Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kabuktan Başörtülüler... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Mavci Abimiz

bu öylesine derin bir konu ki..Bazen idrak edemiyoruz-algılayamıyoruz(genelleme yapıyorum)

Hidayet ALLAH' dır c.c

Bana Hidayetini vermese idi...kalbimde o kıpırdamayı hissetmeseydim 1 gecede kapanacağım diyemezdim.

Şimdi kızlarımız ya marka üzerine kapanıyorlar...kısacık başörtüleri altlarında converse ve kot pantolon - yada baskı üzerine...
Sonra bir şeyler elbette bahane oluveriyor...AÇılıyorlar yada kapalılığı tam yerine getiremiyorlar...

Peki Kalple hissedip kapananlar???

Rahman ve Rahim Olan ALLAH' ım c.c

Sen kalplerimizdeki kötü arzu ve şehveftlere sebeb olan her türlü nefsi -şeytana alet olacak tüm hareketleri söndür...

Kalplerimize SEN'in nurunu ver...ver ki kadın olarak önce kalp tesettürümüzle sonra dış tesettürümüzle herkese örnek olalım

NEFS ve şeytandan uzak bıkmadan SEN' in izninle kardeşlerimize yardım edelim.Eksiklikleri vurgulamadan artıları sunalım

SEN HERŞEYE KADİRSİN aminn

dua etmek istedim Mavci Abimiz...çok çok ihtiyacımız var..
Yüreğinize sağlık bu içler acısı yazı için

Allah C.C. razı olsun kardeşim...
AMİNNNN...
Allah C.C herşeye KADİR'dir inşallah...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç.

Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar.
Süslerini, kendi hocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler.
Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar.
Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."
(NUR SURESİ<31)

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Teşekkürler yorumunuz için...
Vesilenizle Nur Suresi 31. Ayeti de buraya ekledim...

Mü'min; İman eden, inanan
Müslüman; Teslim olan....... demektir...

Nasıl bir iman ve nasıl bir teslimiyet dersek;
Şu üç günlük dünyada bile sevdiğimiz kişilerin...eşimizin, çocuğumuzun vs. bir dediğini iki etmiyorsak...
En sevdiğimiz Allah C.C. ve Sevgili Peygamberimiz SAV.'ın emir ve yasaklarına - HİÇ DÜŞÜNMEDEN- LEBBEYK diyecek şekilde bir İTAAT gerekir...

Bir İMAN ve TESLİMİYET gerekir..
.

Eğer bazılarını yapıyor da bazılarını yerine getirmiyorsak;

Ya tam sevmiyoruz demektir ya da ikiyüzlüyüz demektir...

Allah sizden de razı olsun mavci abi.
emeğine,yüreğine sağlık.

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsunnn abicimm çok anlamlı ve güzeldiii

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
öğretmenliğimin ilk yılları , okulda başımı açıyorum, bayramlarda .v.s yok bu olmucak böyle dedim,küçüklüğümden beri başımdan çıkartmadığım örtümü, çıkardım..herkes şaşkın, ben bunalımda ne anlamı varki diyorum, okula gelen veliler erkek değilmi, peki ben bunu kimden kaçmak için örtüyorum,,sıkıntı bunalım içindeyken ,komşular oooo ......hanım kızım ne iyi yaptın v.s lafları...
Bir komşumuz anneme diyorki, teyzem bu kız niye böyle yaptı,,
Annem halimi biliyor,,
(buğday arpa , arpa da buğday olmaz, benim kızım aslına dönecektir ,,görürsünüz..)
bu keşmekeşim ,(ruh halimi kastediyorum)tam 6 ay sürdü,,yok ben yapamadım yarimden, rabbimden ayrılamadım,ama işimden ayrıldım o gün bugün hiç çıkmadı başımdan.., hala aklıma geldiğinde ağlarım o günlerime, canım örtümü nasıl çıkartabildim , o benim için1,5 metre lik bez parçası değildiki, can dı cananımdı .
neyse mavci kardeşim böyle işte yazın beni ne diyarlara götürdü,,
bu anımı kimseyle paylaşmadım ilk defa sizle yabancı olarak, yoksa çevrem biliyor..
siz site kardeşlerimle..selam ve duam sizlerle ...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

öğretmenliğimin ilk yılları , okulda başımı açıyorum, bayramlarda .v.s yok bu olmucak böyle dedim,küçüklüğümden beri başımdan çıkartmadığım örtümü, çıkardım..herkes şaşkın, ben bunalımda ne anlamı varki diyorum, okula gelen veliler erkek değilmi, peki ben bunu kimden kaçmak için örtüyorum,,sıkıntı bunalım içindeyken ,komşular oooo ......hanım kızım ne iyi yaptın v.s lafları...
Bir komşumuz anneme diyorki, teyzem bu kız niye böyle yaptı,,
Annem halimi biliyor,,
(buğday arpa , arpa da buğday olmaz, benim kızım aslına dönecektir ,,görürsünüz..)
bu keşmekeşim ,(ruh halimi kastediyorum)tam 6 ay sürdü,,yok ben yapamadım yarimden, rabbimden ayrılamadım,ama işimden ayrıldım o gün bugün hiç çıkmadı başımdan.., hala aklıma geldiğinde ağlarım o günlerime, canım örtümü nasıl çıkartabildim , o benim için1,5 metre lik bez parçası değildiki, can dı cananımdı .
neyse mavci kardeşim böyle işte yazın beni ne diyarlara götürdü,,
bu anımı kimseyle paylaşmadım ilk defa sizle yabancı olarak, yoksa çevrem biliyor..
siz site kardeşlerimle..selam ve duam sizlerle ...

Allah C.C. razı olsun inşallah...
Herşey aslına döner...Çok doğru bir söz...
Bizlerde aslımıza döneceğiz...
Yani Allah'dan geldik dönüş yine O'nadır...
O'na söz verdik Kalûbela'da...
İnşallah verdiğimiz sözün dışına çıkmayız...

Sizi tebrik ediyorum değerli ablam...
İnşallah aynı istikamette, Sırat-ı Mustakîm de devam...
DUA edelim birbirimize, kardeşlerimize ve tüm insanlığa...
Anınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler...
Ders ve nasihat almak duasıyla inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt