Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbİm Gİtme!!! (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kalbİm Gİtme!!!

Kalbim, en kırılgan yanım!
Biliyorum, seni elden ele dolaştırılan bir gül gibi çok hırpaladım...
Kanatları kırık bir kuş eyledim narin varlığını.
Teli kopuk, mızrabı kırık bir sazsın şimdi. Sessizliktir şimdi bahtına düşen.
Sustun.. Dilini, kitabeni çözemedim. Nakışlarındaki çizgilerin ince, derin mânâsına muttali olamadım. Sendeki nazik nağmeyi keşfedemedim.
Sesine-soluğuna ve canhıraş çığlıklarına sağır kaldım. çığlığın yeri göğü kaplamışken yanından kayıtsız, vurdumduymaz biri gibi geçip gittim.
Bazen başı öne eğik, eli böğründe sahipsiz bir çocuk oldun cami avlularında.
Merhamet kokan ellerini uzatırken gelip geçenlere, gözlerinde yüzyıllık bir arzunun izleri vardı. Kimi zaman da, özellikle daraldığın demlerde, daracık pencereli, loş ve rutubetli bir atmosferi olan küçücük bir hücrede hürriyeti özleyen bir mahkûmun hâletine büründün. Mahkûm ettim seni karanlık, soğuk küf kokan taş duvarlara. Ne gelenin vardı ne gidenin. Sokakta oynayan çocukların bağrışları yalnızlığını çoğaltıyordu.
Limandan ayrılan gemilerin düdükleri, gelip geçen trenlerin homurtuları, dalından düşen yaprakların hüzünlü hâli, sessiz gecelere düşen ayın şavkı bir daüssılaya dönüşüp hasreti bocalıyordu içine.

Bir gülsün sen beden bahçesinde. Soğuklar vurdu nazenin yapraklarına. Rengin cazibesini yitirdi. Kan kırmızı rengin göçüp gidince ardında sükûtun teslim aldığı bülbüller kaldı. Vefasız rüzgârlar, sararmış yapraklarını gözlerden ırak kuytulara sürükleyip götürdü. Kupkuru dallar, bir de avare bülbüller kaldı orta yerde. Göğe doğru duaya durmuş dalların diliyle “Gitme kalbim!” diyemedim. Konuştuğum kelimeler, sensiz ne kadar da samimiyetsiz ve kifâyetsiz. Kokunun sinmediği, renginin değmediği kelimeler başını sokacak bir evi olmayan kimsesizler gibidir; dolanır dururlar orta yerde. Kimse sahiplenmez onları. Bekleyeni, arayanı, özleyeni yoktur onların. Kanatlanan, filizlenen, dipdiri kelimelerin membaısın sen.

Kalbim!.. Uzaklara gitmek istiyorsun. Buraya ait değilsin. Başka diyarların özlemi kuşatıyor seni. Uzaklar, başka bir diyarın iklimi çekiyor seni, hissediyorum bunu. Bir gemi ayrılınca limandan, bir tren hareket edince istasyondan kıpırdayışlarından anlıyorum bunu. Yağmurlar dindiği zaman, kuşlar yorulduğu zaman, gün solduğu zaman ayaklanışından anlıyorum gitmek isteyişini. Akıp giden bulutlara, kanat çırpan kelebeklere, uzanıp giden yollara bakışından anlıyorum gitmek isteyişini.

Kalbim!.. çırpınan bir kuşsun sen içimde kıpır kıpır. Gün geldi kanatlarını kırdım. şimdi o hafif tüylerin yağıyor içime. Kanayan bir kuşsun şimdi tenhalıkta. Göğsümün kafesinde boğdum seni. Marzîyâtının ne olduğunu bilemedim. Bilemedim duadan kanatların olduğunu. Seni diri tutanın, Allah’ın zikri olduğu bilemedim. Meğer seni yatıştıran bu ilâhî zikirmiş. Azığını bilemedim.
Kalbim!.. Bu asırda öksüz kalışını anlıyorum senin. Sahte şarkılar derdine derman olmuyor. Sonsuzlukta yankılanacak nağmelerin meftunusun sen. Bu fânî dünyanın aşkı dindiremez sonsuz hasretini.. çünkü Rahmân’ın arşısın sen..

Recep özdemir

ALINTI

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kalbim!.. Uzaklara gitmek istiyorsun. Buraya ait değilsin. Başka diyarların özlemi kuşatıyor seni. Uzaklar, başka bir diyarın iklimi çekiyor seni, hissediyorum bunu. Bir gemi ayrılınca limandan, bir tren hareket edince istasyondan kıpırdayışlarından anlıyorum bunu. Yağmurlar dindiği zaman, kuşlar yorulduğu zaman, gün solduğu zaman ayaklanışından anlıyorum gitmek isteyişini. Akıp giden bulutlara, kanat çırpan kelebeklere, uzanıp giden yollara bakışından anlıyorum gitmek isteyişini.

Selamün Aleyküm Değerli Nihal ablam.B)
Çok güzel bir paylaşımdı. Güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum. Hepimiz o kıpırdanışı hissediyoruz bazen.. Bir şeyler baskı yapıp o küçücük et parçasına yüklenince, zaten hergün sayısız kez çarpan, dolayısıyla yorulan kalp, daha da bitap düşüyor.. Gitmek istiyor, bedenden kaçarcasına ''özgürlük, bilinmezlere doğru keşif ve yolculuk'' diye nidalar atıyor.. Ve her sesi, bir davet olarak görüp gitmeye koyuluyor, bir engele takılıyor lakin.. Ne çok şeylerin şahitleridir kalpler..Bizlerin en yakın sırdaşı, bazen muhabbet arkadaşı.. ''Hadi kalbim'' deriz, ''Dinle kalbim.'' deriz...

Bir gün istese de, istemese de kalp ebedi yolculuğuna çıkacak.. Bu kez izin de almayacak, her zamankinden farklı da çarpmayacak, biz farkında bile olmayacağız belki gidişinin..Bakmışız ki durmuş... O zaman ebedi mutlulukların mı, ebedi hüsranın mı yuvası olur o kalpler, bilinmez.. İçinde hangi sırrı taşıdıysa, bir ömür neyin sevdasına çalışmışsa o davayla sır olur gider...Çok duygulu bir paylaşımdı değerli ablam.. Rabbimiz c.c daim eylesin bu güzel paylaşımlarınızı inşallah..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetsiniz.B)

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbim!.. çırpınan bir kuşsun sen içimde kıpır kıpır. Gün geldi kanatlarını kırdım. şimdi o hafif tüylerin yağıyor içime. Kanayan bir kuşsun şimdi tenhalıkta. Göğsümün kafesinde boğdum seni. Marzîyâtının ne olduğunu bilemedim. Bilemedim duadan kanatların olduğunu. Seni diri tutanın, Allah’ın zikri olduğu bilemedim. Meğer seni yatıştıran bu ilâhî zikirmiş. Azığını bilemedim.
Kalbim!.. Bu asırda öksüz kalışını anlıyorum senin. Sahte şarkılar derdine derman olmuyor. Sonsuzlukta yankılanacak nağmelerin meftunusun sen. Bu fânî dünyanın aşkı dindiremez sonsuz hasretini.. çünkü Rahmân’ın arşısın sen..

SELAMÜN ALEYKÜM NİHAL KARDEŞİM ADINIZ GİBİ GÖNÜLLERİMİZE RABBİMİN SEVGİSİNİ DAL DAL SUNMUŞSUNUZ RABBİM RAZI OLSUN ECRİNİZİ KAT KAT VERSİN BİR NEBZE OLSUN RABBİM BU YOLDAN AYIRMASIN PAYLAŞIM ÇOK GÜZELDİ VE MANEVİYAT DOLUYDU ÖKSÜZ KALAN KALBİMİZİ LAZIM OLAN ZİKİR GIDASIYLA DOYURUP SONSUZ RAHMET DALGALARIYLA KALBİN SAHİLLERE DEĞİLDE MANEVİ ALEMDE ŞEVKLE CAN ATMASI ÜMÜDİ VE DUASIYLA RABBİME EMANET OLUN KALMANIZA ÇOK SEVİNDİM İYİKİ VARSINIZ İYİKİ SİZİ TANIDIM İYİKİ RABBİM GÖNLÜMÜZE KARDEŞLİK SEVGİSİNİ NAKŞETMİŞ SELAM VE DUA İLE B)B)B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

Selamün Aleyküm Değerli Nihal ablam.B)
Çok güzel bir paylaşımdı. Güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum. Hepimiz o kıpırdanışı hissediyoruz bazen.. Bir şeyler baskı yapıp o küçücük et parçasına yüklenince, zaten hergün sayısız kez çarpan, dolayısıyla yorulan kalp, daha da bitap düşüyor.. Gitmek istiyor, bedenden kaçarcasına ''özgürlük, bilinmezlere doğru keşif ve yolculuk'' diye nidalar atıyor.. Ve her sesi, bir davet olarak görüp gitmeye koyuluyor, bir engele takılıyor lakin.. Ne çok şeylerin şahitleridir kalpler..Bizlerin en yakın sırdaşı, bazen muhabbet arkadaşı.. ''Hadi kalbim'' deriz, ''Dinle kalbim.'' deriz...

Bir gün istese de, istemese de kalp ebedi yolculuğuna çıkacak.. Bu kez izin de almayacak, her zamankinden farklı da çarpmayacak, biz farkında bile olmayacağız belki gidişinin..Bakmışız ki durmuş... O zaman ebedi mutlulukların mı, ebedi hüsranın mı yuvası olur o kalpler, bilinmez.. İçinde hangi sırrı taşıdıysa, bir ömür neyin sevdasına çalışmışsa o davayla sır olur gider...Çok duygulu bir paylaşımdı değerli ablam.. Rabbimiz c.c daim eylesin bu güzel paylaşımlarınızı inşallah..Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetsiniz.B)

Aleykümselam...kalbi güzel kardeşim...ALLAH c.c. razı olsun ...
emeğinize , yüreğinize sağlık çok güzel yorumlamışsınız...(MAŞALLAH)
:( sıkıntılı anlarımda yorumlarınızıda okuyunca bir nebze rahatlamış hissediyorum...sizi tanıdığım için RABBİME şükürler olsun...RABBİM sizi sevdiklerinize bağışlasın...
teşekkür ederim beğendiğiniz için...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

SELAMÜN ALEYKÜM NİHAL KARDEŞİM ADINIZ GİBİ GÖNÜLLERİMİZE RABBİMİN SEVGİSİNİ DAL DAL SUNMUŞSUNUZ RABBİM RAZI OLSUN ECRİNİZİ KAT KAT VERSİN BİR NEBZE OLSUN RABBİM BU YOLDAN AYIRMASIN PAYLAŞIM ÇOK GÜZELDİ VE MANEVİYAT DOLUYDU ÖKSÜZ KALAN KALBİMİZİ LAZIM OLAN ZİKİR GIDASIYLA DOYURUP SONSUZ RAHMET DALGALARIYLA KALBİN SAHİLLERE DEĞİLDE MANEVİ ALEMDE ŞEVKLE CAN ATMASI ÜMÜDİ VE DUASIYLA RABBİME EMANET OLUN KALMANIZA ÇOK SEVİNDİM İYİKİ VARSINIZ İYİKİ SİZİ TANIDIM İYİKİ RABBİM GÖNLÜMÜZE KARDEŞLİK SEVGİSİNİ NAKŞETMİŞ SELAM VE DUA İLE B)B)B)

Aleykümselam...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun ...
emeğinize ,yüreğinize sağlık çok güzel yorumlamışsınız (MAŞALLAH)...
:( okudukca kendimi biraz daha rahat hissettim...AMİN...RABBİM YOLUNDAN AYIRMASIN ,GAFLETE DÜŞÜRMESİN...beğendiğiniz için teşekkür ederim...
RABBİME şükürler olsun iyiki sizi tanımışım...düşünceniz için teşekkür ederim...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kalbim!.. çırpınan bir kuşsun sen içimde kıpır kıpır. Gün geldi kanatlarını kırdım. şimdi o hafif tüylerin yağıyor içime. Kanayan bir kuşsun şimdi tenhalıkta.

Göğsümün kafesinde boğdum seni. Marzîyâtının ne olduğunu bilemedim. Bilemedim duadan kanatların olduğunu. Seni diri tutanın, Allah’ın zikri olduğu bilemedim. Meğer seni yatıştıran bu ilâhî zikirmiş. Azığını bilemedim.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbim Gitme !..

Kalbim Gitme !..

attachment.php

EsSelamuAleyküm Can Yol Arkaşım..
Kıymetli NİHAL Kardeşim..

Bu sizin için hazırlanmıştı..ve iyi ki o gece elim varmamış bunu buraya taşımaya..ama KALBİMİZ için de bir eşik atlama zamanı hep vardır..

Bu konuya da uyacağını..kalbimizin temsili vedasını anlatabileceği kanısındayım..

Çok güzel bir konuyu bizlere aktarmışsınız..kalbinizin hoş yansıması olmuş..Zikrin coşkusundan hiç ayrılmadan çarpması dileklerimle..

Allah(CC) razı olsun..Emeğinize-elinize sağlık Kardeşim..
Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
paylaşımınız için teşekkürler, Mevla razı olsun.
işiten kulaklar, gören gözler, akleden ve seven kalpler veren Allah'a hamdolsun,
kalplerimiz O'nun sevgisiyle diriliğe, gerçekliğe kavuşsun inşaAllah.
Allah'a emanet olun.B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
attachment.php

EsSelamuAleyküm Can Yol Arkaşım..
Kıymetli NİHAL Kardeşim..

Bu sizin için hazırlanmıştı..ve iyi ki o gece elim varmamış bunu buraya taşımaya..ama KALBİMİZ için de bir eşik atlama zamanı hep vardır..

Bu konuya da uyacağını..kalbimizin temsili vedasını anlatabileceği kanısındayım..

Çok güzel bir konuyu bizlere aktarmışsınız..kalbinizin hoş yansıması olmuş..Zikrin coşkusundan hiç ayrılmadan çarpması dileklerimle..

Allah(CC) razı olsun..Emeğinize-elinize sağlık Kardeşim..
Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Aleykümselam...değerli Talip abim ALLAH c.c. razı olsun emeğinize , yüreğinize sağlık...
AMİN...AMİN...AMİN...
kaydettim pc ye
çok teşekkür ederim nasıl duygulandığımı anlatamam :A
yol arkadaşlığını hakkı ile yerine getirdiysem ne mutlu...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamun aleykum.
paylaşımınız için teşekkürler, Mevla razı olsun.
işiten kulaklar, gören gözler, akleden ve seven kalpler veren Allah'a hamdolsun,
kalplerimiz O'nun sevgisiyle diriliğe, gerçekliğe kavuşsun inşaAllah.
Allah'a emanet olun.B)

Aleykümselam...ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
ben teşekkür ederim ...
AMİN...AMİN...AMİN...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile....
selametle İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt