RE: KADINLARA İSLÂM DİYOR Kİ:
ADALETIMAHZA yazdı:
Nikko yazdı:
Ey kadınlar! En iyi barınağınız, oturacağınız yer, her şeyden evvel kendi evinizdir. Aile çevresi dışında kalan meselelerden sizi sorumlu tutan yok... Huzur içinde, rahat rahat, size yakışan bir vakarla evinizde oturunuz. Evinizin işlerini görünüz ve evinizle ilgileniniz.
Zaruret icabı sokağa çıkmanız gerekiyorsa, bu konuda size izin verilmiştir. Fakat iffetinizi ve namusunuzu korumalısınız. Herkesin dikkatini çekecek şekilde giyinmeyiniz. Başkalarını sizinle meşgul olmaya zorlamayınız. Gözleri aracılığıyla insanların gönüllerini avlayacak şekilde güzellik gösterilerinde bulunmayınız.
S.A.KARDEŞİM.GÜZEL BİR ANLATIM AMA KAYNAĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM.HADİS Mİ?KAYNAK VERMEZSENİZ,OKUYANLARA YAPACAĞI ETKİ İSTEDİĞİNİZ DÜZEYDE OLMAYABİLİR.İNŞAALLAH CEVAP BEKLİYORUM.A.E.O.
ferit yazdı:
selamün aleyküm kardeşim Nikko,
çok güzel bir konu söylencek o kadar çok şey var ki,
lakin bu ayet-i kerim'e ye benziyor o yüzden hangi sure ve ayet olduğunu yazarsan çok daha bilinçli olucak İnşAAllah....
Ve Aleykümselâm kardeşlerim.
Bakın, büyük bir eksikliğimizi belirtmek isterim, öngargılı oluşumuzu. Yani, bir söz varsa, burda önemli olan kimin dediği değil, sözde anlatılmak istenendir, sözün doğru yada yanlış oluşudur.
Ayet-i Kerimelerimiz, Hadis-i Şeriflerimiz, bunlar bambaşka hazinelerimiz, eserlerimiz, kaynaklarımız, yolumuzu aydınlatan, yol gösteren rehberlerimizdir. Bunlara hiçbir şekilde söz söylediğimiz yok. Ama bu yazı bir ayet veya hadis olsaydı, ben belirtmez miydim? Bu konuyu aklımdan da yazmadım, biryerden alıntı yaptım.
Şimdi bu yazı doğru mu yanlış mı? Meselâ bir sözü M.Kemal Atatürk söyledi deyince bazı kimselere,
-Doğru demiş. Diyorlar.
Ama aynı sözü, aynı kimseye daha önceden söylediğimizde pek ilgi göstermiyor, alay ediyor, geçip gidiyor.
Bu gibi kimseler, bahsedilen konunun önemini desteklemiyor, söyleyenin taraftarı oldukları için yanlış dahi olsa, doğrudur diyor. Beni de yanlış anlayarak, siz taraftarsınız demiyorum.
Ben sizden ve herkesden,
-Kim söylemiş. Diye sormak yerine,
-Doğrudur, daha dikkatli olacağım İNŞALLAH, başkalarını da uyaracağım, okutacağım... gibi şeyleri daha çok duymak isterdim.
Bu yazı, gayet doğru bir yazıdır, ayet-i kerime yada hadis-i şerif değildir, biryerden alıntıdır. Size de asla kızmadım, kızdığımı sanmayın sakın FERİT ve ADALETİ MAHZA kardeşlerim. Önemli olan yazıda bahsedilen olay değil midir? Yazıya (Ey kadınlar!)diye başlanmıştır, bu belkide bir âlimimizin yazdığı kitaptan alıntıdır, kaynak belirtilmemişti, ama islâm gerçekten bunu demiyor mu? Bu yazıyı hocalarımıza okutsak daha çokşeyler anlatırlar, onlar çok fıkıh... kitapları okuduklarından, bizim zamanımıza ulaşamayan bilgileri iyi bilirler.
Cevabı geç verdiğim için çok özür diliyorum, daha erken cevap vermek istedim ama yapmak zorunda olduğum dünya işleri yüzünden cevap veremedim, o kadar yoğundum ki, hasta düşmüştüm. Hastalığım, soğuktan, mikroptan falan değildi, koşturmacadan, uykusuzluktan, düzensizsiktendi. Hakkınızı helâl edin, biraz karmaşık cevap oldu.