Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalp ibresi (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam. Aramıza hoşgeldiniz kardşeim. Hayırlara vesile olması temennilerimle.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yeryüzünde baş döndürücü işler yapan insanlara sunulan manevî gücün, hangi kanaldan geçerek geldiğini merak ettiniz mi? Tarihi değiştiren insanları incelediğinizde keşfedeceksiniz:
Onlar duygularıyla yaşadılar. En inanılmaz örneğini Peygamberimizden(asm) öğrendik:
Öylesine içten gülüyordu ki, dağlara taşlara neşe saçıyordu; ama,
ağladığında da sabahlara kadar, gözyaşları dinmiyordu. Neden duygu ve neden kalp?
Başarıya odaklanan bir dostum bana şöyle yazmıştı: "Başaracağım, çünkü tüm hedeflerim aklımda..." Ona şu cevabı verdim: "Lütfen o hedeflerini kalbine yükselt; çünkü arzularını sana verecek kudrete, aklın yalan söyleyebilir; ama kalbin kesinlikle doğruyu söyleyecektir.”
Aklımız düşünür, kalbimiz hisseder. Gerçek niyetimiz aklımızdan değil, kalbimizden geçendir. Aklımız madde kadar dar, kalbimiz ruh kadar engin bir evrende gezinir. Güç kalptedir ve Peygamber(asm) şu sözle kalbimize dikkat çeker: "Şüphesiz Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak amellerinize ve kalplerinize bakar."

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Dostlarım
Sizlerin Aranızda Bulunmak Büyük Şeref
Allah'ın İzniyle İslama ve Kuran'a Hizmet İçin Çalışmalarda Bulunuyorum
Sizleri Kendi Web Sayfama da Beklerim
Öneri ve Şikayetlerinizi Bekliyorum

Kalp İbresi -> Dini Bilgiler - Fıkıh - Hadis -İlmihal - Siyer -Peygamberler Tarihi - Evliyalar - Dini Hikayeler

Ve aleykümselam kardeşim, hoşgeldiniz.. Allah yardımcınız olsun inş..

Yeryüzünde baş döndürücü işler yapan insanlara sunulan manevî gücün, hangi kanaldan geçerek geldiğini merak ettiniz mi? Tarihi değiştiren insanları incelediğinizde keşfedeceksiniz:
Onlar duygularıyla yaşadılar. En inanılmaz örneğini Peygamberimizden(asm) öğrendik:
Öylesine içten gülüyordu ki, dağlara taşlara neşe saçıyordu; ama,
ağladığında da sabahlara kadar, gözyaşları dinmiyordu. Neden duygu ve neden kalp?
Başarıya odaklanan bir dostum bana şöyle yazmıştı: "Başaracağım, çünkü tüm hedeflerim aklımda..." Ona şu cevabı verdim: "Lütfen o hedeflerini kalbine yükselt; çünkü arzularını sana verecek kudrete, aklın yalan söyleyebilir; ama kalbin kesinlikle doğruyu söyleyecektir.”
Aklımız düşünür, kalbimiz hisseder. Gerçek niyetimiz aklımızdan değil, kalbimizden geçendir. Aklımız madde kadar dar, kalbimiz ruh kadar engin bir evrende gezinir. Güç kalptedir ve Peygamber(asm) şu sözle kalbimize dikkat çeker: "Şüphesiz Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak amellerinize ve kalplerinize bakar."
Allah razı olsun Behiye kardeşim.. İnş Rabbim amellerimizi hayırlı kılar, kalplerimizden kin, öfke ve nefreti silip atar ve bizler de Allah'ın sevdiği kulları içende oluruz son nefesimizi verene kadar..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ve

Allah razı olsun Behiye kardeşim.. İnş Rabbim amellerimizi hayırlı kılar, kalplerimizden kin, öfke ve nefreti silip atar ve bizler de Allah'ın sevdiği kulları içende oluruz son nefesimizi verene kadar..
allah sizdende razı olsun
amin amin inşallah
bizimde amacımız bu değilmi...
inşallah rabbime layık kul
efendimize layık ümmet olabiliriz
rabbim bizi kuran ahlakıyla ahlaklandırır inşallah

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Keskin ve güçlü duygularla dile getirilen bir istek, ilgisiz ve duygusuz binlerce istekten daha çarpıcı ve sarsıcıdır; çünkü canlıdır. Çünkü ruh candır ve ruhtan çıkan her şey, canlılık özelliğiyle birlikte çıkar. Eğer söylediğiniz sözlerden kıyamete kadar sizi destekleyecek ruhaniler yaratılmasını istiyorsanız, kalbinizle, içtenliğinizle ve duygularınızla isteyin. Çünkü söz ağızdan, duygu yürekten kopar. Söz, maddesel bir enerjidir; en fazla metrelerce uzağa gidebilir, sonra dağılıp yok olur. Oysa duygu, ruhsal bir enerjidir; maddeye çarpmaz, madde onu emerek sindiremez. Maddenin sınırlarından sıyrılır, ruhaniler arasında sonsuza değin dalgalanmaya ve işitilmeye devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt