Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kabak Begendili Tavuk Sote... (1 Kullanıcı)

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
600
Tepki puanı
14
Puanları
18
Yaş
47
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
kabakbegendi007.jpg




KABAK BEGENDILI TAVUK SOTE

MALZEMELER
·2 tane kabak
·2 parça tavuk gogsu
·2 tane domates
·3 tane biber
·1 tane kuru sogan
·2 dis sarimsak
·2 çorba kasigi un
·1 su bartagi sut
·siviyag
·bir çay bardagi rendelenmis kasar peyniri,tuz, su ,karabiber

YAPILISI

Tavuk gogsunu kuçuk parçalar halinde kesiyoruz.Kuru sogani,sarimsagi soyup ince ince dogruyoruz.Tencereye siviyag koyup sogani ve sarimsagi ilave ediyoruz,kavurma islemine basliyoruz.Uzerine tavuk etlerini alarak kavurma islemine devam ediyoruz.hemen ardindan biberi,domatesi dograyip ilave ediyoruz,uzerine tuzunu,karabiberini,az su ilave edip kisik ateste pisiriyoruz.Kabaklari yikayip rendeleyip tencereye aliyoruz.Yumusayana kadar kisik ateste pisiriyoruz.Ayri bir tencereye siviyag dokuyoruz,un ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.Diger tarafta pismis olan kabaklari unun uzerine alip,karistiriyoruz.Un ve kabak karisinca sutu ilave ediyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz,kaynamaya baslayinca rendelenmis kasar peynirini ilave ediyoruz.Bu asamada kivamini kontrol ediyoruz,eger koyu olmussa uzerine sicak sut veya sicak su ilave edip kivamini ayarliyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz,istege bagli olarak muskat cevizi rendeliyoruz.Servis tabaklarina kabak begendiyi koyuyoruz,uzerine tavuk sotesinide koyuyoruz,servise sunuyoruz…

Afiyet olsun
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
mihriban kardeşim ellerine sağlık güzel görünüyor. denerim inşallah. bildiğinizi umuyorum kabak tatlısı tarifi rica ediyorum sizden. gramıyla verebilir misiniz bilmiyorum ama. bir de mısır unuyla yapılabilen tarifiniz var mı?
 

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
600
Tepki puanı
14
Puanları
18
Yaş
47
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
mihriban kardeşim ellerine sağlık güzel görünüyor. denerim inşallah. bildiğinizi umuyorum kabak tatlısı tarifi rica ediyorum sizden. gramıyla verebilir misiniz bilmiyorum ama. bir de mısır unuyla yapılabilen tarifiniz var mı?

SelamunAleykum Sila kardesim,
oncelikle yorumunuz için çok tesekkur ederim...kabak tatlisi tarifine gelince...ben genellikle goz karari yapiyorum,ama sizin için bir tarife gore denedim çokta guzel oldu insaALLAH sizde begenirsiniz:)
misir unuyla nasil bir tarif istediginizide anlamadim?

selametle kaliniz...


Firinda kabak tatlisi

Malzemeler:
1 kg bal kabağı
1 - 1.5 bardak şeker
Süsleme için ceviz içi
Yapılışı:
Kabakları istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve fırın kabına koyun. Dilimlerin üzerini şekerle kaplayın.
Kabin üzerini örtüp oda sıcaklığında bekletin. Bu süre zarfında kabaklar sularını salacak ve şekeri eritecek.
Tüm şeker eridiğinde fırını önceden ısıttığınız 400F/200C fırında yarım saat ya da kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ilık olarak ya da soğuttuktan sonra ceviz içiyle servis edin.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
cevap gelmiş çok sevindim teşekkür ederim. benim öyle canım istemiştiki kendim göz kararı hemen yaptım. ama şekeri az oldu ve çok pişirmeme rağmen sulu kaldı. sonra tekrar açtım ocağın altını bu seferde şeker karamelize oldu. ama yedik sonuç olarak. ve yanlış kabak kullandım galiba. iki çeşit kabak vardı biri büyük bi armut şeklinde biri de büyük bi dilimdi. anlaşılan büyük dilim olan yapılmalıydı. sizin tarife göre yapıcam inşallah fırında. mısırunu aldım tek bildiğim hamsiyi unlayıp kızartmak ve ekmek yaparken içine biraz katmak. bu şekilde de bitmeyecek o yüzden herhangi bi tarif sorayım dedim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt