Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbimi kıranın kalbini kırarsam... (1 Kullanıcı)

duam

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar...Ben yeni katıldım aranıza...
İnşallah hayırlı olur....

Arkadaşlar ben hareketlerime çom dikkat etmeme rağmen sanırım bi yanlış yaptım..
Aynı ortamda bulunduğumuz bir bayan arkadaşım var.Kendi sürekli başkalarını eleştirir,incitir...Bense bu sözlere bi şey demiyordum..
Yalnız geçen hiç hoşuma gitmeyecek bi söz söylediğinde sinirlendim..Ve sinirle,çok sert bir tepki verdim...

Herşey bi tarafa...Bu tepkimle müslüman bir insanın elinden ve dilinden zarar görmemesi gerektiğini bildiğim için..
Çok üzülüyorum...
Özür dilesem...Hemen üste çıkmaya çalışacak biri...Özür de dileyemem...Kaldı ki haksızda sayılmam zaten..
Ama tepkim sert oldu...

SİZCE ARKADAŞLAR NE YAPMALIYIM??:
:):)(

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kalbimi kıranın kalbini kırarsam...

S.A ONA AYNEN ŞÖLE DE SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM SENİ KIRDIĞIM İÇİN AMA BU ÖZRÜ HAKLI OLDUĞUN İÇİN DEĞİL.KESİNLİKLE KALP KIRMAK BİR MÜSLÜMANA YAKIŞMADIĞI İÇİN SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM.SENDEN ÖZÜR DİLEMEMİN ALLAHIN HOŞUNA GİDECEĞİ İÇİN YAPIYORUM DE.VE SAKIN VE SAKIN BANA BU VE BUNA BENZER SÖZLER BİR DAHA SARFETME.SENİ ŞİMDİ UYARIYORUM.BİR DAHA YAPARSAN ALLAH ŞAHİDİM ÖZÜR DE DİLEMEM.MESULİYET SANA AİT DE.

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

MEFTUN KARDESIM KATILIYORUM SANA SU AKAR AKAR SAHIBINI BULUR :)

duam

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A ONA AYNEN ŞÖLE DE SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM SENİ KIRDIĞIM İÇİN AMA BU ÖZRÜ HAKLI OLDUĞUN İÇİN DEĞİL.KESİNLİKLE KALP KIRMAK BİR MÜSLÜMANA YAKIŞMADIĞI İÇİN SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM.SENDEN ÖZÜR DİLEMEMİN ALLAHIN HOŞUNA GİDECEĞİ İÇİN YAPIYORUM DE.VE SAKIN VE SAKIN BANA BU VE BUNA BENZER SÖZLER BİR DAHA SARFETME.SENİ ŞİMDİ UYARIYORUM.BİR DAHA YAPARSAN ALLAH ŞAHİDİM ÖZÜR DE DİLEMEM.MESULİYET SANA AİT DE.

AMA BU DAHA KIRICI BİR ŞEY...
YANİ SENİN DUYGULARINI ÖNEMSEMİYORUM...HAKKINI HELAL ET...SIRF KUL HAKKI İSTEMEDİĞİM İÇİN Mİ DİYECEĞİM..

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Aleykümselâm kardeşim, hayırlı olsun, hoş geldin.

Eğer konu üzerinde, yani ikinizin ayrıldığı noktada sen haklı isen, senin birşey yapmana gerek yoktur. Ama içinin rahatlaması için sen gidip,

-Bak sen geçen gün şöyle dedin yanlış olduğu için ben böyle dedim ve biraz da sert dedim. Kalbini kırdıysam, seni üzdüysem özür dilerim. diyebilirsin. Ama önemli birşey var, senin haklı olduğun kısımı, açık kısa bir şekilde belirtmen lâzım.

Aynı konu benim başıma geldi, kızın birisi bana yakın olan birisi hakkında kötü konuştu, birşey demedim dinledim, daha da kötü konuştu sûkut ettim, en son büyük bir laf söyledi benim patlayacağım yerdi orası. Ben kıza sadece sert baktım ve o susuşum herşeye yetti. Biraz sessizlik oldu ve özür diledi benden. Gıybeti açmaya çalışıyordu şeytan, ben sûkut edince gittiğini anlıyordum. Görmüyordum ama anlıyordum.

Edep, sûkut, sabır.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

duam yazdı:
meftun61 yazdı:

AMA BU DAHA KIRICI BİR ŞEY...
YANİ SENİN DUYGULARINI ÖNEMSEMİYORUM...HAKKINI HELAL ET...SIRF KUL HAKKI İSTEMEDİĞİM İÇİN Mİ DİYECEĞİM..

S.A KARDEŞİM SEN HAKLIYMIŞSIN AMA.BAK NİKKO KARDEŞİMİNDE DEDİĞİ GİBİ HAKLIYSAN BİŞEY YAPMANA GEREK YOK.ÇÜNKÜ DOĞRU OLANI SEN SÖYLEMİŞSİN.BİZ SADECE VİCDANININ RAHATLAMASI İÇİN BUNLARI YAP DİYORUZ.SEN ÖZÜR DİLESEN ONDAN BİR DAHAKİ SEFERE DAHA ÇOK ÜZÜLECEKSİN.DAHA BÜYÜK BİŞEY SÖYLER.YİNEDE SEN BİLİRSİN.SELAMETLE.;)

duam

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Aleykümselâm kardeşim, hayırlı olsun, hoş geldin.

Eğer konu üzerinde, yani ikinizin ayrıldığı noktada sen haklı isen, senin birşey yapmana gerek yoktur. Ama içinin rahatlaması için sen gidip,

-Bak sen geçen gün şöyle dedin yanlış olduğu için ben böyle dedim ve biraz da sert dedim. Kalbini kırdıysam, seni üzdüysem özür dilerim. diyebilirsin. Ama önemli birşey var, senin haklı olduğun kısımı, açık kısa bir şekilde belirtmen lâzım.

Aynı konu benim başıma geldi, kızın birisi bana yakın olan birisi hakkında kötü konuştu, birşey demedim dinledim, daha da kötü konuştu sûkut ettim, en son büyük bir laf söyledi benim patlayacağım yerdi orası. Ben kıza sadece sert baktım ve o susuşum herşeye yetti. Biraz sessizlik oldu ve özür diledi benden. Gıybeti açmaya çalışıyordu şeytan, ben sûkut edince gittiğini anlıyordum. Görmüyordum ama anlıyordum.

Edep, sûkut, sabır.

Sağolun.Hoşbuldum.
Aslında içimdeki rahatsızlığın sebebi sadece rabbimin rızası konusunda...Yoksa o bayana haksızlık yaptığımı düşünmüyorum..Tepkimin sert olması dışında...
Haklısınız...Sabır,sükut o kadar önemli ki..Ama işte hatalar oluyor bazen..

duam

Kayıtlı Kullanıcı

ACABA ÖZÜR DİLEMESEM....BİR SAKINCASI OLUR MU?...:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt