RE: KADINDAN HAKİM OLMAZ
ishakyakub yazdı:
e_m_i_n yazdı:
ishakyakub yazdı:
hafize yazdı:
e_m_i_n yazdı:
"kadından ceza hakimi olmaz " sözü sırf latife olsun diye söyleniyorsa bişi diyemem çünkü gerçekten bayanlar duygusaldır ve ceza vermeye pek meğilli değillerdir.Ama eğer ciddi manada bir bayanın ceza hakimi olamayacağını söylerseniz size katılmam !
Bazen en güzel ve en doğru kararlar,bir kaç damla göz yaşı ile alınan kararlardır.!!
Bir bayan bugün nasıl yapısına,tabiatına pek uygun olmazsada cerrah oluyorsa insanın vücudunu tabiri caiz ise yarıp tedavi edip sonra da dikebiliyorsa ,ceza hakimi de hayli hayli olur !!!B)
selamlar !
Emin elbette bu sözü latife olrak söylenmiş kadınlar çok duygusal kırılgan şefkatli oldukları için doğru karar veremezler günümüzde kadın hakimde var her dalda ihtisas yapmış erkekleri bile geçmiştir bence baksana cumhur başkanlığın seçimi anayasa mahkemesini yöneten kadın başkan karar vercek galiba yani bu işin şakası
selamün aleyküm muhteremler şu yukarıda ki yazılarınız malesef çok cahilane ve üzücü.
evet necip fazıl'ında dediği gibi şeriat'a (islama) göre kadından kadı (hakim) ve mülki amir (belediye başk., kaymakam, vali ) ve devlet reisi olmaz..
islam tarihine bakın bir tane örnek gösteremezsiniz. mevla teala kadının şahitliğini bile yarım sayıyor..B)B)
Ve aleyküm selam ;
Ben müslümanım diyen ,ve sonrada tutup kadının günümüzde ceza hakimi olamayacağını iddia eden birinin ya cahil yada iyi niyetli olmadığını düşünürüm ! her nekadar bu iki durumu arzulamasam da birinci ihtimalı tercih ederim !!
selamlar !
S.A. muhterem kardeşim madem ben bu hususta cahilim, o halde beni engin bilginiz ile aydınlatınız. bana islam tarihinde ( sahabe, abbasi, endülüs, selçuklu vede osmanlı) bir tane devlet reisi, kadı, kazasker (vali) gösterinde öğrenelim...
Ve aleyküm selam muhterem kardeşim ;
Tarihte bahsettiğiniz mevki yada benzer mevkilere bayanların gelmemiş olması bundan sonrada gelemez anlamına gelmez.Geçmişe bakıp böyle bir sonuca varırsanız hem yanılırsınız hemde sizden benden belkide daha iyi bu işlerin hakkını verece olan analarımıza bacılarımıza haksızlık etmiş olursunuz diye düşünüyorum !
hem bahsettişğiniz devletlerden hiç biri günümüzde yok dolayısı ile onların yaptıkları işlerin nasıl sonuçlar vereceği ortada!bence bu durumda onların yaptıkları hataları tekrarlamak değil bu hatalardan ders alıp ona göre davranmak daha akıllıca olur !
bakın siz istesenizde istemeseniz de siz yanlış desenizde demesenizde bayanlar artık önemli mevkilere gelecektir.Dolayısı ile biz kendi anamıza bacımıza bu yolları tıkarsak ,oralara tutup ta işte bugün anamızın bacımızın baş örtüsü takmasına bile tahammül edemeyen insanlar gelip oturur!!
Ben öyle analar öyle bacılar tanıyorum ki nice ben erkeğim ben bu işi daha iyi yaparım dyen erkekleri cebinden çıkartır !!
Bakın düşüncenize bişi diyemem ama şahsen ben bir ceza savcısı seçimi varsa ve bu seçime giren adaylar 2 kişi ise ve biri erkek diyeri bayansa ben de oy kullanma hakkına sahip olursam bu 2 kişiden gidip oyumu sırf erkek diye erkek olana vermem hangisi daha iyi bu işi biliyorsa hangisi bu işe kendini daha iyi yetiştirmişse gider ona veririm ayumu !! siz isterseniz sırf erkek olduğu için bu işi o bayandan daha iyi yapamayacak olana verin bu sizin kararınız ama benimki öyle olmaz !!
Not: Amacım sizin uslubunuzla "sizi aydınlatmak " değildir , biz burada sadece bildiklerimizi ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz o kadar .Bir gün siz benden bişi öğrenirsiniz bir gün ben sizden bişi öğrenirim,Sonuçta bu foruma vakit geçsin diye girmiyoruz...
selamlar !
selamlar ...