Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

jöleli meyveli pasta (1 Kullanıcı)

gulefsan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
449
Tepki puanı
3
Puanları
0
jolelipasta.jpg

Malzemeler:

pandispanya için:
4 yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı tozşeker
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı su
kreması için:
7 yemek kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (yarım kilo)
1 paket vanilya
üzerine:
yarım poşet bitkisel kivili jöle
5-6 adet kivi
2 kase kadar çilek
2 adet muz
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
arzuya göre serpiştirmek için renkli tozşeker, damla çikolata
Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta mikserle yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yumurtaların üstüne eleyin ve düşük hızda karışana kadar karıştırın.
4 yemek kaşığı suyu ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza boşaltıp yayın.
Üzerini düzleyip ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarıp içi pişene kadar pişirin.
Fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu arada kremasını hazırlayın. Şeker ve yumurtayı orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırın.
Unu ilave edip tekrar karıştırın ve sütü ilave edip ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp kaynama başlayana kadar pişirin.
Altını kapatıp vanilyayı ilave edin ve soğumaya bırakın.
Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
Çilekleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve saplarını ayıklayın. Düzgün ve aynı boy olanlarından üzerine kullamak için ayırın. Kalanını ortadan ikiye veya üçe ayırın.
Muzları ve kivileri dilimleyin.
Pastayı tırtıllı bıçak ile üçe kesin.
İlk katı servis tabağına alıp kremanın yarısını sürün.
Dilimlenmiş çilekleri dizip ikinci katı yerleştirin.
Tekrar krema sürüp muz dilimlerini yerleştirin.
Üçüncü katıda yerleştirdikten sonra soğuk kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın.
Bütün çilekleri pastanın etrafına, kivi dilimlerini de ortaya dizin.
Yarım paket bitkisel jöleyi tarif edildiği gibi hazırlayın. Hafif sertleşmeye başladığı zaman kivilerin üzerine yayın.
Çileklerin etrafına renkli tozşeker ve/veya çikolata damlaları ile süsleyip buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
afiyet olsun...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt