Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalp kırmak ALLaHU tealayı incitmektir. (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

Kalb yani gönül, mahlûkların en üstünü, en şereflisidir insan, insanın dışında bulunan her şeyi kendinde topladığı için, mahlûkların en kıymetlisi olduğu gibi, kalb de, insanda bulunan her şeyi kendinde topladığı için çok kıymetlidir Kendinde çok şey bulunan, ü teâlâya her şeyden dahâ yakındır

Bu sebeple, küfürden sonra en büyük günah, kalb kırmaktır Kâfirin dahi kalbini kırmamalıdır Salih bir Müslümanın korkusu, bir başkasının kalbini kırmak, onu incitmektir Dinini bilen ve bildiklerine uygun hareket eden sâlih bir Müslüman, ölü gibidir, hiç kimsenin kalbini kırmaz, incitmez Zira bir ölünün,
diri ile kavga ettiği hiç görülmemiştir Nizâmeddîn Evliyâ hazretleri;

“Kalb kırmak, ü teâlânın lütfunu incitmektir Neye uğrarsa uğrasın, sâlih kimse, aslâ kimseye kötü söylememeli ve lânet etmemelidir insanların kabahatlerini açıklamamalıdır” buyurmuştur

Bir kalbi kırmak, senelerce ibâdet ve zikir sevabının hepsini alıp götürürislâmiyet öyle bir dindir ki, kâfirin dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır Nerde kaldı ki, ü teâlâya ve Onun Peygamberine inanan, diyen bir Müslümanın kalbi kırılsın Zira bir mü’minin kalbini kırmak, çok büyük günahtır, harâmdır

70 defa Kâbe’yi yıkmak!
Peygamber efendimiz; mübârek elleri ile Kâbe’yi göstererek; (Ey Kâbe, sen ın evisin Sen mübâreksin fakat bir Müslüman,bir mü’minin kalbini kırsa 70 defa seni yıkmaktan daha büyük
günaha girer) buyuruyor

Peygamber efendimiz, eshab-ı kirama hitaben böyle buyuruyor Bir mü’min, bir mü’minin kalbini kırsa, 70 defa Kâbe’yi yıkmaktan beter günaha girmektedir Müslüman olarak hepimizin bunları okumamız, öğrenmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazımdır

Din büyükleri buyuruyor ki:
“Her günâh, îmânı tehlikeye sokmaya sebep olabilir ama şu üç günâhın tesiri daha kuvvetlidir:

1- imân nimetine şükretmemek
2- imânın gitmesinden korkmamak
3- Mü’minleri incitmek, kalblerini kırmak Hadis-i şerifte;

(Kalb kırmak, Kâbe’yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür) buyurulmuştur iyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemelidir ü teâlâyı en çok inciten, küfürden, inkârdan sonra, kalb kırmak gibi büyük bir günah yoktur”

imâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:

“Kalb, ü teâlânın komşusudur ü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar
hiçbir şey yakın değildir Mü’min olsun, âsî olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir çünkü, âsî olan komşuyu da korumak lâzımdır Sakınınız,
sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! ü teâlâyı en ziyâde inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günâh yoktur çünkü, ü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir insanların hepsi, ü teâlânın köleleridir Herhangi bir kimsenin kölesi döğülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir Her şeyin biricik mâliki, sâhibi olan efendinin şânını, büyüklüğünü düşünmelidir Onun mahlûkları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir izni ile kullanmak, onları incitmek olmaz Hattâ, onun emrini yapmak olur”

Abdullah-ı Dehlevî hazretleri de buyuruyor ki;
Hiç kimseyi incitme!
Netice olarak; kalb kırmamalı, hiç kimseyi incitmemelidir
Değil mü’minin kalbini, kâfirin kalbini bile incitmeye hakkımız yoktur
Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırmamalıdır çünkü kalb kırmak,
ü teâlâyı incitmek demektir Kalb, ü teâlânın komşusudur Ev sahibine eziyet edenin komşusu da incinir

Gıybet, suizan ve kalb kırmak, kul hakkıdır Eziyetlere katlanmak, kızmamak, güler yüzlü ve tatlı sözlü olmak, güzel ahlâktandır Bunun için hiç kimseyle münakaşa etmemelidir Münakaşa, dostun dostluğunu giderir, düşmanın da düşmanlığını arttırır Nereden bakılırsa bakılsın, hep zarardır Müminler dua eder, fâsıklar, münâfıklar ise, dedikodu ve gıybet ederler Aklı olan islamiyete uyar, Müslüman olur, hizmet eder Nefsine, şeytana uyan ise, inkâra, küfre kayar

islamiyete uyan Cennete, nefsine uyan da, Cehenneme gider Ve Ahmed Yesevî hazretlerinin buyurduğu gibi:

“Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, ü teâlâyı incitmek demektir”

Rabbim(cc) cümlemizi korusun inşa…

Alıntıdır..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
“Her günâh, îmânı tehlikeye sokmaya sebep olabilir ama şu üç günâhın tesiri daha kuvvetlidir:

1- imân nimetine şükretmemek
2- imânın gitmesinden korkmamak
3- Mü’minleri incitmek, kalblerini kırmak Hadis-i şerifte;

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
islamiyete uyan Cennete, nefsine uyan da, Cehenneme gider Ve Ahmed Yesevî hazretlerinin buyurduğu gibi:

“Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, ü teâlâyı incitmek demektir”

Allahü teala razı olsun.Çook kıymetli ve istifadeli bir paylaşımdı.Cenab-ı Hak kendisi için yaratmış olduğu kalbin kırılmasına sebep olmaktan ve kırmaktan muhafaza eylesin.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala razı olsun.Çook kıymetli ve istifadeli bir paylaşımdı.Cenab-ı Hak kendisi için yaratmış olduğu kalbin kırılmasına sebep olmaktan ve kırmaktan muhafaza eylesin.

ALLAH sizdende razı olsun mektubat kardeşim cok teşekkür edrim yaptıgınız o güzel dua içinde cok içten amiin diyorum.ALLAHA emanet olunuz

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
evt benimde kalbimi kırdılar.. kendilerini hafız ve çok dindar tanıtan birileri acaba merak ediyorum varmıdır haberi bu güzel hadislerden :(

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
evt benimde kalbimi kırdılar.. kendilerini hafız ve çok dindar tanıtan birileri acaba merak ediyorum varmıdır haberi bu güzel hadislerden :(

ALLAH muhafaza eylesin en cok korktugum şeydir ama gülen kardeşim eminim bu hadislerden haberi vardır ama insanda nefis var şeytanda rahat bırakmıyorsa ister hafız olsu ister olmasın kalp kırar ALLAH muhafaza eylesin.selametle kalın

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız
sen gerçekten hafızmısın??

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız
ne güzel kardeşim.. bende olabilirmiyim acaba hakaten çok merak sardım bu işlere.. canı gönülden isteyerek yapmaya çalışıyorum..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız
ne güzel kardeşim.. bende olabilirmiyim acaba hakaten çok merak sardım bu işlere.. canı gönülden isteyerek yapmaya çalışıyorum..

suan hafızlıkmı calışıyorsunuz?eger öyle ise ALLAH muvaffak eylesin.siz yeterki isteyin canı gönülden rabbim size nasib edecektir inşallah

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız çokkkkkk başındayım.. senle nasıl görüşebiliriz...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sevda hafız çokkkkkk başındayım.. senle nasıl görüşebiliriz...
gülen kardeşim görüşmek yasak ama sorularınızvarsa burda sorun elimden gelen yadımı yapmaya calışırım.daha başındayım dediniz olsun inşallah kısa sürede bitirirsiniz.ama sizetavsiyem bir gün dahi olsun dersinizi aksatmayın yoksa peşi hep öyle gider.ALLAH kolaylık versin

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
sevda kardeşim ben daha islamiyetin yeni yeni içine giriyorum.. :) onun henüz başlarındayım.. bol bol dua ediyorum..ama gönlümden geçiyor çok şeyler yapmak istekliyim.. daha hafızlık adımı atabilmiş değilim ama çok özeniyorum.. merak ediyorum..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sevda kardeşim ben daha islamiyetin yeni yeni içine giriyorum.. :) onun henüz başlarındayım.. bol bol dua ediyorum..ama gönlümden geçiyor çok şeyler yapmak istekliyim.. daha hafızlık adımı atabilmiş değilim ama çok özeniyorum.. merak ediyorum..
ne güzel lutuf RABBİM herkeze nasib etsin gülen kardeşim islamın tadına varmayı nasib etsin.ibadetlerimizi ihlaslı yapabilmeyi nasib etsin hepimize tabiikibanada.RABBİM GÖNLÜNÜZDEN GECENLERİ YAPMANIZI NASİB ETSİN.imrendim size vallahi.hafızlıgı merak ediyorum dediniz hakiketen cok güzel birşey kesinlikle tavsiye ederim inşallah da nasib olur.dualarınızda benide unutmayın :a12:eminim şuan yaptıgınız dualar cok içten ve ihlaslıdır.ALLAHA emanet olun:a12:

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
allah gönlünüzdeki tüm duaları kabul etsin.. samimiyetimle elimden gelenleri yapmaya çalışıyorum.. daha fazlasını yapabilmek içinde dua ediyorum.. allahım nasip eder inşallah..evet hafızlığa merak sardım.. ben çokkkkk kitap okumuş ve gerek eğitimimden dolayı ezberi çok yapmış biriryim dedimki bu kadar dünyevi şeyleri ezberledim allahın kitabını neden daha iyi bilmeyim... inşallah işin içine yavaş yavaş girebilirim..sizde benden dualarınızı esirgemeyin.. hele bugünlerde çokkkk ihityacım var...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
allah gönlünüzdeki tüm duaları kabul etsin.. samimiyetimle elimden gelenleri yapmaya çalışıyorum.. daha fazlasını yapabilmek içinde dua ediyorum.. allahım nasip eder inşallah..evet hafızlığa merak sardım.. ben çokkkkk kitap okumuş ve gerek eğitimimden dolayı ezberi çok yapmış biriryim dedimki bu kadar dünyevi şeyleri ezberledim allahın kitabını neden daha iyi bilmeyim... inşallah işin içine yavaş yavaş girebilirim..sizde benden dualarınızı esirgemeyin.. hele bugünlerde çokkkk ihityacım var...

aminn inşallah.rabbim marifetullaha etdirsin.emin olunki kuran ezberlemek normal türkce yazı ezberlemekten cok cok kolay inanın bend türkce ezberleyemiyorum:)hadis ayet ezberliyorum türkceden 2 gün sonra unutuyorum.ama kuran ezberlemek cok daha kolay.dualarda buluşmak üzere:a16:

sahabeler

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c) kalp kıranlardan ve kalbi kırılanlardan eylemesin bizleri

Elif Beyza.

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı Olsun kardeşim çok güzel ve değerli bir paylaşım emeğinize sağlık...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt