Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kahve Taneleri Gibi Olabileceğiniz Bir Eş.... (1 Kullanıcı)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

B)....KAHVE TANELERİ GİBİ OLABİLECEĞİNİZ BİR EŞ....B)​

Bir baba, evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş."Son tavsiyemi mutfakta anlatmak istiyorum" demiş.
Mutfağı ve yemek yapmayı bilmeyen delikanlı "Olur" demiş çekine çekine.
Baba, ocağa aynı büyüklükte üç kap koymuş, hepsini suyla doldurup üçünün de altını yakmış. "Şimdi, istediğim her şeyden iki tane vereceksin bana" demiş oğluna. Sırasıyla havuç, yumurta ve kavrulmamış kahve çekirdeği istemiş...
Oğlu hepsinden ikişer tane vermiş babasına.
Adam iki havucu birinci kaba, iki yumurtayı ikinci kaba ve iki kavrulmamış kahve çekirdeğini üçüncü kaba koymuş. Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatmış. Daha sonra kapları indirip yemek masasına buyur etmiş oğlunu.
Yemek masasında üç tabak duruyormuş. Kaplarda kaynayan havuçları, yumurtaları ve kahve çekirdeklerini büyük bir özenle tabaklara yerleştirmiş.
Sonra oğluna dönüp sormuş: "Ne görüyorsun?"
Oğlu düşünürken açıklamaya başlamış."Havuçlar haşlandıkça aslını kaybedip yumuşamış.
Yumurtalar görünüşte baştaki gibi sert duruyorlar ama içleri katılaşmış.
Kahve taneleri ise olduğu gibi duruyor, başta neyseler sonunda da öyleler.. "
Sonra asıl tavsiyesine sıra gelmiş: "Evlilikte aşk ve şefkat birlikte olmalıdır.
Aşksız bir evlilikte her iki eş de şu gördüğün havuçlar gibi birbirlerini tüketirler, eskitirler, pörsütürler.
Şefkatsiz bir evlilikte ise eşler birbirlerine ne kadar tahammül etseler de, şu gördüğün yumurtalar gibi içten içe katılaşırlar, birbirlerinden uzaklaşırlar.
Aşkın da şefkatin de olduğu bir evlilikte ise, şartlar ne olursa olsun, eşler tıpkı şu kahve taneleri gibi, birbirlerinin yanında kalırlar, kendi kişiliklerini yitirmezler.
Kahve tanelerinin tekrar kaynatılmaya hazır olmaları gibi, onlar da birbirleriyle baş başa uzun yıllar geçirmeye isteklidirler.
Oğlu aldığı bu dersten tatmin olmuşa benziyordu. "Asıl ders bu değil!" dedi baba. Oğlunun elinden tuttu, ocağın üzerinde
bıraktığı kapların içinde kalan suları gösterdi.
"Havuçlardan ve yumurtalardan arta kalan suya bak... İkisinde de bir tat yok "
Kahve çekirdeklerini çıkardığı kaptaki suyu yavaşça bir fincana boşalttı. Mis gibi taze kahve kokuyordu.Fincanı oğluna uzattı. "İçmek istersin herhalde" dedi. Oğlu kahvesini yudumlarken konuşmasını sürdürdü.
"Kahve çekirdekleri gibi birbirlerini tüketmeyen eşlerin paylaştığı yuva da işte böyle olur. Mis gibi, temiz ve huzur verici.
Başka herkesin fincanına koyup yudumlayacağı taze kahve gibi...
Çünkü onlar birbirlerini harcamayarak, birbirlerine aşkla ve şefkatle davranarak hayata kendi tatlarını, kokularını ve renklerini katmayı başarırlar."

Kahve taneleri gibi olabileceğiniz bir eşle yaşam geçirmeniz dileğiyle...B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah(c.c.)razı olsun ''AMİN''inşAllah..gerçekten güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık olsun inşAllah kardeşim..Rabbim herkesin gönlüne göre versin..bizleri şefkatten ayırmasın inşAllah..evlilikte ve hayatın her aşamasında ''ŞEFKAT''çok önemli bir düstur elbette..Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun,hakkımızda her daim hayırlısını nasib etsin inşAllah..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
<amin>
selamun aleykum ellerine yüreğine kardeşim saglık çok güzel bir yazı rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam vedua ile inşallah
<<<B)>>>

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah(c.c.)razı olsun ''AMİN''inşAllah..gerçekten güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık olsun inşAllah kardeşim..Rabbim herkesin gönlüne göre versin..bizleri şefkatten ayırmasın inşAllah..evlilikte ve hayatın her aşamasında ''ŞEFKAT''çok önemli bir düstur elbette..Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun,hakkımızda her daim hayırlısını nasib etsin inşAllah..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.RAHMAN C.C. SİZDEN DE HOŞNUT OLSUN İNŞAALLAH GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN.BEĞENMENİZE SEVİNDİM.AMİN ECMAİN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA İLE.ALEYKÜM SELAM....B)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun cok guzel bir hikayeydi,icinde hayatimiza dair hepsi birbirinden guzel ogutler vardi.bu guzel ogutleri hayatimiza gecirmeyi nasip etsin yuce ALLAHim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün aleyküm canım kardeşim..Çok güzel bir paylaşımdı..Yüreğine, emeğine sağlık..İbretlenmek duasıyla inşallah..Çok güzel ve değerli tavsiyelerdi..Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığın için..Rabbimize emanetsin..Selam ve duaların en güzeliyle güzel kardeşim..B)B)

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM Kardeşim Duana AMİN diyorum bizimle paylaştığın için ALLAH Razı olsun RABBİM cümlemize Razı olacağı ve birbirinden hoşnut olan eşler nasib etsin

ALLAHA EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
<amin>
selamun aleykum ellerine yüreğine kardeşim saglık çok güzel bir yazı rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam vedua ile inşallah
<<<B)>>>

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN.BEĞENMENE SEVİNDİM KARDEŞİM.SELAMETLE KARDEŞİM.SENDE RAHMAN C.C. EMANETSİN...B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm canım kardeşim..Çok güzel bir paylaşımdı..Yüreğine, emeğine sağlık..İbretlenmek duasıyla inşallah..Çok güzel ve değerli tavsiyelerdi..Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığın için..Rabbimize emanetsin..Selam ve duaların en güzeliyle güzel kardeşim..B)B)

VE ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C RAZI OLSUN.UFACIKTA OLSA BİR FAYDA SAĞLIYORSAM NE MUTLU BANA.SAĞOLASIN CANIM KARDEŞİM RENK KATTIN GÜZEL YORUMUNLA.BU ARADA HASTA OLDUĞUNU OKUDUM GEÇMİŞ OLSUN CANIM KARDEŞİM KÖTÜ BİR ŞEYİN YOK İNŞAALLAH.DUALARIMDA DAİMSİN CANIM KARDEŞİM.HAYIRLI GECELER...B)

Zisan

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel ve ibretlikti.. Ozelikle cekirdeklerin kanatıldıgı sudaki tad ve kokunun huzura benzetilmesi cok hosuma gitti.. Hakikaten de oyledir.. Huzurlu bir aile sadece kendine faydalı olmakla kalmayıp aynı zamanda cevresindekilere de menfaatli ve halleri ile ornek olur..

Cok sagolasınız.. :)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
VE ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C RAZI OLSUN.UFACIKTA OLSA BİR FAYDA SAĞLIYORSAM NE MUTLU BANA.SAĞOLASIN CANIM KARDEŞİM RENK KATTIN GÜZEL YORUMUNLA.BU ARADA HASTA OLDUĞUNU OKUDUM GEÇMİŞ OLSUN CANIM KARDEŞİM KÖTÜ BİR ŞEYİN YOK İNŞAALLAH.DUALARIMDA DAİMSİN CANIM KARDEŞİM.HAYIRLI GECELER...

Selamün Aleyküm canım kardeşim..Şimdi okuyabildim:evet...Hamd olsun güzel kardeşim, iyiyim biraz daha..Allah c.c razı olsun daimen, senden;)..Sen de benim dualarımdasın her zaman güzel kardeşim..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun, (varsa şayet) tüm sıkıntılarını gidersin, sana, ailene ve tüm sevdiklerine huzur ve selamet versin inşallah..;)Canım kardeşim, Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsin inşallah..Gecen hayırlı, nurlu, huzurlu olsun güzel kardeşim...Selam, dua ve muhabbetle, Rabbimiz c.c'nin de tecellisiyle hayırlarla kalasın inşallah..B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm canım kardeşim..Şimdi okuyabildim:evet...Hamd olsun güzel kardeşim, iyiyim biraz daha..Allah c.c razı olsun daimen, senden;)..Sen de benim dualarımdasın her zaman güzel kardeşim..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun, (varsa şayet) tüm sıkıntılarını gidersin, sana, ailene ve tüm sevdiklerine huzur ve selamet versin inşallah..;)Canım kardeşim, Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsin inşallah..Gecen hayırlı, nurlu, huzurlu olsun güzel kardeşim...Selam, dua ve muhabbetle, Rabbimiz c.c'nin de tecellisiyle hayırlarla kalasın inşallah..B)

VE ALEYKÜM SELAM CANIM KARDEŞİM GÜZEL YÜREĞİNDEN DÖKÜLEN İNCİ TANELERİ GÜZEL DUALARIN İÇİN ALLAH C.C SENDEN RAZI OLSUN CANIM KARDEŞİM.RAB'BİM SENİNDE GÜZEL GÖNLÜNE GÖRE VERSİN GÖNLÜNDEKİ DUALARINI MAKAMINDA KABUL EYLESİN İNŞAALLAH CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C. EMANETSİN SENDE.SELAMETLE..DUA İLE....

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel ve ibretlikti.. Ozelikle cekirdeklerin kanatıldıgı sudaki tad ve kokunun huzura benzetilmesi cok hosuma gitti.. Hakikaten de oyledir.. Huzurlu bir aile sadece kendine faydalı olmakla kalmayıp aynı zamanda cevresindekilere de menfaatli ve halleri ile ornek olur..

Cok sagolasınız.. :)

SENDE SAĞOL KARDEŞİM.BEĞENMENE SEVİNDİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN İNŞAALLAH.SELAMETLE...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt