Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadere Süpriz Yapılmaz... (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Kader değişmezdir.Kadere süpriz yaptığını belirten kişi kendine süpriz yapmıştır.
Bu sıralar çok duymaya başladık... "Kaderini değiştirdi kaderimi değiştirdim" Hayır ! İnsan kaderinde ne varsa onu görür."Kaderimi değiştirdim" demekle aslında kararını veya o anki oluşumu değiştirmiştir.Ve bu karar veya oluşum değişimi de kaderinde vardır kişinin...
Kaderimiz her şey vardır.Ancak bizler kaderimizde olduğumuz için değil ne yapacağımız bilindiği için kaderimize Yüce ALLAH tarafından konulmuştur."Kaderime tüküreyim" diyen kişi aslında kendine çok defa tükürmelidir.Çünkü Peygamberimiz(sav) : "Sana her ne iyilik erişirse Allah'tandır. Sana her ne kötülük gelirse, o da kendi kusurun sebebiyledir." buyururlar...Şimdi insanın nefsi sorar "İyilik ALLAH'tan da kötülük neden benden" burada RABBİMİZİN, RAHMAN ve RAHİM olduğunu hatırlamak gerekir.İnsan ne Rahman'dır ne de Rahim...Nefs ise daima kötülüğü emreder.Hz.Yusuf(as)'un sözünü Yüce ALLAH Kitabımızda ayet olarak bizlere sunar : "Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefs aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" dedi.
Kader değişmez dedik.İnsan bazen tilki gibidir.İslam'ı bile düşünmeden sorgulamaya kalkar.Öyle ki : "Madem kader değişmez diyorsun ama Nebi(sav) : “Sadaka belayı def eder ve ömrü uzatır” buyururlar.ALLAH 'Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez. Ölüm belirli bir süreye göre yazılmıştır.' ayetiyle bize ömrü sabit olduğunu söylüyor şimdi ne diyeceksin"... Aklımız karışabilir düşünmeden konuşan kişilerin sözüyle...İmanımız yardımımıza koşar ve aklımıza fener olarak der ki "Yüce ALLAH belirli bir süre dedi peki o sürenin ne kadar olduğunu ve sabit olduğunu söyledi mi işte o belirli sürenin içinde ömrümüzü uzattığımız zamanda geçerlidir ayrıca kaderimizde ömrümüzün belirli süre ismi geçerlidir sadaka vermem ve sadakayla ömrümü uzatmam da..."
Kader konusunda Büyük Alimler bile derine girmeyi uygun görmemiş.Sadece yüzeysel olarak anlatayım dedim ki ALLAH'a isyan ve kaderi değiştirme yalanı ortadan kalksın.
Kader değişmez kadere süpriz yapılmaz.Her anın kaderdedir.Değiştiğini veya süpriz yaptığını söyleyen ya cahildir ya delidir.
ALLAH'ım eğer bizi cehennemlikler listesine yazdıysan oradaki ismimizi sil ve cennetlik listesine yaz.(Amin)

24 Ağustos 2010

davaislam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt