Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KADINDAN HAKİM OLMAZ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

NECIP FAZIL ŞERİATÇI OLDUĞU İDDİASIYLA TUTUKLANIR

ÇIKARILDIĞI MAHKEMEDE SUÇSUZ OLDUĞUNU SÖYLEYİP TAHLİYESİNİ İSTER.KENDİSİNE REVA

GÖRÜLEN HAKSIZLIK VE ZÜLÜMLERİ ÖYLE CANLI BİR USLUPLA TASVİR EDERKİ,MAHKEME

HEYETİNDEKİ KADIN HAKİM GÖZLERİNDEN YAŞLAR SÜZÜLMEYE BAŞLAR.BUNUN ÜZERİNE

ÜSTADIN AĞZIN ŞU CÜMLE DÖKÜLÜR.

İŞTE ŞERİATIN BİR SIRRI DAHA TECELLİ ETTİ: KADINDAN CEZA HAKİMİ OLMAZ...

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KADINDAN HAKİM OLMAZ

"kadından ceza hakimi olmaz " sözü sırf latife olsun diye söyleniyorsa bişi diyemem çünkü gerçekten bayanlar duygusaldır ve ceza vermeye pek meğilli değillerdir.Ama eğer ciddi manada bir bayanın ceza hakimi olamayacağını söylerseniz size katılmam !
Bazen en güzel ve en doğru kararlar,bir kaç damla göz yaşı ile alınan kararlardır.!!
Bir bayan bugün nasıl yapısına,tabiatına pek uygun olmazsada cerrah oluyorsa insanın vücudunu tabiri caiz ise yarıp tedavi edip sonra da dikebiliyorsa ,ceza hakimi de hayli hayli olur !!!B)

selamlar !

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

e_m_i_n yazdı:
"kadından ceza hakimi olmaz " sözü sırf latife olsun diye söyleniyorsa bişi diyemem çünkü gerçekten bayanlar duygusaldır ve ceza vermeye pek meğilli değillerdir.Ama eğer ciddi manada bir bayanın ceza hakimi olamayacağını söylerseniz size katılmam !
Bazen en güzel ve en doğru kararlar,bir kaç damla göz yaşı ile alınan kararlardır.!!
Bir bayan bugün nasıl yapısına,tabiatına pek uygun olmazsada cerrah oluyorsa insanın vücudunu tabiri caiz ise yarıp tedavi edip sonra da dikebiliyorsa ,ceza hakimi de hayli hayli olur !!!B)

selamlar !

Emin elbette bu sözü latife olrak söylenmiş kadınlar çok duygusal kırılgan şefkatli oldukları için doğru karar veremezler günümüzde kadın hakimde var her dalda ihtisas yapmış erkekleri bile geçmiştir bence baksana cumhur başkanlığın seçimi anayasa mahkemesini yöneten kadın başkan karar vercek galiba yani bu işin şakası :D:D:D

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Aslında latife olduğu yönündeydi benim düşüncemde tabii ama şu son söz varya :

işte şeriatın bir sırrı daha tecelli etti : kadından ceza hakimi olmaz

kısmı kafamı karıştırdı biraz o yüzden sordum yani ,çünkü islamiyet kadını en yüce noktalara çıkaran bir dindir ,cenetti bile ayakları altına sermiştir dolayısı ile bazılarının dediği gibi islamda kadınlar 2. sınıf falan yalanlarına meyil vermesin dedim :)

selamlar B)

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
hafize yazdı:
e_m_i_n yazdı:

selamlar !

Emin elbette bu sözü latife olrak söylenmiş kadınlar çok duygusal kırılgan şefkatli oldukları için doğru karar veremezler günümüzde kadın hakimde var her dalda ihtisas yapmış erkekleri bile geçmiştir bence baksana cumhur başkanlığın seçimi anayasa mahkemesini yöneten kadın başkan karar vercek galiba yani bu işin şakası :D:D:D

selamün aleyküm muhteremler şu yukarıda ki yazılarınız malesef çok cahilane ve üzücü.
evet necip fazıl'ında dediği gibi şeriat'a (islama) göre kadından kadı (hakim) ve mülki amir (belediye başk., kaymakam, vali ) ve devlet reisi olmaz..
islam tarihine bakın bir tane örnek gösteremezsiniz. mevla teala kadının şahitliğini bile yarım sayıyor..B)B)

Ve aleyküm selam ;

Ben müslümanım diyen ,ve sonrada tutup kadının günümüzde ceza hakimi olamayacağını iddia eden birinin ya cahil yada iyi niyetli olmadığını düşünürüm ! her nekadar bu iki durumu arzulamasam da birinci ihtimalı tercih ederim !!

selamlar !

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

he he he. kardeşlerim kadın doktor veya bir meslek sahibi olamaz denilmiyor orada .ceza hakimi olamaz deniyor .geçmişimizde yoksa peygamberimiz veya müceddidler bunu hoş görmediyse hoş bişey değildir.demekki lazım değil. sadakat ve ihlas çok önemlli.amma ceza hakimi olmakla dinden çıkmaz.düzen bozulmaya başlar.şekilde görüldüğü gibi.

ne yapalım ahir zaman elbette bozukluklar olacaktır.

herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yapsın yeter.

hatırladığım kadarını nakledeyim bediüzzaman diyorki.

bir ihvan meclisine kadın girse orada riya hased gibi kötü huylar baş gösterir.

motamot değil ama idare edin.o daha veciz daha güzel söylüyor.ben bu kadar hatırlıyom.

farzı muhal kadın ceza hakimi olsa ya tehdit alırsa korkmaz mı duygularına takılıp kalsa şefkati ön plana çıkarsa ne olur.bunun gibi çok sebep var daha .

olanlarada allah yardım etsin........ne diyelim

ufak meselelerden dolayıda birbirinize kızmayın ..ehli zındıka bundan faydalanmayı bilir......... son iki yorum ....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
he he he. kardeşlerim kadın doktor veya bir meslek sahibi olamaz denilmiyor orada .ceza hakimi olamaz deniyor .geçmişimizde yoksa peygamberimiz veya müceddidler bunu hoş görmediyse hoş bişey değildir.demekki lazım değil. sadakat ve ihlas çok önemlli.amma ceza hakimi olmakla dinden çıkmaz.düzen bozulmaya başlar.şekilde görüldüğü gibi.

ne yapalım ahir zaman elbette bozukluklar olacaktır.

herkes kendisine düşen görevi en iyi şekilde yapsın yeter.

hatırladığım kadarını nakledeyim bediüzzaman diyorki.

bir ihvan meclisine kadın girse orada riya hased gibi kötü huylar baş gösterir.

motamot değil ama idare edin.o daha veciz daha güzel söylüyor.ben bu kadar hatırlıyom.

farzı muhal kadın ceza hakimi olsa ya tehdit alırsa korkmaz mı duygularına takılıp kalsa şefkati ön plana çıkarsa ne olur.bunun gibi çok sebep var daha .

olanlarada allah yardım etsin........ne diyelim

ufak meselelerden dolayıda birbirinize kızmayın ..ehli zındıka bundan faydalanmayı bilir......... son iki yorum ....

Selamünaleyküm yok canım bunun kızmakla alakası yok öyle bir ortama sebep olursam çok üzülürüm bu daha çok latife olarak yazılmıştır selametle B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

ben sevgili emin ve ishakyakub kardeşin yorumu için birbirinize kızmayın demiştim.yani size bir sözüm yok o konuda .
basit şeyler bunlar.tartışmaya değmez .kalp kırmamaya dikkat etmeli yani. o iki kardeşin yorumlarında ben yanlış anlamadıysam atışma var gibi geldi bana .o yüzden öyle dedim.

hem emin kardeş demişki

cumhur başkanı seçimine ,başkanı kadın olanbir anayasa mahkemesinin karar vereceğini söylemiş.doğrudur.kararın sonucu ortada .
kadın olursa böyle olur.dediğim gibi illa olmıyacak diye bir dayatma yapılamaz.herkes hürdür.ama olursa düzenin sağliklı işlemeyeceği kesin.mecusilerin yani eski iran devletinin düştüğü durum ortada .bu konuyla bağlantılıdır. (peygamberimiz kadın devlet başkanı olunca o devletin yok olacağını söylemişti.) belki orada devlet başkanlığıdır mesele .çok daha ciddi bir mevki. ama farketmez islam hukunda (şeriatında ) hoş karşılanmıyorsa itaat etmek zorundayız.
bu kadının 2. sınıf vatandaş olduğunu göstermez.kadının görevi başka erkeğin başka .aynı olsaydı ikisini yaratmaz sadece birisi yeterliydi herhalde.demekki farklıyız .ama üstün olduğumuzu söylemiyorum.kadınında erkeğinde üstün olduğu yerler var.
hem üstünlük bile kabul edilse allah öyle yaratmış öyle söylemiş.itiraz mı edicez.haşa.
hem üstün olsak ne olur alçak olsak ne olur.sonumuz belli:kara toprak.

kadın eğer islam hukunda kendisine verilen hakları aşmaya başlarsa o zaman adaletsizlikortaya çıkmazmı.
ilmimiz söylediklerimiz kurana sünnete dayanmıyorsa boştur .kadının örnek alacağı peygamberimizin hanımlarıdır .var mı şimdiye kadar böyle birşey.hangi alim tavsiye etmiş hangi ayete ve hadise göre içtihad etmiş.

"kabrin arkası için çalışınız hakiki saadet ve lezzet oradadır."vecize

"cennet anaların ayakları altındadır."hadis
yanlışım varsa düzeltilmesini rica ederim.sebebini açıklayarak. düzeltenlerden de allah razı olsun.
dualarınızı bekliyorum.selamun aleykum.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

herhalde emin kardeşe söylüyorsun.en son yorumu ben yazmıştım.ama benim yazımın hhiç birinde senin yazına muhalif bbir yer bulamadım.aynı fikirde yiz.eğer bana ise yazdıkların yazımı dikkatli okumanı tavsiye edim.başka ne diyeyim.kuran sünnet ve mmüçtehitlerin böyle bir içtihadı yoktur.ben bilmiyorum.var da demedim zaten. yazılanlarında ciddi olmadığınısöylediler.uzatmayada luzumyok.

bence bu diğer meselelere göre küçük bir mesele.

selamun aleykum
duanızı bekliyorum

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
herhalde emin kardeşe söylüyorsun.en son yorumu ben yazmıştım.ama benim yazımın hhiç birinde senin yazına muhalif bbir yer bulamadım.aynı fikirde yiz.eğer bana ise yazdıkların yazımı dikkatli okumanı tavsiye edim.başka ne diyeyim.kuran sünnet ve mmüçtehitlerin böyle bir içtihadı yoktur.ben bilmiyorum.var da demedim zaten. yazılanlarında ciddi olmadığınısöylediler.uzatmayada luzumyok.

bence bu diğer meselelere göre küçük bir mesele.

selamun aleykum
duanızı bekliyorum

VE Aleykümselam Çocuklar lütfen bu meseleyi uzatmayın keşke yazmasaydım inanın pişman oldum herkezin düşüncesine saygı duyalım AŞKA MECNUN NE OLUR BU YAZIYI KALDIRRSAN SEVİNİRİM LÜTFEN :(

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:

ben sevgili emin ve ishakyakub kardeşin yorumu için birbirinize kızmayın demiştim.yani size bir sözüm yok o konuda .
basit şeyler bunlar.tartışmaya değmez .kalp kırmamaya dikkat etmeli yani. o iki kardeşin yorumlarında ben yanlış anlamadıysam atışma var gibi geldi bana .o yüzden öyle dedim.

hem emin kardeş demişki

cumhur başkanı seçimine ,başkanı kadın olanbir anayasa mahkemesinin karar vereceğini söylemiş.doğrudur.kararın sonucu ortada .
kadın olursa böyle olur.dediğim gibi illa olmıyacak diye bir dayatma yapılamaz.herkes hürdür.ama olursa düzenin sağliklı işlemeyeceği kesin.mecusilerin yani eski iran devletinin düştüğü durum ortada .bu konuyla bağlantılıdır. (peygamberimiz kadın devlet başkanı olunca o devletin yok olacağını söylemişti.) belki orada devlet başkanlığıdır mesele .çok daha ciddi bir mevki. ama farketmez islam hukunda (şeriatında ) hoş karşılanmıyorsa itaat etmek zorundayız.
bu kadının 2. sınıf vatandaş olduğunu göstermez.kadının görevi başka erkeğin başka .aynı olsaydı ikisini yaratmaz sadece birisi yeterliydi herhalde.demekki farklıyız .ama üstün olduğumuzu söylemiyorum.kadınında erkeğinde üstün olduğu yerler var.
hem üstünlük bile kabul edilse allah öyle yaratmış öyle söylemiş.itiraz mı edicez.haşa.
hem üstün olsak ne olur alçak olsak ne olur.sonumuz belli:kara toprak.

kadın eğer islam hukunda kendisine verilen hakları aşmaya başlarsa o zaman adaletsizlikortaya çıkmazmı.
ilmimiz söylediklerimiz kurana sünnete dayanmıyorsa boştur .kadının örnek alacağı peygamberimizin hanımlarıdır .var mı şimdiye kadar böyle birşey.hangi alim tavsiye etmiş hangi ayete ve hadise göre içtihad etmiş.

"kabrin arkası için çalışınız hakiki saadet ve lezzet oradadır."vecize

"cennet anaların ayakları altındadır."hadis
yanlışım varsa düzeltilmesini rica ederim.sebebini açıklayarak. düzeltenlerden de allah razı olsun.
dualarınızı bekliyorum.selamun aleykum.

Cumhur başkanı seçiminde başkanı kadın alan mahkeme ile ilgili bigiyi ben yazmadım sanırım karıştırıyorsunuz ! Ama önemli değil bu ufak detay sonuçta gerçek olan bişi. Bakın bu bayaı örnek alarak "işte bak bayan yaparsa böyle olur " gibi bir sonuca gitmek hatadır. O bayan acaba bulunduğu mevkinin hakkını veremediği için mi sizin eleştirinizi alıyor yoksa ,düşüncelerinden dolayımı ?? bunu iyi ayırmak lazım ..
konuya dair yazı yazıp bana soru soran bir arkadaşa vereceğim cevap kısmında devam edeceğim aynı şeyleri 2 defa yazmak istemediğimden orda konuya devam edceğim bilginiz olsun kardeş ..

selamlar ...

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
e_m_i_n yazdı:
ishakyakub yazdı:
hafize yazdı:
e_m_i_n yazdı:

selamlar !

selamün aleyküm muhteremler şu yukarıda ki yazılarınız malesef çok cahilane ve üzücü.
evet necip fazıl'ında dediği gibi şeriat'a (islama) göre kadından kadı (hakim) ve mülki amir (belediye başk., kaymakam, vali ) ve devlet reisi olmaz..
islam tarihine bakın bir tane örnek gösteremezsiniz. mevla teala kadının şahitliğini bile yarım sayıyor..B)B)

Ve aleyküm selam ;

Ben müslümanım diyen ,ve sonrada tutup kadının günümüzde ceza hakimi olamayacağını iddia eden birinin ya cahil yada iyi niyetli olmadığını düşünürüm ! her nekadar bu iki durumu arzulamasam da birinci ihtimalı tercih ederim !!

selamlar !
S.A. muhterem kardeşim madem ben bu hususta cahilim, o halde beni engin bilginiz ile aydınlatınız. bana islam tarihinde ( sahabe, abbasi, endülüs, selçuklu vede osmanlı) bir tane devlet reisi, kadı, kazasker (vali) gösterinde öğrenelim...

Ve aleyküm selam muhterem kardeşim ;

Tarihte bahsettiğiniz mevki yada benzer mevkilere bayanların gelmemiş olması bundan sonrada gelemez anlamına gelmez.Geçmişe bakıp böyle bir sonuca varırsanız hem yanılırsınız hemde sizden benden belkide daha iyi bu işlerin hakkını verece olan analarımıza bacılarımıza haksızlık etmiş olursunuz diye düşünüyorum !

hem bahsettişğiniz devletlerden hiç biri günümüzde yok dolayısı ile onların yaptıkları işlerin nasıl sonuçlar vereceği ortada!bence bu durumda onların yaptıkları hataları tekrarlamak değil bu hatalardan ders alıp ona göre davranmak daha akıllıca olur !

bakın siz istesenizde istemeseniz de siz yanlış desenizde demesenizde bayanlar artık önemli mevkilere gelecektir.Dolayısı ile biz kendi anamıza bacımıza bu yolları tıkarsak ,oralara tutup ta işte bugün anamızın bacımızın baş örtüsü takmasına bile tahammül edemeyen insanlar gelip oturur!!
Ben öyle analar öyle bacılar tanıyorum ki nice ben erkeğim ben bu işi daha iyi yaparım dyen erkekleri cebinden çıkartır !!
Bakın düşüncenize bişi diyemem ama şahsen ben bir ceza savcısı seçimi varsa ve bu seçime giren adaylar 2 kişi ise ve biri erkek diyeri bayansa ben de oy kullanma hakkına sahip olursam bu 2 kişiden gidip oyumu sırf erkek diye erkek olana vermem hangisi daha iyi bu işi biliyorsa hangisi bu işe kendini daha iyi yetiştirmişse gider ona veririm ayumu !! siz isterseniz sırf erkek olduğu için bu işi o bayandan daha iyi yapamayacak olana verin bu sizin kararınız ama benimki öyle olmaz !!

Not: Amacım sizin uslubunuzla "sizi aydınlatmak " değildir , biz burada sadece bildiklerimizi ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz o kadar .Bir gün siz benden bişi öğrenirsiniz bir gün ben sizden bişi öğrenirim,Sonuçta bu foruma vakit geçsin diye girmiyoruz...

selamlar !

selamlar ...

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

emin kardeş urfalısın galiba

boşver bu mevzuyu

ben harran üniversitesi mezunuyum.aşçılık bölümünü bitirdim.

mustafa hocayı tanırmısın.haliliye ilim ve kültür vakfını biliyonmu
bak urfada çok dostum var.

sevdiğim insanlar var.

tartışmayalım.önemsiz şeyler.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
emin kardeş urfalısın galiba

boşver bu mevzuyu

ben harran üniversitesi mezunuyum.aşçılık bölümünü bitirdim.

mustafa hocayı tanırmısın.haliliye ilim ve kültür vakfını biliyonmu
bak urfada çok dostum var.

sevdiğim insanlar var.

tartışmayalım.önemsiz şeyler.

Harran üniversitesini çok iyi bilirim,ordan pekçok akademisyen ve hoca tanırım tabii (özellikle 1990-2000 arasında görev yapanları ) bahsettiğiniz vakfıda duymuşum ! ancak siz Aşçılık bölümü deyince şaşırdım !! bu bölüm yeni mi açıldı,ve halen öğrencimisiniz orada ??

selamlar

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

2003 mezunuyum.2001 de girdim.aşçılık 2 yıllık.

ziraat fakültesindeydi bizim bölüm.eyyübiye yani.

sana bir iki isim sayayım üniversiteden.
zeki doğan ziraatte dç.dktr
kamil harman ingizceci
murat öz bizim bölüm başkanı
neyse bu söyleyeceğim adamda çok meşhurdur urfada bak

muhammed nur garib
ali çadırcı

falan filan yani daha ççoooook

haliliyeye gitsen benim için.olurmu.
selam söylesen.bak selamımı söyle çayını içersin.
beleşe gelir.orda özellikle yunus emre gördük abiye ve mustafa hocaya selamm söylesen.ne kadar sevinirim. bilemezsin.
sana dualar ederim.
onlardanda alırsın biraz dua
köşeyi dönersin valla.

ne iş yaparsın.

yaşını da sorim de ona göre hitab edeyim.

allah muhabbetimizi arttırsın.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Evet ziraat fakültesini iyi bilirim ,eyübiyede akçakale yolu üzerinde hava alanına varmadan ..Gerçi üninersite yeni kampüs yaptırdı ama ziraat ve yüksek okulları oraya taşımadılar galiba...

Şuan urfada olsa idim memnuniyetle selamlarınızı arkadaşlara iletir bu vesile ile kendileri ilede biraz sohbet ederdim ama malesef şuan urfa dışındayım ve ne zaman giderim bilemiyorum !

selamlar ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt