Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbime kibir gelmesinden korktum (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Evliyaullahtan bir zat, Ramazan günü talebeleriyle birlikte bir şehre gitmek için yola çıktılar. Şehre yaklaştıklarında akın akın insanların kendilerini karşılamak üzere yollara döküldüklerini gördüler. Mübarek zat, hemen çıkınından kuru ekmeğini çıkararak ağzına attı. Bunu gören ahali, (Biz de bu zatı, âlim bir veli bilirdik, Ramazan günü oruç tutmuyor, üstelik açıktan oruç yiyor. Böyle birisi ile konuşulur mu hiç?) diyerek dağıldılar.

Talebeleri yaptığı hareketin sebebi hikmetini sorduklarında, (O kadar insanın bizim için yollara döküldüğünü gördüğümde kalbime kibir ve büyüklenme gelmesinden korktum, onların gözünden düşüp nefsimi aşağılatmak için bunu yaptım. Ekmeği ısırdım ama yutmadım. Herkes ekmeği yediğimi sandı. Kalbime kibir yerleşerek Allahü teâlânın gazabına sebep olsaydım, hâlim ne olurdu) dedi.​

B)B)B)B)B)

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kalbime kibir gelmesinden korktum

S.A AMAN ALLAH'IM NE İNCE BİR DÜŞÜNCE.FAKAT BENİM TAKILDIĞIM BİR NOKTA VAR,O MÜBAREK ZAT İÇİN SÖYLEMİYORUM.KİŞİLERİN YANLIŞ DÜŞÜNMESİNİ SAĞLAMAK NE DERECE DOĞRU SİZCE?YANİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) YANLIŞ DÜÜNMESİNLER DİYE AÇIKLAMA YAPARMIŞ YA.BÖYLE BİR DURUMDA SİZCE KARŞIDAKİ SİZİN GÜNAHINIZI ALMIŞ OLMAZ MI?TABİ O MÜBAREK ZATIN NİYETİ ÇOK GÜZEL.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM RESUL KARDEŞİM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KISSA İDİ..ESKİDEN İNSANLAR(BÜYÜK ZATLAR) NEFSİNE GÜVENMİYORLAR VE İNSANLARIN TEVECCÜHÜNDEN ÖTÜRÜ KİBİRLENME KORKUSUNDAN DOLAYI NE YAPIYORLAR..FESÜPHANALLAH..Bİ DE BİZ KENDİMİZE BAKALIM..KENDİMİZİ BEĞENDİRMEK İÇİN NELER YAPIYORUZ:(:(TIRNAĞI BİLE OLAMAYIZ ÖYLE ZATLARIN..:(:(RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..NEFİS MUHASEBESİ YAPMA BAB'INDA ÇOK GÜZEL BİR KISSA İDİ KARDEŞİM..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN..HAYIRLI AKŞAMLAR..

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun gerçekten harika bir kıssa MEVLA bizlerede nefsimize hakim olabilmeyi nasip eylesin işl. a.e.o.

seyma sengoz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ögrenmek istediğim benim bunun sahih bir olay olup olmadığıdır nerden alıntıdır keşke yazsaydınız ALLAH razı olsun...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Sabrinnisa yazdı:
S.A AMAN ALLAH'IM NE İNCE BİR DÜŞÜNCE.FAKAT BENİM TAKILDIĞIM BİR NOKTA VAR,O MÜBAREK ZAT İÇİN SÖYLEMİYORUM.KİŞİLERİN YANLIŞ DÜŞÜNMESİNİ SAĞLAMAK NE DERECE DOĞRU SİZCE?YANİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) YANLIŞ DÜÜNMESİNLER DİYE AÇIKLAMA YAPARMIŞ YA.BÖYLE BİR DURUMDA SİZCE KARŞIDAKİ SİZİN GÜNAHINIZI ALMIŞ OLMAZ MI?TABİ O MÜBAREK ZATIN NİYETİ ÇOK GÜZEL.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun beğendiinize sevindim...Yok günahını almış olmaz çünkü orda bir imtihan var evliya kibirlenmemek için bu yolu tercih ediyor...Sizin dediğiniz tamamen farklı...Allaha emanet olun...Hakkınızı helal edin.. B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

B)B)B)B)B) ALlah(c.c) razı olsun inşallah... B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM RESUL KARDEŞİM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KISSA İDİ..ESKİDEN İNSANLAR(BÜYÜK ZATLAR) NEFSİNE GÜVENMİYORLAR VE İNSANLARIN TEVECCÜHÜNDEN ÖTÜRÜ KİBİRLENME KORKUSUNDAN DOLAYI NE YAPIYORLAR..FESÜPHANALLAH..Bİ DE BİZ KENDİMİZE BAKALIM..KENDİMİZİ BEĞENDİRMEK İÇİN NELER YAPIYORUZ:(:(TIRNAĞI BİLE OLAMAYIZ ÖYLE ZATLARIN..:(:(RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..NEFİS MUHASEBESİ YAPMA BAB'INDA ÇOK GÜZEL BİR KISSA İDİ KARDEŞİM..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN..HAYIRLI AKŞAMLAR..

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun.. Amin inşallah dedikleriniz çok doğru..Allah(c.c)'ya emanet olun... Sizede hayırlı akşmalar. B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a kardeşim ALLAH razı olsun gerçekten harika bir kıssa MEVLA bizlerede nefsimize hakim olabilmeyi nasip eylesin işl. a.e.o.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun....Amin inşallah... Allah(c.c)'ya emanet olun........ B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

seyma sengoz yazdı:
s.a ögrenmek istediğim benim bunun sahih bir olay olup olmadığıdır nerden alıntıdır keşke yazsaydınız ALLAH razı olsun...

Ve aleykümselam...Kendim böyle bir olaya şahit olamıyacağıma göre kendim yazamadım bunu yazanda şahit olmamıştır tabi...Ama bu sonuçte dini bir hikaye .... Allah(c.c)'ya emanet olun hayırlı günler... B)

nurkiz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPIMIZI KIBIR VE GURURDAN KORUSUN

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

nurkiz yazdı:
ALLAH HEPIMIZI KIBIR VE GURURDAN KORUSUN

Amin inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun ... Hayırlı günler... B)B)

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Sabrinnisa yazdı:

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun beğendiinize sevindim...Yok günahını almış olmaz çünkü orda bir imtihan var evliya kibirlenmemek için bu yolu tercih ediyor...Sizin dediğiniz tamamen farklı...Allaha emanet olun...Hakkınızı helal edin.. B)
HELAL OLSUN ŞAYET HAKKIM VARSA.SİZ DE HELAL EDİN.ALLAH RAZI OLSUN AÇIKLAMALARINIZ İÇİN.AEOLUN

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Sabrinnisa yazdı:
Resul_Acer yazdı:
Sabrinnisa yazdı:

HELAL OLSUN ŞAYET HAKKIM VARSA.SİZ DE HELAL EDİN.ALLAH RAZI OLSUN AÇIKLAMALARINIZ İÇİN.AEOLUN

TaBİKİ VARSA HELAL OLSUN HEPİMİZ AİLEYİZ.....Allah(c.c) sizdende razı olsun... Sizde Allah(c.c)'ya emanet olun... B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

:eek: Allah razı olsunB)selam ile..

mustafa incesu

Kayıtlı Kullanıcı

RESUL KARDEŞİM ALLAH(C.C)RAZI OLSUN.ALLAH TEALA BİZLERİ KİBİRİ KALPLARİNDEN ATMIŞ KULLARINDAN EYLESİN.ALLAHA EMANET OL.

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Evliyaullahtan bir zat, Ramazan günü talebeleriyle birlikte bir şehre gitmek için yola çıktılar. Şehre yaklaştıklarında akın akın insanların kendilerini karşılamak üzere yollara döküldüklerini gördüler. Mübarek zat, hemen çıkınından kuru ekmeğini çıkararak ağzına attı. Bunu gören ahali, (Biz de bu zatı, âlim bir veli bilirdik, Ramazan günü oruç tutmuyor, üstelik açıktan oruç yiyor. Böyle birisi ile konuşulur mu hiç?) diyerek dağıldılar.

Talebeleri yaptığı hareketin sebebi hikmetini sorduklarında, (O kadar insanın bizim için yollara döküldüğünü gördüğümde kalbime kibir ve büyüklenme gelmesinden korktum, onların gözünden düşüp nefsimi aşağılatmak için bunu yaptım. Ekmeği ısırdım ama yutmadım. Herkes ekmeği yediğimi sandı. Kalbime kibir yerleşerek Allahü teâlânın gazabına sebep olsaydım, hâlim ne olurdu) dedi.​

B)B)B)B)B)

NE KADAR İNCE BİR DÜŞÜNCE ALLAH'IM.BİZLER NE YAPABİLİYORUZ Kİ BÖYLE YAŞANTILARI OKUYUP ÖĞRENİNCE BAKIYORUZ Kİ KOCAMAN BİR HİÇ...SAĞOLASIN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt