapık mezhepleri bir arada bulunduruyor....
sahabilere sövmekten geri kalmıyor sonrada müslüman olduklarını iddia ediyorlar....
tarihte 28savaş yaptığımız ve 32 antlaşma imzaladığımız bu ülke
kafirler guruhuyla hiç savaşmamaışdır nedense???sizce bu bir tevafuk mu?

sorun osmanlılarla olması değil müslümanlarla olması....
burda daha çok müslümanları ele alalım....
osmanlı zamanında bu irana hiç mi din gitmedi neyin en olduğu öğretilmedi....öğretildi azizim ama bunlar hazreti aliye olan sevdalarından
sünnilere hor bakmışlar ve bakmaktadırlar....bırakın bir çok sahabiyi
tenkit etmektedirler bunlar mı müslüman birz şüpheli????
hint denz seferleri kızıl denizden ve daha çok sudi arabistan üzerinden olmuştur....yani burda önemli olan kızıl deniz kızıl deniz iranın yönetimi altında değildi....

bu arada biz irandanbahsediyoruz....yahudinin zarar verdiğini herkes biliyor malumunuz ama konumuz iran....
bakın sivil,masum halka bir şey demiyorum....
yurt dışındaki banka hesaplarına yapılan havaleler....
yeri geldimi silah teminatı....
pkk askerleri gabar dağında irana bakan yerlerde koğuşlanıyor neden iran operasyonla PKK imha etmiyor....???
çünkü bu onların işine geliyor....
kimse abd ve yahudileri savunmuyor konumuz iran dışına çıkmayalım....

Kaan Erdem

Yönetici
birlik olmamız ve beraberce mücadele etmemiz duası ile.. :G

TARİHTE DE NİCE AZINLIK TOPLULUK, ÇOĞUNLUĞA GALİP GELMİŞTİR.. AZ OLANIN KAFA TUTUŞU, GÜÇLÜ OLANLA BİRLİK OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ.. GALİBİYETE İNANDIĞI VE MÜCADELEYİ GÖZE ALDIĞI ANLAMINA GELİR..:G

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
birlik olmamız ve beraberce mücadele etmemiz duası ile.. :G

TARİHTE DE NİCE AZINLIK TOPLULUK, ÇOĞUNLUĞA GALİP GELMİŞTİR.. AZ OLANIN KAFA TUTUŞU, GÜÇLÜ OLANLA BİRLİK OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ.. GALİBİYETE İNANDIĞI VE MÜCADELEYİ GÖZE ALDIĞI ANLAMINA GELİR..:G

s.a....
kaan kardeş hangi müslümanla bir olalım sahabeye sövenle mi,,,,
ehli sünnet vel cemaat çizgisinden ayrılıp sapıklıga ve dalelaete düşen...
pkk kampları bulunan ve pkk bize karşı koz olarak kullanan iran mı?
eğer böyle müslümanı desteklemek varsa ben yokum....
vesselam...

Kaan Erdem

Yönetici
aleyküm selam kardeşim...konuya dahil değilim sadece belirtmek istediğim şu idi yazılan cümleleri manası ve içeriği çok anlamlı olduğu için..kullanmak istedim...dediğim gibi konuya dahil değilim..yorum yapmayacağım..

şunu da belirtmek isterim..her ikinizinde siz ve aliye-aliye kardeşlerimin yer yer çok doğru izahları ve gerçekliğe dayalı olan bilgi tecrübesi mevcut...bu benim şahsi düşüncem...

selametle kalın..

s.a....
kaan kardeş hangi müslümanla bir olalım sahabeye sövenle mi,,,,
ehli sünnet vel cemaat çizgisinden ayrılıp sapıklıga ve dalelaete düşen...
pkk kampları bulunan ve pkk bize karşı koz olarak kullanan iran mı?
eğer böyle müslümanı desteklemek varsa ben yokum....
vesselam...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a...
bakın osmanlı zmanında zarar verirken müslüman kisvesi altında değillerdi diyorsunuz...şuan durum pek değişik değil....
bildiğiniz gibi şia,ismailiye,vs..vs...
sapık mezhepleri bir arada bulunduruyor....
sahabilere sövmekten geri kalmıyor sonrada müslüman olduklarını iddia ediyorlar....
tarihte 28savaş yaptığımız ve 32 antlaşma imzaladığımız bu ülke
kafirler guruhuyla hiç savaşmamaışdır nedense???sizce bu bir tevafuk mu?

sorun osmanlılarla olması değil müslümanlarla olması....
burda daha çok müslümanları ele alalım....
osmanlı zamanında bu irana hiç mi din gitmedi neyin en olduğu öğretilmedi....öğretildi azizim ama bunlar hazreti aliye olan sevdalarından
sünnilere hor bakmışlar ve bakmaktadırlar....bırakın bir çok sahabiyi
tenkit etmektedirler bunlar mı müslüman birz şüpheli????
hint denz seferleri kızıl denizden ve daha çok sudi arabistan üzerinden olmuştur....yani burda önemli olan kızıl deniz kızıl deniz iranın yönetimi altında değildi....

bu arada biz irandanbahsediyoruz....yahudinin zarar verdiğini herkes biliyor malumunuz ama konumuz iran....
bakın sivil,masum halka bir şey demiyorum....
yurt dışındaki banka hesaplarına yapılan havaleler....
yeri geldimi silah teminatı....
pkk askerleri gabar dağında irana bakan yerlerde koğuşlanıyor neden iran operasyonla PKK imha etmiyor....???
çünkü bu onların işine geliyor....
kimse abd ve yahudileri savunmuyor konumuz iran dışına çıkmayalım....

28 savaşın ve 32 antlaşmanın isimlerini saymanızı istiyorum :) yavuz sultan selim 8 yıllık saltanatında 28 savaş yapmışsa eğer bunları yazın ve sebeplerini de inşallah.. olayı ilk olarak sünni ve şiiliğe çeken taraf siz oldunuz.. kaldı ki birkaç mesaj öncesinde bu konularla ilgili tartışmamamız gerektiğini yazmıştım kardeşim. şu an için en azından böyle bir konuda iranı bu meselelerden bağımsız olarak ele almamız gerekir..

şimdi iran müslümanlarla sorunlu ise iran, o dönemde osmanlı dışında kendisine komşu olan hiçbir MÜSLÜMAN ülkeyle savaşmıyor.. diğer bir mesele bunu sapkınlıklarından ötürü yapıyor ise osmanlı da bir müslüman ülke olan memlük ya da diğer adıyla mısırlılarla savaşıyor.. hilafeti almak için bile olsa halktan masum insanlar öldürülmüştür bu savaşta da.. meseleyi illa ki sünnilik-şiilik açısından ele alacaksanız, mısırlılar şii de değildi. ve hiçbir müslüman ülkeyle sorunları da olmadı mısırlıların..bu da bir çelişkidir.

hindistana sefer düzenlerken kara yolları da kullanılmıştır.. çünkü o zamanlar donanmamız yeterince güçlü olmadığı için, karadan da takviye yapıldığını ve bunun için de iran yollarının kullanıldığını ahmet akgündüzün eserlerinden okuyabilirsiniz.. donanmamızın o seferlerde yine başarılı olamayışı da, zaten donanmamızın yeterince gelişmiş olmamasındandı.. bu seferin başında da bilindiği gibi karadan takviyeye ihtiyaç duyulmuş ve bu da iran üzerinden yapılmıştır..kanıt olarak eser ismi de veriyorum.

iranın pkkyla anlaşmalı olduğunu bana belgeleyin sözünü yineliyorum.. geçenlerde bir üye burada abdnin pkkya teçhizat ve maddi yardım yaptığına dair bir haber yayınlamıştı..şimdi bu konunun linkini vermek istiyorum. incelersiniz.. en azından haberin kaynağı da yazılı bu konuda.. iran, türkiyeye kendi sınırında pkkya abdnin yardım ettiğini resmi yolla açıklıyor..aynı iran, pkkya abdnin yardım ettiğini bize bildirdiğine göre, iranın, pkkya yardım ettiğini söylemek bence çelişkiden de öte, bence bir yalan.. kandil dağında olan çatışmaların görüntü ve medyada yayınlanan resimleri çizgi film sahneleri de olamaz :) bu mücadeleye türk ordusunu da davet ettiği de sanırız ahmedinejadın açıklamaları değil de hayaletinin açıklamalarıydı..

konuyu bilerek yahudiye getirmedim.. parçayı dikkatli okursanız yahudiler geçiyor..siyonistlere karşı iranın zaferinin istendiği.. alakasız bir yerden konuyu yahudiye getirmediğimi bilmenizi isterim..
konu üzerine eğer belgeleriniz varsa konuşmayı tavsiye ediyorum..yoksa konuyu açan kardeşimizin hakkına girerek konuyu uzatmak istemiyorum.selametle.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
28 savaşın ve 32 antlaşmanın isimlerini saymanızı istiyorum :) yavuz sultan selim 8 yıllık saltanatında 28 savaş yapmışsa eğer bunları yazın ve sebeplerini de inşallah.. olayı ilk olarak sünni ve şiiliğe çeken taraf siz oldunuz.. kaldı ki birkaç mesaj öncesinde bu konularla ilgili tartışmamamız gerektiğini yazmıştım kardeşim. şu an için en azından böyle bir konuda iranı bu meselelerden bağımsız olarak ele almamız gerekir..

şimdi iran müslümanlarla sorunlu ise iran, o dönemde osmanlı dışında kendisine komşu olan hiçbir MÜSLÜMAN ülkeyle savaşmıyor.. diğer bir mesele bunu sapkınlıklarından ötürü yapıyor ise osmanlı da bir müslüman ülke olan memlük ya da diğer adıyla mısırlılarla savaşıyor.. hilafeti almak için bile olsa halktan masum insanlar öldürülmüştür bu savaşta da.. meseleyi illa ki sünnilik-şiilik açısından ele alacaksanız, mısırlılar şii de değildi. ve hiçbir müslüman ülkeyle sorunları da olmadı mısırlıların..bu da bir çelişkidir.

hindistana sefer düzenlerken kara yolları da kullanılmıştır.. çünkü o zamanlar donanmamız yeterince güçlü olmadığı için, karadan da takviye yapıldığını ve bunun için de iran yollarının kullanıldığını ahmet akgündüzün eserlerinden okuyabilirsiniz.. donanmamızın o seferlerde yine başarılı olamayışı da, zaten donanmamızın yeterince gelişmiş olmamasındandı.. bu seferin başında da bilindiği gibi karadan takviyeye ihtiyaç duyulmuş ve bu da iran üzerinden yapılmıştır..kanıt olarak eser ismi de veriyorum.

iranın pkkyla anlaşmalı olduğunu bana belgeleyin sözünü yineliyorum.. geçenlerde bir üye burada abdnin pkkya teçhizat ve maddi yardım yaptığına dair bir haber yayınlamıştı..şimdi bu konunun linkini vermek istiyorum. incelersiniz.. en azından haberin kaynağı da yazılı bu konuda.. iran, türkiyeye kendi sınırında pkkya abdnin yardım ettiğini resmi yolla açıklıyor..aynı iran, pkkya abdnin yardım ettiğini bize bildirdiğine göre, iranın, pkkya yardım ettiğini söylemek bence çelişkiden de öte, bence bir yalan.. kandil dağında olan çatışmaların görüntü ve medyada yayınlanan resimleri çizgi film sahneleri de olamaz :) bu mücadeleye türk ordusunu da davet ettiği de sanırız ahmedinejadın açıklamaları değil de hayaletinin açıklamalarıydı..

link: http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-...-var-mi/43942-pkk-kampinda-abd-subaylari.html

konuyu bilerek yahudiye getirmedim.. parçayı dikkatli okursanız yahudiler geçiyor..siyonistlere karşı iranın zaferinin istendiği.. alakasız bir yerden konuyu yahudiye getirmediğimi bilmenizi isterim..
konu üzerine eğer belgeleriniz varsa konuşmayı tavsiye ediyorum..yoksa konuyu açan kardeşimizin hakkına girerek konuyu uzatmak istemiyorum.selametle.
s.a...
28 savaş ve 32antlaşma sadece yavuz döneminde olduğunu belirtmedim....
kapsamlı olarak ele aldım....
bakın olayı şii sünniye çekmiyorum herkes tarafından müslüman olarak nitelendirilen bu ülke aslından sapmıştır....müslümanlık kisvesi adı altında
bi'datlarla yok olmaya başlamışlarıdr....osmanlı gitti hiç bir ülkede zülm etmemiştir....katliam yapmamaıştır...
hindistana sefer düzenlenirken karayolu kullanmıştı donanma yetersizdi diyorsunuz o zman iran zaten bizimdi kimin toprağını kimden izin alarak kullanıcağız....
bilmem TV hiç memhetçik ile ilgili olan programları izliyormusunuz...yada
köşe yazılarını takip ediyormusunuz....
bir çok emekli ve rübeli askerler iranın pkk yardımettiğini bildiriyor...
bizati bu işin içinde olan insanlar heralde yalan söylemiyorlardır....
en basit örnek googdanbakın dün skytürk yayınlanan programda konuşuldu....
bir çok köşe yazısında yazıyor....yazarlar basbas bağırıyor yalanmı söylüyorlar.....
zaten belgeli olarak iranın pkk yardım ettiği ortaya çıksa türkiye bunu kullanarak irana savaş açar....ki diğer devletlerde biizi destekler...en azından müslüman devletler...
ABD'nin pkk yardım ettiğini biliyoruz...bunu bize iran değil "mit" bildirmiştir...
yapılan operasyonlarda teröristlerin eline bulunan silahlardan anlaşılmıştır....
ahmedinejat iran derin devleti tarafından kullanılan biridir....
bakın ahmedinjat halka tarafından reform yapılması için başa getirilmiş
biri...ancak iran derin devleti ahmadi nejatı kullanmaktadır....
medya önünde pkk desteklemediklerini söyleyen ahmedinejat.....
ıran derin devleti tarafından zorlanmakradır...
herşey amhdinejat demek değil....o bile kullanılan birisidir bence çünkü
reform yapmak kolay değil siz kökülübir şeyi değiştiremezsiniz....
pkk yardımve yataklık eden iran derin devletidir....
iranın siyonistlere karşı zaferini bende isterim ama
sizce bu yaşananlar israil abd bir oyunu olmaz mı????
nükleer silahtan mı korkuyor sizce israil yada abd....
dünyada nükleer silah antlaşmasına katılmayan sayılı devletler vardır bunların başında israil,abd.. gelir....isail'in abd yüzlerce nükleer silahı varken hatta bir gecede iran denen devleti ortadan kaldırma güçleri varken işin bu kadar uzaması enteresan değil midir....????bunlar bir oyundur.....
savaş yok kabak bizim başımıza batlayacak bakalım ozman savunduğunuz iran bize ne kadar destek verecek....

buarada;
şu antlaşmalar ve savaşları daha sonra yazacağım
anlatşmaları unutalı bayağı oldu daha sonra yazarım....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a...
28 savaş ve 32antlaşma sadece yavuz döneminde olduğunu belirtmedim....
kapsamlı olarak ele aldım....
bakın olayı şii sünniye çekmiyorum herkes tarafından müslüman olarak nitelendirilen bu ülke aslından sapmıştır....müslümanlık kisvesi adı altında
bi'datlarla yok olmaya başlamışlarıdr....osmanlı gitti hiç bir ülkede zülm etmemiştir....katliam yapmamaıştır...
hindistana sefer düzenlenirken karayolu kullanmıştı donanma yetersizdi diyorsunuz o zman iran zaten bizimdi kimin toprağını kimden izin alarak kullanıcağız....
bilmem TV hiç memhetçik ile ilgili olan programları izliyormusunuz...yada
köşe yazılarını takip ediyormusunuz....
bir çok emekli ve rübeli askerler iranın pkk yardımettiğini bildiriyor...
bizati bu işin içinde olan insanlar heralde yalan söylemiyorlardır....
en basit örnek googdanbakın dün skytürk yayınlanan programda konuşuldu....
bir çok köşe yazısında yazıyor....yazarlar basbas bağırıyor yalanmı söylüyorlar.....
zaten belgeli olarak iranın pkk yardım ettiği ortaya çıksa türkiye bunu kullanarak irana savaş açar....ki diğer devletlerde biizi destekler...en azından müslüman devletler...
ABD'nin pkk yardım ettiğini biliyoruz...bunu bize iran değil "mit" bildirmiştir...
yapılan operasyonlarda teröristlerin eline bulunan silahlardan anlaşılmıştır....
ahmedinejat iran derin devleti tarafından kullanılan biridir....
bakın ahmedinjat halka tarafından reform yapılması için başa getirilmiş
biri...ancak iran derin devleti ahmadi nejatı kullanmaktadır....
medya önünde pkk desteklemediklerini söyleyen ahmedinejat.....
ıran derin devleti tarafından zorlanmakradır...
herşey amhdinejat demek değil....o bile kullanılan birisidir bence çünkü
reform yapmak kolay değil siz kökülübir şeyi değiştiremezsiniz....
pkk yardımve yataklık eden iran derin devletidir....
iranın siyonistlere karşı zaferini bende isterim ama
sizce bu yaşananlar israil abd bir oyunu olmaz mı????
nükleer silahtan mı korkuyor sizce israil yada abd....
dünyada nükleer silah antlaşmasına katılmayan sayılı devletler vardır bunların başında israil,abd.. gelir....isail'in abd yüzlerce nükleer silahı varken hatta bir gecede iran denen devleti ortadan kaldırma güçleri varken işin bu kadar uzaması enteresan değil midir....????bunlar bir oyundur.....
savaş yok kabak bizim başımıza batlayacak bakalım ozman savunduğunuz iran bize ne kadar destek verecek....

buarada;
şu antlaşmalar ve savaşları daha sonra yazacağım
anlatşmaları unutalı bayağı oldu daha sonra yazarım....

aleyküm selam kardeşim..

açıklamalarınıza cevap vereyim, iranın sapmış ya da sapmamış olması da bizim konumuz olmamalıydı.. yine konu şiilik-sünniliğe gelmiş..uzatmamak için burayı geçiyorum..inançtan dolayı iranı ele almamak gerektiğini yineliyorum..olay, dini değil, siyasi..ara ara siz konuyu din açısından ele aldınız ve burada mecburi olarak size birkaç şey yazdım..mezhep konusu burada kapansın.

yavuz zamanından sonra gelenler, iranla savaş yaptıysa bile bunların sayısı 28, hele ki anlaşmaların sayısı 32 olamaz... o kadar anlaşma olmuşsa bunlardan neden sadece kasrı şirin antlaşması zikredilmektedir? kalan 31 tanesi ehemmiyetsiz midir? bu kadar antlaşma, netice itibariyle örtbas edilecek, geçiştirilecek sayıda antlaşmalar da değildir.

1514 Çaldıran Savaşı
1534-1555 Osmanlı-İran Savaşı (Amasya Antlaşması)
1578-1590 Osmanlı-İran Savaşı (Ferhat Paşa Antlaşması)
1603-1611 Osmanlı-İran Savaşı (Nasuh Paşa Antlaşması)
1617-1618 Osmanlı-İran Savaşı (Serav Antlaşması)
1622-1639 Osmanlı-İran Savaşı (Kasr-ı Şirin Antlaşması)
1723-1746 Osmanlı-İran Savaşı (Kerden Antlaşması)
1821-1823 Osmanlı-İran Savaşı

osmanlı-iran savaşları sayıca bu kadardır.. antlaşmaların sayısı da yukarda anlatılanlardan fazlası değildir.bakın yavuz döneminden, sonraki savaşlara kadar bile, ki arada 300 küsür yıl vardır, anlaşma sayıları 32, savaş sayıları 28 değildir.. bu 28 savaşı ve 32 antlaşmayı saymanız bir tarafa, bunların adedini okuduğunuz kaynağı bildirseniz bu da yeterli.. yavuz sultan selimin mizaç olarak haşin olduğu, ve hilafeti teslim etmek istemeyen memlüklülere karşı şedid davrandığı, Ahmet Akgündüz ve Ankara üniversitesi dil, tarih, coğrafya fakültesine ait osmanlı tarihi komisyon kitabında geçmektedir..

iran toprağı o dönemler osmanlıya ait değildi.. en azından, hint deniz seferlerinin yapıldığı dönemde.. orası osmanlıya aitse, osmanlı bu bahsettiğiniz 32 anlaşmayı kimle yapıyor ki o zaman? osmanlı, oranın sahibiyse bu anlaşmalar da neyin nesi? orayı yöneten, osmanlıdan bağımsız bir yer var ki bu anlaşmalar orayı yöneten kişice imzalanıyor.. yoksa osmanlı bunları irana sahip diye kendi kendine mi imzalamıştı? muhatapsız olarak.. ne de olsa sahibiydi değil mi?siz diyelim, istanbula sahipsiniz, istanbul sizin toprağınız, orayı savaşta da barışta da kullanma iznini başkasından mı alacaksınız? yönetim sizsiniz, sonsuz yetkiniz var.. orayı yöneten sizden ayrı bir kişi olmalı ki gidip anlaşma yapabilesiniz. muhatapsız anlaşma olmaz.. dolayısıyla iran bizim toprağımız değildi.. ve o dönemde hep şahlarca yönetildi.şahların da osmanlıyla hiçbir alakası yoktu.

ahmedinejad, reform için getirilmedi. reformu önlemek için getirildi iran halkınca... iranı, avrupa gibi yapma çalışmaları içten destek görmeyince seçimlerde Ahmedinejad cumhurbaşkanlığını büyük bir çoğunlukla kazandı.. o zaman türkiyedeki birçok uşak yazar tarafından ''yobaz ve muhafazakar'' olarak anlatılan Ahmedinejad için, ''kadın ve erkeğin aynı otobüste yolculuk yapmasını dahi kabul edemeyecek kadar yobaz ve gerici bir cuhurbaşkanı başa getirildi.'' diye yazıldı gazetelerimizde.tabi bunu diyenler islami gazeteler değil, kartel medyasının gazeteleriydi.. ve şu ana kadar hiçbir islami gazete de Ahmedinejad için reformcu ifadesini kullanmadı, diğer boyalı basın gibi de onun cumhurbaşkanlığına hazımsızlık göstermedi.. siz sanırım yanlış hatırlıyorsunuz.Ahmedinejadın, seçimlerdeki rakibi batıcı ve reformcuydu.. Ahmedinejad ona karşı zafer kazandı..dolayısıyla boyalı basının dediği gibi, ''böyle bir yobaz'' hiçbir şekilde israil ve abd dostu olamaz. öyle olsaydı, bilin ki boyalı basın onu pohpohlar, israil dostu olduğu için bize onu sevimli gösterirdi..çünkü bu ülkede kendisi sevimli gösterilenlerin hepsi, çoğunlukla yahudi uşaklarıdır.. sizin ehli sünnet dedikleriniz de onu desteklemektedirler..kudusyolu ve velfecr gibi sitelerin hepsi sünni yazarlarla doludur..irana olan bakış açılarını okuyabilirsiniz oradan.

abd ve israil nükleer silahtan korkmuyor, nükleer silahın, rejimi ve konumu açısından ilerde kendilerine rakip olacak ve tehlike oluşturacak kişilerin eline geçmesini istemiyor.. şu an türkiyenin bile kendisine ait nükleer silah üretme yeri yok.. nedenini sorarsanız, dışarısı buna izin vermiyor.. o konuda iran kadar bile değiliz, emin olun.. diğer bir sebebi ise türkiye, abd ile müttefik olduğu için nükleer kullanamaz, abd istemezse.. ama iran, Bop, Bip gibi şeylerin eşbaşkanı ve destekleyicisi olmadığı için ve herhangi bir işgal grubuna dahil olmadığı için bu konuda özgür.. ve bunun için onların tepkilerini çekiyor...

aynı mit, pkk saldırlarının da çoğu kez yerini ve zamanın biliyor ama bu konuda silahlı kuvvetlere katkısını girin tsk'nın sitesinden öğrenin.. aynı mit, bu kadar güçlü istihbarat alıyorsa, aynı hizmeti pkknın yok edilmesi konusunda da göstersin..neden her gün bir şehirde patlamalar oluyor? irandan haberi olan mitin, birkaç şehir ötemizden haberi yok mu??

savunduğumuz iran galip gelir ve bu konuda diğer müslüman ülkelerden de samimi bir yardım görürse kanaatim odur ki, bizi savunmasına gerek kalmayacak o zaman.. çünkü iranla düşmanlarımız ortak, onun düşmanlarını yok etmesi bizim de kurtuluşumuz olacaktır.. o gerçek düşmanı çoktan fark etti ve tedbirini alıyor, darısı bizlerin başına..

selametle.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
israil,abd dünya güçü
neden korkusun ilerisi için çok
sıkıntı vermeye başlayınca sadec 1 günde haritadan siler irani....
şu antlaşmalar ve savaşlar meselesine gelince
tekrar baktım bu antlaşmalar ve svaşlar sadece osmanlı tarihi için değil
türk tarihi içinde geçerli...(atlamışım kusura bakama kardeşim)
bakın tekrarlıyorum....pkk'yı amhedinejad değil iran derin devleti desteklemektedir....
türkiyenin nükleer silah üretemmesi dışarısının izin vermemesinden değil imzalamış olduğu anlaşmalardan dolayıdır.....
tükiyeye bu kadar haksızlık etmeyin bence
geçmişte tutulmuş adamların yaptığı haksızlıkları
şimdiki yönetime yüklemeyin....
olanlar süfyanın yüzündendir....
yavuz halifeliği almaya giderken rasulullah yolculuğuna iştirak etmiş müberak bir zaattır....şiddet yanlısı gösterilecek gaddar bir şahsiyet değildir...
benim ağızımdan ahmedinejat'ın abd,israil dostu olduğu çıktı mı!!!
abd,israil dost iran derin devletidir....
siz sedece kişiyi ele almayın devleti ele alın...
bakın şöyle anlatayım;
türkiye eğer bu teörör olayları olmazsa dünyaya meydan okyabilecek duruma yavaş yavaş gelir....
bundan korkan amerika,israil(abd,israil iranın ilerisinden değil türkiyenin geliceğinden korkuyor) terörö olayı ile türkiyeyi meşgul ediyor silah yardımı yapıyr...peki
pkk nerde berınacak tabiki iranda....iran sana iki askerin yerini ihbar etti diye
senin yanında mı olmuş oluyor....bun sadece oltaya takılan yemdir....belliki bu yemi yiyen olmuş...tabiki sana bir iki terörist teslim edecek ki senden yana olduğunu gösterebilmiş olsun...neyaptı teröristi sana verdi sende aman iran bizim yanımızda diye kendini garantiye aldın...bu işler o kdar kolay mı...
bir terörist veriyor on terörist yetiştiriyor....
bakın ahmedinejat değil iran derin devlet bunu yapıyor...
adb,israilin yanında yer alan derin devlettir...ahmedinejat göstergeliktir....
size bir soru;
ahmedinejat amerikaya kafa tuttu ben bu nükkleer silahı üreticem diye niye
kendisine kafa tutan bu ülkeyi vurmadı....yada vurmakistemedi....
dersenizki nükleer silahı var o yüzden bu silah amerikaya etki etmez....okyanusları aşamadan imha edilir....????

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
s.a...
iran sakat
yardımedersen sırtından vurur...
tarihteki gibi.....
güvenmiyorum....

ALEYKÜM SELAM
ŞUANDA TÜRKİYENİN DÜNYADA GÜVENMESİ GEREKEN ÜLKELERİN BAŞINDA İRAN GELİYOR. ONA GÜVENMEYECEKSİNDE KİME GÜVENECEKSİN. İSRAİLE Mİ AMERİKAYAMI?
SIRTINDAN VURDU SÖZÜNE GELİNCE OSMANLIYI KİM SIRTINDAN VURMADIKİ
ARABINDAN YUNANINA KADAR HERKEZ SIRTINDAN VURDU AMA ŞİMDİ İSLAM DÜNYASI BİRAZ AKILLANDI. BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMELLERİ ATILIYOR. ŞU SON İRAN-TÜRKİYE DOĞAL GAZ ANLAŞMASI ARADAKİ İLİŞKİLERİ DAHADA GELİŞTİRECEK. EĞER TÜRKİYE PKK'YA KARŞI OLASI BİR SAVAŞ AÇARSA GÖRECEKSİNİZ İRAN TÜRKİYE'YE DESTEK ÇIKACAK.
SAYGILARIMLA.....

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
s.a....
israil,abd dünya güçü

YOK ARTIK DAHA NELER
AMERİKA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRDİĞİ IRAĞI DAHİ SİLEMEDİ DAHA İRANI NASIL SİLECEK BİR GÜNDE :).
BİRAZ GERÇEKÇİ OLALIM İRAN HALKI IRAK HALKI GİBİ DEĞİL AMERİKA ZATEN İRANA BİRAZ ZOR GİRER GİRERSE KENDİSİNİNDE BÜYÜK YARALAR ALACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN BU SAVAŞA GİREMEZ SADECE UYARMAKLA YETİNİYOR.
İRAN DİYİP GEÇMEYİN İRAN'IN TEKNOLOJİSİ ŞUAN TÜRKİYE'DEN DAHİ İYİ BASİT BİR ÜLKE DEĞİL İRAN.
HALKIDA TÜRKİYE YE GÖRE DAHA MUHAFAZAKAR.
OLASI BİR SAVAŞTA İMAN GÜCÜYLE SAVAŞACAKTIR İRAN HALKI.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
OYUNA Gelmemek lazım!

OYUNA Gelmemek lazım!

Önce bir küçük hikayeyle başlayayım...

Ormanın birinde bir Aslan ile üç adet güçlü kuvvetli Sığır yaşamaktaymış. Aslan;Sığırları yemek için teşebbüs ettiği her saldırı sırasında Sığırların arkalarını birbirlerine yaslayarak,hangi taraftan saldırırsa saldırsın bu çabalarının boşa çıktığını deneyerek yaşayarak her seferinde görmüştü.
Bu halin böyle devam etmesi durumunda bunun açlıktan ölmesi anlamına geldiğinin farkında olan Aslan başlamış düşünmeye:''Bu böyle olmayacak! Ne yapsam da şunları yiyebilsem! diye aklından geçirirken,Sarı Sığır'ın diğerlerinden biraz uzaklaştığını görünce usul usul ona doğru yaklaşmış: ''Sakın korkma Sığır kardeş,bak sana ne diyeceğim!''Sığır diğer arkadaşlarının birşey olması halinde yardımına koşacaklarının verdiği güvenle:''De hele ne diyeceksen!''Aslan oldu bu iş diye sevinmiş ve başlamış söze:
''Sen ve Kara Sığır iyisiniz hoşsunuz da,şu Alaca Sığır yok mu?ona biraz dikkat edin!...''Niyekine?'' demiş Sarı Sığır zokayı yutup...'' ''Ah..Sığır kardeş aynı böyle seninle konuştuğum gibi bir gün onunla da tam konuşmaya başlacaktım ki..ne dese beğenirsin!''...''Ne dedi,ne dedi?''atılmış söze. Aslan içinden kıs kıs gülerken:''Ah kardeş ah! Meğer ne fesat,ne dedikoducu,ne
hain miş o, o zaman anladım..sizler onu nasıl yanınızda barındırıyorsunuz inanın sizler adına çok üzülüyorum...!..''Yahu ne oldu Aslan kardeş(!) anlatsana,merakta koma adamı birader(!)...!...''Neler demedi ki yok sen çok oburmuş sun,en iyi otları hep sen yiyormuşsun.....''...Daha Aslan sözünü bitirmeden..''Vay adi vay,zatten ben biliyodum da bunun böyle olduğunu da acıyodum kerataya'..bak şimdi sen şu densizin yaptığına!...''Ya..!'' demiş Aslan,bana kalırsa O iyi bir dersi hak ediyor,hani ben arkadaşınız diye çok kızsam da o zaman sesimi çıkarmamıştım.Sen şimdi bunları Kara Sığır'ada anlat,eğer razı olursanız ben gerekeni yaparım,bir daha sizler aleyhine konuşamaz.....

İlk önce Alaca Sığır'ı,sonra Kara Sığır'ı...nihayetinde de Sarı Sığır'ı bir güzel ham yapmış....

Osmanlı yaptı denilerek tam da şu sıralar ''abd'' de sözde ermeni soykırımı iddaaları ile ülkemize yönelik ''FESAT''oyunları sahneleniyorken,siz de tutmuş İran,Osman'lıya bilmem kaç yüz yıl evvel şöyle yapmıştı böyle yapmıştı diye eski defterleri de karıştırmak lüzumu hissetmenize şaşırdım doğrusu...!
Selam ve dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a....
israil,abd dünya güçü
şu antlaşmalar ve savaşlar meselesine gelince
tekrar baktım bu antlaşmalar ve svaşlar sadece osmanlı tarihi için değil
türk tarihi içinde geçerli...(atlamışım kusura bakama kardeşim)
bakın tekrarlıyorum....pkk'yı amhedinejad değil iran derin devleti desteklemektedir....
türkiyenin nükleer silah üretemmesi dışarısının izin vermemesinden değil imzalamış olduğu anlaşmalardan dolayıdır.....
tükiyeye bu kadar haksızlık etmeyin bence
geçmişte tutulmuş adamların yaptığı haksızlıkları
şimdiki yönetime yüklemeyin....
olanlar süfyanın yüzündendir....
yavuz halifeliği almaya giderken rasulullah yolculuğuna iştirak etmiş müberak bir zaattır....şiddet yanlısı gösterilecek gaddar bir şahsiyet değildir...
benim ağızımdan ahmedinejat'ın abd,israil dostu olduğu çıktı mı!!!
abd,israil dost iran derin devletidir....
siz sedece kişiyi ele almayın devleti ele alın...
bakın şöyle anlatayım;
türkiye eğer bu teörör olayları olmazsa dünyaya meydan okyabilecek duruma yavaş yavaş gelir....
bundan korkan amerika,israil(abd,israil iranın ilerisinden değil türkiyenin geliceğinden korkuyor) terörö olayı ile türkiyeyi meşgul ediyor silah yardımı yapıyr...peki
pkk nerde berınacak tabiki iranda....iran sana iki askerin yerini ihbar etti diye
senin yanında mı olmuş oluyor....bun sadece oltaya takılan yemdir....belliki bu yemi yiyen olmuş...tabiki sana bir iki terörist teslim edecek ki senden yana olduğunu gösterebilmiş olsun...neyaptı teröristi sana verdi sende aman iran bizim yanımızda diye kendini garantiye aldın...bu işler o kdar kolay mı...
bir terörist veriyor on terörist yetiştiriyor....
bakın ahmedinejat değil iran derin devlet bunu yapıyor...
adb,israilin yanında yer alan derin devlettir...ahmedinejat göstergeliktir....
size bir soru;
ahmedinejat amerikaya kafa tuttu ben bu nükkleer silahı üreticem diye niye
kendisine kafa tutan bu ülkeyi vurmadı....yada vurmakistemedi....
dersenizki nükleer silahı var o yüzden bu silah amerikaya etki etmez....okyanusları aşamadan imha edilir....????

tarihte hiçbir devlet, bir devleti bir günde haritadan silememiştir... henüz bir devlet bile olamayan filistini, o kadar imkanına rağmen lain israil neden haritadan silemiyor? ki haritada bile yer almıyor filistin? şimdi filistin de mi derin devletle anlaşmalı oluyor kardeşim? avuç içi kadar olan vietnamda amerika nasıl batağa saplanıyor? vietnam, abdden daha mı güçlüydü??BURADA SÖZÜ, İLK MESAJIMA GETİRİYORUM.. ZAFER KAZANMAK İÇİN, KAFA TUTMAK İÇİN İLLA Kİ GÜÇLÜYLE BİRLİK OLMAK MI GEREK? SİZİN MANTIĞINIZA GÖRE VİETNAM DA ANLAŞMALI, KORE DE ANLAŞMLALI, FİLİSTİN HAYLİ HAYLİ ANLAŞMALI.. ÖYLE Kİ FİLİSTİNİN DE HAKKINDAN GELİYOR OLMALARI GEREKİRDİ ŞİMDİYE KADAR.

iran devleti de, ahmedinejad da pkk ve derin devletle anlaşmalı değildir..çünkü iran yönetimi, her kafadan ayrı seslerin çıktığı kişilerden oluşmuyor.. ahmedinejadın tavrı ve duruşu nasılsa, savunma bakanı da, iç işleri başkanı da askeri de, ordusu da, sivili de, öğretmeni de aynı düşüncededir.. iran devleti de bunlardan oluştuğuna göre ve iran devletinin başı da ahmedinejad olduğuna göre, ''ben şahıslar değil, devleti eleştiriyorum.'' diyerek işin içinden çıkamazsınız.. devleti eleştirirken ister istemez şahıslar da girer işin içine.. devlet denen şey de şahıslarca oluşturulmuyor mu zaten? dolayısıyla ahmedinejad başka, devlet başka diyemez kardeşim.. biri siyonist uşağı olacak,diğeri siyonizme kafa tutacak.. bu ikisi bir arada kalamaz.. bahsettiğiniz gibi olsaydı, ahmedinejadın şimdiye kadar çoktan indirilmiş olması gerekirdi..nükleer çalışmaları bu seviyeye kadar bile gelmeden indirmeleri gerekirdi onu.

osmanlıda her padişahın bir özelliği vardır, bu tarih kitaplarında da yazar.. mesela II. beyazıd için halim selim, yumuşak başlıydı denir.. ama bir yavuzdan öyle bahsedilmez.. ve hilafeti alma sırasında halka şedid davranıldığı, mısır kaynaklarında bile yazar.. o halkın en azından hilafeti gönüllü olarak teslim etmediğini biliyoruz.. yoksa savaş diye bir şey olmazdı.. resulullahın (S.a.v) örnek alınması bunu değiştirmez. Ahmedinejad, neden mi amerikayı vurmuyor?? gizliden gizliye zaten vuruyor, ıraka gizli olarak girdiği ve abdlilere düzenlenen birçok saldırıda bu saldırı yapılan malzeme, silah ve teçhizatın irandan geldiğini el cezireden, bbc news'ten okuyabilirsiniz..aynı iran, hizbullaha da yardım etmişti, geçen yılki israil-hizbullah savaşında... bunu da hepimiz biliyoruz.. ahmedinejad bir şeyleri bekliyor.. neden hala saldırmadı diyorsunuz?? nükleer silah üretmek kısa vadede yapılacak faaliyetler değildir..bu çalışmalar ahmedinejadla başladı, ve herşey istenen seviyeye geldiğinde elbette gereken karşılık fazlasıyla verilecektir..neden mi bu kadar kesin konuşuyorum?..çünkü ben iranda okuyorum.. dolayısıyla iran ilgili konularda türkiyeye yansıyan haberlerden çok daha fazlasını biliyorum.. pkk için kandil dağında savaşıldığını da...

nükleerin etki edip etmediğini göreceğiz inşallah kardeşim.. onun da cevabını zaman verecek...

selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt