Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

>>>>> KaLBiNiZi KoRuYaN Dua <<<<< (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Aydan geceyi, güneşten gündüzü var eden, inciyi midyenin midesinde, balı arının peteğinde var eden, yağmurdan baharı, topraktan çiçeği var eden, kalbimizi yoktan var eden Rabbimiz e hamd olsun ..
Allah ım! Kalbimize nakşettiklerin için sana şükrediyoruz.
Acıların karşılığında ceni sunduğun, günahlarımızı rahmetinle affettiğin, sevgiyi bize verdiğin için, sana şükürler olsun.
Yokuşta elimizi tutan, melekleri bize arkadaş kılan, aşkı kalbimize yoldaş kılan ...
Rabbimiz! Kalbimizdeki yaralarımızı iyileştir. Sana ve senin aşkına yolculuğumuzu tamama erdir. Sevdiklerimizi koru. Çocukları koru. Senin adına dağları mesken tutanları koru. Bizi koru. Kalbimizi koru. Filistin i koru. Çeçenistan ı koru. Keşmir i koru. Doğu Türkistan ı koru. Afganistan ı koru. AIlah ım! Bizi korkutma ki; bizler birer ceylanız; korkudan yüreğimiz telaşIanır. Bizi zorlukla sınama ki, kırılgan bir cesaretimiz var. Senden ayrı koma ki, sevdiğimizden ayrılık, ferini alır gözlerimizin. Allah ım! Bizi uzağında bırakma. Şahdamarımıza sırlarını akıt. Rabbim! Seni bilmenin heyecanını bize tattır. Kalbimizi gülle doldur. Yarabbi! Kalbimizi koru, kalbimizi koru! Amin!
Dua, dua, dua ...
Biz değil miyiz en ıssız fırtınalarda dahi sabırla yanaşan DUA limanlarına? ..
Ve bu kutlu limanda O sevgililer sevgilisine yalvaran biz değil miyiz? .
Evet dostlar. Bu anlamlı yolculukta siz de bekleniyorsunuz kutlu limanlara ...
Dua, dua, dua ...
Ellerimizi açalım ve kalpten isteyelim Sevgililer Sevgilisi nden .. Aşkın sahibinden kaybettiğimiz aşkımızı isteyelim ... isteyelim ki versin ...
Biliriz ki 0, kullarını korur ve gözetir, yeter ki kulları O nu ansın ve dua etsin ...
Müslümanlar ın bu zor günlerinde DUA silahımızı kuşanalım ey insanlar!! !
Dua, biliriz ki iki çeşittir ... Biri ulvî, biri fiîlî dua ...
Bize belki Rahmani dua daha kolay geliyor. illaki onsuz olmuyor lâkin artık duanın diğer yüzünü de yani fiîlî duayı da kullanalım ve bir ş.eyler yapalım ...

Bir çocuk büyütelim... Bir aç doyuralım ...
Bir sevgi besleyelim .
Bir sevda yeşertelim .
Bir kitap okuyalım ...
Bir DUA edelim; yürekten ... Aminler arasında.
Bir dua ... Sonra:
Yalvaralım O mühür sahibine ... Ve O ndan yardım isteyelim ... Bir selam verelim ...
Bir salâvat getirelim. ..
Bir gönül rızası alalım ...
Bir cümle yazalım ...
Ve ne yaparsak, Allah için yapalım ... Bir gül yetiştirelim…
Bir gece olalım ...
Bir gündüz çağıralım ... Bir kandil yakalım ... Bir mum ışığı olalım ... Bir düş kuralım ...
Bir düşler Ülkesine uçalım ... Bir hayal edelim ...
Bir mecnun çağıralım Bir Bilal olalım ...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim ... Bir Sümeyye olalım ...
Ve kalbimizde ağırlayalım. acımasız mızrakları…Bir Filistin li olalım ...
Bir tankın altına yatalım ... Bir Çeçen olalım ... Sevdamıza koşalım ...
Ve ölümü sevelim ...
Ve biz,
Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM!!! Müslümanlığı, kimliklerle sınırlamayalım ... VE GÜLE ONUN KOKUSUNU VEREN RAB BE BİRAZ DAHA YAKLAŞALIM ...
Evet Dostum ...
Artık sıra sende ...
Ne yaparsan yap;
Allah için olsun.
Allah için ...
Allah için .. :
Allah-u Teala tüm dualarımızı kabul etsin ... Amin ...
ALLAH TÜM MÜSLÜMANLAR I BU ZOR İMTİHANDA
BAŞARIYA ULAŞTIRSIN İNŞALLAH ...

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: >>>>> KaLBiNiZi KoRuYaN Dua <<<<<

AMİN ALLAH KABUL EDER İNŞ.ALLAH RAZI OLSUN

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

[big]AMİN[/big]

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Evvel-âhir bütün hamd ü senalar âlemlerin rabbi Yüce Allah'a, topyekün salât ü selamlar da Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya, âline, ashabına ve ihsan şuuruyla onlara ittiba eden salih kullara olsun! Şu upuzun hayat yolculuğunda, bizi kendi idrak ve ihsaslarımızın darlığıyla başbaşa bırakmayacağı, akıllarımızı inhiraf ve sürçmelerden, nefislerimizi cismânîliğin baskılarından, gönüllerimizi de hevâ ve heveslerin zehirli oklarından sıyanet eyleyeceği recalarıyla her zaman ulu dergahına müracaatta bulunmayı kulluğumuzun en önemli rükunlarından birisi saydığımız Yüce Rabbimiz'e bir kere daha iltica ediyor, bir kez daha ellerimizi kaldırıyoruz:

Ey hem kudretine hem de merhametine hudut olmayan biricik Rabbimiz! Senden nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin mukaddes bir ruhla sinelerimizi tertemiz hale getirmeni, basiretlerimizi keskinleştirmeni ve önlerindeki perdeleri kaldırarak mükaşefe yollarını açmanı diliyoruz. Ne olur, Senin büyüklüğüne layık feth-i mübînleri bizim için de müyesser kıl ve yüce katından lütuf buyuracağın ilm-i ledün ve rahmanî tecellîlerle bizim kalb kâselerimizi de doldur!

Ey sevip hoşnut olduğu kullarını her zaman koruyup kollayan Sultanlar Sultanı! Sen'in hıfz u inayetinden başka sığınacak melce' ve dayanağı olmayan bu zayıf ve garip kullarını da, önümüzden ve arkamızdan gelebilecek tehlikelerden sıyanet buyur; buyur ki Sen'in saîd kullarından olalım ve şekavet derelerine düşmekten kurtulalım.

Ey zikrinden âciz olduğumuz biricik Mezkûr ve şükrüne tâkat getiremediğimiz yegane Meşkûr!

Bize Sen'i anma hususunda bir an bile fütur getirmeyecek diller, muradını anlamaya muktedir gönüller, sağanak sağanak gönderdiğin nimetlerine karşı hamd ve şükür duygusuyla gerilmiş zihinler ver.. sinelerimizi ilmine muvafık bilgi ve hikmet damlacıklarıyla doldur.. günahlarımızı yarlığa.. bizi, kadın erkek bütün kardeşlerimizi, Habîbin'in yolunda yol arkadaşlığı yaptığımız dostlarımızı ve yine sırf Senin hoşnutluğun için birbirimizi sevdiğimiz kardeşlerimizi gönüllerde birer yâd-ı cemîl haline getir ve hepimizi Naîm cennetlerinin vârisleri kıl!

Niyazımızın sonunda bir kere daha rıza üveyki Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya, vefa ehli âline ve ashabına salât ü selam ediyor, dualarımızın hüsn-ü kabûle mazhar dualardan olmasını ümid ediyoruz. Ne olur Rabbimiz, merhametinle muamelede bulun ve bizi duasına icabet edilmeyen bahtsızlardan eyleme! AMİN B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

cumanız mübarek olsun selamünaleyküm B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sabahtan beri panodaki yazılar değişmiyormu acaba ?B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN AMİN AMİN ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE EMEĞİNE SAĞLIKB)

menekse_87

Kayıtlı Kullanıcı

AMİİN İNŞALLAH.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

SA GENE AĞLATTIN BENİ CANIM ABLAM NEKADAR GÜZEL DUALAR İNŞALLAH RABBİM KABUL ETSİN İKİ CİHANDADA REZİL ZELİL ETMESİN AMİN AMİN AMİN B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dinci yazdı:
SA GENE AĞLATTIN BENİ CANIM ABLAM NEKADAR GÜZEL DUALAR İNŞALLAH RABBİM KABUL ETSİN İKİ CİHANDADA REZİL ZELİL ETMESİN AMİN AMİN AMİN B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Aleykümselam sana hiç kıyamam az önce kayıtlı olduğun bölüme baktım sen 73 doğumlusun senden iki yaş büyük oğlum var bir kızım 74 doğumlu öbür kızım da 76 doğumlı yaşlarınız birbirine yakın :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

DUA

Canım yanıyor,içimde bir sızı nedenini bilmiyorum
Adı sensizlik belki
Yada ulaşamamak, ağlayamamak derinden,
Kıyamdayken başka yerde, secdedeyken başka yerde olmak
Yönelememek sana içten bir aşkla
Canım yanıyor ya Rabbel alemin
Bir sızı var anlayamadığım,
Canım yanıyor Ya Erhamerrahimin
Adını koyamadığım,
Bugün gitmek istedim buralardan
Sana yakın olmak için, uzakları yakın yapabilmek için,
Çıktım viran şehrimden; daha fazla gidemedim nedense,
Bir yağmur başladı sessizce, ER-RAHİM diye fısıldadı paramparça olan yüreğime,
İrkildim Ya Rabbelalemin, rahmetine kavuştur beni,
Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadığım,
Bir güvercin gördüm sırılsıklam; EL-CELİL dedi içimdeki sese,
Ne büyük, ne yücesin; yüceliğinle derman ol derdime,
Islandım, yorgunum birde acı var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAHIM
Bir çocuk tebessümünde, bir yaprağın vedasında mevsime,
MALİKÜ’L-MÜLK tecellisini gördüm kara bulutların içinden doğan güneşte
Sen her şeyin tek sahibi ALLAHIM,
İçimde bir uçurumken hayat, üstelik çıkmazdayken dar sokaklarım
EL-MÜHEYMİN sesi kulağımda,
Sen aciz kullarını unutmayan hep gözeten ALLAHIM,yardım et bu kuluna,
Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorum, bir dağa bakıyorum bir mahlukata
Hepsi rükuda hepsi kıyamda
Çiçekler, otlar, toprak secdede
En küçük mahlukat zikirde, insanlık ise gaflette
YA HALIK diyor tabiat; adem ise hüsranda, azapta
Ey incelik, lütuf sahibi EL-LATİF
Ey kusurlardan münezzeh KUDDÜS
EY adalet sahibi EL-ADL
EY büyüklük sahibi EL-AZİM
EY merhamet sahibi ER-RAHMAN
Nereye baksam, nereye dönsem sen tecelli ettin,
Bir tek insanlıkta görmedim huşu ile yakarış,
her şey sende yaşarken; İnsanlık nefsinde ölmüş
Her yer sende iken,insanlık her yerde viran olmuş,
Bu viran şehirde, divane dünyada yalnız bırakma bizi
UTANIYORUZ RAHMETİ GENİŞ ALLAHIM...........
Bizi bize bırakma ALLAHIM.........
BİZİ BİZE BIRAKMA.............

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B) SELAMÜNALEYKÜM B)

Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb!

B) Cumamız mübarek olsun B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Yakarisim Sanadir Ey Rabbim!

Gecelerden sabahalara, karanliklardan güneslere dogru açilan yüreklerimizin perde araliklarindan süzülen nur katreleriyle geldim kapina!
Biliyorum, güllerden gecer sana giden yollarI Yakarislarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir.
Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim.
Ey kalpleri nuruyla sarip oksayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarimda, kapina geldim.
"Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahina serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.
Ögrendim ki dua, asigin masuguna bir haber salmasidir; gözyaslariyla yazilmis bir mektubu. Ve bir bekleyistir, istiyakla, korkuyla, ümitle bekleyis.
Iste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemis hesaplarin korkusuyla, titreyen yüreklerimizin bir lahsa umut adina geldik kapina Ah gelebildik mi, bir haber var mi affina dair?
Acziyeimi alarak koynuma, bir dervis hirkasiyla, sevgili Eyyüb'unün sabrini yüklenerek gelebilmek isterdim kapina!
Meryem örtülerimle örtünebileseydim Tur Dagindaki o ses bir yanki bulabilseydi ruhumda insanligim adina. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.
Yeri gögü bagrina basan Ey Rabbim!
Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!
Rahmetini serp taslasan gönüllere Ey Rabbim!
Sanadir münacatim, yalniz Sana olsun askim lutfeyle!
Bir avuç ates böcegi uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize, gecelerimize Ve ne olursan ol gel diyen asiklarin hürmetine, ne olur affeyle!
Seni aradim durdum gönüllerin yalnizliginda çöllerinin, menzilsiz yollarinda ve bir katre rahmetine muhtaç topraginda. Ah perde, ah sah damarim! Sefkatinin gölgesine siginiyorum Ya Rabbim!
Hiçligin zerresinden kavrulmaya can attigim demdir. Vedudsun Iltifatina muhtaciz Ya Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatina.
Dua dua acilirmis Sana giden kapilar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapinda yalvarmaya geldim. Senden korkum nar degil, kaybetme korkusudur. Dostu, en sevgiliyi, sila-i rahimi, canani, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rizan: iIlahi ente maksudi..
Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldirip basimizi sonsuzluga bakmaya yüzümüz yok! Layik olamadik. Pismanligin dehlizlerinde boguluyorken aglayamadik, derinden sessizce Zayif irademizle, alaca karanlik yüreklerimizle bir damla gözyasi getirebilseydik yürekten, ihlas adina. Biliyorum pismanliklara delil kabul ederdin
Yüregin zayif noktalarinda mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çikar kelepçelerini o aleyhillanenin Çikar ne olur, dostlarinin hatirina.
Azad et Ya Rabbim! Süphlerin oyuncagi olmus aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanin gül kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi degil, sirat-i müstakim üzerinde günahlardan nurunla yikanmis olarak yürümeyi nasib eyle.
Sehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokulari yükseliyor semaya. Bedenler degil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasib eyle.
Biz sanemler insa ettik yüreklerimizde göktelenler boyu. Biz yeryüzü tanrilarinin etegini öptük. Diz boyu battik çirkefine alemin. Sahte dostlari, riyakar asklari çarparak yüzüne insanligin, Sana kosmayi nasib eyle.
Tevbe kapilarinin ardina degin açildigi ve meleklerin kanatlariyla yeryüzüne kapandigi günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb askini gönüllerimize nakset.
Iste can pazarinda canimizi satmaktayiz, bir iltifatin ugruna.
Gülistaninda renksiz, kokusuz bir yaprak olmayi çok görme.
Yüce kapinda kitmir olanlardan eyle.
Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.
Dualari semadan çevrilmeyenler adina, geceleri nurlariyla sabahlara
çevirenler adina, samimiyeti nakis nakis ömür gergefine isleyenler
adina, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarimizla

Ya Rabbim!.. Ben pismanim!.. Ben pismanim!..

SİZ OKUMASANIZDA BEN YAZACAĞIM B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt