Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KADINLARA İSLÂM DİYOR Kİ: (1 Kullanıcı)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
En iyi barınağınız, oturacağınız yer, her şeyden evvel kendi evinizdir. Aile çevresi dışında kalan meselelerden sizi sorumlu tutan yok... Huzur içinde, rahat rahat, size yakışan bir vakarla evinizde oturunuz. Evinizin işlerini görünüz ve evinizle ilgileniniz.
Zaruret icabı sokağa çıkmanız gerekiyorsa, bu konuda size izin verilmiştir. Fakat iffetinizi ve namusunuzu korumalısınız. Herkesin dikkatini çekecek şekilde giyinmeyiniz. Başkalarını sizinle meşgul olmaya zorlamayınız. Gözleri aracılığıyla insanların gönüllerini avlayacak şekilde güzellik gösterilerinde bulunmayınız.

Alıntıdır.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KADINLARA İSLÂM DİYOR Kİ:

S.A ALLAH RAZI OLSUN ÖYLE GÜZEL ANLATILMIŞKİ İNAN ÇIKIP EVDE OTURASIM GELDİ.RABBİM BÜTÜN KIZ KARDEŞLERİME HAYIRLI EŞLER VE ÇALIŞMAYA MECBUR KALMAYACAK BİR HAYAT NASİP ETSİN.AAAAAHHHHH AAAHHHHHHH :(:(

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel demiş ellerine sağlık

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim Nikko,
çok güzel bir konu söylencek o kadar çok şey var ki,

lakin bu ayet-i kerim'e ye benziyor o yüzden hangi sure ve ayet olduğunu yazarsan çok daha bilinçli olucak İnşAAllah...

zahide nur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KEŞKE ÇALIŞMASAMDA EVDE OTURABİLSEM.ÇOK ÜZÜLÜYORUM.EVDE YAPABİLECEĞİM BİR İŞİM OLSA İYİ OLURDU ASLINDA.BİRDE KÜÇÜK KIZIMI BIRAKMAK ZORUNDA KALIYORUM.ÇOK YORULDUM ARTIK.AAAAFFFF AAAAAFFFFF.:(:(:(:(

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Nikko yazdı:
Ey kadınlar! En iyi barınağınız, oturacağınız yer, her şeyden evvel kendi evinizdir. Aile çevresi dışında kalan meselelerden sizi sorumlu tutan yok... Huzur içinde, rahat rahat, size yakışan bir vakarla evinizde oturunuz. Evinizin işlerini görünüz ve evinizle ilgileniniz.
Zaruret icabı sokağa çıkmanız gerekiyorsa, bu konuda size izin verilmiştir. Fakat iffetinizi ve namusunuzu korumalısınız. Herkesin dikkatini çekecek şekilde giyinmeyiniz. Başkalarını sizinle meşgul olmaya zorlamayınız. Gözleri aracılığıyla insanların gönüllerini avlayacak şekilde güzellik gösterilerinde bulunmayınız.

S.A.KARDEŞİM.GÜZEL BİR ANLATIM AMA KAYNAĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM.HADİS Mİ?KAYNAK VERMEZSENİZ,OKUYANLARA YAPACAĞI ETKİ İSTEDİĞİNİZ DÜZEYDE OLMAYABİLİR.İNŞAALLAH CEVAP BEKLİYORUM.A.E.O.

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN ÖYLE GÜZEL ANLATILMIŞKİ İNAN ÇIKIP EVDE OTURASIM GELDİ.RABBİM BÜTÜN KIZ KARDEŞLERİME HAYIRLI EŞLER VE ÇALIŞMAYA MECBUR KALMAYACAK BİR HAYAT NASİP ETSİN.AAAAAHHHHH AAAHHHHHHH :(:(

AMİN CANIM BENİM AMİN..
BENDE EVLENİNCE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM.
EVİM EŞİM ÇOCUKLARIM OLSUN BENİM TEK İŞİM...
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ ÇOK İYİ Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN...
ÇALIMICAM İŞTE BANANEEEEEEEEEEEEEEEEEE..................:):):);)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
Nikko yazdı:
Ey kadınlar! En iyi barınağınız, oturacağınız yer, her şeyden evvel kendi evinizdir. Aile çevresi dışında kalan meselelerden sizi sorumlu tutan yok... Huzur içinde, rahat rahat, size yakışan bir vakarla evinizde oturunuz. Evinizin işlerini görünüz ve evinizle ilgileniniz.

S.A.KARDEŞİM.GÜZEL BİR ANLATIM AMA KAYNAĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM.HADİS Mİ?KAYNAK VERMEZSENİZ,OKUYANLARA YAPACAĞI ETKİ İSTEDİĞİNİZ DÜZEYDE OLMAYABİLİR.İNŞAALLAH CEVAP BEKLİYORUM.A.E.O.

ferit yazdı:
selamün aleyküm kardeşim Nikko,
çok güzel bir konu söylencek o kadar çok şey var ki,

lakin bu ayet-i kerim'e ye benziyor o yüzden hangi sure ve ayet olduğunu yazarsan çok daha bilinçli olucak İnşAAllah....

Ve Aleykümselâm kardeşlerim.
Bakın, büyük bir eksikliğimizi belirtmek isterim, öngargılı oluşumuzu. Yani, bir söz varsa, burda önemli olan kimin dediği değil, sözde anlatılmak istenendir, sözün doğru yada yanlış oluşudur.

Ayet-i Kerimelerimiz, Hadis-i Şeriflerimiz, bunlar bambaşka hazinelerimiz, eserlerimiz, kaynaklarımız, yolumuzu aydınlatan, yol gösteren rehberlerimizdir. Bunlara hiçbir şekilde söz söylediğimiz yok. Ama bu yazı bir ayet veya hadis olsaydı, ben belirtmez miydim? Bu konuyu aklımdan da yazmadım, biryerden alıntı yaptım.

Şimdi bu yazı doğru mu yanlış mı? Meselâ bir sözü M.Kemal Atatürk söyledi deyince bazı kimselere,
-Doğru demiş. Diyorlar.
Ama aynı sözü, aynı kimseye daha önceden söylediğimizde pek ilgi göstermiyor, alay ediyor, geçip gidiyor.
Bu gibi kimseler, bahsedilen konunun önemini desteklemiyor, söyleyenin taraftarı oldukları için yanlış dahi olsa, doğrudur diyor. Beni de yanlış anlayarak, siz taraftarsınız demiyorum.

Ben sizden ve herkesden,
-Kim söylemiş. Diye sormak yerine,
-Doğrudur, daha dikkatli olacağım İNŞALLAH, başkalarını da uyaracağım, okutacağım... gibi şeyleri daha çok duymak isterdim.

Bu yazı, gayet doğru bir yazıdır, ayet-i kerime yada hadis-i şerif değildir, biryerden alıntıdır. Size de asla kızmadım, kızdığımı sanmayın sakın FERİT ve ADALETİ MAHZA kardeşlerim. Önemli olan yazıda bahsedilen olay değil midir? Yazıya (Ey kadınlar!)diye başlanmıştır, bu belkide bir âlimimizin yazdığı kitaptan alıntıdır, kaynak belirtilmemişti, ama islâm gerçekten bunu demiyor mu? Bu yazıyı hocalarımıza okutsak daha çokşeyler anlatırlar, onlar çok fıkıh... kitapları okuduklarından, bizim zamanımıza ulaşamayan bilgileri iyi bilirler.

Cevabı geç verdiğim için çok özür diliyorum, daha erken cevap vermek istedim ama yapmak zorunda olduğum dünya işleri yüzünden cevap veremedim, o kadar yoğundum ki, hasta düşmüştüm. Hastalığım, soğuktan, mikroptan falan değildi, koşturmacadan, uykusuzluktan, düzensizsiktendi. Hakkınızı helâl edin, biraz karmaşık cevap oldu.

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

B) B) B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
En iyi barınağınız, oturacağınız yer, her şeyden evvel kendi evinizdir. Aile çevresi dışında kalan meselelerden sizi sorumlu tutan yok... Huzur içinde, rahat rahat, size yakışan bir vakarla evinizde oturunuz. Evinizin işlerini görünüz ve evinizle ilgileniniz.

Alıntıdır.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel söylemişsin kardeşim.arkadaşların merakını mazur gör.kaynaklarımızda çok önemli.öyle her söylenilene inanmak zor.ama bunu ben de daha önce bu forumda okudum daha doğrusu sitenin kadın hakkında olan bölümüydü sanırım.orda çok daha detaylı ve güzel bir şekilde anlatıyor zaten.o yazıyı okuduktan sonra bir bayan olduğumu anladım ve artık bir yerde dur dedim.artık hem erkek işi hem bayan işi zor.düşünün anlayacaksınız.erkek egemen toplumu maalesef senelerdir kadınlar sayesinde ayakta.erkeklere lafım yok.ben bir feminist değilim.sadece gerçekleri söylüyorum.pantolon giyerek ev hanımlığı yapılmaz.kadın çıkıpta kadın hakları özgürlüğünden bahsedip çalışmakta çalışmak diye tutturacağına şöyle demeli:benim görevim;erkeğime karşı görevimi yerine getirmek saygılı olmak,ev işiyle uğraşmak,çocuk doğurmak,büyütmek ,yetiştirmek vs.bunu bir erkek yapamaz inanın.takdir i ilahi.görevlerimizi bilelim.hiç de kızmayın çalışan bayanlar.bu böyle.bekar kızlarımıza da seslenmek istiyorum evleneceğiniz zaman hiç çalışmayın.siz hiç çalışmamış olun,olmadı kendinizi öyle tanıtın.bu kelime size çok klişe gelecek ama ben gururla söylemek istiyorum: BEN İLERDE EVİMİN KADINI OLMAK İSTİYORUM ALLAH IN İZNİYLE.selamet ile.yaradan da ötürü sevdiklerim

ibocan53

Kayıtlı Kullanıcı
inşallaah allah gönlüne göre verir...

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim.çok saolasın.cümlemizin inşallah.herkese hayırlısını nasip etsin

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Evinin kadını olmak her kadının hakkı olsa da kocanızdan ayrılma durumunda halinizin ne olucagını hiç düşündünüzmü hele bir de evladınız varsa kocanız umursamaz sorumsuz biriyse haliniz ne olur hiç düşündünüz mü İslamiyeti ve kurallarını yüreğine sindirmiş olan bir kişi karısını düşünür elbet peki boşanma durumunda ne olur hiç düşündünüz mü inşallah rabbim hiç bir ailenin yuvasının yıkılmasına izin vermez ama hiç düşündünüz mü yuvanızın dagılması durumundaki halinizi
Benim annem ve babam ayrı annem emekli öğretmen olmasaydı durumumuz ne olurdu düşünemiyorum bile babam her ne kadar bize bakmakla sorumlu olsa da sonucta bakmadı (Örnek diye kendi aile durumumu belirttim ) ileride kısmet olurda evlenirsem eğer böyle bir durumun başıma gelmiyceğini garanti ederseniz süper maaşlı bir işim bile olsa bırakır işimi evimin hanımı olmayı tercih ederim ama garanti edemezsiniz ki siz kendi evliliğinizden emin misiniz peki. Felaket tellalcisi değilim ama lütfen düşünürken biraz daha mantıklı olalım başka insanlara muhtaç olmıycak şekilde paramızı kazanmamızın islami kuralların dışında oldugunu sanmıyorum eğer öyleyse uyarın beni.
Kusura bakmayın millet ama ben babama bile güvenmezken elin adamına nasıl güveneyim.

Not: Sözlerim ağırsa kusura bakmayın sadece gerçekçi olmaya çalışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt