Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kanser kalkanı bu gıdayı sofranızdan eksik etmeyin (1 Kullanıcı)

HiLaL-i_AhmeR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.paylassana-tr.com
İnsanlığa faydası ayetlerle sabit meyve

Vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruyor, hücreleri yeniliyor ve kansere karşı kalkan oluşturuyor.

Hurma, Allah'ın Kuran'da pek çok ayetle haber verdiği, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirdiği bir meyve. Bilinen en eski bitkilerden olan hurma, lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih ediliyor.

Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiş. Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti var. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da kanıtlanmış.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR

Doktorlar, hamilelere doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtiyor. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmak.

SOFRADAN EKSİK ETMEYİN

Hurma lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengin; sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bulunuyor. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içeriyor. Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekiyor. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koydu.

KANSERİN KALKANI

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile böbrekler için de son derece önemli. Bir insan günde 2-3 hurma yiyerek magnezyum ihtiyacını karşılayabiliyor. Ayrıca hurma protein miktarı açısından da zengindir. Bu özelliği sayesinde vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruyor, hücreleri yeniliyor ve kansere karşı kalkan oluşturuyor.

yeşilimlim

Kayıtlı Kullanıcı
Sağlik konulu yazilari okumaktan zevk alirim emeğiniz için teşk allah razi olsun hayirli ramamazanlar

papatyalı

Kayıtlı Kullanıcı
verdiğiniz yararlı bilgiler için tşkler.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
ben çok seviyorum kardeşim aşırı seviyorum ama fazla yiyemiyorum kilolarım yüzünden emeyine sağlık güzel eyitici bir paylaşımdı

can-medine

Kayıtlı Kullanıcı
hurma çok güzel bi o kadarda faydalı.Paylaşım için teşekür ederiz kardeşim

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun güzel bir konuya değinmişsiniz. müsade ederseniz küçük bir dipnot ilave etmek istiyorum... ACVE hurmasının yazdıklarınıza ilaveten sihir ve büyünün tesirini etkisiz hale getirdiğini belirteyim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt