Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadir Gecesini, Kandil Simidi Yiyerek Geçirmeyelim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kadir Gecesi Yaklaşırken.. Kadir gecesini, kandil simidi yiyerek geçirmeyelim![/FONT]

musaf-rahle.jpg

“Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?

Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.

O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

(Kadir, 1-5).

Kadir gecesi, gecelerden biridir.

Bu gecede Kur’an inmeye başladığından, ona İlahi bir değer atfedilmiştir.

Mademki Kur’an’ın indiği geceyi ihya ediyoruz, öyleyse Kur’an okurken “Allah bana ne emrediyor?” sualinin cevabı aranmalıdır. Allah’ın emirleri öğrenilmeli, onları uygulamaya karar verilmelidir.

Kadir gecesini nasıl ihya edeceğiz?
Kadir gecesinin hakkını vererek..

Hakkını vermek demek, iki tane kandil simidi yemek değildir..

Kur’an-ı Kerim, maddi manevi hastalıklarımızın dermanıdır, deyip, onu evin bir köşesine asmak yanlış olur. Okuyup uygulamak lazım. Kadir gecesinin ruhu, Kur’an’ı anlamaktır.

kadir1.jpg
Hz. Âdem’den beri dünyaya gelen insanların ahirete gitmesi, bizim de bu dünyada kalıcı olmadığımızı gösterir.

Bazı kimseler vasiyet ediyorlar: “Öldüğümde beni Kur’an-ı Kerim’le beraber gömün.” Fakat hocalar der ki, “bu caiz değildir”. İnsan Kur’an’ı ne kadar öğrendi ve ne kadar yaşadıysa beraberinde ancak onu götürebilecek. Kitabı götürmek yok!..

Ahiret azığımız, dünyadan götüreceğimiz maddi şeyler değildir. Allah adına ne yapmışsak, O’na itaat adına ne yapmışsak, bizim çantamızı bunlar dolduracak. Böyle gecelerde durum muhakemesi yapılmalı: Ne haldeyiz? Nasıl olmalıyız?

Kadir gecesi, değişmemize sebep oluyorsa, ihya edilmiş demektir. Yok, birkaç ibadetle savuşturuluyorsa, o zaman da Allah’tan ve Resulullah’tan hayâ etmeli, utanmalıdır. Efendimiz’e ümmet olmayan, hangi kandilin şuuruna erer?

Hz. Aişe (r.ah) diyor ki: “Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? diye sordum. Resulullah (sas):
“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet).” diye dua et, buyurdu.”

Tövbe ipine sarılalım ki, o ipin diğer ucunu İslam alimleri tutuyor. Onlara kavuşalım, kurtuluş sahiline çıkalım.

Tövbe kapısına yaklaşmazsak, bataklıktan memnunuz demektir.

Kadir geceniz mübarek olsun..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
annem emegine saglık kadir gecesi nasip oluyorsa bize rabbim kapılarını acmiş onun huzuruna gitmemizi istiyor demektir bak annem bize bi sans daha verdi rabbim affettiklerinden ve razı oldukalrından oluruz inşaALLAH annem dualarla buluşalım inşaALLAH.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
annem emegine saglık kadir gecesi nasip oluyorsa bize rabbim kapılarını acmiş onun huzuruna gitmemizi istiyor demektir bak annem bize bi sans daha verdi rabbim affettiklerinden ve razı oldukalrından oluruz inşaALLAH annem dualarla buluşalım inşaALLAH.

Aylincim bu bizim son fırsatımız olabilir seneye ya çıkarız ya çıkamayız daha sizle küçüksünüz bizim yaşımız daha ilerlemiş durumda bunu son fırsatım diyebiliriz A.E.O

y1p4vxBihGa-O4Bnxt96LerMlm95CBdS-80K31XjoGJfDnC1e_2v-0U82YMcrN36LT_gA6IEIxnQ14

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Aişe (r.ah) diyor ki: “Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? diye sordum. Resulullah (sas):
“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet).” diye dua et, buyurdu.”

hayırlı gunler kardeşım bu güzel duayı öğrenmek çok zor değil
bu dua yı çoğaltım komşularıma dağitacağim ki kadir gecesine hazırlık yapsınlarr
bu paylaşımdan dolayı Allah razı olsun

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Aylincim bu bizim son fırsatımız olabilir seneye ya çıkarız ya çıkamayız daha sizle küçüksünüz bizim yaşımız daha ilerlemiş durumda bunu son fırsatım diyebiliriz A.E.O

y1p4vxBihGa-O4Bnxt96LerMlm95CBdS-80K31XjoGJfDnC1e_2v-0U82YMcrN36LT_gA6IEIxnQ14

HAFİZE anne böyle deme ya :a17: annem ölüm herkese her an var yaslı genc dinlemez ki ne diyelim rabbim haylı ölümler nasip eylesin hak huzruna vebalsız temiz cıkanlardan olalım inşaALLAH.:::a33::A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
hz. Aişe (r.ah) diyor ki: “ey allah’ın resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim? Diye sordum. Resulullah (sas):
“allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet).” diye dua et, buyurdu.”

hayırlı gunler kardeşım bu güzel duayı öğrenmek çok zor değil
bu dua yı çoğaltım komşularıma dağitacağim ki kadir gecesine hazırlık yapsınlarr
bu paylaşımdan dolayı allah razı olsun

bu duayi her namazin arkasindan okumak çok sevap hep okuyun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hani dua edersin ya tam duaya başlıyacak iken bir düğüm gelir boğazına konuşamazsın yutkunursun ve gözünden damlar bir kaç damla yaş hani başlarsın duaya Allah ım beni affet dersin dersin ama yüreğin yanar önceki yaptıklarına hani yarabbi dersin yarabbi seni çok seviyorum derken dilin tutulur o heyecenla hani bir şey istersin ya utanırsın bakamazsın semaya

Yarabbi dersin habibinden ayırma sonra habibin senin için yaptıkları ve senin onun için yaptıkların gelir ya aklına işte takatın keselir göz yaşın sel olur işte o uçurumu anlarsın ya yüzün kızarır kızarsın ya kendine

Allah 'ım dersin Allah 'ım öyle bir deryaya daldırki dersin sonra yine ağlarsın en sevgilinin hasretine ağlarsın

hani bir an düşünürsün ahireti ve gözününün önüne gelir mahşer anı işte rasulullah(s.a.v)karşıda hemen yanına gitmek istersin
ama iki melek iki koluna yapışır ve senin yerin orası değil der ve ateşi gösterir sana işte o anı tasavvur edersin

SONRA İKİ ELİNİDE KALDIRIRSIN SEMAYA GÖZÜNÜN KENARLARINDAN DAMLALAR YERE DÜŞER O AN
YARABBİ DERSİN BÜTÜN KALBİNLE ŞU ANDA BÜTÜN KAİNAT DUYSUN BENİ DERSİN
SENİ VE HABİBİNİ ÇOK SEVİYORUM DERSİN VE YIĞILIRSIN TAKATIN KESİLİR VE ELHAMDÜLİLLAH DEYİP DUANI BİTİRİRSİN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hani Dua Edersin ya..

Hani Dua Edersin ya..

Hani dua edersin ya tam duaya başlıyacak iken bir düğüm gelir boğazına konuşamazsın yutkunursun ve gözünden damlar bir kaç damla yaş hani başlarsın duaya Allah ım beni affet dersin dersin ama yüreğin yanar önceki yaptıklarına hani yarabbi dersin yarabbi seni çok seviyorum derken dilin tutulur o heyecenla hani bir şey istersin ya utanırsın bakamazsın semaya

Yarabbi dersin habibinden ayırma sonra habibin senin için yaptıkları ve senin onun için yaptıkların gelir ya aklına işte takatın keselir göz yaşın sel olur işte o uçurumu anlarsın ya yüzün kızarır kızarsın ya kendine

Allah 'ım dersin Allah 'ım öyle bir deryaya daldırki dersin sonra yine ağlarsın en sevgilinin hasretine ağlarsın

hani bir an düşünürsün ahireti ve gözününün önüne gelir mahşer anı işte rasulullah(s.a.v)karşıda hemen yanına gitmek istersin
ama iki melek iki koluna yapışır ve senin yerin orası değil der ve ateşi gösterir sana işte o anı tasavvur edersin

SONRA İKİ ELİNİDE KALDIRIRSIN SEMAYA GÖZÜNÜN KENARLARINDAN DAMLALAR YERE DÜŞER O AN
YARABBİ DERSİN BÜTÜN KALBİNLE ŞU ANDA BÜTÜN KAİNAT DUYSUN BENİ DERSİN
SENİ VE HABİBİNİ ÇOK SEVİYORUM DERSİN VE YIĞILIRSIN TAKATIN KESİLİR VE ELHAMDÜLİLLAH DEYİP DUANI BİTİRİRSİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt