Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kafam çok karışık... (1 Kullanıcı)

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm arkadaşlar...

Ben bu forumla bir arkadaşım sayesinde tanıştım ve gerçekten kısa bir sürede çok bağlandım... Benim içimde bazı sıkıntılarım var ve bu konuda sizinde düşüncelerini almak istiyorum...
Yaklaşık 3 ay önce babamı kaybettim ben, annem kız kardeşim ve ben çok zor günler geçiriyoruz, kız kardeşimle ben, çalışıp eve bakmaya çalışıyoruz, annem hala çok kötü durumda... Birde babamın haylı fazla miktarda kredi kartı borcu kaldı bize, onunla ilgili sorunlarımız var... Babamın maaşının 1/3 ü bankalara kesiliyor ve biz az bir miktar alıyoruz... Ayrıca o borçtan kurtulmak içinde reddi miras davası açtık... Kimileri dava sonucunda aldığımız maaşı da kaybedeceğimizi söylüyor... Kimileri maaşı alabilirsiniz diyor... İnşeallah alabiliriz... Tüm bu sorunlarla uğraşırken ben güzel bir şey yaptım ve kapandım... Çünkü babamı kaybedince hayatın ne kadar boş ve gelip geçici olduğunu, dünyalık yaşamanın ne kadar faydasız olduğunu anladım... İlk kapandığımda çok sıkıntılar çektim, belki işten bile ayrılmak zorunda kalacaktım, çünkü patronum ne yazık ki son derece inançsız bir insandır... İşten çıkmamı istemediler ama kapandığım günden bu yana dalga geçiyorlar tabi ki... YA SABIR diyorum sessiz kalıyorum ama içim kan ağlıyor... Ayrıca yeni kapandığım için, ve biraz maddi sıkıntım olduğu için daha tam tesettüre uygun bir kıyafetim yok... Sağolsun çevremdeki arkadaşlarımın yardımıyla pardesümü aldım ama mesela hala pantalon üzeri tunik giyiyorum...Ve bundan çok utanıyorum. :( Yanlış yaptığımı biliyorum buna çok üzülüyorum... Ayrıca iş yerinde namaz kılmamıza izin verilmiyor... Bu yüzden sabah, akşam ve yatsıyı evde kılıyorum. Öğlen ve ikindiyi kaza ediyorum. Buna da çok üzülüyorum... Birde böyle inançsız insanların arasında çalıştığım için kazandığım paranında hayırlı olmadığını düşünüyorum bu da benim canımı çok sıkıyor, çıkmak istiyorum ama şu durumda çıkmam mümkün değil... İşe otobüsle gidip geliyorum ve aşırı derecede kalabalık oluyor, tamam insanlar kötü niyetli olmayabilir ama yabancılarla çok yakın oluyorum diye sinirleniyorum ve otobüse binmekten nefret ediyorum. Aslında istediğim işten ayrılıp, Kuran'ı öğrenip sadece dinim için yaşamak ama bunu yapamıyorum...
İçimdeki bu sıkıntılar yüzünden her gün ağlıyorum, bazen isyan ettiğimi düşünüyorum, üzülüyorum ama içimden gitmiyor bunlar... Hiç güzel bir şey olmuyor diyorum sürekli...
Bu sıkıntılardan kurtulmak için ne yapmalıyım? Her sabah otobüste tesbih çekiyorum, dualar ediyorum... Daha neler yapabilirim? ALLAH razı olsun...

elaaa

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam üzelini yapmışsın gerçeği anlamışsın kapanarak kendini allah yoluna adayarak,emin ol ki içten dua edersen allah sana yeni kapılar açar orası senin için bir imtihan ve allah dünyada iyi insanlara eziyet eder cennette huzurlu olsunlar diye bunu unutma canım arakadaşım biraz daha sabret o müdüründe sonu zaten haayırlı olmayacak ve senden helallik isticek yalvara yakara .. biraz daha sabret dayan allah sana peygamber sabrı versin ve senin için çok ua edicem ..esenlikle kal ..

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim allah yardımcın olsun inşallah

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim en güzelini yapıyorsun bu yolda devam et kim ne derse desin.peygamberimiz ve peygamberimize inanan sahabilere cok kötülük yaptılar ama onlar sabrettiler sende sabret.Allahım kolaylık versin hepimiz imtihan dünyasındayız ne ile imtihan edileceğimizi bilmeden belkide en güzel yanı senin kapanman değil mi kardeşim kapandın ve Allah yolunda ilerliyorsun Allahım yardımcın olsun.selam ve dua ıle kal

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hepinizden, benim içimdeki sıkıntı ibadetimi eksik yapmamla ve inanmayanlarla aynı ortamda olmamla sanırım... İnşeallah en kısa zamanda kurtulurum.

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
Temsilde hata olmaz; siz ve sizin gibilerin ellerinden öperim. Mevla Teala inşaallah bundan sonraki hayatınızdan sonra sizleri iyilerle karşılaştırır ve içinde bulunduğunuz sıkıntıları giderir, inanın giderecekte. Mevla Tealaya münacaatta bulunun, sizi dosdoğru yola dosdoğru kişilerle ulaştırsın için. Unutmayın ki Allah kendisine yapılan hak duaları geri çevirmez. Yeterki siz geri dönmeyin. Dualarımız siz ve sizin gibilerle. Allah (C.C) yar ve yardımcınız olsun... Selametle...

özelim

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim insanlar yaptıkları hataları görmez bazılarının gözleri kördür ama bazı insanlar yaparlar rahatsız olmazlar bazılarıda rahatsız olurlar sen bunlardan rahatsızlık duyuyorsun burda biile bir yol kateetmişsin demektir
inş dilediğin gibi olursun rabbim insanları bazı sıkıntılar verir sabretmemizi dener mükafatlandırır bazı nimetler veriri şüükretmemizi sağlar burda da mükafatlandırır .rabbim sınavlarımızı kolaylaştırır gerçekten onun razı olacağı şekilde oluruz inş duayla

EL-CAMİ

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeşim allah yardımcın olsun

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
musab61, özelim, EL-CAMİ ALLAH sizlerden razı olsun, biraz olsun içim rahatladı. inş ben bu sınavı geçerim, RABBİM beni mükafatlandırır.

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun ablacım duamdasınız inşş...

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum ablacım. Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah... sana destek veren tüm kardeşlerim dediklerine katılıyorum. sen ölüm acısından bile güzel bir ders çıkartıp kendine yontmuşsun ve kapanmayı tercih etmişsin. Rabbim inşallah kapalı olmayan tüm bayan kardeşlerimize kapanmayı nasip etsin. Allah yolunda yaptıkların inşallah zayi olmayacaktır. ayrıca ibadet sadece Kuran okumak ve namaz kılmaktan ibaret değildir. tabiki hepimizin gönlünden geçen bütün ibadetlerimizi yapabileceğimiz bir yerde çalışmaktır. ama unutma ki çalışmak ta ibadettir ki sen bunu Allah rızası için yapıyorsun rızkını kazanmak için çalışıyorsun ve aileni kimseye muhtaç etmiyorsun. Rabbim inşallah dualarını tez zamanda kabul etsin ve ibadetini yapabileceğin en hayırlısından bir iş nasip etsin. diğer sıkıntıların için de yardımcı olsun. Allah'a emanet ol ablacım. sürçü lisan ettiysem affola...
Selam ve Dua ile...

_YUSUF_

Yönetici

Ben bu forumla bir arkadaşım sayesinde tanıştım ve gerçekten kısa bir sürede çok bağlandım... Benim içimde bazı sıkıntılarım var ve bu konuda sizinde düşüncelerini almak istiyorum...
Yaklaşık 3 ay önce babamı kaybettim ben, annem kız kardeşim ve ben çok zor günler geçiriyoruz, kız kardeşimle ben, çalışıp eve bakmaya çalışıyoruz, annem hala çok kötü durumda... Birde babamın haylı fazla miktarda kredi kartı borcu kaldı bize, onunla ilgili sorunlarımız var... Babamın maaşının 1/3 ü bankalara kesiliyor ve biz az bir miktar alıyoruz... Ayrıca o borçtan kurtulmak içinde reddi miras davası açtık... Kimileri dava sonucunda aldığımız maaşı da kaybedeceğimizi söylüyor... Kimileri maaşı alabilirsiniz diyor... İnşeallah alabiliriz... Tüm bu sorunlarla uğraşırken ben güzel bir şey yaptım ve kapandım... Çünkü babamı kaybedince hayatın ne kadar boş ve gelip geçici olduğunu, dünyalık yaşamanın ne kadar faydasız olduğunu anladım... İlk kapandığımda çok sıkıntılar çektim, belki işten bile ayrılmak zorunda kalacaktım, çünkü patronum ne yazık ki son derece inançsız bir insandır... İşten çıkmamı istemediler ama kapandığım günden bu yana dalga geçiyorlar tabi ki... YA SABIR diyorum sessiz kalıyorum ama içim kan ağlıyor... Ayrıca yeni kapandığım için, ve biraz maddi sıkıntım olduğu için daha tam tesettüre uygun bir kıyafetim yok... Sağolsun çevremdeki arkadaşlarımın yardımıyla pardesümü aldım ama mesela hala pantalon üzeri tunik giyiyorum...Ve bundan çok utanıyorum. :( Yanlış yaptığımı biliyorum buna çok üzülüyorum... Ayrıca iş yerinde namaz kılmamıza izin verilmiyor... Bu yüzden sabah, akşam ve yatsıyı evde kılıyorum. Öğlen ve ikindiyi kaza ediyorum. Buna da çok üzülüyorum... Birde böyle inançsız insanların arasında çalıştığım için kazandığım paranında hayırlı olmadığını düşünüyorum bu da benim canımı çok sıkıyor, çıkmak istiyorum ama şu durumda çıkmam mümkün değil... İşe otobüsle gidip geliyorum ve aşırı derecede kalabalık oluyor, tamam insanlar kötü niyetli olmayabilir ama yabancılarla çok yakın oluyorum diye sinirleniyorum ve otobüse binmekten nefret ediyorum. Aslında istediğim işten ayrılıp, Kuran'ı öğrenip sadece dinim için yaşamak ama bunu yapamıyorum...
İçimdeki bu sıkıntılar yüzünden her gün ağlıyorum, bazen isyan ettiğimi düşünüyorum, üzülüyorum ama içimden gitmiyor bunlar... Hiç güzel bir şey olmuyor diyorum sürekli...
Bu sıkıntılardan kurtulmak için ne yapmalıyım? Her sabah otobüste tesbih çekiyorum, dualar ediyorum... Daha neler yapabilirim? ALLAH razı olsun...

Ve Aleyküm Selam
Söylenecek çok şey var ama be size tavsiyem şu olabilir.
Dini bütün bir insanla hayatınızı birleştirmek sizin için en hayırlı olanı olacaktır.En doğrusunu şüphesiz Allah'u teala bilir
Allah'u teala niyeti halis olan hç bir kulu yolda bırakmaz mutlaka yardım elini uzatacaktır
Hakkınızda hayırlısı olsun

armour

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah şer deyip sonuna bakmaya korktuğumuz şeylerin içinde hayır ışığı saklıdır bi an ewel aydınlığa çıkabilmeniz duası ile allah yardımcınız olsun.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Öncelikle başınız saolsun.İnna lillah ve inna ileyhi raciun.
(Derdü bela kemendi mahbubdur.)
Eskiden kovboy filmleri vardı orada yabani atları yakalamak için kemend atarak onun boynuna ipi geçirirdi.At boynuna ip geçtikten sonra kaçmaya çalışmaz çünkü kaçarsa ip daralır boğulabilir.İşte bunun gibi Allahü teala bazı kullarına derdi belayı verirki seadet kafesine girsin.Sizin şer sandığınızda hayır vardır,hayır sandığınızda da şer vardır buyuruldu.Onun için bu sizin için hayırlısıymış.Kimyacılar iyi bilir.Altının halis altın olduğunu anlamak için onu ateşe atarlar,ateşten parlak bir şekilde çıkarsa anlaşılır ki o halis altındır.Bunun gibi Allahü teala ihlasınız nisbetinde sınava tabi tutar.Bu dert bela ateşinden halis olarak çıkacaksınız umarız.Sabredin.Her zorluğun ardından bir kolaylık gelir.Kara gün kararıp kalmaz.Ne de güzel söylemişsiniz aslında çalışmak istemiyorum diye.Mübarek olsun.Doğru düşünüyorsunuz yolunuzu değiştirmeyin.Herkes birşey söyler.Ancak toprağın altında hesabınızı verirken sadece siz olacaksınız.Tesettürünüzden vazgeçmeyin.Daha fazla bilgi almanıza alttaki link yardımcı olabilir.
Tesettür ve setr-i avret .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Allahü teala yardımcınız olsun.Ahir zaman fitnelerinden muhafaza buyursun.İnşallahü teala Rabia-i Adviyye(Rahmetullahi Aleyha)derecesine kavuşdursun.
Beyt;
İnsana sadakat yakışır görse de ikrah
Doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah..

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum ablacım. Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah... sana destek veren tüm kardeşlerim dediklerine katılıyorum. sen ölüm acısından bile güzel bir ders çıkartıp kendine yontmuşsun ve kapanmayı tercih etmişsin. Rabbim inşallah kapalı olmayan tüm bayan kardeşlerimize kapanmayı nasip etsin. Allah yolunda yaptıkların inşallah zayi olmayacaktır. ayrıca ibadet sadece Kuran okumak ve namaz kılmaktan ibaret değildir. tabiki hepimizin gönlünden geçen bütün ibadetlerimizi yapabileceğimiz bir yerde çalışmaktır. ama unutma ki çalışmak ta ibadettir ki sen bunu Allah rızası için yapıyorsun rızkını kazanmak için çalışıyorsun ve aileni kimseye muhtaç etmiyorsun. Rabbim inşallah dualarını tez zamanda kabul etsin ve ibadetini yapabileceğin en hayırlısından bir iş nasip etsin. diğer sıkıntıların için de yardımcı olsun. Allah'a emanet ol ablacım. sürçü lisan ettiysem affola...
Selam ve Dua ile...

O nasıl söz aksine yazınızla beni çok mutlu ettiniz, duam ALLAH'ın bizi kimseye muhtaç etmemesi... ALLAH razı olsun.

Ve Aleyküm Selam
Söylenecek çok şey var ama be size tavsiyem şu olabilir.
Dini bütün bir insanla hayatınızı birleştirmek sizin için en hayırlı olanı olacaktır.En doğrusunu şüphesiz Allah'u teala bilir
Allah'u teala niyeti halis olan hç bir kulu yolda bırakmaz mutlaka yardım elini uzatacaktır
Hakkınızda hayırlısı olsun

AMİN, ALLAH razı olsun, zaten bir süredir konuştuğum arkadaşım da hafız, inşeALLAH onunda işleri yoluna girince evlenmeyi nasip eder RABBİM bize.

Rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah şer deyip sonuna bakmaya korktuğumuz şeylerin içinde hayır ışığı saklıdır bi an ewel aydınlığa çıkabilmeniz duası ile allah yardımcınız olsun.

AMİN, dediğiniz gibi bundada bir hayır vardır diyip sabrediyorum...

Öncelikle başınız saolsun.İnna lillah ve inna ileyhi raciun.
(Derdü bela kemendi mahbubdur.)
Eskiden kovboy filmleri vardı orada yabani atları yakalamak için kemend atarak onun boynuna ipi geçirirdi.At boynuna ip geçtikten sonra kaçmaya çalışmaz çünkü kaçarsa ip daralır boğulabilir.İşte bunun gibi Allahü teala bazı kullarına derdi belayı verirki seadet kafesine girsin.Sizin şer sandığınızda hayır vardır,hayır sandığınızda da şer vardır buyuruldu.Onun için bu sizin için hayırlısıymış.Kimyacılar iyi bilir.Altının halis altın olduğunu anlamak için onu ateşe atarlar,ateşten parlak bir şekilde çıkarsa anlaşılır ki o halis altındır.Bunun gibi Allahü teala ihlasınız nisbetinde sınava tabi tutar.Bu dert bela ateşinden halis olarak çıkacaksınız umarız.Sabredin.Her zorluğun ardından bir kolaylık gelir.Kara gün kararıp kalmaz.Ne de güzel söylemişsiniz aslında çalışmak istemiyorum diye.Mübarek olsun.Doğru düşünüyorsunuz yolunuzu değiştirmeyin.Herkes birşey söyler.Ancak toprağın altında hesabınızı verirken sadece siz olacaksınız.Tesettürünüzden vazgeçmeyin.Daha fazla bilgi almanıza alttaki link yardımcı olabilir.

Allahü teala yardımcınız olsun.Ahir zaman fitnelerinden muhafaza buyursun.İnşallahü teala Rabia-i Adviyye(Rahmetullahi Aleyha)derecesine kavuşdursun.
Beyt;
İnsana sadakat yakışır görse de ikrah
Doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah..

Tesettürümden vazgeçmek mi? ASLA... Ben aksine neden daha önce yapmadım diye üzülüyorum... Dediğiniz gibi ben toprağa girdiğimde hesabımı rajatlıkla vermek istiyorum, ALLAh razı olsun öyle güzel şeyler yazmışsınız ki, çok teşekkür ederim...
Verdiğiniz linki de hemen inceleyeceğim, ALLAH dualarımızı kabul etsin, AMİN...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc yar ve yardımcın olsun...ISRARLA...İNATLA...KAVGAYLA...SAMİMİYETLE...FİKİRLE...ZİKİRLE...AŞKLA...VECDLE...CESARETLE...İMANLA YOLA DEVAM...ALLAHCC IZDIRABINI ÇEKTİRDİĞİNİ KULUNA MUTLAKA NAİP EDER...Besmele...Selam...Dua...

ahmetsecer

Kayıtlı Kullanıcı
Cevap

Cevap

Allah müslüman olan kulunu birçok zorlukla imtihan eder. Önemli olan bu zorluklara yenilmemek, Allah'a tevekkül etmek ve sabretmektir. İnsanların alay etmesi hiç önemli değil, onlar zaten cehennem için yaratılmış insanlar. Bu yüzden senin gözünde değerli olmamalılar. Kuran'da sizin dininiz size, benimki bana, şeklinde buyuruyor Allah.

Her zaman ne kadar zorluk içinde olursan ol güleryüzlü ve metanetli ol. Allah bizden bunu ister. Çünkü ağlayıp üzülürsen gereği gibi tevekkül edememiş olursun. Alalh'a çok dua et, O'ndan sürekli yardım iste. Allah hemen yardım etmeyebilir, bunda da büyük hayır vardır. Sabrettiğin herşeyin karşılığını cennette alacağını düşünüp çok sevin. Çünkü zorluğun ecri çok daha fazladır.

İmansız insanların yanında çalışman hiç önemli değil, çünkü birçok müslüman bu şekilde çalışıyor, bu konuda rahat edebilirsin. Ayrıca sana harunyahya.com adresinden Harun Yahya'nın tüm kitaplarını oku, HarunYahya.Tv adresinden de videoları seyret, bunlar sana çok faydalı olur.

Allah'ın her zaman tam yanında olduğunu bil ve O'na çok güven. Allah yardımcın olsun.

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşım başınız sağolsun allah yardımcınız olsun inşallah.ama tesettür konusunda iş konusunda otobüs konsunda bence çok fazla yıpratma kendini.çünkü senin niyetin belli tunik giymek çok da kötü bi durum değil ki yeni kapanan biri için bence güzel bi adım..kapanmanı da allah mübarek eylesin inşallah sen dosdoğru çalıştıktan sonra rabbim hep yanında olur ve seni korur..

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
mine_ ve ahmetsecer değerli yorumlarınız için teşekkür ederim... ALLAH razı olsun...

ahmetsecer kaynak tavsiyen için sağol bende böyle bir arayış içerisindeyim hemen değerlendireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt