Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kabirde Yaşananlar (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Abdullah b. Amr (r.a) anlatıyor:

“Mümin kul kabre konulduktan sonra kabri ona,enine ve boyuna yetmiş zira kadar genişletilir. Üzerine reyhan kokuları serpiştirilir.Üzeri ipeklerle örtülür. Eğer ezberinde veya ilminde Kur’an’dan bir bilgi varsa o ona yeter. Eğer yoksa kabrinde ona güneşe benzer bir nur verilir. Sadece sevgilisi tarafından uyandırılmak isteyen gelin misali huzur içerisinde uyur. Uykusundan uyandığında ise bu uykuya hiç doymamıştır.

Kafire gelince, kabir onun üzerine üzerine daraltılır; öyle ki kaburga kemikleri birbirine geçer. Onun üzerine,deve boynu kalınlığında yılanlar gönderilir. Bu yılanlar onun etini yer,bitirirler. Hatta kemiklerinin üzerinde hiç et kalmaz.
Sonra onun yanına sağır,dilsiz,kör azap melekleri gönderilir. Yanlarında demirden topuzlar vardır.Bu adama vurmaya başlarlar. Fakat ne kulakları vardır; o adamın feryadını duysunlar ve merhamet etsinler,nede gözleri vardır; bu adamın perişan halini görüp şefkat göstersinler… Bu adamın üzerine sabah akşam ateş atılır.”

KABİR AZABINDAN KORUNMAK İÇİN

Kabir azabından korunmak isteyen kimse şu dört şeye devam etmeli ve dört şeyden de sakınmalıdır.
Yapması gereken dört şey:
1. beş vakit namazına devam etmek.
2. sadaka vermek.
3. Kur’an-ı Kerim okumak.
4. Allah ’ı çokça zikretmek.
Sakınması gereken dört şey:
1. Yalan söylemek.
2. hainlik etmek.
3. Dedi kodu yapmak.
4. İdrar sıçran tısı.

Rasülullah (s.a.v.) buyuruyor:

“tenezzehü anil bevli fe inne âmmete azâbil kabri minhü”
“ İdrar sıçran tısından korkunuz. Zira kabir azabının çoğu onun sebebiyledir”
Efendimiz (s.a.v.) bir başka hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır:
“Allah -ü Teâlâ sizin şu dört şeyi yapmanızdan hoşlanmaz:
namazda sağa sola bakınmak,elbisesiyle oynamak vs. Kur’an okurken araya dünyevi kelâm sokmak. Oruçlu iken dedi kodu,gıybet vs. yapmak.mezarlıkta gülmek.

Muhammed b. Semmâk (rah) bir kabristanlığa bakarak şöyle demiştir: “ Şu kabirlerin sessiz,sessiz bekleyişi sizi aldatmasın; çünkü orada nice kederliler vardır. Yine şu kabirlerin hepsinin aynı hizada dümdüa olması sizi aldatmasın; zira orada derece bakımından birbirinden dağlar kadar farklı kimseler vardır.”

Akıllı kimse kabir çukuruna girmeden evvel ölümü düşünür ve onun için hazırlık yapar.

Süyân-ı Sevrî (rah) şöyle demiştir: “kabri çokça anan,hatırlayan ve bunun gereğini yapan kimse,kabre vardığında orayı cennet bahçelerinden bir bahçe olarak bulur. Ondan gafil olan, orası için hazırlık yapmayan kimse ise cehennem çukurlarından bir çukurla karşılaşır.”

Hz.Ali (r.a) bir hutbesinde şöyle seslenir:
“Ey Allah ’ın kulları! Ölüm gelecektir! Ölüm…! Ondan kaçış yoktur. Ona hazırlansanız da kaçsanız da sizi bulacaktır. Ölüm herkesin alın yazısıdır.
Kurtuluş isteyin…! Acele edin! Acele…! Zira peşinizde iştiyakla sizi bekleyen biri var; kabir!
Dikkat edin! Kabir,ya cennet bahçelerinden bir bahçe yada cehennem çukurlarından bir çukurdur. Kabir her gün üç defa şöyle seslenir: Ben karanlıklar yurduyum. Ben yalnızlıklar yurduyum. Ben kurtların böceklerin yurduyum.

Dikkat edin ! O günden daha yaman bir gün daha vardır. Oda cehennem ateşiyle karşılaşacağınız gündür. Onun ateşi çok şiddetli,kuyuları ise dipsiz dir. Cehennemin takıları demirden kelepçeler, suları ise irindendir.Artık oraya gitmeyi hak edenler için bir Allah Teâlâ tarafından bir acıma yoktur.”
Hutbenin bu kısmından sonra herkes ağlamaya,feryat etmeye başladı. Hz Ali (r.a) şöyle devam etti: ( biz şimdi bu yazıyı feryadsız figansiz ben yazdım,sizlerde öyle okıyacaksınız değilmi!!!? Rabbim korkusunuda sevgisinide kalbimize indirsin inş!!!!)

“ Bundan başka bir gün daha vardır; O da cennete kavuşulduğu gündür.Cennetin genişliği yerle gökler kadardır. Cennet muttakiler (Allah ’ın emrini tutanlar) için hazırlanmıştır.
"Allah'ım! Ümmi Peygamber Muhammed (sav)'e onun aline ve ashabına salât ve selam eyle."

kasimpati

Kayıtlı Kullanıcı
paylasimim icin allah razi olsun senden eline saglik cok guzel anlat missin...Allahtan dilegim bizlere kabir azabi yasatmasin..gunahlarimizi affetsin...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah Sabah Tüylerim Diken Diken Oldu Yine.ama Bunlari özellikle Sabahlari Hatirlamam Günboyunca Kendime Daha Dikkat Etmemi Sağliyor.allah Razi Olsun.rabbim Tüm ümmeti Muhammedi Kabir Azabindan Korusun.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kaan Abi Allah Razi Olsun. çok Güzel Bilgiler Aktarmişsin. Rabbim Kabrin Karanliğindan, Azabindan Tüm Mümin Kardeşlerimizi Ve Bizleri Korusun Inşallah. Rabbim Kabir Genişliği Nasip Etsin Hepimize Rabbimize Emanet Olun.

ozen72

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ALLAh hiçbirimize kabir azabı vermesi inşallah cünlemiz cennete giren kullarından oluruz. ALLAH yar ve yardımcımız olsun

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED.
ALLAH RAZI OLSUN BU ÖNEMLİ PAYLAŞIMINIZDAN DOLAYI.
İNŞALLAH ÖĞRENDİĞİMİZ BU BİLGİLERLE BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLURUZ.
BİR KONUYA DEĞİNMEK İSTİYORUM İZNİNİZLE . PAYLAŞIMLARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM . YANLIZ YAZILARINIZ BİRAZ UZUNCA OLUYOR , İŞ ARASINDA KAÇAMAK SİTEDE NE VAR NE YOK DİYE BAKIM DERKEN BAYA VAKTİMİ ALIYOR. :]

<<YARAB BİZE BU DÜNYADA İYİLİK VER , AHİRETTEDE İYİLİK VER. BİZİ İYİLERLE BİRLİKTE CENNETE AL .>>
RABBİM CÜMLEMİZİ KABİR AZABINDAN KORUSUN. RESULÜMÜZÜN ŞEFAATİNE NAİL ETSİN.
AMİN........

Kaan Erdem

Yönetici
amin..sizden de rabbim razı olsun selam ve dua ile klaın selametle..

Sabah Sabah Tüylerim Diken Diken Oldu Yine.ama Bunlari özellikle Sabahlari Hatirlamam Günboyunca Kendime Daha Dikkat Etmemi Sağliyor.allah Razi Olsun.rabbim Tüm ümmeti Muhammedi Kabir Azabindan Korusun.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim...amin..ALLAH cc sizdende razı olsun okuduğunuz için..selam ve dua ile kalın selametle...

Selamun Aleykum Kaan Abi Allah Razi Olsun. çok Güzel Bilgiler Aktarmişsin. Rabbim Kabrin Karanliğindan, Azabindan Tüm Mümin Kardeşlerimizi Ve Bizleri Korusun Inşallah. Rabbim Kabir Genişliği Nasip Etsin Hepimize Rabbimize Emanet Olun.

imported_salih_

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BU EŞSİZ PAYLAŞIMINDAN DOLAYI COK DUYGULANDIM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN İLİM OGRETMEK HERZAMAN EN GÜZEN ŞEYDİR....

Kaan Erdem

Yönetici
amin..inşaALLAH..evet belki haklı olabilirsiniz ama ...bir çok bilgileri özetleme ile buralara taşır isek manası ve mesajı sanırım kısıtlı kalır...belki ara ara okumak lazım sizin gibi zamanı kısıtlı olanlar için...yinede verdiğiniz fikir ve düşünce için..t.ederim..selam ve dua ile kalın selametle....

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA
MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED.
ALLAH RAZI OLSUN BU ÖNEMLİ PAYLAŞIMINIZDAN DOLAYI.
İNŞALLAH ÖĞRENDİĞİMİZ BU BİLGİLERLE BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLURUZ.
BİR KONUYA DEĞİNMEK İSTİYORUM İZNİNİZLE . PAYLAŞIMLARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM . YANLIZ YAZILARINIZ BİRAZ UZUNCA OLUYOR , İŞ ARASINDA KAÇAMAK SİTEDE NE VAR NE YOK DİYE BAKIM DERKEN BAYA VAKTİMİ ALIYOR. :]

<<YARAB BİZE BU DÜNYADA İYİLİK VER , AHİRETTEDE İYİLİK VER. BİZİ İYİLERLE BİRLİKTE CENNETE AL .>>
RABBİM CÜMLEMİZİ KABİR AZABINDAN KORUSUN. RESULÜMÜZÜN ŞEFAATİNE NAİL ETSİN.
AMİN........

Kaan Erdem

Yönetici

Kabir azabından korunmak isteyen kimse şu dört şeye devam etmeli ve dört şeyden de sakınmalıdır.

2. sadaka vermek.

1. Yalan söylemek.
2. hainlik etmek.
3. Dedi kodu yapmak.
4. İdrar sıçran tısı.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

2. sadaka vermek.

1. Yalan söylemek.
2. hainlik etmek.
3. Dedi kodu yapmak.

4. İdrar sıçran tısı.

Selamün Aleyküm
"4.idrar sıçran tısı" ben bunun ne olduğunu yada anlamını bilmiyorum bilgi verirmisin Allah c.c. razı olsun güzel ve bilgilendirdin bizleri selametle kal.......:H

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
"4.idrar sıçran tısı" ben bunun ne olduğunu yada anlamını bilmiyorum bilgi verirmisin Allah c.c. razı olsun güzel ve bilgilendirdin bizleri selametle kal.......:H

selamun aleyküm ,

tuvalette iken üzerinize idrar sıçratmayın demek istiyor ...

allaha emanet olun ...

Kaan Erdem

Yönetici
dinimizde temizlik çok önemlidir..sorduğunuz sorunun genel olarak içeriği buradadır..koşkun kardeşime teşekkür ederim verdiği açıklamadan ötürü....

Islâm"da bazı ibâdetlerin yerine getirilmesi için yapılan ve bizzat kendisi ibâdet olan temizlenmeye Abdest denir. Abdest kelimesi Farsça"da su anlamına gelen "âb" ile el anlamına gelen "dest" kelimelerinden oluşmuş birleşik bir isimdir. Arapça karşılığı olan "vudû" kelimesi Hadislerde kullanılmıştır. Kur"ân-ı Kerim"de ise temizlik anlamında "tahâret" ve "zekâ" kelimeleri geçmektedir. Vudû" kelimesi güzellik ve temizlik anlamına gelmektedir. Dolayısıyla ibâdete başlanmadan önce insanın iç dünyasını güzelleştirmesi ve dışını da iyice temizlemesi gerekir. Islâm"da abdestin farziyetine "Ey iman edenler, namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinizle birlikte ellerinizi yıkayın. Başınıza meshedin. Her iki topuğunuzla birlikte ayaklarınızı da (yıkayın)..." (el-Mâide, 5/6), âyeti delâlet etmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.)"in abdest almadan hiç bir iş yapmadığını görüyoruz (Elmalılı, Hak Dini Kur"ân Dili, II, 1583). Ancak abdest her amel ve ibâdet için değil başta namaz olmak üzere bazı ibâdetler için farz kılınmıştır. Fakat müslümanın sürekli abdestli bulunması sünnettir. Abdest her şeyden önce her türlü pislik ve kirlilikten kurtulmak, yani maddî ve manevî bütün pislik ve mikroplardan uzak kalmak için İslam"ın emrettiği önemli bir ibâdettir. Mikrobun en kolay ürediği yer ağızdır. Ağızdan başlayarak el, yüz ve ayakların günde beş defa temizlenmesi İslam"ın temizliğe verdiği önemi gösterir. Böylelikle Islâm yüzyıllar önce temizliğin üzerinde durup insanoğlunu maddî-manevî her türlü pislik ve mikroptan korumayı hedeflemiştir. Bunun yanında abdest alan bir insan, kendini manen temiz ve rahat hisseder ve bu güzel his ve temiz duyguyla Allah"a ibâdete durur. Bu da ruhun temizliğini sağlamaktadır. Insanın yaratılış gayesi olan Allah"a kulluk böyle bir temizleme ameliyesi ile başlayınca insanoğluna vereceği zevk ve rahatlığın değeri sonsuzdur. Insan abdestle bedenen ve mânen temizlendikten sonra Allah"ın huzuruna çıkar. Böyle bir temizlenme ile günlük bütün yorgunlukları ve yükleri geride bırakır. Abdest almakla, dünyevî ve uhrevî birçok fazilet ve güzellikler elde edilir. Hz. Peygamber (s.a.s.) abdestle ilgili olarak şöyle buyururlar: "Bir müslüman abdest alıp yüzünü yıkadığında, yüzündeki âzaların işlediği bütün günahları; el ve ayaklarını yıkadığında el ve ayaklarıyla işlediği bütün hata ve günahları, su damlalarıyla beraber akıp gider ve kendisi de tertemiz olur. Hatta kirpik ve tırnak diplerindeki günahlarından eser kalmaz. Âdâp ve erkânına uymak suretiyle abdest alıp kıbleye dönerek: "Eşhedü en lâ ilâhe illallahü vahdehu lâ şerike leh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Rasûlühü" diyen bu kul için cennetin kapıları açılmıştır; o, cennet kapılarının dilediğinden içeri girer."(Müslim, Tahare, 32, 33; Tirmizî, Tahâre, 2).

Selamün Aleyküm

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
ölümden öte yer yoktur evet.bn hep kabirden korkarım.toprağın altına girmekten çok korkuyorum.bu yüzden butür konuları daha çok paylaşırsanız benimle,benimde daha çok ilmim olur kabirle ilgili ve korkmak yapmamaya yöneltir insanı.ben çok korkuyorum rabbim biliyo dualarımı ama hangimiz ak'ız günahsız olabiliriz ki....?ama günahlardan kaçabiliriz
allah razı olsun kaan abi...devamını beklıyorum'''

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

selamun aleykum

Eline emegine saglik hazirladigin konu mükemmel insanin maneviyatini guclendiriyor
cok tsk kaan erdem kardesim selam ve dua ile kal saygilar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt