Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadin Erkek Eşitliği (1 Kullanıcı)

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Kadin Ve Erkek Eşitliğini Her Ne Olursa Olsun ,,
Allah Katinda Dahi(ayetlerde Geçdiği üzere) Ayni Olmadiğina Inanalardanim..ama şöyleki;yaradiliş Olarak,beden Oalrak,güç Olarak Tabii.bahsettiğim Kanuni Haklar Değildir!!!!
Yanliş Algilanmasin..
Fakat Değer Olarak Farkli Görmüyorum Kaldi Ki;kadini Kendimden Daha Değerli Görüyorum..onlara Hiç Olmazsa Anamizdan ötürü Değer Vermek Lazim Diye Düşünüyorum.
Değerli Arkadaşlarimin Bu Konudaki Düşüncelerini Bilmek Isterim.
.
Kadinlarimiza Yönelik O Kadar çirkin Kullanilan Ifadeler Varki,kimsecikler Bunlari Görmüyor Ve Kadinlarimiz Haklarini Savundukalrini Düşünürken Bence Uçuruma Doğru Hizla Yuvarlaniyorlar!!
Küçücük Yaşda çocuklarimiza '''hadi Kizim Iki Göbek Atta Amcan- Abin Görsün''' Diyoruz.sonrada 18 Ine Geldimi Bardan Diskodan çikaramiyor,evledniremiyor Yada Evlensede Mutlu Olamiyorlar!!!

Sonrada Toplum Yobazlaşiyor Diye Yaygara Yi Basiyorlar

Asil Gerici,asil Yobaz,kendi öz Değerlerini Görmezden Gelen,sadece şekilci Anlayişiyla Herzaman Taklit Edinmeyi Kendine Görev Bilen Zihniyet,,gericinin Yobazin Ta Kendisidir.

O çocuğu Alsa Iki Dua öğretse,dedesinin Elini öpmesini Kardeşini Sevmesini öğretse Yarina Daha Rahat Bakacak Ama,,,toplum Baskisi
Evet Evet
Toplum Baskisi..
Sizce??

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
kesinlikle haklısınız..
yeterince öğretilemeyen ahlaki değerlerin sonucunda gayet doğal bir durumdur bu!..

çocuk yaştan itibaren boş yaşamaya ve hayatı eğlence üzerine düşünmeye başlamanın neticesidir!

ve buda ebeveynlerin suçudur! eğitim açıklarının getirdikleri!!!!

ALLAHA EMANET OLUNUZ

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
kesinlikle haklısınız..

yeterince öğretilemeyen ahlaki değerlerin sonucunda gayet doğal bir durumdur bu!..

çocuk yaştan itibaren boş yaşamaya ve hayatı eğlence üzerine düşünmeye başlamanın neticesidir!

ve buda ebeveynlerin suçudur! eğitim açıklarının getirdikleri!!!!

ALLAHA EMANET OLUNUZ

/quote]​

biz yazıyoruz çiziyoruz ama ,,temeli olmayan binaya kat atmaya çalışıyopruz bence
bizim milet körermiş arkadaşlar önce o makası açmalıyız tekrar
ondan sonra ince konulara girmeliyiz
ayrıca kesin kanaatim açız toplum olarak temiz bir manevi anlatıma

hülya-

Kayıtlı Kullanıcı
bencede eşit değil.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.NERDEN BAŞLASAM BİLMİYORUMKİ.MALESEF YÖRESEL ÖRF VE ADETLER DİN KURALLARININ ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA.KIZLARIN KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİRİLMESİ,BOŞANMAYA KALKAN KADININ ÖLDÜRÜLMESİ.TÖRE CİNAYETLERİNİN AŞİRET KURALLARI DİYE UYGULANMASI.BATIYA BAKIYORUZ DURUM DAHA VAHİM.GÜZELLİK YARIŞMALARINA ,DAHA KÜÇÜK YAŞTA OYUNCU OLSUN DİYE ANNESİ VE BABASI TARAFINDAN GÖTÜRÜLEN KÜÇÜK KIZLAR.BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR ANLAMADIM ANLAMICAMDA.ASLINDA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA SİNİRLENİYORUM.RABBİM HİDAYET VERSİN

hülya-

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.NERDEN BAŞLASAM BİLMİYORUMKİ.MALESEF YÖRESEL ÖRF VE ADETLER DİN KURALLARININ ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA.KIZLARIN KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİRİLMESİ,BOŞANMAYA KALKAN KADININ ÖLDÜRÜLMESİ.TÖRE CİNAYETLERİNİN AŞİRET KURALLARI DİYE UYGULANMASI.BATIYA BAKIYORUZ DURUM DAHA VAHİM.GÜZELLİK YARIŞMALARINA ,DAHA KÜÇÜK YAŞTA OYUNCU OLSUN DİYE ANNESİ VE BABASI TARAFINDAN GÖTÜRÜLEN KÜÇÜK KIZLAR.BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR ANLAMADIM ANLAMICAMDA.ASLINDA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA SİNİRLENİYORUM.RABBİM HİDAYET VERSİN

amin fikirlerinize katılıyorum

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim.
bugünün şartlarıyla ele alırsak bir eşitlik istenmesi söz konusu var ama dinimizde böle bir durum söz konusu değildir.kadının yeri elbetteki çok büyüktür ama erkeğin önüne geçecek kadar değildir.bir bayanın en ulvi görevi eşin layığıyla hizmet etmektir erkete buna en güzel şekilde cevap vermelidir.bir bayan eşinden rıza almadan çok özür dilerim ama ona sırtını dahi çeviremez.erkek daima bir adım önde olmalı ve eşi onun arkasından gitmelidir.bu yüzden eşitlik olmaz olaaz.

yamanni

Kayıtlı Kullanıcı
Kadin erkegin kaburgasindan yaratildi, ayaklarindan yaratilmadi, öyle olsaydi ezilirdi.
Üstün olmasin diye basindan da yaratilmadi. Ama gögsünden yaratildi, esit olsun diye;
kolun biraz altindan, korunsun diye..Kalp hizasindan, SEViLSiN diye...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt