Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kabir ziyareti yaptınız mı? (1 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Kabir Ziyareti
Her yalnız gece, değerini binbir kat artıran bir kaç manevi hece. Bu sonsuzluk galiba, bitmek bilmeyen bir bilmece. Sence, bence belki de herkesçe aynı düşünce. Giden her zaman haklıdır, ölmediği sürece! Şimdi sen gittin ama ölmedin kendi zihnince. Ama bilemedin öldüğünü ``gidiyorum`` deyince... Git uzaklara dilediğince! Yine de bil ki mutlu olurum silüetin bu eve geri dönünce. Şaşırma! Bir kere ``öldün`` dedim gittiğin gece. Artık diriltemez seni hiç bir nice! Sen dönmesen bile bulurum seni aradıktan sonra günlerce. Bulurum! Ama ağlama gözlerim gözlerini ezberledikçe. Amacım yanına yaklaşıp sarfetmek bir cümle. Üzülme, benimkisi sadece kabir ziyareti kendimce..!

alıntı
Kabir ziyaretine gittim..bugün..akrabaları ziyaret ettim..nenemleri dedemleri..ziyaret ettim..dua ettim.kuran okudum...allah kabul eder inşallah..
Onları unutmayalım...kendimizide
yarın bayramm...onlarda bekliyo rbizleri..
Dualarımızla...onların yanında olalım...
Ziyaret etmeyi unutmayalım...

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
ben anneannemlere giderken mezarlıktan geçiyoruz ve hep iç ihlas bir fatiha okuyorum allah kabul etsin.amin

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
ben anneannemlere giderken mezarlıktan geçiyoruz ve hep iç ihlas bir fatiha okuyorum allah kabul etsin.amin

amin incinurcum..

Ölümü hatırlamak, ölüden ibret almak ve ahireti düşünmek için kabir ziyaret etmek sünnettir. Kendisinin de aynı hallere düşeceğini hatırına getirir. Kimseye kötülük düşünmez. İyi bir müslüman olarak yaşamaya çalışır. Hanefi’de, perşembe, cuma ve cumartesi günleri kabirleri ziyaret etmek sünnettir. Şafii’de, perşembe günü ikindiden cumartesi günü güneş doğuncaya kadar ziyaret etmek sünnettir.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim;

Bende kıymetli biricik babacığımı ve diğer vefat etmiş yakınlarımı ziyaret ettim / ettik...Bu vesile ilede şunları konuya dahil olmak adına eklemekte hayır vardır inşaALLAH.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hiç şüphe yok ki, bu dünya fânîdir. Her yeni, eskiyecek ve her konan göçecektir. Her nefis, mutlaka ölümü tadacak, bu dünya hayatı sona erecek ve daha cazibeli olan âhiret hayatı başlayacaktır. Ahiret hayatına geçiş için açılan ilk kapı, kabir kapısıdır. Bu kapıdan içeri giren her insanın ilk sorgusu burada yapılacaktır. Yüce Allah’ın, bizim için tâyin ve takdîr buyurduğu hayat gerçeği ve güzergâhı böyledir.

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), kabir ziyaretini [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]tavsiye etmiş ve:

“Kabirleri ziyaret ediniz, bu size ahireti hatırlatır”
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]buyurmuştur.

Mevla cümlemizi hakkı ile yaşayan kullarından eylesin.Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim.
[/FONT]

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim;

Bende kıymetli biricik babacığımı ve diğer vefat etmiş yakınlarımı ziyaret ettim / ettik...Bu vesile ilede şunları konuya dahil olmak adına eklemekte hayır vardır inşaALLAH.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hiç şüphe yok ki, bu dünya fânîdir. Her yeni, eskiyecek ve her konan göçecektir. Her nefis, mutlaka ölümü tadacak, bu dünya hayatı sona erecek ve daha cazibeli olan âhiret hayatı başlayacaktır. Ahiret hayatına geçiş için açılan ilk kapı, kabir kapısıdır. Bu kapıdan içeri giren her insanın ilk sorgusu burada yapılacaktır. Yüce Allah’ın, bizim için tâyin ve takdîr buyurduğu hayat gerçeği ve güzergâhı böyledir.

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), kabir ziyaretini [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]tavsiye etmiş ve:

“Kabirleri ziyaret ediniz, bu size ahireti hatırlatır”
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]buyurmuştur.

Mevla cümlemizi hakkı ile yaşayan kullarından eylesin.Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim.
[/FONT]

a.s kardeşim...allah ziyaretinizi kabul etsiin....Babanızada rabbim rahmet eylesin..mekanı cennet olsun....kabrini nuruyla aydınlatsın rabbim..
tekrardan başınız sağolsun...

onlar hissetmiştir geldiğimizi...

Kaan Erdem

Yönetici
yürekten ve samimi duanıza amin diyorum.selametle kalınız kardeşim.inşaALLAH..........

a.s kardeşim...allah ziyaretinizi kabul etsiin....Babanızada rabbim rahmet eylesin..mekanı cennet olsun....kabrini nuruyla aydınlatsın rabbim..
tekrardan başınız sağolsun...

onlar hissetmiştir geldiğimizi...

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
yürekten ve samimi duanıza amin diyorum.selametle kalınız kardeşim.inşaALLAH..........

sağolun kardeşim sizde selametle kalın...
Ilık havada kesilir kurban...Rahmet yağmurlarıyla yıkanır kan....Rabbimize ederiz şükran....

ALLAH rızası için, kesilenler kabul, dağıtılanlar makbul, olsun....

Ey inananlar bayramınız mübarek olsun...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Gidemedim kardeşim.Gurbet işte,inşaallah bayramın 2. günü giderim.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gün ikindi namazından sonra köye gittik. Babam, annem, kardeşlerim, amcam, amcamın kızları, babaannem hepimiz kabir ziyatetindeydik. Yasin-i şerif okudum. Ruhlarına hediye eyledik... :)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gün ikindi namazından sonra köye gittik. Babam, annem, kardeşlerim, amcam, amcamın kızları, babaannem hepimiz kabir ziyatetindeydik. Yasin-i şerif okudum. Ruhlarına hediye eyledik... :)

allah kabul etsin...inşallah mekanları cennet olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt