Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbim İslâm’a Meyletti (1 Kullanıcı)

aKis

Kayıtlı Kullanıcı
Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), Müslüman olmadan önce Hz. Peygamber’e ve Müslümanlara karşı, insanların en katı davrananı idi. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bir gün Dârü’l Erkam’da:

“Allah’ım! İslâm’ı şu iki adamdan Sana sevgili olanı ile aziz kıl: Ebu Cehil ve Ömer b. Hattab!” diyerek duâ etmişti.

“Onların Allah’a en sevgilisi olanı Hazret-i Ömer idi.” (Tirmizi, Menâkıb, 17/3681; İbn Hişam, I, 367)

Diğer bir rivâyete göre:

“Allah’ım İslam’ı, hassaten Ömer b. Hattab ile kuvvetlendir!" buyurmuştu. (İbn Mâce, Mukaddime, 11)

divider.gif

Hazret-i Ömer (radıyallahu anh) şöyle anlatır:

Müslüman olmadan evvel Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘i bulmak için evden çıktım. O, benden önce Mescid-i Haram’a gelmişti. Ben de varıp arkasında durdum.

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Hâkka sûresini okumaya başladı. Kur’an’ın insicam ve âhengine hayran olmaya başladım.

Kendi kendime:

“-Vallahi bu, Kureyşlilerin dediği gibi bir şâir galiba” dedim. O sırada, Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, sûrenin:

“Gördüğünüz ve görmediğiniz şeylere yemin olsun ki hiç şüphesiz o, çok şerefli bir Resul’ün (Allah’tan aldığı) sözüdür! O, bir şâir sözü değildir. Siz ne de az inanıyorsunuz!” (el-Hâkka, 38-41) âyetlerini okudu.

Ben, yine kendi kendime:

“-Galiba bu bir kâhindir! İçimden geçenleri anladı” dedim.

Bu kez:

“O, bir kâhin sözü de değildir. Siz ne de az düşünüyorsunuz! O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir… (el-Hâkka,42-44) diye sûrenin sonuna kadar okudu. O esnâda gönlüm yumuşadı ve İslâm kalbime iyice tesir etti.” (Ahmed, I, 17; Heysemî, IX, 62)

Nihâyetinde Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), kızkardeşi Fâtımâ’nın evinde okuduğu Tâhâ sûresinin ilk âyetleri ile kendinden geçti:

“Bu sözler ne kadar güzel! Ne kadar değerli!” diyerek Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in yanına gelip müslüman oldu. (İbn Hişam, I, 369-371)

divider.gif

İbn-i Abbâs (radıyallahu anh) der ki:

“Hazret-i Ömer Müslüman olduğu zaman, Cebrâil (aleyhisselâm) gelip:

-Ey Muhammed! Semâ ehli Ömer’in müslüman olması sebebiyle birbirlerini müjdelediler’dedi.” (İbn Mâce, Mukaddime 11/103)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt