Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kan bağişi gençleştiriyor.. (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
5000000011491432.gif

Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor.

Kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Kan bağışının insanı gençleştirdiğini bildiren Kızılay Kan Merkezi Müdürü Adem Tatar, "Kan vermenin sağlığa sayısız faydaları var, en belirgini insanı gençleştirmesi.

Bağış sonrasında kan hücrelerinin daha hızlı yenilenmesi ve dolaşımda daha genç hücre sayısının artmasından dolayı metabolizma daha hızlı ve rahat çalışıyor. Bu da insanı daha dinç yapıyor ve kendisini daha rahat hissetmesine yardımcı oluyor” dedi.

(ALINTI)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allah rızası için kan verelim dostlar.

ne hastalar var onlarıda düsünmek lazım.

hiçbir zararı yok hem faydası varmış

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
BEN VERİYORUM Kİİİ :a12:
BURSA KIZILAY KAN MERKEZİNE DÜZENLİ OLARAK VERİYORUM VE SAĞLIĞIM ELVERDİĞİ SÜRECE DE VERMEYE DEVAM EDİCEM İNŞAALLAH...
SELAM VE DUA İLE

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Bende vermek isterim ama daha yaşım uygun değil :D

Hepimizin başına gelebilir kan gerekebilir ...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rızası için kan verelim dostlar.

ne hastalar var onlarıda düsünmek lazım.

hiçbir zararı yok hem faydası varmış

Evet kan vermek hayat kurtarır hatta ve hatta organ bağışında bile bulunalım ben şahsen düşünüyorum

Zeynep..

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de çok isterdim ama yasim uygun degil :eek:

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Düzenli olarak olmasa da, ben de Allah rızası için kan bağışında bulunanlardanım. Kan bağışının önemini tekrar tekrar dile getirmeye gerek yok sanırım. Ancak kan bağışının olduğu kadar trombosit vermenin de çok büyük önemi var. Bilmeyenleriniz için kısaca bahsedeyim.

Lösemi hastalarının vücutlarında üretemedikleri trombositi, hastalığı bulunmayan diğer insanlardan tedarik ederek hastaya veriyorlar. Çünkü hasta olan insanlarımızın vücudu, bu maddeyi üretemiyor ve sürekli dışarıdan takviye edilmesi gerekiyor. Herşey hastayı biraz daha uzun yaşatabilmek adına yapılıyor. Çünkü bildiğiniz üzere, bu hastalıktan kurtulma şansı biraz düşük. Kan bağışından biraz daha zahmetli bir olay. Zahmeti, harcanan süreyle ilgili. Zira 1 ünite kan vermek 15 dakikanızı alırken, 1 ünite trombosit vermek yaklaşık 1 buçuk saatinizi alıyor. Tekrar trombosit vermek için 3 ay geçmesi gerekiyor.

Düzenli kan veren kardeşlerimize tavsiyem, 3-4 ayda bir trombosit bağışında da bulunsunlar. Lösemi hastası olan kardeşlerimize de böylece biraz olsun yardım etmiş oluruz. Selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt