Nevin_1982
Kayıtlı Kullanıcı
Bop projesini İslam projesi olarak gören bir kişiden başka ne beklenebilirdiki!
Bop projesini İslam projesi olarak gören bir kişiden başka ne beklenebilirdiki!
Selamun Aleyküm gönüldaşımız...
Kadir Mısıroğlu üsdadın BOP projesiyle hiçbir alakası yoktur...
Bu konudaki bilgilerinizi bir daha gözden geçiriniz inşaALLAH...
Selametle...
Videoyu izledim...Ben dinledim göndermiş olduğunuz videoyu o kimki mehmet akifi eleştirsin aynı ile diyor serserinin teki diyor...Size ispatlim madem öyle alakası yok diyorsunuz!!!!Kadir Mısıroğlu - Büyük ortadoğu projesi - YouTube
İşte duyduk orta doğu projesi islam alemi projesiymiş!!!
Videoyu izledim...
Büyük Ortadoğu Projesinde ,TÜRKİYEYE FİGÜRAN ROLÜ VERİLMİŞTİR DİYE ELEŞTİRİYOR...
Eleştirdiği projeyi savunuyor olamaz herhalde...
Gönderdiğiniz videoyu iyi iizleyin inşaALLAH.
Selametle...
Söylediklerinize katılmıyorum.Tamam eleştirsinde gidipde serserinin teki demek onun haddine mi anlayamıyorum?!Yok benimde amacım tartışma yaratmak değil elbette.Kimse hatasız değil.Son nefese kadar ne olacağımızda belli değil.Dün çok iyi bildiğimiz hacı hocaları bugün farklı saflarda görebiliyoruz.Rabbim yolumuzu şaşıtrmasın inşaallah!!
selamünaleyküm...
Öncelikle belirtmek isterim ki Nevin-1982 kardeşimizin bu konuyu tüm iyi niyetiyle açtığına inanıyoruz.
Aslında kardeşlerimizin konunun yanlış anlamlar yüklenilmeden öğrenmesine vesile olmuş durumdadır inşaAllah.
Hepimiz Kul 'uz , beşeriz. Bu nedenle de Rabbimize giden doğru yolu bulmak adına sayısız hatalar yapıyoruz.
Bilgimiz doğruları görmeye yeterli olmadığında savunduklarımızla , gerçekleri gördüğümüzde savunduklarımız taban tabana zıt olabilir.
Aynı durum Alimlerimiz için de geçerlidir.
İnsan olmanın getirmiş olduğu vasıflar nedeniyle oluşturdukları eserlerinde ve savundukları fikirlerde zıtlıklar , eksiklikler , hatalar gözlenecektir elbette.
Hakikate ulaşınca ; kendi geçmişlerini, yaptıkları hataları başkalarından daha acımasız bir şekilde eleştirmişlerdir , ki ''Olgunluk Dönemi'' adı verilen eserlerinde bu yüzleşmeye fazlasıyla tanık oluruz.
Ego ve Ene kavramlarını yıkarak ; ilahi yolda kendi hatalarıyla bu kadar rahat bir şekilde yüzleşen büyük alimlerimizin acemilik dönemlerinin başkaları tarafından eleştirilmesi de hiç şüphesiz abes bir durum değildir, ki kendileri de bu durumdan hiç gocunmamışlardır.
Çünkü gerçek alim hatalarıyla yüzleşebilendir.
Bizler de onların geçmişlerini yoksaymak yerine ; iman ve ilim bakımından olgunluğa ulaşıncaya kadar geçirdikleri bu safhaları irdeleyerek kendimize ders çıkarmalıyız.
Her daim hatırlamamız gereken en önemli unsur :
'' Sorgusuz sualsiz kabul edeceğimiz bilgiler sadece Allah Celle Celalüh tarafından bize iletilen ve Efendimiz SAV tarafından bize aktarılanlardır.''
Kaldı ki Efendimiz bunları bile mantık süzgecimizden geçirip , en ufak bir soru işareti kalmadan kabul etmemiz için gerekli her türlü açıklamayı , örneklendirmeyi kendi hayatı ile yapmıştır.
Gerçekliğini araştırmadan , incelemeden ne kimsenin peşine Alim diye düşelim ne de ortaya atılan karalama iddialarına inanalım.
Rabbim cümlemize Hak yolu bulmayı ve bulduktan sonra da bir daha ayrılmamamızı nasip etsin.