Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

“Kalbin Nasil?” (1 Kullanıcı)

golge

Kayıtlı Kullanıcı
Anne ve babasini musriklerin iskenceleri altinda kaybeden buyuk sahabi Ammar, musriklerin istedikleri sozleri soyleyerek tabi tutuldugu dayanilmasi guc iskencelerden kurtulma yolunu secmisti. Hz. Peygamber e gelip durumu anlatti ve ben senden vazgecirildim. Lat ve Uzza nin, senin dininden hayirli oldugu bana soylettirildı dedi. Hz. Peygamber ona sordu:

- Bunlari soylerken kalbini nasil buldun, kalbin nasildı?

Ammar (r.a.):

- Imanla dopdulu dinime baglilikta sapasaglamdi, cevabini verdi. Bu cevap uzerine Hz. Peygamber:

O halde mesele yok. Sana yine ayni seyi soyletmek isterlerse, soyle kurtul! buyurdu.

Allah Teala da Ammar ve onun gibi kalbi Islam imani uzere sabit oldugu halde iskence ve ikrah altinda farkli davrananlar hakkinda su ayet-i kerimeyi indirdi: Kalbi imanla mutmain ve musterih oldugu halde cebir ve ikraha ugratilanlar haric, kim imandan sonra Allah i tanimaz, kufre kucak acarsa, iste Allah in azabi o gibilerin basinadir. Onlarin hakki en buyuk bir azabtir

Butun bunlar ummete, kalbi istikamet ve tatminin, muslumanligin esasi ve vazgecilmez ruknu oldugunu ogretmektedir. Cok karmasik dunyamizda muslumanligimiz ve tabii ahirette mutlulugumuz buna baglidir. O halde duamiz da hep ayni olmalidir: Ey kalbleri halden hale, (renkten renge, sekilden sekile) ceviren Allahim, benim kalbimi dinin uzere sabit kıl!

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: “Kalbin Nasil?”

ALLAH RAZI OLSUN .ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.

guleryuz

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN, ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENDEN

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

amin allah razı olsun arkadaşım, allah kaplerimizi şaşırtmasın inş.

irem_nur

Kayıtlı Kullanıcı

Amin. ALLAH razı olsun kardeşim

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Ey kalbleri halden hale, (renkten renge, sekilden sekile) ceviren Allahim, benim kalbimi dinin uzere sabit kıl!

Amin...kardeşim.Allah razı olsun.B)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Cok karmasik dunyamizda muslumanligimiz ve tabii ahirette mutlulugumuz buna baglidir. O halde duamiz da hep ayni olmalidir: Ey kalbleri halden hale, ceviren Allahim, benim kalbimi dinin uzere sabit kıl...ALLAH RAZI OLSUN.

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr,vb
Allah razi olsun kardesim emeginden
Ey kalbleri halden hale, (renkten renge, sekilden sekile) ceviren Allahim, benim kalbimi dinin uzere sabit kıl!
Amin !!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt