Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KAPASİTESİZ KADIN (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

İlk Müslüman bir kadındı Hz. Hatice...

İlk şehid de bir kadındı Hz. Sümeyye...

Allah kadınlara ilk olmayı layık görerek şereflendirirken nedense din tacirliğine meraklı erkekler kadınları küçümsemekte ve “ALLAH sizi böyle kapasitesiz yaratmış bayanların genel özelliklerindendir bu…” Diyebilmekteler… Doğrusu din tacirliğini bırakıp birazcık dini eğitim almalarını tavsiye edeceğim, hiç değilse bir işe yarar…

Çünkü bu takdirde küçümsedikleri bu varlıklara, yani bir kadına, Hz. Hatice’ye Allah’ın Cebrail aracılığı ile bizzat selamını gönderdiğini bilirlerdi. Ve daha ilerisi bu kadının, yani Hz. Hatice’nin, Allah selamını alırken kullandığı cümleden onun dini ferasetine şahit olurlardı… İlmini görürlerdi… Hz. Hatice peygamberimizin getirdiği selama karşılık olarak "Ve Aleyhisselam" (O na da selam olsun dememiştir.) çünkü Hz. Hatice bilirdi ki Allah selamın ta kendisidir. Dolayısıyla şöyle karşılık vermiştir:

İnnallahe hüve s-selam. Hak Teala selamın ta kendisidir. Cebraile de Selam olsun. Sana da Selam olsun Ya Resulallah

Bu bir yana Hz. Hatice öyle bir kadındı ki, dirayeti, zekâsı ve aklı ile kocasına karşı yönelen her türlü fenalığın önüne geçmesini bilmiş, kocasına muhalif bulunan müşriklere hadlerini bildirip, onların şerrinden korumayı başarmıştır.

Bu nedenle Allah’ın kendisine selam ettiği Hz. Hatice peygamberimizin de daima övgüsüne mazhar olmuştur. Onu hiçbir zaman küçümsememiş, sığıntı ve eksik etek olarak görmemiştir… Asla saçı uzun aklı kısa dememiştir, Allah’ın onu eksik yarattığını ima etmemiştir. Hatta eşinin ticari faaliyetlerine hiç karışmamış, servetine el koymamıştır… Sen kadın başına ekonomiden, ticaretten ne anlarsın dememiştir. Hz. Hatice’yi aşçı olarak değil eşi olarak; hizmetçisi olarak değil hayat arkadaşı olarak görmüştür. Evinin iç direği kabul etmiştir, onun vefatına hüzün yılı denilmiştir…

Hz. Hatice ilk müslümandır… Görevlendirildiği kutsal davada, peygamberimizin ilk dayanağı olma şerefi ona verilmiştir Allah tarafından… İlk vahiy geldiğinde; tarife sığmaz bir heyecan içinde evine ulaşan peygamberimizin sığındığı liman olmuştur bir kadın…

Yüce Allahın yarattığı eşref-i varlıklardan bir kadındı Hz. Hatice… Tıpkı Meryem gibi… Tıpkı Asiye gibi… Tıpkı kendi gibi… Tıpkı kızı Fâtıma gibi…

Ne bir eksik etek idi, ne kapasitesiz idi, ne kaşık düşmanıydı… Ne de Allah kadınları böyle aşağılayıcı özelliklerle yaratmıştı…

İçlerinde cahiliye döneminden kalan duyguları bertaraf edemeyenlerin; kadınları aşağılayan, hor gören, küçümseyen, satılık mal, kullanılacak meta kabul eden, alırız satarız, kullanırız onlar bizim hizmetçilerimiz, kölelerimizdir diyen Utbe bin rebiadan (hindin babasıdır ve bedir de Hz. Hamza tarafından öldürülmüştür) ne farkı vardır…

Artık bugün dininizi kemale erdirdim, din olarak size islamı seçtim buyuran yüce Allah üstünlüğün nerede olduğunu da belirtmiştir… Ne soyda ne sopta, ne nesepte, ne cinsiyettedir… “Üstünlük ancak takvadadır”

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KAPASİTESİZ KADIN

ALLAH RAZI OLSUN...HAFİZE ANNE SELAMETLE..

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

BU SÖZLERE KARŞI ÇIKMAK İMKANSIZ TABİKİ KADININ YERİ İSLAMDA ÇOK ÖNEMLİ ÜSTÜNLÜK SADECE TAKVADA

BENİM KADINLARIN SEVMEDİĞİM YONU BUNUN FARKINDA OLMAMALARI DIŞARIYA BAKTIĞIM ZAMAN BEN HZ HATİCELER GÖREMİYORUM MALESEF AÇIK SAÇIK KIZLAR DAN BAŞKA BİŞEY YOK KEŞKE İSLAMIN İPİNE SARILSALARDA HAKETTİKLERİ SAYGIYI GÖSTERSEK

BEN KUUSURA BAKMAYIN BU TİP KADINLARA SAYGI GÖSTEREMEİYORUM

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

by_cansuyu yazdı:
BU SÖZLERE KARŞI ÇIKMAK İMKANSIZ TABİKİ KADININ YERİ İSLAMDA ÇOK ÖNEMLİ ÜSTÜNLÜK SADECE TAKVADA

BENİM KADINLARIN SEVMEDİĞİM YONU BUNUN FARKINDA OLMAMALARI DIŞARIYA BAKTIĞIM ZAMAN BEN HZ HATİCELER GÖREMİYORUM MALESEF AÇIK SAÇIK KIZLAR DAN BAŞKA BİŞEY YOK KEŞKE İSLAMIN İPİNE SARILSALARDA HAKETTİKLERİ SAYGIYI GÖSTERSEK

BEN KUUSURA BAKMAYIN BU TİP KADINLARA SAYGI GÖSTEREMEİYORUM

B)B)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

S.A YA KADINI KÜÇÜMSEYENLERE SORULMALIDIR Kİ NEDEN RESUULLAH'IN KIZI OLAN FATIMA VALİDEMİZE ALLAH-ÜTEALA ŞEFAAT İZNİ VERDİ...DÖNÜP BU KONUDA DÜŞÜNSÜNLER DENGESİZLER.AMA ŞUDA BİR GERÇEK Kİ BAZILARI KÜÇÜMSEMEYİ HAK EDİYO EVET AMA ONLAR İÇİNDE HİDAYET DİLEMEK LAZIM RABBİM GAFLETTE OLAN KARDEŞLERİMİZE HİDAYET NASİB ETSİN İNŞ.
N.F.KISAKÜREK;MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ
DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ
SELAM VE DUA İLE
BU GÜLLER SİZE ABLALARIMB)B)B)

sivasli_58

Kayıtlı Kullanıcı

konu için teşekkürler...B)B)

semos

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun. çok güzel bir konuya değinmişsiniz.selametle inşallah...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Halit ertuğrulun kitaplarını okumanızı isterdim yaşanmış olayları anlatıyor bu batağa istemeden giripte kurtulmaya çalışan öyle olaylar yaşanmış ki çoğunu ağlayarak okudum hiç kimsenin isteyerek yapabileceğini zannetmiyorum onları kınamak yerine dualar edelimde doğru yolu bulsunlar hem hiç kimseyi giyimile yargılamayalım Allaile kulun arasına girilmez neden kaybetip neden kazanacağımız belli olmaz selam ve dua ile B)B)B)

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Hafize anne ...B)

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
S.A YA KADINI KÜÇÜMSEYENLERE SORULMALIDIR Kİ NEDEN RESUULLAH'IN KIZI OLAN FATIMA VALİDEMİZE ALLAH-ÜTEALA ŞEFAAT İZNİ VERDİ...DÖNÜP BU KONUDA DÜŞÜNSÜNLER DENGESİZLER.AMA ŞUDA BİR GERÇEK Kİ BAZILARI KÜÇÜMSEMEYİ HAK EDİYO EVET AMA ONLAR İÇİNDE HİDAYET DİLEMEK LAZIM RABBİM GAFLETTE OLAN KARDEŞLERİMİZE HİDAYET NASİB ETSİN İNŞ.
N.F.KISAKÜREK;MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ
DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ
SELAM VE DUA İLE
BU GÜLLER SİZE ABLALARIMB)B)B)

sana katılıyorum kardeşim....selametle..B)B)B)

bedia83

Kayıtlı Kullanıcı

okula girerkene açıyoruz başımızı biz hangi kategoriye dahiliz o zaman?

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
HAYIRLI GECELER ARKADAŞLAR ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM
İlk Müslüman bir kadındı Hz. Hatice...

İlk şehid de bir kadındı Hz. Sümeyye...
RABBİM ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN İNŞALLAH

Kadının Aklı ve Dini Yarım mı?

Allah Resülü Ramazan veya Kurban Bayramında musallaya gitmek üzere yola çıktığında kadınlara rastladı ve şöyle dedi: " Ey kadınlar topluluğu sadaka veriniz, zira cehennem ehlinin çoğunluğunu sizlerin oluşturduğunu gördüm. Kadınlar neden ya Resullullah diye sorduğunda Allah Resulü "Çünkü kadınlar çok lanet ettiler ve kocalarına karşı da nankör oldular, cevabını vermiş ve devamla sizinn kadar eksik akıllı ve eksik dinli birinin akıllı ve dini sağlam bir kimsenin aklını çelebildiğini görmedim" demiştir.
Kadınlar: "Aklımızın ve dinimizin eksikliği nedir ya Resullullah" diye sorduğunda Allah Resulu : "İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliği yerine geçmesi kadının aklının noksanlığı, hayızlı olduğu zaman namaz kılmaması ve oruç tutmaması da dininin noksanlığıdır, cevabını vermiştir."

İbn-i Hazm, kadının eksikliği ile ilgili hadisten, kadının faziletinin eksikliği gibi bir mana çıkarılamıyacağını söylemektedir. Peygamberimizin dokunduğu iki nokta dışında akılk ve din noksanlığından bahsetmenin mümkün olmadığını belirtmektedir.

Saidi, hadisten kadının aklının ve dinin eksik olduğu şeklinde bir mana çıkarılamıyacağını söylerken hadisin tamamının değil sadece "kadının aklı ve dini noksandır" kısmının dikkate alınmasından kaynaklandığını söylemektedir. "Kadının aklı ve dini noksandır." ifadesinde gerçek anlamada bir akıl ve din noksanlığı kastedilse idi kadının malları üzerinde tasarruf hakkına sahip olmaması, bu haklardan yararlanabilmesi için de eşinin ve velisinin izin vermesi şartının aranmasıo gerekirdii İslam hukukunda, kadın olmanın tasarruflarda bulunmayı engelleyen bir sebep olamayacağını belirterek İslam'ın kadına her türlü tasarruf ve mülk edinme ehliyetini verdiğini ayrıca tarihi geçeklerin de kadına akli bir eksiklik atfedilmesine mani olduğunu söylemektedir.

Mutevelli ise, akla uygun olmaması, Kur'an-ın açık hükümlerine ve tarihi geçeklere ters düşmesi sebebiyle bu hadisin mevzu olduğunu söylemektedir.

Bu eksiklik keyfiyet bakımından değil, kemmiyet bakımındandır. Kadın belirli zaman içinde namaz kılmamakla, ayni zamanda başka bir farzı yerine getirmektedir. Çünkü bu günler içinde kadının söz konusu ibadetleri yapmaması farz, yapması ise haramdır. Kadın namaz kılmazken de Allah'ın emrine uymakta ve sevabını almaktadır.

Kadının zeka ve idrak açısından eksik olduğu anlayışına karşı çıkan Kasım emin, böyle bir anlayışın ortaya çıkmasını, değişik asırlarda kadının ilmi ile meşguliyetinin az olması ve akli melekelerini geliştirecek faaliyette bulunmamasına bağlamaktadır. Farklılık yaratılıştan olmayıp, tecrübelerin azlığı ve çokluğundan kaynaklanmaktadır.

Hz.Aişe'nin ilmi sahada gösterdiği başarı ancak akli yeterliliğine sahip bir kişinin gösterebileceği bir başarıdır. Sahabeden en büyük fakihler bile, fıkhı meselelerde "Hz.Aişe'ye danışıyordu. Urve'nin Hz.aişe hakkında; Hz.Aişe'nin şiir bilgisine hayret etmiyorum, çünkü Ebu Bekir'in kızıdır. Fıkıh konusundaki ilmine de hayret etmiyorum, çünkü Hz.Peygamber'in zevcesi idi. Fakat tıp konusunda ki bilgisi beni hayrete düşürüyor." dediği nakledilmektedir.

İslam toplumunda kadınlar sadece Hz.Peygamber konusunda değil, bütün devirlerde önemli roller üstlenmiştir, hatta erkeklere hocalık yapacak seviyeye ulaşmışlardır.
Hz. Ömer halifeliği esnasında kadınlarla istişare de bulunuyor, onların görüşlerini alıyordu. Hz. Ömer kızı Hafsa'ya kadınların kocalarından ne kadar sure ayrı kalmaya sabredeceklerini sormuş, kızının ona verdiği cevaba uygun olarak bu süreyi dört ay olarak belirtmiştir.

Açıklanan bu örneklerin kadın için aklı ve dini açıdan herhangi bir eksikliğin söz konusu olmadığını açıkça göstermektedir. Kadının aklının eksik olduğu kabul edilirse, yükümlülük için aklının sihhatinin şart olduğunu, akli yöndeneksik olan bir varlığın herhangi bir dini sorumluluğunun olmaması gerekirdi. Halbuki kadın ve erkek her müslümanın Allah'ın emirlerini yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmak konusunda aynı derece yükümlü oldukları Kur'an-ı Kerim'de açıkça belirtilmiştir.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

Allahım, gönlümde olanı hakKımdA hayırlı eyle,

Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.

-amin-

SELAM VE DUA İLEB)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
Evvet islâm kadınların en hakir görüldüğü, mal gibi alınıp satıldığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü (bunun adıda dayıyda gitmek, bir yerde dayı düşmanlığı) v.s. gibi kadınların toplumun, ailenin devletin hiç bir yerinde itibar görmediği bir dönemde gelmiştir.
Ve bu geliş öyle bir gelişki, süper anneninde dediği gibi, Allah c.c. na resulunden sonra ilk inanma şerefi, ilk şehidelik şerefi onlara has kılınmıştır.
Şimdi birileri çıkmış islamın kadın düşmanlığından bahsediyor,benim gariban bacılarımda (tabi bilmediklerinden) kadın erkek eşitliği v.s. adı altındaki bir sürü şeye inanarak Allah c.c. kendisine verdiği değeri ayaklar altına alyıro. Allah c.c. bizleri kendisine hakkı ile inanıp amael edenlerden eylesin.
k.s.e.o.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

hafize yazdı:
Halit ertuğrulun kitaplarını okumanızı isterdim yaşanmış olayları anlatıyor bu batağa istemeden giripte kurtulmaya çalışan öyle olaylar yaşanmış ki çoğunu ağlayarak okudum hiç kimsenin isteyerek yapabileceğini zannetmiyorum onları kınamak yerine dualar edelimde doğru yolu bulsunlar hem hiç kimseyi giyimile yargılamayalım Allaile kulun arasına girilmez neden kaybetip neden kazanacağımız belli olmaz selam ve dua ile B)B)B)

ABLAM BENİM YİNE OLGUNLUĞUNU ORTAYA KOYMUŞSUN.EVET RABBİM EN BÜYÜK BATAĞA SAPLANANA BİLE HİDAYET NASİP ETSİN İNŞALLAH.HANGİMİZİN GARANTİSİ VAR Kİ İBADET VE KULLUĞUMUZUN KABULÜNE.RABBİM HERŞEYİN EN HAYIRLISINI VERSİN.NASUH TEVBELER NASİP ETSİN CÜMLEMİZE.A.E.O.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK ABLAM.AEO;)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.
KADININ DEĞERİNİ İZLİYORUZ MAALESEF TELEVİZYONLARDAN..
İÇLER ACISI..

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

YA ARKADAŞLAR PEYGAMBER EFENDİMİZİN EŞLERİNİ VE KIZLARINI SAHABELERİN EŞLERİNİ GÜNÜMÜZDEKİ BİR ÇOK BAYANLA KIYASLANAMAZ ZATEN.ONLARA SELAM OLSUN ONLAR BAMBAŞKAYDILAR.LAKİN BİZİM ONLARI ÖRNEK ALMAMIZ ŞART.BENCE KADINLARIN KENDİLERİNE YARADILIŞ BAKIMINDAN VERİLEN DEĞERE SAHİP ÇIKMALARI GEREKİR.AMA GÜNÜMÜZDE BİR ÇOK KADIN TELEVOLE MALZEMESİ OLMUŞTUR.BUNU ÖNCE KENDİLERİ KENDİLERİNE YAKIŞTIRMIŞ.O KADINLARI KÜÇÜMSEYEN GERİZEKALI VE HATTA(GERİZEKALILARDA GERİ OLSADA BİR ZEKA VAR)ZEKASIZ BU DURUMDA NE YAPSIN.ADAM KENDİNE MALZEME BULMUŞ İŞLİYOR.ALLAH ISLAH ETSİN.NE DEYİM.HAKSIZSAM DEYİN HAKSIZSIN

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

S.A.
HAFİZE ABLAM KONU GÜZEL AÇIKLAMAN GÜZEL HELE EN SON YAPTIĞIN BU YORUM DAHA DA GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN NE DİYEYİM HERKESE CEVABINI ÖYLE GÜZEL VERMİŞSİN Kİ BANA BİR ŞEY KALMAMIŞ SELAMETLE A.E.O.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar okuduğunuz için Rabbim hepinizden razı olsun selam ve dua ile B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt