Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınların Elleri Daha Çok Bakteriliymiş..DİKKAT!! (1 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Kadınların elleri daha kirli çıktı

Araştırmalar, kadınların ellerinde, erkeklerinkinden daha çok bakteri türü yaşadığını ortaya koydu.
ABD'deki Colorado Üniversitesinden biyokimya doçenti Rub Knight ve aynı üniversiteden Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji anabilim dalından doçent Noah Fierer'in kaleme aldıkları bilimsel makaleye göre araştırmalarda, ellerde sanıldığından daha fazla türde bakteri bulunduğu da anlaşıldı.

Yazı, ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' adlı bilimsel yayının on-line sayısında (Proceedings of the National Academy of Sciences) bugün yayımlandı. Araştırma, ABD'deki ''Ulusal Sağlık Enstitüsü'' ve ''Ulusal Bilim Vakfı'' tarafından desteklendi.

Yazıya göre araştırmanın şefi olan Fierer, ''araştırmamızın sonucunda belirlediğimiz bakteri türü sayısı bizi çok şaşırttı. Kadınların ellerinde çok daha fazla çeşit olduğunu da anladık'' dedi.

Araştırmacılar, kadınların ellerindeki bakteri türünün daha zengin olmasının nedenini bilemediklerini, bunun, erkeklerin derisinin daha ''asitik'' olmasından ve bunun bazı bakteri türlerini öldürüyor olabileceğinden kaynaklanabileceğini belirttiler. Araştırmacılar bir başka nedenin, kadınlarla erkekler arasında, ter ve yağ bezlerinin çalışma farklılıkları olabileceğini de ifade ettiler.

Knight'ın açıklamasına göre kadınların, suyla yıkanması mümkün olmayan deri altlarında yaşayan bakteri sayısı, erkeklere göre daha az.

-ELLERDE 4.742 TÜR BAKTERİ-

Araştırmacılar çalışmaları sırasında 51 üniversite öğrencisinden (toplam 102 el)örnekler aldı.

Örnekler, DNA bakterilerini belirleyen yeni ve çok detaylı bir sistem kullanılarak incelendi.

Bu 102 elde toplam 4.742 bakteri türü belirlendi.

Bu türlerden yalnızca 5'inin bütün ellerde bulunduğu anlaşıldı.

Her insanın elinde genellikle diğerlerinden farklı bakteriler yaşadığı gibi, bir insanın iki elinde yaşayan bakteriler de genellikle birbirinden farklı. Bir insanın iki elindeki bakteri türlerinin ortalama yüzde 17'si birbirinin aynı.

Araştırmaya göre ortalama bir elde 150 bakteri türü yaşıyor.

Ancak bakterilerin türünü belirlemek yaklaşık olarak mümkün olmasına karşın, elde toplam kaç adet bakteri bulunduğunu saymak mümkün olmuyor.

Araştırmacılar, aynı çalışmayı çeşitli ülkelerde tekrar ederek sonuçların karşılaştırılmasının önemli olacağını vurguluyorlar.

-KANIKSAMAK GEREK-

Araştırmadan anlaşıldığı kadarıyla, bakterilerle yaşamayı kanıksamak gerekiyor. Çünkü el yıkama, bunları ortadan kaldırmıyor.

Knight'a göre düzenli el yıkama önemli ancak el yıkama, bakteriyi ortadan kaldırmıyor. Knight, makalede, ''bakteri kolonileri, el yıkamanın hemen ardından hızla yeniden ürüyor. Veya el yıkama, deri yüzeyinde bulunan bakterilerin büyük bölümünü gideremiyor'' dedi.

AA

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
evet bende bu haberi daha önce okumuştum
dünya üzerindeki ince detaylar o kadar güzel ki
bu güzellikleri görüpte
bazı insanlar bunları farketmemesine
şaşırıyorum doğrusu
Rabbim böylelerini ıslah etsin inşallah
selametle kalınız....

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
evet kardeşim verdiğin bu bilgi gerçekten doğrudur. bende geçenlerde şunu okudum sizlerle paylaşmak isterim. evdeki en çok mikroplu ve bakteri bulunan eşya mutfağımızda kullandığımız bulaşık süngeriymiş. bence ikiside mantıklı :)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
imam-ı şafii demiş ki sizden birinize erkek çocugun idrarı bulaşırsa su dökmeniz kafidir.
fakat kız çocugun idrarı bulaşırsa umulur ki nereye bulaşırsa çok yıkamanız lazımdır.

sebebi sorulur imam-ı şafiye ..
imam-ı şafii der ki:"erkek çocugun idrarı toprak ve sudur,kız çocugun ki ise kan ve ettendir"

yani kadınların sadece elleri değil idrarlarından bile sakının..:K

vesselam...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
....

....

imam-ı şafii demiş ki sizden birinize erkek çocugun idrarı bulaşırsa su dökmeniz kafidir.
fakat kız çocugun idrarı bulaşırsa umulur ki nereye bulaşırsa çok yıkamanız lazımdır.

sebebi sorulur imam-ı şafiye ..
imam-ı şafii der ki:"erkek çocugun idrarı toprak ve sudur,kız çocugun ki ise kan ve ettendir"

yani kadınların sadece elleri değil idrarlarından bile sakının..:K

vesselam...

kardesim son yazdiginiz cumle hos olmamis.. yaradan bizleri, kainati butun herseyi o kadar mukemmel yarattiki.. hic birsey tesaduf degil.. simdi bayanda daha fazla bakteri turu vs vs ve uzerine yorumunuzu bu sekilde eklemeniz itici olmus fikrimce... tarafinizdan sanki bayanlara karsi aman dikkat edin dercesine.. aslinda her kotu gibi gozuken seylerin ardin da buyuk bi hayir var....!!!herseyin oldugu gibi onunda sirri var... bazen yorumlariniz gozume carpiyor bayanlara karsi fikirleriniz hos degil... insani insan olarak gorun lutfen hepimiz Allahin kullariyiz.. islamda onemli olan Allahin yarattigi herseyi sevmektir..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim son yazdiginiz cumle hos olmamis.. yaradan bizleri, kainati butun herseyi o kadar mukemmel yarattiki.. hic birsey tesaduf degil.. simdi bayanda daha fazla bakteri turu vs vs ve uzerine yorumunuzu bu sekilde eklemeniz itici olmus fikrimce... tarafinizdan sanki bayanlara karsi aman dikkat edin dercesine.. aslinda her kotu gibi gozuken seylerin ardin da buyuk bi hayir var....!!!herseyin oldugu gibi onunda sirri var... bazen yorumlariniz gozume carpiyor bayanlara karsi fikirleriniz hos degil... insani insan olarak gorun lutfen hepimiz Allahin kullariyiz.. islamda onemli olan Allahin yarattigi herseyi sevmektir..

kardeşim kusura bakmayın ama ben latife yapmıştım..

insanları hor görme kötü düşünceler besleme gibi bir huyumuz olmadı çok şükür..
ben bu yaşıma kadar hep böyleydim kardeşim sivri dilliyimdir kadınlara her zaman..
zaten okul hayatım boyunca benden memnun olan kadın sayısıda çok azdır çünkü çok sivri dilliydim onlara karşı..

bu saatten sonrada bu huyumu değiştirirmiyim bilmiyorum..
ama bu kadınlara karşı sivri dilli olmamın sebebide kadınların kendi davranışlarıdır ve benim tahammülsüzlüğümdür..
yani hakeden kadınlara karşı sert ve sivri dilliyimdir,yoksa diğer aklı başında dinini yaşayan kadınların başımızın üstünde yeri vardır..

tabi bugün kaç tane aklı başında dinini yaşayan kadın kalmış var onu sen hesap et anlatabildim inşAllah derdimi..:)

vesselam...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bütün pis işleri kadınlar yapıyor çocukların altını deyiştirmekten tut halı silmeye lavabo temizlemeye kadar

eeeeee işte kadınların hali ha bide krem sürüyozya ondan herşey yapışıyor ellerimize :a09::a09:

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
bu cok normal bi olay bence..metabolızma dıye bısey var kadına özgu erkege ozgu olaylar var mekan sart vs unsuru var denyın hangi satrlarda yapıldıgıda önemlı bence..
eee artık beyenfı kardeşim dıkkatlı olunuz yedıgınız yemekten evınızın temızlıgınden emınım ki bi bayan sorumludur dikkat bakteri!!!!
bende bir latıfe yapayım dedim kabul buyurursanız...
selam ve dua ile..

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
:)

:)

kardeşim kusura bakmayın ama ben latife yapmıştım..

insanları hor görme kötü düşünceler besleme gibi bir huyumuz olmadı çok şükür..
ben bu yaşıma kadar hep böyleydim kardeşim sivri dilliyimdir kadınlara her zaman..
zaten okul hayatım boyunca benden memnun olan kadın sayısıda çok azdır çünkü çok sivri dilliydim onlara karşı..

bu saatten sonrada bu huyumu değiştirirmiyim bilmiyorum..
ama bu kadınlara karşı sivri dilli olmamın sebebide kadınların kendi davranışlarıdır ve benim tahammülsüzlüğümdür..
yani hakeden kadınlara karşı sert ve sivri dilliyimdir,yoksa diğer aklı başında dinini yaşayan kadınların başımızın üstünde yeri vardır
tabi bugün kaç tane aklı başında dinini yaşayan kadın kalmış var onu sen hesap et anlatabildim inşAllah derdimi..:)

vesselam...

bu her iki taraf icinde gecerli galiba... anladim sizi bazen bende boyle yim galiba erkeklere karsi.. dusunce acisindan dedim..:a03: amacim kirmak degildi sadece fikrimi soyledim selametle kalin:a21:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt