Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kader Utansın mı? (1 Kullanıcı)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
y1pdvwjkppriuzydumgtod5dxbq8zrdcfkbzehpeqzsbfw0wttdy90lnonowt44bg8lgljziufbg_q.jpg

"Kader utansın!" sözünü dindar birinden duyunca titredim. Kader ne demekti, bu söz kimi itham ediyordu?

Uygun bir fırsat bulunca, "Dostum," dedim, "demin bir söz söylediniz. Kader utansın, dediniz. Eminim, siz bu sözün ne mânâya geldiğini, nerelere kadar gittiğini fazla düşünmeden söylediniz. İnsan başkalarından duya duya kulak alışkanlığıyla bazı sözleri farkında olmadan kullanmaya başlayabiliyor. Bu da onlardan biri olmalı. Siz de en az benim kadar bilirsiniz ki, kader Allah’ın ilmidir. İnsanın başına gelecek her hâdise kader ile Allah tarafından takdir edilmiştir. Siz, kader derken eminim ilâhî ilmi ve Rabbimizi kastetmiyorsunuz."

Söylediği sözün ne kadar tehlikeli olduğunu o da hemen farketti ve bana hak verdi. Hayıflandı ve "Düşünmeden konuşuyor, hata ediyoruz," dedi.

Bu olay bana Nur Üstadımın bir sözünü hatırlattı: "Bazan kelâm küfür görünür, fakat sahibini kâfir etmez," diyordu o. Burada da "Kader utansın" sözü "elfaz-ı küfriye" dendi, yani insanı küfre götüren lafızlardandı, ama sahibini kâfir etmiyordu. Çünkü, "O sözün küfür sıfatından neşet ettiği belli değil"di. Yani, sözünü ettiğim adam gibiler, bu sözü küfür sıfatı taşıdıkları, kâfir oldukları için söylemiyorlardı, bu söz onların kâfirlik sıfatından çıkmıyordu. Nerden biliyorduk o sıfattan çıkmadığını? Şundan ki, o adamın imanına, mümin olduğuna pek çok alâmetler vardı.

alıntı

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Allah CC. binler razı olsun kardeşim...
Bilmeden, anlamını araştırmadan söylenen sözlerden birdir bu " Kader Utansın"...
Allah CC. cümlemizi bildiğimiz ya da bilmediğimiz Elfaz-ı Küfriye den yani KÜFRE GÖTÜREN SÖZLER den rabbim bizleri korusun inşallah...
Allaha emanet olun...

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun kardeşim ..
bazen malesef söylediğimiz sözün farkında olmadan nereye gideceğini düşünmeden konuşuyoruzz, hemen sonrasında tövbe edip kalbi ve dilimizi temizlemeye dua etmeliyiz..
selam ve dua ile..:a03:

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim emeğine sağlık
Ne yazık ki günümüzde düşünmeden söylediğimiz bir çok deyimler var
Rabbim bizleri bn düşünüp bir konuşan kullarından eylesin. Amin
Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt