Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kafama Takilan Sorularim Var..cevaplarmisiniz? (1 Kullanıcı)

fox_tr

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşlerim..bnm bazı kafama takılan sorularım var..bunuda burda paylaşıp sizden yardım istemeye geldim.Yardım ederseniz çok sevinirim..
(soru)--Biz dünya kurulmadan önce ahiretteydik dimi?
(soru)--Bu dünyanın kurulması hakkında 2 tane söylenti var.
(sçnk)1.si-Birisi Allah'a sormuş sn kimsin die.Allah'ta sn snsin.Bn bnm demiş.bu 3 kere tekrarlanmış.Ve ordan Hz.Muhammed(s.a.v) efendimiz çıkıp ''sn bizim Rabbimizsin'' demiş.Ve bunun üzerine dünya kurulmuş..
(sçnk)2.si-Ahirette Allah,en çok Şeytanı severmiş.Şeytan o zamanlar Allah'ın en ii kuluymuş.Bir gün bütün kullar Allah'a secde ederken Şeytan başını kaldırıp kimin secde etmediğini bakıyım derken Allah onun boynuna halka geçirmiş.Ve şeytanda ''sn bana inanmadın.bnde snin kullarını snden soğutacam''demiş.Ve şeytan cehenneme gitmiş.İlk olarakta Hz.Adem'i hedef görmüş....
(soru)--Hz.Muhammed(s.a.v)efendimiz ahiretteyken cehenneme bi taş atar ve 74 yılda taş anca dibe vurur.ve Hz.Muhammed ağlar..Bunu nasıl hatırlıyorlar??Nerden haberleri var??
Bu 3 soru...2. soruda 2 seçenek verdim yanlarında(sçnk) yazar..Cevaplarsanız çok sevinirim arkadaşlar..:G:G:H

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
sen fıkra mı anlatıyorsun ? biraz ciddi uslubla yaz...

İnsan dünyaya gelmeden önce berzah aleminde bulunuyor ( yanlış hatırlamıyorsam)
insanların canları yaratıldığı zaman ne dünya ne ahiret vardı
yaratılaların ilki Hz. Muhammed (sav) idi.
"ben benim" diyen nefisti, buda nefsin tabiatını anlatmak içindir. nefis başka adıyla ruh-u hayvani, peki ne zaman boyun eğdi, Rabbini tanıdı ? - aç kalınca..aciz kul olduğunu itiraf etti.

Şeytan en sevilmiş biriydi : BÖYLE BİR ŞEY İSLAMDA YOKTUR : BU HRİSTİYANLIK ÖĞRETİSİDİR. CEHENNEME GİRMİŞ DE HRİSTİYANLIK ÖĞRETİSİDİR. ( HALADA ŞEYTANA UYUYORLAR, ŞEYTANLARDA KİLİSELERDE BARINIYOR )

İslamda şeytana muhlet verilmiştir kıyamete kadar. Şeytanda kibirlendiği için secde etmedi. Adem sadece kıble idi secde edilen Allahü Teala idi . Allahü Teala şirki affetmez.

fox_tr

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;699607' Alıntı:
sen fıkra mı anlatıyorsun ? biraz ciddi uslubla yaz...

İnsan dünyaya gelmeden önce berzah aleminde bulunuyor ( yanlış hatırlamıyorsam)
insanların canları yaratıldığı zaman ne dünya ne ahiret vardı
yaratılaların ilki Hz. Muhammed (sav) idi.
"ben benim" diyen nefisti, buda nefsin tabiatını anlatmak içindir. nefis başka adıyla ruh-u hayvani, peki ne zaman boyun eğdi, Rabbini tanıdı ? - aç kalınca..aciz kul olduğunu itiraf etti.

Şeytan en sevilmiş biriydi : BÖYLE BİR ŞEY İSLAMDA YOKTUR : BU HRİSTİYANLIK ÖĞRETİSİDİR. CEHENNEME GİRMİŞ DE HRİSTİYANLIK ÖĞRETİSİDİR. ( HALADA ŞEYTANA UYUYORLAR, ŞEYTANLARDA KİLİSELERDE BARINIYOR )

İslamda şeytana muhlet verilmiştir kıyamete kadar. Şeytanda kibirlendiği için secde etmedi. Adem sadece kıble idi secde edilen Allahü Teala idi . Allahü Teala şirki affetmez.
Arkadaşım ilk olarak yanlış birşey yazdıysam bni affet.Fıkra anlatmıodum.Ama biraz anlaşılır olması için böyle yazdım.Ve cvplar için tşkkür ederim.Bn baya bi aydınlandım.Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt