Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KapanmaLıyım..Ama.. (1 Kullanıcı)

burju

Kayıtlı Kullanıcı
Öyle karmaşık düşünceler içerisindeyim ki asıl yapmam gerekeni bildiğim halde yapmaya cesaretim yok.
Üniversite 2.sınıfa geçtim üstelik cokta basarılıyım ama başım açık,namaz arada kılıyorum.Bunun nedeni olarak öncelikle Annemi görüyorum.Tahmin edersiniz ki o da açık,ben annemden daha kapalı giyiniyorum gene de.Uzun kollu giyinsem bu sıcakta o ne öyle git askılı falan giy diyor.
Erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz ancak ailesi kapalı,dinini yaşayan hac görevlerini yerine getirmiş insanlar Allah'a hamdolsun.Benimde kapanmamı ,ilerde çalışmamamı istiyor erkek arkadaşım.Bunu bende istiyorum ama ailem beni okutabilmek için sıkıntı çekerken ben okul biter bitmez çalışmaz evlenirsem onların harcadığı paralar,emekler,benim okuma çabalarım nereye gidecek ?
Düğünümüz kuranLı olacak diyor erkek arkadaşım,Oysa annem her düğüne elbiseyle gider oynar..
Annem beni istemeye geldiklerinde bile asla vermez peki neden ? Kendisi yanlış yolda ,ben doğru hak yoluna gitmeyeyim diye mi?
Ben ne yapmalıyım ?Annem nasıl görecek yanlış yaptığını.. Ne yapmaLıyım derken , nerden başLamaLıyım Rabbimin istekLerini yerine getirmeye..
düşüncelerinizi paylaşşırsanız sevinirim..

Allah hepinizden razı olsun..

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Üyeliğiniz hayırlı olsun inşaAllah
Annenize dünyada oluş gayemizi sorun.Nerden geldik nereye gideceğiz sorun.Yani gafletten uyanması adına düşünmesini sağlayın.
Eğer düşünmeye başlarsa ve sorgulamak adına girişimde bulunursa başka tavsiyelerdede bulunuruz.Değilse bu soruya doğru cevabı bulmadan sorgulama yapmayacaktır.
Diğer bir husus.İslamı yaşamak hem zordur hem kolaydır.İslamı güzelce yaşayacağım derseniz insanların gözünde zelilliği göze alacaksıznız.Ama sonunda alacağınız mükafat.Düşünmesi bile herşeye bedeldir...
Umarım Allah'u tealaya hayırlı, güzel bir kul olma yolunda çabalarsınız ve muvaffak olursunuz
Hayırlı akşamlar

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun keardeşim bence rabbime bol bol dua et ve asla rabbimin emrini ailen istemiyo diye yapmamazlık yapma...zamanla herşey yoluna girecektir inşallah allaha emanet ol....

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hanımefendi öncelikle Cenabı Hak cümlemizden razı olsun.

Gerçekten önemli bir konu. Çünkü dünyada verilen kararlar insanların ebedi seadetine veya felaketine sebeb olurlar.

Öncelikle şunu söylemek isterim. Halıka (yaratana) isyan olunan yerde mahluka (yaratılana) itaat edilmez. Bu anne babada olsa böyledir. Eshabı kiram efendilerimizin hayatları ortadadır. Fekat anne babayla münakaşada edilmez. Onların dediklerine peki denir ama haram bir şey istiyorlarsa yapılmaz. Bu kim olursa olsun islamiyete uygun olmayan emirleri dinlenmez.

Her konuda olduğu gibi hepimizin salih veya saliha yani dinini bilen seven ve kayıran arkadaşlara ihtiyacımız var.

http://www.dinimizislam.com/mailgrubu.asp

http://www.huzurpinari.com/?p=hakkinda6.asp

bu iki mail grubuna üye olmanızı özellikle tavsiye ediyorum. Bir de bu konuyu o sitedeki büyüklerimizle istişare ederseniz daha isabetli bir sonuca kavuşacağınıza inanıyorum.

Cenabı Hak yardımıcnız olsun . Hakkınızda hayırlısınız nasib etsin.

Dua eder dualarınızı beklerim.

Öyle karmaşık düşünceler içerisindeyim ki asıl yapmam gerekeni bildiğim halde yapmaya cesaretim yok.
Üniversite 2.sınıfa geçtim üstelik cokta basarılıyım ama başım açık,namaz arada kılıyorum.Bunun nedeni olarak öncelikle Annemi görüyorum.Tahmin edersiniz ki o da açık,ben annemden daha kapalı giyiniyorum gene de.Uzun kollu giyinsem bu sıcakta o ne öyle git askılı falan giy diyor.
Erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz ancak ailesi kapalı,dinini yaşayan hac görevlerini yerine getirmiş insanlar Allah'a hamdolsun.Benimde kapanmamı ,ilerde çalışmamamı istiyor erkek arkadaşım.Bunu bende istiyorum ama ailem beni okutabilmek için sıkıntı çekerken ben okul biter bitmez çalışmaz evlenirsem onların harcadığı paralar,emekler,benim okuma çabalarım nereye gidecek ?
Düğünümüz kuranLı olacak diyor erkek arkadaşım,Oysa annem her düğüne elbiseyle gider oynar..
Annem beni istemeye geldiklerinde bile asla vermez peki neden ? Kendisi yanlış yolda ,ben doğru hak yoluna gitmeyeyim diye mi?
Ben ne yapmalıyım ?Annem nasıl görecek yanlış yaptığını.. Ne yapmaLıyım derken , nerden başLamaLıyım Rabbimin istekLerini yerine getirmeye..
düşüncelerinizi paylaşşırsanız sevinirim..

Allah hepinizden razı olsun..

burju

Kayıtlı Kullanıcı
Kendimi biraz daha toparladım bu konu da düşüncelerinizi almak bana yol gösterdi.
Namazıma tamamen başlayıp bırakmamaya gayret göstericem inşallah Allah'ım beni yolundan ayırmaz.
Ben daha çok üniversite bitiripte çalışmayarak,kapanarak hayata sıfırdan başlayacağımı düşündükçe bir türlü gerçekleştiremiyorum tüm isteklerimi. sürekli dua ediyorum herşey bir müslümana yakışacak şekilde olsun diye.Şuan için düşününce üniversite özgürlük demek oysa okul bittiğinde kpandığımda iş bulamazsam evlenirsem birde çoluk çocuğa karışınca CahiL bir insan sıfatında olucam aiLemin gözünde..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum selam.Sakın namazlarını aksatma günde 5 vakit namazını kesinlikle kılmalısın bu arada üni 2ye geçtim diyorsun.Allah'ın emrettiği tesettürü ünide muhafaza edemezsin ki kaldıki daha başını bile kapayamıyorsun bırak erkeklerle karışık okumayı.Onun için sen Allah için birşeyleri yapman ve Allah için birşeyleri terketmen gerek.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
bende aynı şeyleri yaşıyorum senle cnm.ünv bitirdim ve 2.5 senedir kapanamıyorum ailem yüzünden.tek cevapları ailede kapalı yok bize yakışmıyor.Allahın emri edep yerlerini örtmek başını değil oluyor malesef.çok üzüleceksin ama yılmayacaksın asla.ailen ne derse desin sen bildiğini yap.annem kapanırsan hakkımı helal etmem diyor bende çok zor durumdayım ama inş ramazanda kapanacağım kararlıyım.sende kararlı ol yolundan dönme sakın.evlendiğinde kapanıp çalışmasanda olur bence.inş Allah dualarını kabul eder mutlu olursun.Allaha emanet ol..

F

FiSeBiLiLLaH

Gökcebayan kardeş.Vallahi ailem yüzünden kapanamıyorum mazeretin seni kurtarmaramayacak bacım.
Onun için iyi düşün aldatmayalım kendimizi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt