Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadının Çalışması (1 Kullanıcı)

RANAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağu 2006
Mesajlar
58
Tepki puanı
0
Puanları
0
Kadının çalışmasını engelleyen her hangi bir yasak bilmiyoruz. Ancak kadının çalışırken uyması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsa haram işlemiş olur.

“İslam’da insan olmaları bakımından, erkekle kadın arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir; her ikisi de eşit derecede Yüce Allah’ın emir ve yasaklarına muhataptır. Erkek olsun kadın olsun, bütün insanlar yeryüzünü imar etmek ve orada Allah’a kulluk etmekle yükümlüdürler. İslâm’da insanlık ve Allah’a kulluk bakımından kadınla erkek arasında bir fark bulunmadığı gibi temel hak ve sorumluluklar açısından da kadın erkek ayrımı bulunmamaktadır.

Dinimizde, erkeğe tanınan temel hak ve hürriyetler, aynı derecede kadına da tanınmıştır. Buna göre yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme; kişi hürriyeti ve güvenliği; vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyeti; mülkiyet ve tasarruf hakkı; meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunmada bulunma, kanun önünde eşitlik ve adaletle muamele görme hakkı, mesken dokunulmazlığı, şeref ve onurun korunması, evlenme ve aile kurma hakkı, özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı, geçim teminatı gibi temel haklar bakımından kadınla erkek arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir.

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamber'in kadınlardan biat almasının zikredilmesi (Mümtehine, 60/13), İslâm’da kadının iradesinin bağımsızlığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu itibarla kadın olmak, hak ehliyetini ve fiil ehliyetini daraltan bir sebep değildir. Sahip olduğu hakların, kocası ya da başkası tarafından ihlal edilmesi halinde kadının hakime başvurarak haksızlığın giderilmesini isteme hakkı bulunmaktadır.

İslâm'da kadının konumu ve hakları konusundaki tartışmaların önemli bir kısmı, kadının sosyal hayata katılması, çalışması ve kamu görevi üstlenmesi noktalarında odaklaşmaktadır.

İslâm'a göre, kural olarak kadın, ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Şartlara ve ihtiyaçlara göre, aile hayatında eşlerin rollerinin değişmesi de mümkündür. Önemli olan hayatın huzur ve düzen içinde geçmesi, ihtiyaçların karşılanmasında bireylerin imkan ve kabiliyetlerine uygun sorumlulukları dengeli şekilde üstlenmeleridir. Bazı kaynaklarda yer alan Hz. Peygamber'in, evin iç işlerini kızı Hz. Fatıma'ya, dış işlerini ise damadı Hz. Ali'ye yüklemiş olması[İbn Ebî Şeybe, Musannef, X/165, No: 9118; XIII/284, No: 16355; Ömer Nasuhî Bilmen, Hukuk-i İslamiyye, II/484.
Müslümanlar için bir aile modeli oluşturma amacına yönelik bağlayıcı bir kural değil, ihtiyaç, örf ve adete dayalı tavsiye niteliğinde bir çözümdür.

Kaldı ki, ev hanımının ailesine ve topluma katkıları küçümsenemeyecek kadar önemli bir iştir.

Kadın, mali ve ticarî alanlarda erkeklerle eşit konumda olup, kadın olması sebebiyle herhangi bir kısıtlamaya maruz değildir; ticaret ve borçlar hukuku alanında erkeklerin sahip oldukları bütün hak ve yetkilere sahiptir. İslâm dininde erkek – kadın ayrımı yapılmaksızın, çalışıp kazanmak teşvik edilmiş, "insan için ancak çalıştığı vardır" (Necm, 53/39); "… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32) buyurulmuştur.

Çalışma kapsamında değerlendirilen ticaret ile ilgili “Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir” (Nisa, 4/29), âyeti ile “Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır”[Buhârî, Büyû’ 5.>, hadisinde kadın erkek ayrımı söz konusu değildir.

Dinimizin insanlar arası ilişkilerde ve ticarî hayata ilişkin koyduğu açıklık, dürüstük, güven, doğru sözlülük, sözünde durma, şart ve akitlere bağlı kalma, karşı tarafın zayıflığı, bilgisizliği ve sıkıntıda olmasını istismar etmeme gibi genel ilkelerine bağlı kalmak şartıyla, erkek ve kadın herkes helal ve meşru yollardan kazanç elde etme hakkına sahiptir.

Bu açıklamalar ışığında Kadın hem çalışabilir, hem de çalışamaz diyebilirriz. Şartları bulunursa çalışabilir, bulunmazsa çalışamaz.

Bir kadının iş yerinde çalışması için belli başlı şartlardan biri, tesettürüne mani olunmaması, vekar ve ciddiyeti hafife alınmamasıdır. Aynı zamanda bu iş yerinde başka insanlar da bulunması ve kadın tek erkekle başbaşa kalmamasıdır.

Zira bir kadın bir erkekle başbaşa kalırsa üçüncülerinin şeytan olacağını Efendimiz bildirmiştir. Hem böyle bir yalnızlıkta halvet vaki olduğundan erkeğe mehr-i misil gibi maddî ceza, kadına da tâzir gibi dinî ceza terettüb eder.

Demek oluyor ki, ihtiyaç içinde olduğundan çalışmak zorunda kalan kadın, tesettürüne, iffet ve vekarına halel gelmeyen ciddi iş yerinde çalışabilir. Çevredeki yabancı erkeklere bu tesettür ve vekar içinde ciddi şekilde muhatap olabilir. Bu şartların yok olduğu yerde kadının çalışma şartı da yok demektir.

Zaten çalışıp kazanma mecburiyeti erkek içindir. Kadın evinde oturur, çoluk çocuğuna bakar. Erkek ise dışarda çalışıp çabalayarak kadının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalır. Bizim sözünü ettiğimiz şartlar, herhalde böyle hâmisi olmayan ihtiyaç içinde çırpınan kadınlar içindir. Kocası izin vermeyen kadın zaten çalışma hakkına da sahip sayılmaz. Kocasının kazancıyla idare etmesi şart olur, yahut beyinin izni gerekir.

Bir kadının yabancı bir erkeğin evinde veya iş yerinde çalışması İslâm'ın emrettiği şekilde olursa, yani birkaç kadın ile birlikte veya açık bir yerde çalışırsa beis yoktur. Ama, kapalı bir yerde yalnız yabancı bir kimse ile birlikte kalacak olursa halvet olduğundan haramdır (el-Fıkıh 'ala'l-Mezahip el-Arbaa, c.3 s.125).

BEN KADININ MECBUR DEĞİL İSE KAZANDIĞI PARA HARAM OLARAK BİLİYORUM.
gERÇEKTEN BİLGİ SAHİBİ OLANLAR VE YORUM YAPMAK İSTEYENLERDEN BEN KENDİ ADIMA BİLGİ BEKLİYORUM.

Selam ve dua ile...
 

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
354
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Kadının Çalışması

bence de kadın dışarıda da çalışmamalı ama şimdiki bayanlar kanaatkar olmadığı ve sosyal çevrem olsun,ayaklarımın üstünde durayım kimseye muhtaç olmayayım boşanırsam ne yaparım gibi düşünceler yüzünden illede çalışmak istiyor sahabilerimizi hiç okumuyorlar galiba ne yapsınlar çalışmayana artık acayip gözlerle bakıyorlar
BEN KADININ MECBUR DEĞİL İSE KAZANDIĞI PARA HARAM OLARAK BİLİYORUM gerçekten böylemi acaba o zaman kötü olur ama çoğunluk haram yiyor demektir
 

l@l

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Şub 2007
Mesajlar
656
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
RE: Kadının Çalışması

s.a. bence bayanlarda çalışabilir, tabiiki helal yoldan, iffet ve namusunu koruyarak. mesela (bayanlar için söylüyorum)giyim mağazasına girdiğinizde bi erkeğin mi yardım etmesini istersiniz, yada kuaför erkek mi olsun, daha bunun gibi bazı iş yerlerinde karşımızda bayan çalışan görmek istemezmiyiz....
 

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
1,066
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
RE: Kadının Çalışması

BEN KADININ MECBUR DEĞİL İSE KAZANDIĞI PARA HARAM OLARAK BİLİYORUM

s.a. bu cok buyuk bir yargidir yani bende calisiyorum, inaniyorumki helal para aldigim. kadinin yeri evidir diye dusunsemde, nasil oluyor calisiyoruz iste. insan kendini bildikten sonra INSALLAH bisey olmaz, ustelik mesleklerde kadinada ihtiyac vardir diye dusunuyorum, ya pek anlatamadim anlayan anlamistir, anlamayanda duzeltsin B)B)B)
 

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2006
Mesajlar
810
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Kadının Çalışması

BENCEDE KADININ ÇALIŞMASI İYİ DEĞİL
HEELEDE EVLENDİKTEN SONRA..
AİLESİ EŞİ ÇOCUĞU EVİ ONUN HAYATINI DOLDURMALI BENCE..
AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYSA DA ÇALIŞMALI..
YAŞAM ŞARTLARI MÜSADE ETMEYE BİLİYO BAZEN...
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...B)
 

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ocak 2007
Mesajlar
3,063
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
Konum
istanbul-maltepe
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
RE: Kadının Çalışması

sadece_eda yazdı:
BENCEDE KADININ ÇALIŞMASI İYİ DEĞİL
HEELEDE EVLENDİKTEN SONRA..
AİLESİ EŞİ ÇOCUĞU EVİ ONUN HAYATINI DOLDURMALI BENCE..
AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYSA DA ÇALIŞMALI..
YAŞAM ŞARTLARI MÜSADE ETMEYE BİLİYO BAZEN...
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...B)


SELAMÜN ALEYKÜM EVET BENDE KATILIYORUM FİKRİNİZE AMA MECBUR KALINIRSA ÇALIŞMALI BUNUNDA SORUMLUSU YAŞAMI BU HALE GETİRENLERDİR SELAMETLE
 

gülençiçek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
33
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
bence kadın iffet ve namusuna sahip çıkarak çalışabilir. eğer maddi açıdan ihtiyacı yoksa sırf "ben çalışıyorum, kendi ayaklarımın üstünde durabilirm, (eşine) sana ihtiyacım yok" demek için çalışmamalıdır. ... :gulegule
 
A

Arzu_76

Selamün aleyküm

Bende size katılıyorum fakat ne yazık ki sistem öyle oldu ki kendimden örnek vereyim eşimin aldığı maaş sadece kira ve faturalara gidiyor.

Zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışmam gerekiyor istemesem de

Rabbim helal rızık nasip etsin.
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Evlenmeden önce Kamuda Memurdum 7 Yillik Işim Evlendim Eşim Müsade Etti çalişiyorum.iyi Günü Var Insanin Kötü Günü Var.çalişmak Zorunda Hissediyor Insan Kendini.kimseye Güven Kalmamiş Bu Devirde.çocuklarinin Geleceğini Düşünüyor Insan Kendi Anne Babamin Zor Bir Durumu Oluyor Paraya Ihtiyaçlari Oluyor.eşime Hadi Annem Zor Durumda Para Ver Demek Var Kendi Kazancindan 3-5 Kuruş Vermek Var.kusura Bakmayin Ama çalişan Para Getiren Kadin,kadin Muamelesi Görüyor çalişmayana Göre..... Tabi Bu Benim Fikrim Katilan Olur Olmaz...
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,244
Tepki puanı
3,615
Puanları
163
Yaş
46
kadının çalışması en çok çocukları etkiliyor.annenin görevi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek.eve gelen çocuğun annesinnin evde olmamasından yaralanıp oraya buraya gitmesi.ama çalışmak zorundayız.aslında islam kadına değer vermiştir.eskiden dinini yaşayan erkek boşandığı zaman eşinin nafakasını verip onun mağdur kalmamasını sağlardı.Allahtan KORKARDI.Ama şimdi durum farklı.kimseye güvenemiyorsunuz.
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
kadının çalışması en çok çocukları etkiliyor.annenin görevi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek.eve gelen çocuğun annesinnin evde olmamasından yaralanıp oraya buraya gitmesi.ama çalışmak zorundayız.aslında islam kadına değer vermiştir.eskiden dinini yaşayan erkek boşandığı zaman eşinin nafakasını verip onun mağdur kalmamasını sağlardı.Allahtan KORKARDI.Ama şimdi durum farklı.kimseye güvenemiyorsunuz.
EVET KARDEŞİM AYNEN KATILIYORUM.MECBURUZ NAPALIM BAŞIMIZ AÇIK ALLAH GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN .SELAMETLE İNŞALLAH...
 

RANAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağu 2006
Mesajlar
58
Tepki puanı
0
Puanları
0
BEN KADININ MECBUR DEĞİL İSE KAZANDIĞI PARA HARAM OLARAK BİLİYORUM

s.a. bu cok buyuk bir yargidir yani bende calisiyorum, inaniyorumki helal para aldigim. kadinin yeri evidir diye dusunsemde, nasil oluyor calisiyoruz iste. insan kendini bildikten sonra INSALLAH bisey olmaz, ustelik mesleklerde kadinada ihtiyac vardir diye dusunuyorum, ya pek anlatamadim anlayan anlamistir, anlamayanda duzeltsin B)B)B)

BEN YARGILAMIYORUM.sADECE BÜYÜKLERİMDEN DUYDUĞUMU SÖYLÜYORUM.kESİN DOĞRUDUR DEMİYORUM.sADECE BU KONU İLE İLGİLİ KESİN DİNİ KAYNAKLARA DAYALI BİLGİSİ OLAN KARDEŞLERİMDEN BENİ AYDINLATMALARINI RİCA EDİYORUM.
mUHTEMELN BURDA OKUDUĞUM Bİ YAZIDA KADIN İHTAYICINI ANLATMAK DIŞINDA KONUŞMAMALI,KADIN KADIN GİBİ KIRITARAK KONUSMAMALI DİYE OKUDUM.bUNLARI OKUYUNCA DOĞAL OLARAK KADININ ÇALIŞMASI HARAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.MECBURİYET DENİYOR.AMA BU MECBURİYET TARTIŞILIR.KİMİSİ Bİ EVİ OLSUN DİYE ÇALIŞIRI.BU ONUN MECBURUYETİDİR.KİMİSİDE Bİ EVİM DAHA OLSUN DİYE ÇALIŞIR.İKİNCİ EVDE ONA GÖRE MECBURİYETTİR.YAŞAM ŞARTLARI VE MECBURİYETLER ÇOK AYRI OLARAK TARTIŞILMALI.
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Peki Ranacim Sen Sigortali çalişsan 15-20 Yil Sonra Birakabilir Misin Hiç Düşünmeden.....
 

gdkaymaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ağu 2006
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
hiç kimse ihtiyacı yokken çalışmaz, ihtiyaçlar kişilere yaşam standartlarına ve çevrelere göre değişir. Benim eşim çalışan bir bayanla evlenmek istemiş ve benle evlendi. Haklı şu sistemde imkanımız varken neden çocuklarımıza ve ailelerimize sıkıntı yaşatalım ki. Çok şükür ALLAHA kendi işimde çalışıyorum ve aileme akrabalarıma ihtiyaç sahiplerine yardımda edebiliyorum. Ya çalışmasaydım her şey çok daha zor olacaktı. Çalışırken her şeyi para kazanmak içinde yapmıyorum ben bir kemu hizmeti görüyorum ve işime yardımıma hizmetime ihtiyaç duyupta bunu alamayacak o kadar zor durumda kadınlar varki. Bu kadınları eşleri boşuyor ve tek kuruş nafaka ödemek istemiyorlar çocukarıyla bi başına bırakmak istiyorlar. Keşke tüm yaşamlar islama uygun olsaydı, bu durumlar ortaya çıkmazdı. Sevgili Ranacığım (rumuzun kızımın ismi) makalen çok güzel, islami kaidelere uyduğun sürece ve helalle haramı ayırt ettiğin sürece çalışmak ve kazanılan paranın haram olduğunu ben düşünmüyorum. Ayrıca ne kadar çalışıp para kazansamda eşimin izni ve onayını almadan ondan izinsiz tasarrufta bulunmuyorum, bunun haram olduğunu düşünüyorum. Zaten eş izin vermezse dinen çalışmak mümkün değil. Vesselam
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,244
Tepki puanı
3,615
Puanları
163
Yaş
46
hiç kimse ihtiyacı yokken çalışmaz, ihtiyaçlar kişilere yaşam standartlarına ve çevrelere göre değişir. Benim eşim çalışan bir bayanla evlenmek istemiş ve benle evlendi. Haklı şu sistemde imkanımız varken neden çocuklarımıza ve ailelerimize sıkıntı yaşatalım ki. Çok şükür ALLAHA kendi işimde çalışıyorum ve aileme akrabalarıma ihtiyaç sahiplerine yardımda edebiliyorum. Ya çalışmasaydım her şey çok daha zor olacaktı. Çalışırken her şeyi para kazanmak içinde yapmıyorum ben bir kemu hizmeti görüyorum ve işime yardımıma hizmetime ihtiyaç duyupta bunu alamayacak o kadar zor durumda kadınlar varki. Bu kadınları eşleri boşuyor ve tek kuruş nafaka ödemek istemiyorlar çocukarıyla bi başına bırakmak istiyorlar. Keşke tüm yaşamlar islama uygun olsaydı, bu durumlar ortaya çıkmazdı. Sevgili Ranacığım (rumuzun kızımın ismi) makalen çok güzel, islami kaidelere uyduğun sürece ve helalle haramı ayırt ettiğin sürece çalışmak ve kazanılan paranın haram olduğunu ben düşünmüyorum. Ayrıca ne kadar çalışıp para kazansamda eşimin izni ve onayını almadan ondan izinsiz tasarrufta bulunmuyorum, bunun haram olduğunu düşünüyorum. Zaten eş izin vermezse dinen çalışmak mümkün değil. Vesselam
kardeşim yanlış düşünüyorsun.kendi paranı harcarken kocana sormak zorunda değilsin.bende çalışıyorum.eşime tabiiki danışırım ama erkek eşinin aldığı paraya karışamaz.bu günah değil.çünkü kadın erkeğe bakmak zorunda değil.erkek ailesine bakmak zorunda..hatta kadının kocasına verdiği para sadaka yerine geçer.
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
hiç kimse ihtiyacı yokken çalışmaz, ihtiyaçlar kişilere yaşam standartlarına ve çevrelere göre değişir. Benim eşim çalışan bir bayanla evlenmek istemiş ve benle evlendi. Haklı şu sistemde imkanımız varken neden çocuklarımıza ve ailelerimize sıkıntı yaşatalım ki. Çok şükür ALLAHA kendi işimde çalışıyorum ve aileme akrabalarıma ihtiyaç sahiplerine yardımda edebiliyorum. Ya çalışmasaydım her şey çok daha zor olacaktı. Çalışırken her şeyi para kazanmak içinde yapmıyorum ben bir kemu hizmeti görüyorum ve işime yardımıma hizmetime ihtiyaç duyupta bunu alamayacak o kadar zor durumda kadınlar varki. Bu kadınları eşleri boşuyor ve tek kuruş nafaka ödemek istemiyorlar çocukarıyla bi başına bırakmak istiyorlar. Keşke tüm yaşamlar islama uygun olsaydı, bu durumlar ortaya çıkmazdı. Sevgili Ranacığım (rumuzun kızımın ismi) makalen çok güzel, islami kaidelere uyduğun sürece ve helalle haramı ayırt ettiğin sürece çalışmak ve kazanılan paranın haram olduğunu ben düşünmüyorum. Ayrıca ne kadar çalışıp para kazansamda eşimin izni ve onayını almadan ondan izinsiz tasarrufta bulunmuyorum, bunun haram olduğunu düşünüyorum. Zaten eş izin vermezse dinen çalışmak mümkün değil. Vesselam
SAĞOL KARDEŞ KATILIYORUM AYNI DURUMDAYIZ
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Mahsunkul Arkadaş Peki Ayni Evde Kalipta Bu Benim Param Karişamazsin Desek Eşimizin Gücüne Gitmez Mi Benim Param Onun Onun Ki Benim Bence.zaten Senin Benim Olsaydi O Yuva Olmazdi Eşler Bizim Için çalişiyorsa Bizde Onun Ve Yuvalarimiz Için çalişiyoruz.çünkü Maaşimi Eşim çekiyor Ve Ne Istersek Iki Etmeden Aliyor Selametle...
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,244
Tepki puanı
3,615
Puanları
163
Yaş
46
Mahsunkul Arkadaş Peki Ayni Evde Kalipta Bu Benim Param Karişamazsin Desek Eşimizin Gücüne Gitmez Mi Benim Param Onun Onun Ki Benim Bence.zaten Senin Benim Olsaydi O Yuva Olmazdi Eşler Bizim Için çalişiyorsa Bizde Onun Ve Yuvalarimiz Için çalişiyoruz.çünkü Maaşimi Eşim çekiyor Ve Ne Istersek Iki Etmeden Aliyor Selametle...
yanlış anlıyorsunuz.tabiiki sen benim parama karışamazsın dememeliyiz.bende evimin bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyorum.keyfimden çalışmıyorum heralde.demek istediğim kadının kazancını kocasına sormadan harcaması günah değildir.dinimize göre bu böyledir.onlar ailesi için çalışmaya mecburdur.neden ters anlıyorsunuz
 

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
478
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Yok Estağfirullah Ters Anlamadim Düşüncelerimi Paylaştim Kardeşim..
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,244
Tepki puanı
3,615
Puanları
163
Yaş
46
yanlış anlıyorsunuz.tabiiki sen benim parama karışamazsın dememeliyiz.bende evimin bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyorum.keyfimden çalışmıyorum heralde.demek istediğim kadının kazancını kocasına sormadan harcaması günah değildir.dinimize göre bu böyledir.onlar ailesi için çalışmaya mecburdur.neden ters anlıyorsunuz
valla çok üzüldüm yanlış anlşılmama.kardeşimiz kazancını kocasına sormadan harcamadığını(olabilir)bunun günah olduğunu söyledi.haram günah helal sevap biz belirlemeyiz.ALLAH BELİRLEMİŞTİR
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt