Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadir Mısıroğlundan Mehmet akif ersoya hakaret!! (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Bop projesini İslam projesi olarak gören bir kişiden başka ne beklenebilirdiki!

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Aklımdan neler geçtide!!!

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Edebim el vermez edepsizlik edene

Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
P...k demiyor,desene diyor...
Çarpıtma var..
Öyle bir söz söylenilmediği, ama maalesef hin oğlu hinler ortalıkta gezip şövelyelik yapmaktan zevk alıyorlar...
Evet sayın mısıroğlu M Akif merhumu eleştiriyor ama küfürle değil, kendi yazdıklarını, mihenge vurarak...Velakin M.Akifin 2. Abdulhamide ''merkep'' gibi kelimelerle saldırdığını bu toprakların çocukları bilmez....Akif merhum eleştirilmez birisimiki, Mısıroğlunun ilmi eleştirilerinden rahatsız olanlar, böyle bayağı iftiralarla ortalıkta geziniyorlar..Muhterem Kadir Mısıroğlunun eleştirisini merak edenler aşağıdaki yere tıklasınlar:

9 ÜSTAD'IN MEHMET AKİF'E DAİR TENKİDLERİ İLE İLGİLİ GELEN SUALLERE CEVABI (21-01-2012)

İftiraya Face den cevab:
24 Kasım 2011
Bu da SES KAYDININ orijinal !.. - Üstad Kadir Mısıroğlu

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Bir çoğunuz önceki paylaşımdaki videoyu seyretmiştir. O Videoyu hazırlayan (...) Üstadımızın Mehmet Akif Ersoy'a '' P...k '' dediğini iddia etmekte, bu iddiasını da videoya yerleştirdiği alt yazılarla seyredenleri şartlandırarak yapmaktadır.

Üstadımızın gûya '' P...k '' dediği söylenen yerde kullandığı asıl kelime '' desene ''dir.

NOT: Bizim ölçümüz İslâm, biz herkesi bu Mehmet Akif Ersoy bile olsa tenkit ederiz ama bunu usulünce ve islâm ölçüsüyle yaparız, bu videoyu hazırlayanlar gibi (...) değil. -
-Devamını Gör

Üstad Kadir Mısıroğlu- Mehmet Akif Ersoy videosunun Orijinali

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı

Bop projesini İslam projesi olarak gören bir kişiden başka ne beklenebilirdiki!

Selamun Aleyküm gönüldaşımız...
Kadir Mısıroğlu üsdadın BOP projesiyle hiçbir alakası yoktur...
Bu konudaki bilgilerinizi bir daha gözden geçiriniz inşaALLAH...
Selametle...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm gönüldaşımız...
Kadir Mısıroğlu üsdadın BOP projesiyle hiçbir alakası yoktur...
Bu konudaki bilgilerinizi bir daha gözden geçiriniz inşaALLAH...
Selametle...

Ben dinledim göndermiş olduğunuz videoyu o kimki mehmet akifi eleştirsin aynı ile diyor serserinin teki diyor...Size ispatlim madem öyle alakası yok diyorsunuz!!!!Kadir Mısıroğlu - Büyük ortadoğu projesi - YouTube

İşte duyduk orta doğu projesi islam alemi projesiymiş!!!

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Ben dinledim göndermiş olduğunuz videoyu o kimki mehmet akifi eleştirsin aynı ile diyor serserinin teki diyor...Size ispatlim madem öyle alakası yok diyorsunuz!!!!Kadir Mısıroğlu - Büyük ortadoğu projesi - YouTube

İşte duyduk orta doğu projesi islam alemi projesiymiş!!!
Videoyu izledim...
Büyük Ortadoğu Projesinde ,TÜRKİYEYE FİGÜRAN ROLÜ VERİLMİŞTİR DİYE ELEŞTİRİYOR...
Eleştirdiği projeyi savunuyor olamaz herhalde...
Gönderdiğiniz videoyu iyi iizleyin inşaALLAH.
Selametle...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Videoyu izledim...
Büyük Ortadoğu Projesinde ,TÜRKİYEYE FİGÜRAN ROLÜ VERİLMİŞTİR DİYE ELEŞTİRİYOR...
Eleştirdiği projeyi savunuyor olamaz herhalde...
Gönderdiğiniz videoyu iyi iizleyin inşaALLAH.
Selametle...

İzledim alttaki yazıyı okursanız göreceksiniz ki yazıyor ilk saniyelerden itibaren bu proje türkiye için bir nimettir eleştirenlerin kulakları çınlasın diyor.58.saniyede ise islam alemine yönelik bir proje olduğu yazıyor.Lütfen görmek isdeğimiz şekli ile anlamayalım.Eleştiriyorda neresinde söylüyor büyük israil devletini kurmak için yapılan bir proje olduğunu ben duymadım!Sizde selametle kalın..

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Kadir Mısırlıoğlu büyük bir üstaadtır. Bence kendisini daha yakından tanımaya çalışmalıyız.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Konu Tamamen rayından saptırılmış. Üstad Kadir Mısıroğlu'nun anlatmak istediği ayrı burda saptırılmak istenmekte. Mehmet Akif ersoy'un ayrıcalığı yoktur. Büyük Hakan ABDULHAMİD'e söylemediği hakaret kalmamıştır. Büyük Hakana karşı İttihad ve terakkinin yanında yer almıştır. İş işten geçtikten sonra hatasını anlamıştır. Üstad Kadir Mısıroğlu desene diyor. Ama olay saptırılmıştır. Olaya taraf olarak değil tarafsız olarak bakmak önemlidir. İnsanlara kara çalmak kolaydır ama o karayı temizlemek zordur. Dilimize, elimize, belimize, kulağımıza, gözümüze sahip olmak bizi bütün belalardan korur diyorum. Bu bir kardeş tavsiyesi hakkınızı helal edin. Tartışma asla değil. ALLAH'a emanet olun Selam ve dua ile.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Söylediklerinize katılmıyorum.Tamam eleştirsinde gidipde serserinin teki demek onun haddine mi anlayamıyorum?!Yok benimde amacım tartışma yaratmak değil elbette.Kimse hatasız değil.Son nefese kadar ne olacağımızda belli değil.Dün çok iyi bildiğimiz hacı hocaları bugün farklı saflarda görebiliyoruz.Rabbim yolumuzu şaşıtrmasın inşaallah!!

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Söylediklerinize katılmıyorum.Tamam eleştirsinde gidipde serserinin teki demek onun haddine mi anlayamıyorum?!Yok benimde amacım tartışma yaratmak değil elbette.Kimse hatasız değil.Son nefese kadar ne olacağımızda belli değil.Dün çok iyi bildiğimiz hacı hocaları bugün farklı saflarda görebiliyoruz.Rabbim yolumuzu şaşıtrmasın inşaallah!!

Söylediklerime katılmıya bilirsiniz. Ama sizinde söylediklerinize ben katılmıyorum. Sonunda ettiğiniz dua haricinde. Üstad Kadir Mısıroğlunu Siz benim kadar bilemezsiniz. ALLAH cümlemizi doğru yoldan ayırmasın.

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm...

Öncelikle belirtmek isterim ki Nevin-1982 kardeşimizin bu konuyu tüm iyi niyetiyle açtığına inanıyoruz.
Aslında kardeşlerimizin konunun yanlış anlamlar yüklenilmeden öğrenmesine vesile olmuş durumdadır inşaAllah.

Hepimiz Kul 'uz , beşeriz. Bu nedenle de Rabbimize giden doğru yolu bulmak adına sayısız hatalar yapıyoruz.
Bilgimiz doğruları görmeye yeterli olmadığında savunduklarımızla , gerçekleri gördüğümüzde savunduklarımız taban tabana zıt olabilir.

Aynı durum Alimlerimiz için de geçerlidir.
İnsan olmanın getirmiş olduğu vasıflar nedeniyle oluşturdukları eserlerinde ve savundukları fikirlerde zıtlıklar , eksiklikler , hatalar gözlenecektir elbette.
Hakikate ulaşınca ; kendi geçmişlerini, yaptıkları hataları başkalarından daha acımasız bir şekilde eleştirmişlerdir , ki ''Olgunluk Dönemi'' adı verilen eserlerinde bu yüzleşmeye fazlasıyla tanık oluruz.
Ego ve Ene kavramlarını yıkarak ; ilahi yolda kendi hatalarıyla bu kadar rahat bir şekilde yüzleşen büyük alimlerimizin acemilik dönemlerinin başkaları tarafından eleştirilmesi de hiç şüphesiz abes bir durum değildir, ki kendileri de bu durumdan hiç gocunmamışlardır.
Çünkü gerçek alim hatalarıyla yüzleşebilendir.
Bizler de onların geçmişlerini yoksaymak yerine ; iman ve ilim bakımından olgunluğa ulaşıncaya kadar geçirdikleri bu safhaları irdeleyerek kendimize ders çıkarmalıyız.

Her daim hatırlamamız gereken en önemli unsur :
'' Sorgusuz sualsiz kabul edeceğimiz bilgiler sadece Allah Celle Celalüh tarafından bize iletilen ve Efendimiz SAV tarafından bize aktarılanlardır.''
Kaldı ki Efendimiz bunları bile mantık süzgecimizden geçirip , en ufak bir soru işareti kalmadan kabul etmemiz için gerekli her türlü açıklamayı , örneklendirmeyi kendi hayatı ile yapmıştır.

Gerçekliğini araştırmadan , incelemeden ne kimsenin peşine Alim diye düşelim ne de ortaya atılan karalama iddialarına inanalım.

Rabbim cümlemize Hak yolu bulmayı ve bulduktan sonra da bir daha ayrılmamamızı nasip etsin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm...

Öncelikle belirtmek isterim ki Nevin-1982 kardeşimizin bu konuyu tüm iyi niyetiyle açtığına inanıyoruz.
Aslında kardeşlerimizin konunun yanlış anlamlar yüklenilmeden öğrenmesine vesile olmuş durumdadır inşaAllah.

Hepimiz Kul 'uz , beşeriz. Bu nedenle de Rabbimize giden doğru yolu bulmak adına sayısız hatalar yapıyoruz.
Bilgimiz doğruları görmeye yeterli olmadığında savunduklarımızla , gerçekleri gördüğümüzde savunduklarımız taban tabana zıt olabilir.

Aynı durum Alimlerimiz için de geçerlidir.
İnsan olmanın getirmiş olduğu vasıflar nedeniyle oluşturdukları eserlerinde ve savundukları fikirlerde zıtlıklar , eksiklikler , hatalar gözlenecektir elbette.
Hakikate ulaşınca ; kendi geçmişlerini, yaptıkları hataları başkalarından daha acımasız bir şekilde eleştirmişlerdir , ki ''Olgunluk Dönemi'' adı verilen eserlerinde bu yüzleşmeye fazlasıyla tanık oluruz.
Ego ve Ene kavramlarını yıkarak ; ilahi yolda kendi hatalarıyla bu kadar rahat bir şekilde yüzleşen büyük alimlerimizin acemilik dönemlerinin başkaları tarafından eleştirilmesi de hiç şüphesiz abes bir durum değildir, ki kendileri de bu durumdan hiç gocunmamışlardır.
Çünkü gerçek alim hatalarıyla yüzleşebilendir.
Bizler de onların geçmişlerini yoksaymak yerine ; iman ve ilim bakımından olgunluğa ulaşıncaya kadar geçirdikleri bu safhaları irdeleyerek kendimize ders çıkarmalıyız.

Her daim hatırlamamız gereken en önemli unsur :
'' Sorgusuz sualsiz kabul edeceğimiz bilgiler sadece Allah Celle Celalüh tarafından bize iletilen ve Efendimiz SAV tarafından bize aktarılanlardır.''
Kaldı ki Efendimiz bunları bile mantık süzgecimizden geçirip , en ufak bir soru işareti kalmadan kabul etmemiz için gerekli her türlü açıklamayı , örneklendirmeyi kendi hayatı ile yapmıştır.

Gerçekliğini araştırmadan , incelemeden ne kimsenin peşine Alim diye düşelim ne de ortaya atılan karalama iddialarına inanalım.

Rabbim cümlemize Hak yolu bulmayı ve bulduktan sonra da bir daha ayrılmamamızı nasip etsin.

Aleykümselam ben konuyu okuyamadığım için anlayamadım ama Gerçekliğini araştırmadan , incelemeden ne kimsenin peşine Alim diye düşelim ne de ortaya atılan karalama iddialarına inanalım. sözünüde çok beğendim sözüm meclisten dışarı gerçekten bazen bu gibi hatalara düşüyoruz selam ve dua ile

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Mehmet Akif'i de, Kadir Mısıroğlu'nu da seviyorum.Her ne kadar tenkit etse de ikisi de müslümandır.Esasen bu konuyu hiç açmasaydınız sayın Nevin hanım...

Böyle polemik yaratacak konuları bari açmayın.Bundan kimseye zerre kadar faydası yoktur.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Konuşulacak çok şey var ama polemiğe girerim diye bundan sakınıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt