Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınla Erkek Tokalaşması (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici

Efendimiz,kendisine biat için gelen sahabi hanımlara şöyle buyurmuşlardır:

"Ben kadınlarla tokalaşmam.Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir."

Hz.aişe Validemiz(r.a) ise Resulullah'ın(a.s.m)mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi".

Bundan dolayı gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir.

Ayrıca bu bir zaruret de değildir.Yani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez.

"Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır.

UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

Kaan Erdem

Yönetici
UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Hz Âişe naklediyor: “ Vallahi Rasûlullah’ın eli biatlaşma esnasında hiçbir kadının eline değmedi. O, ancak söz ile biat almıştır.”[7]

“ Allah’a yemin olsun ki, onun eli hiçbir kadının eline değmemiştir. Ancak o, kadınlardan söz ile biat almıştır.”[8]

sahra-nur

Kayıtlı Kullanıcı
UYARI=Karşinizdaki size elini uzatiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!
kesinlikle evet...haramdan kaçınmanın hiçbir mahcubiyeti yoktur ve olamaz!
günümüzde ne de çok mahcup olmaktan çekinen insanlar varmış! kendimizi kandırmayalıp kimse de bu konuda ''zaruriyet hali v.s...'' gibi bir durum sözkonusu diye fetva vermesin!.verse bile böyle bir fetvaya iltifat etmeyelim lütfen.hiçkimse Allah Resulünün (sav) sözü üzerine söz söyleme hakkına sahip değildir.
paylaşımınız için teşekkürler.Allah (cc) razı olsun.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com

Allah razı olsun...
içtimai hayat içinde sık sık karşılaştığımız bir durum
şimdiye kadar taviz vermedik
inşaallahuteala şimdiden sonrada vermeyiz
Allah karşısında mahcup duruma düşmeme temennisiyle...
selametle

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun.

Hz Âişe naklediyor: “ Vallahi Rasûlullah’ın eli biatlaşma esnasında hiçbir kadının eline değmedi. O, ancak söz ile biat almıştır.”[7]

“ Allah’a yemin olsun ki, onun eli hiçbir kadının eline değmemiştir. Ancak o, kadınlardan söz ile biat almıştır.”[8]

.berfin.

Kayıtlı Kullanıcı
dogru bir konu artık bu zamanda böyle seylere kımse dıkkat
etmiyor rabbım bızleri dogru yoldan gıdenlerden eylesın

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kaan Abi;
Çok güzel bir yazı hazırlamışsın bildirilenleri amenna ve saddakna kabul ettik AMA Ben bu sene staj yapmaya başladım ve daha bir ay olmadı ilk gün beni arkadaşlarla tanıştırırken Şefimiz elini uzattı ve tokalaşmak zorundaydım belki anlamazsınız ama o duruma koyun kendinizi zaten gergin ve heyecanlıydım birde böyle bir tepki vermem iyice gererdi beni...... Bilemiyorum zaten tokalaşma hususu hayatımda 2.kez filan başıma geliyor.Tamam yaptığımı savunmuyorum ama Rabbimin mağfiretine sığınıp O'na güveniyorum...Selametle....

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com

Kadinla TokalaŞmak Caİz Mİdİr?

KADINLA TOKALAŞMAK CAİZ MİDİR?
Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır Peygamber'e (sav) bi'at eden kadınlar dediler ki: Ey Allah'ın Resulü biat ederken elimizi tutmadınız Peygamber (sav) kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu (Ahmed bin hanbel, Nesai, İbn Mace) Hazret, Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: Allah'a yemin ederim ki Resulüllah'ın eli bir kadının eline dokunmadı Sadece sözle onlardan biat aldı" (Müslim) Peygamber (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır"İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor Bilakis şerefini kurtarıyor Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor
Islami Ansiklopedi

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.

aslında incelenmesi gereken,üstünde kaynak ve delilleri ile istişare edilecek önemli bir konu..(!)

söyledikleriniz kabul edilecek ve hoş görülecek bir durum değil siz zaten bunun farkındasınız inşaALLAH kardeşim.

diğer husus ise staj yaptığınız yerde islami şartların oluştuğu bir ortam değil gibi anlaşılıyor bu tokalaşma meselesinden daha da mühim.

kardeşim bunları yazarken ALLAH celle celalühu rızası gözeterek ve hayırlı işlere sebep vesile olmak adına yazıyorum.Şimdi sakın etkiye tepki olarak ''bence'' ile cevap vermeyelim.bu izahlar sizi kırmak yada tenkit etmek adına yazılmıyor.Konu hakkında inşaALLAH çevremizde bulunan müslüman ve ilmen donanımlı bir kardeşimiz yada hoca ablamız ile istişare yapalım.

selam ve yürekten samimi dualarımla kalın kardeşim.

Selamün Aleyküm Kaan Abi;
Çok güzel bir yazı hazırlamışsın bildirilenleri amenna ve saddakna kabul ettik AMA Ben bu sene staj yapmaya başladım ve daha bir ay olmadı ilk gün beni arkadaşlarla tanıştırırken Şefimiz elini uzattı ve tokalaşmak zorundaydım belki anlamazsınız ama o duruma koyun kendinizi zaten gergin ve heyecanlıydım birde böyle bir tepki vermem iyice gererdi beni...... Bilemiyorum zaten tokalaşma hususu hayatımda 2.kez filan başıma geliyor.Tamam yaptığımı savunmuyorum ama Rabbimin mağfiretine sığınıp O'na güveniyorum...Selametle....

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun rabbime şükür ona bu konuda hiç mahçup olmadım
bu yıl halk egtim kursuna katıldım yıl sonu belgemizi protokoün vericegi söylendi tokalaşıp alıcaksınız belgenizi dediler ..
ben red ettim güldüler 15 kişiden yüzde doksanı kapalı bayanlardan oluşan sınıfımızda birtek ben tokalaşmayı ve belgemi bi erkekten almayı red ettim güldüler eldiven takıver diyen bile oldu..
sonunda rabbim de yardım etti yeterli protokol gelmedigi için belgemi halk egtim müdüresü verdi..

Kaan Erdem

Yönetici
mevlam razı olzun hanım kardeşim.selametle inşaALLAH.

ALLAH razı olsun rabbime şükür ona bu konuda hiç mahçup olmadım
bu yıl halk egtim kursuna katıldım yıl sonu belgemizi protokoün vericegi söylendi tokalaşıp alıcaksınız belgenizi dediler ..
ben red ettim güldüler 15 kişiden yüzde doksanı kapalı bayanlardan oluşan sınıfımızda birtek ben tokalaşmayı ve belgemi bi erkekten almayı red ettim güldüler eldiven takıver diyen bile oldu..
sonunda rabbim de yardım etti yeterli protokol gelmedigi için belgemi halk egtim müdüresü verdi..

Kaan Erdem

Yönetici

kesinlikle evet...haramdan kaçınmanın hiçbir mahcubiyeti yoktur ve olamaz!
günümüzde ne de çok mahcup olmaktan çekinen insanlar varmış! kendimizi kandırmayalıp kimse de bu konuda ''zaruriyet hali v.s...'' gibi bir durum sözkonusu diye fetva vermesin!.verse bile böyle bir fetvaya iltifat etmeyelim lütfen.hiçkimse Allah Resulünün (sav) sözü üzerine söz söyleme hakkına sahip değildir.
paylaşımınız için teşekkürler.Allah (cc) razı olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamun aleykum kaan kardeşim
gündelik yaşamda aslında çok bayanın ve erkegin dikkat etmedigi zor durumda taviz verilen bir durum..

dinimizin yasakladıgı .. reygamber efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem

yasakladıgı her durum bizim dünyamız ve ahiretimiz için hayır/huzurlu olmamızı mutlu olmamamızı saglayan birewr anahtar.. bir bayan tanımadıgı kendisine haram olan bir beyin elini neden tutsunki...bakmak bile haramken dokunmak neden.. bilerek isteyerek...

zaten türlü fesatın ve fitnenin çirit attıgı bir zamanda yaşıyoruz...neden bunlara meyil veriliyor.. sonrada şöyle oldu böyle oldu deniliyor. bayanlar olarak sakınmamız gerekiyor.. olaki hastalıklı kalpler bundan bir pay çıkarmasın.. rabbim bizlere yardım etsin korusun sakındırsın inşaALLAH .. hataya düşmekten ..yanlışa düşmekten korusun .. şeytana ve nefsimize fırsat vermesin inşaALLAH..
rabbim razı olsun kardeşim
selam ve dua ile_______

Kaan Erdem

Yönetici

Allah razı olsun...
içtimai hayat içinde sık sık karşılaştığımız bir durum
şimdiye kadar taviz vermedik
inşaallahuteala şimdiden sonrada vermeyiz
Allah karşısında mahcup duruma düşmeme temennisiyle...

selametle

Kaan Erdem

Yönetici

kaan kardeşim vaziyet icler acısı malesef suruklenıp gidiyo insanlık genclık hadi bunlar bi yana yaslılıkta bile neler oluyo neler elını vermezsen YOBAZ olursun basını önune egersen CAHIL olursun NAMAZ kılarsan zaman kaybı olur(haşa)
SABAH KURAN OKUDUGUNU SANAN (ALLAH biLİR)YA kşam ickili ortamda sohbete dalan ALLAH razı olsun DEDİGİNDE ayy ne o dilinci gibi diyen alemlerını rabbını unutan(unutuldugunun farkına varmaya) hayat gayesını bi kaç milyar bi kaç makam ve önunde dugme iliklettirmeyı seven daha saysam neler yazılır neler dolar neler soylenır bu sayfada durum vazoyet buyken emın olun sokakdakı kadınların erkeklerın % 20 ya 30 u bunu kucuk bi ihtimalle dusunur yerınde faydalı bi paylaşim olmuş emegınıze saglık ellerınız der görmesin biz iffetını koruyanlardan olur birilerini ifettını korumaya tesvık edenlerden oluruz inşa-ALLAH

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim ,gerçekten vaziyet içler acısı kadın ve erkek tokalaşıyor ,sarılıyor , ... , ALLAH c. c. sonumuzu hayır etsin.
Rahmetli anneanemin ince beyaz bir eldiveni vardı elini biz dahi böyle öperdik ,nur içinde yatsınlar .inşaALLAH gerçekleri görüp , doğru yolu bulanlardan oluruz selametle

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kaan abi...
nedense artık tesettürlü hanımların tokalaşması bile, bizi çok fazla şaşırtmamakta...alıştık sanki...
fakat zamanımızın paradokslarından biride bu mesele diye düşünüyorum...
çünkü,
bir yandan görünmesi günah olduğu için nefse ket vurularak örtünen baş,
diğer yandanda önemsenmeyen direk temas yani tokalaşma var...
günah olduğunu bilmeyen varmıdır...sanmam...ama önemsemeyen desek...fazlası ile...
birde durumu şu şekilde algılayanlar var...
hanımı tokalaşamaz... ama kendisi iş gereği tokalaşabilir...
bu zihniyete de yeryer şahit olmaktayız...
Rabbim haramın hertürlüsünden muhafaza etsin...
Hadis-işerif:

bir kadınla tokalaşan, kıyamet gününde eline ateş parçası almış demektir

konu için teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt