Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KANAATKAR OLMAK (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Yeryüzünde mevcut her canlının rızkı ALLAH'a aittir. (Hud Suresi, 6)

Kanaat gözü, gönlü tok olmak yani elinde bulunan nimet ile yetinmektir. Diğer taraftan kanaat, hırsı, tama ve hazlara düşkünlük gibi kavramlarla ifade edilen aşırı, kontrolsüz mal ve dünya tutkusunun kalpten silinmesiyle elde edilen ahlaki ve insani bir erdem olarakda değerlendirilmektedir. Müminler için kanaat sahibi olmak çok önemlidir.

Müslümüna yakışan az bulduğu zaman sabretmek, çok bulduğu zaman şükretmektir.

Kur'an'da, insanlar dünya hayatının süs ve cazibesine aldanarak ahireti unutmamaları için uyarılmış, dünya hayatının değersizliği ve geçiciliği vurgulanmış ve ahiret hayatının tercih edilmesi gerektiği sık sık anlatılmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'de bu gerçeği şöyle dile getirmiştir. Kanaatkar ol ki insanların ALLAH'a en çok şükredeni olasın.

Kaanatin bitmez tükenmez bir hazine olduğunu anlatan Peygamber Efendimiz (s.a.v) " Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle " buyurarak kanaatkar olmanın hayırlı neticesine dikkatimizi çekmiştir.

Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek, kanaatkar olmak, nimetleri çalışarak elde etmek, İslam ahlakının kazandırdığı güzel niteliklerdir.

Unutmamak gerekir ki, " insanın karnı nasıl aç olduğunda ve tok olduğunda farklı ise, dünya hırsı ve kanaat " da öyledir.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KANAATKAR OLMAK

Müslümüna yakışan az bulduğu zaman sabretmek, çok bulduğu zaman şükretmektir.
s.aleyküm ablacım allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..çok güzel ve çok mühim bir konuyu paylaşmışsınız bizlerle..kanaat mühim bir hazine farkına varabilene ve uygulayabilene..alıntı yaptığım kısımda da belirtildiği gibi müslümanız diyorsak onun gereği olan kanaatkar olmayı gözardı etmemeli,her daim,ne olursa olsun şükretmeliyiz..bizim hakkımız naz değil niyazdır..rabbim bizleri şükür eden ve kanaat eden kullarından eylesin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olunuz..

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ablacığım Rahman bizleri kanaatkarlıktan ayırmasın inşaallah Allah razı olsun hayırlı kandiller selam ve dua ile...B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

selamuneleykum
allah razız olsun evındar abla.
ölum adımız kadar ıyı bıldıgımız ama bır o kadara en cok unuttugumuz sey sanırım.
selam ve dua ıle...B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~aliye_aliye, ~RECEB-I KAMER, ~zynp_rukiye, ~CEVDET-71, ~efsude kardeşim,

Rabbimiz hepimizden razı olur inşaALLAH. Sabır ve şükrümüzün daim olması duası ile.

selamünaleyküm

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

" Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle "​

Aminnnn....

Selamun aleykum güzel ablam.. Allah c.c. senden razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı yine..
Emeğine yüreğine sağlık.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
" Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle "​

Aminnnn....

Selamun aleykum güzel ablam.. Allah c.c. senden razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı yine..
Emeğine yüreğine sağlık.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)

selamünaleyküm kardeşim,

Rabbimiz hepimizden razı olur inşaALLAH. Sabır ve şükrümüzün daim olması duası ile.

selamünaleyküm

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ABLAM ALLAH RAZI OLSUN.BİLİNMESİ GEREKEN BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLAM ALLAH RAZI OLSUN.BİLİNMESİ GEREKEN BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.

selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH-Ü TEALA (C.C) hepimizden razı olur inşaALLAH.

selamünaleyküm

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM

RAHMAN RAZI OLSUN O'NDAN GELEN HERŞEYE RAZI OLUP ŞÜKRETMEK DUASI İLE SELAMETLE..

Kaan Erdem

Yönetici

selamün aleyküm.ALLAH cc razı olsun selam ve dua ile kalın selametle.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ablacığım;
Rahman razı olsun her daim inşaallah.Rabbim bizleri kanatkarlıktan ve cömertlikten ayırmasın inşaallah selam ve dua ile...B)

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek, kanaatkar olmak, nimetleri çalışarak elde etmek, İslam ahlakının kazandırdığı güzel niteliklerdir. emeğinize sağlık a.e.o

ievyapan

Kayıtlı Kullanıcı

" Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle "

AMİN

YA RAB YOLUNDAN AYIRMA GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR BİLE BİZİ NEFSİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKMA BİZLERİ YA RABBİ SEVDİĞİN DOSTLARININ AHLAKI İLE MÜŞERREF ET KAİNATIN EFENDİSİ HABİBİN ( S.A.V ) GİTTİĞİ YOLDAN GİDEREK SANA KAVUŞTUR CANIM ALLAH ( C.C )'IM BENİM SANA SOZNSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN VERDİĞİN NİMETLERE ŞÜKÜRLER OLSUN NANKÖR OLMAKTAN BİZLERİ KORU YÜCE RABBİM.

VERDİĞİN NİMETLERLE GEÇİNMEYİ VE SON NEFESİMİZE KADAR ŞÜKRETMEYİ NASİP EYLE İSYANDA BİZLERİ UZAK EYLE CANIM ALLAH ( C.C )'IM BENİM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt