Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kabir Belgeseli (1 Kullanıcı)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı

1. BÖLÜM
[YOUTUBE]co8L8xbJSzo[/YOUTUBE]
2.BÖLÜM
[YOUTUBE]5u_UUZjjUkM[/YOUTUBE]
3.BÖLÜM
[YOUTUBE]nygQyzrg8vE[/YOUTUBE]
4.BÖLÜM
[YOUTUBE]QrhJckTtXao[/YOUTUBE]
5.BÖLÜM
[YOUTUBE]ygIBNZ3RXU0[/YOUTUBE]
6.BÖLÜM
[YOUTUBE]L8TFwdrA0Ow[/YOUTUBE]
7.BÖLÜM
[YOUTUBE]6Sxp2nCdUgg[/YOUTUBE]

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
ahi bunun indre bilecegimiz kaliteli şekli yok mu? vcd formatinda falan

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
ahi bunun indre bilecegimiz kaliteli şekli yok mu? vcd formatinda falan

KABiR BELGESELi 
[flash]http://content.longtailvideo.com/files/player.swf?file=http://ia301527.us.archive.org/3/items/zikir_belgeseli/kabirbelgeseli_512kb.mp4&logo=http://img139.imageshack.us/img139/680/darultevhidpagetlce8.jpg&image=http://ia301527.us.archive.org/3/items/zikir_belgeseli/zikir_belgeseli.thumbs/kabirbelgeseli_002760.jpg&controlbar=over&stretching=exactfit&flash width=500, height=350[/flash]

BELGESELi iNDiR
kabir_belgeseli.thumbs
kabirbelgeseli.gif
kabirbelgeseli.ogv
kabirbelgeseli.wmv
kabirbelgeseli_512kb.mp4

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
İnSanlar nasıl bir sapıklık içine sürüklenmişler de haberleri bile yok.bu yaptıkları sapıklıkların karşılığını cennet olarak görüyorlar, bekliyorlar ve de.
Allah bunlara akıl fikir versin.
hidayete ulaştırsın inşallah.
Allah razı olsun

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
İnSanlar nasıl bir sapıklık içine sürüklenmişler de haberleri bile yok.bu yaptıkları sapıklıkların karşılığını cennet olarak görüyorlar, bekliyorlar ve de.
Allah bunlara akıl fikir versin.
hidayete ulaştırsın inşallah.
Allah razı olsun

Amin kardeşim.
Allah razı olsun.

'' Allah'ı bırakıp da kıyamet gününe kadar kendisine hiç bir cevap veremeyecek olan putlara dua eden kimseden daha sapık kim olabilir? Oysa taptıkları şeylerin, onların yalvarışlarından haberleri bile yoktur. '' (Ahkaf 5)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Aramızda geçen tartışmalardan sonra bu konuya maksatlı girmedim,ama bir sorum olacak,önce bir kaç satır birşey yazayım sonra soracağım cevap yazan olursa sevinirim...

1-Bir kişi Kabire gidipte ''Ey burada yatan falanca ben senden medetkarım sen benim şu ihtiyacımı giderirsin...'' derse işte bu kişi kafirlerden olur...

A/ Ancak aynı kişi kabire gitse de ''Ey ALLAH'ım burada yatan şu falanca senin müslüman kullarına faydası dokunan biri idi,halk arasında muteberdi şimdi ben hem onu ziyarete geldim hemde Onun insanlar arsında hayırla anılmasını sebeb kılarak,Onu sevdiğini ümit ederek senden şu ihtiyacımı gidermeni dilerim...'' derse ASLA kafir olmaz...

B/ Birde kabirlere türbe yapılması mevzusu var,dünya üzerinde bir çok müslüman ülkede geçmişte yaşamış insanlar varki;bu zatlar yaşadıkları yerlerde muteber kişiler olup,islamın yayılması ve iyi anlaşılması adına çokca faydaları dokunmuştur,halk ise onların bu çalışmalarına isnaden ölülerine bile hürmet ederek ''Falanca zat burada yaşadı işte mezarıda şurada dır...'' diye ,mezar yerlerini daha temiz,daha bakımlı ve halkın duasına mazhar olunması için ziyaret edilesi yerler olan TÜRBELERE çevirmişlerdir...
Malumunuz odur ki ALLAH RASULU s.a.v efendimizin de RAVZA-İ MUTAHARASI da aynı bu durumda bir MESCİD İÇİ TÜRBESİ halindedir,hatta yeşil kubbesi ile de türbegahlara bir sembol olmuştur...

Bilindiği üzere kabir ziyareti ve türbe mevzuları çokca gündem edilmiş,hatta bazıları hepsini yerle bir etmek gereklidir demişlerdir...
Benim 3 sorum olacak;
1- Yukarıda yazdığım A/ maddesinde ki kabir ehlini vesile etmek BİDAT mıdır ?
2- B/ maddesindeki türbeleri gerçekten yıkmak gereklimidir ?
3- ALLAH TEALA Peygamber efendimizin s.a.v her hayırlı duasını kabul edermi ?

Bu sorulara aklı selim cevap verecek birileri varmıdır.?

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Almak istediğiniz cevapları videoyu izleyerek edinebilirsiniz..Videoda cevaplar verilmiştir..

leon.

Kayıtlı Kullanıcı
bir mezar ziyaretinde boş yeni kazılmış mezarın yanından geçerken yanımdaki arkadaşım birden irkildi ve hihhh dedi

ne oldu arkadaşım dedim dediki mezarda hazırlık var ya ne hazırlığı daha boş mezar dedim dediki... buraya birazdan defnedilecek vatandaşa azap melekleri şevkle hazırlık yapıyor mevta geldiğinde azaba başlıycaklar hazırlığa göre gelen çok günahkar biri dedi ilçemiz 18..21 bin nüfuslu ydu 1 saat önce sela verilmiş ölen in cenazesi öğle namazına mütakip kaldırılacak demişti saat daha 10 civarıydı ilçemizde herkesi tanımak mümkündü merak ettim ölenin kimliğini bu azaba nasıl düçar olduğunu ölen vatandaş kahvecilik yapıyormuş yaşlı sayılır yanında bir zaman çalışmış bir tanıdığım vardı ona sordum senin ............ustan nasıl biriydi dediki ölen ustam kumar oynatmayı pek severdi oğluna kızar çabuk bu kahvede kumar oynuyanları topla onlardan çay kahve süt meşrubat parası alma kumar oynat bizde yüzdemizi alalım
derdi bunları duyunca başka amellerini soruşturmaktan vazgeçtim kalp gözü açık arkadaşıma inanmaktan başka çare kalmamıştı cenabı allah kalp gözü açık arkadaşımın sırrının kutsiyetini artırsın
amin
CENABI ALLAH ALİM VE EVLİYALARININ SAYISINI ARTIRSIN amin

leon

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt