Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

JET İMAM JET FATİHA (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Çoğunlukla ramazan aylarında ,gazetelerde veya televizyonlarda görmüşüzdür ;bilmem nerede şu imam şu kadar dakikada teravi kıldırdı.İmamda çok önemli bir iş yapmışcasına boy boy poz verir.Oysa namaz için en önemli olan,onun huşu içinde kılınmasıdır.Biryerlere yetişiyormuş gibi hızlı ve nedediğini anlamdan namaz kılmak ne kadar doğrudur.İnsan namazında ne dediğini bilmeli,ona saygılı olmalı,yapmış olmak için yapmamalı.Kimseyede ben şu kadar sürede namaz kılarım yada kıldırırım diye caka satmamalı.Namaz ,insanların kendi aralarında ne kadar kısa sürede kılınıcak diye yarışsınlar nedeniyle indirilmedi.
Aynı sorunla insanlar Kuran`ı ezbere okurkende karşılaşırız.Fatiha suresi ki hemen hemen herkes tarafından ezbere bilinir,namazlarda,cenazelerde,açılışlarda,birçok yerde okunur.Nedendir bilinmez O`da sanki okunmuş olmak için okunur.Yoksa o kadar anlam yüklü bir sure 4-5 saniyede çabucak okunurmu.Birşeyi en çabuk yapmak herzaman en doğrusu değildir.Çok jet imam olmak istiyorsanız 100 mtere yarışlarına hazırlanırsınız,orada jet imam olursunuz

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
RE: JET İMAM JET FATİHA

Çok doğru ve önemli bir konuya değinmişsin.
Neredeyse camide herzaman karşılaşıyorum, ben daha birinci kıyamdan rükûya eğilmeden adam iki rekat kılıp son oturuşa varıyor.Bir görseniz, nereye yetişmeye çalışıyorsa, adam rükûya eğiliyor aynı hızda geri kalkıyor, hangi arada yetiştiriyor duaları ben şaşıyorum.Kuşların yem yediği gibi secde yapıyor. Başkalarının da dikkatini çekerek çok büyük sorumluluk alıyor bence.
Abdest alırkende aynı, adam temizlik yapmıyor, suyu üzerinden akıtıp kalkıyor.
Birde sesli olarak dua ederler namazda, herkes namazını kılmaktadır, birisi eŞHEDü... der herkes şaşırır, hangi duayı okuduğumu bile unuttuğum zamanlar oluyor.Bazıları var durmadan geyirir. Bunlara neden dikkat etmiyoruz bilmiyorum.
Camide Kur'an okunuyor, gülüşerek, bağırarak içeri gireriz.
Bunları hocalarımız, vaazlarının arasına katmaları gerek.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Çok doğru ve önemli bir konuya değinmişsin.
Neredeyse camide herzaman karşılaşıyorum, ben daha birinci kıyamdan rükûya eğilmeden adam iki rekat kılıp son oturuşa varıyor.Bir görseniz, nereye yetişmeye çalışıyorsa, adam rükûya eğiliyor aynı hızda geri kalkıyor, hangi arada yetiştiriyor duaları ben şaşıyorum.Kuşların yem yediği gibi secde yapıyor. Başkalarının da dikkatini çekerek çok büyük sorumluluk alıyor bence.
Abdest alırkende aynı, adam temizlik yapmıyor, suyu üzerinden akıtıp kalkıyor.
Birde sesli olarak dua ederler namazda, herkes namazını kılmaktadır, birisi eŞHEDü... der herkes şaşırır, hangi duayı okuduğumu bile unuttuğum zamanlar oluyor.Bazıları var durmadan geyirir. Bunlara neden dikkat etmiyoruz bilmiyorum.
Camide Kur'an okunuyor, gülüşerek, bağırarak içeri gireriz.
Bunları hocalarımız, vaazlarının arasına katmaları gerek.

:(:(:( Kimlerin arkalarında namaz kılacağımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor..

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun.
yarım doktor candan
yarım hoca dinden eder.
Allaha emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm, doğru bir konuya değinmişsiniz. bu kişilerin ibadetleri Allah bilir yine de ama, gösteriş amacı taşıyor diye düşünüyorum. ibadeti hiçbir müslüman bu şekilde yerine getirmez, getirmemeli. bu maraton koşusu da değil ki ayrıca.. rabbim ıslah eylesin inş. selametle

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun.
yarım doktor candan
yarım hoca dinden eder.
Allaha emanet olun

Aleykümselam...Allah sizdende razı olsun ..B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm, doğru bir konuya değinmişsiniz. bu kişilerin ibadetleri Allah bilir yine de ama, gösteriş amacı taşıyor diye düşünüyorum. ibadeti hiçbir müslüman bu şekilde yerine getirmez, getirmemeli. bu maraton koşusu da değil ki ayrıca.. rabbim ıslah eylesin inş. selametle

Aleykümselam...Allah razı olsun düşüncelerinizden dolayı...B)B)

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr,vb
Biz son 2 ramazandir Teravih namazini 8 rekat olarak ve hatimli kiliyoruz bu yuzden okunanlar anlasiliyor insanin husuyu yakalamasina yardim ediyor cunki namazda bir sakinlik ve huzur oluyor.Son 10 gun kalinca da teravihden haric Teheccud namazi eda ediliyor ve son 10 gun icindeki tervih ile bir hatim daha ediliyor.Allah razi olsun boyle imamlar sayesinde insanin cemaatle bulundugu sureler icinde cok duygulu anlar yasaniyor Teravihde,simdi bile dile getirirken kalbin heyecanladi nasil atiyor.Rabbim bizlere birdaha böyle Husu icinde Teravihler nasip et! Amin
Iki defa ari zamanlarda Türk camisine Teravihe gittim ikisindede heyecan ,öfke,üzüntü ve aglamakli olarak ciktim Rabbim bizi Islah etsin Hidayet nasip etsin insaAllah! Bu iki denemeden sonrada esim de bende O camiye gitmiyoruz.

Anlatmak istediklerimi sakin yanlis anlamayin kardeslerim ben basimdan geceni anlattim.

. Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadiste: "Allah size Ramazan orucunu farz kılmıştır, ben de size gece namazını (teravihi) sünnet kıldım" (İbn Mâce, İkametü's, Salâ, 173; İbn Hanbel, I,191 vd.) diyerek buna işaret buyurmuştur .

Nakledilen bütün bu rivâyetlere göre teravih namazının sekiz rekatının müekked sünnet olduğunda şüphe yoktur. İbnu'l-Humam gibi bazı alimler, sekiz rekattan fazlasının müstahap olduğunu söylemişlerdir. Bu durum, yatsı namazından sonra dört rekat nafile namaz kılmanın müstahap oluşuna benzer ki, bunun ilk iki rekatı müekked sünnet olur (İbnu'l-Humâm, Fethü'l-Kadîr, Mısır, 1315, I, 333 vd.).

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Muslima yazdı:
Esselamu Aleikum vr,vb
Biz son 2 ramazandir Teravih namazini 8 rekat olarak ve hatimli kiliyoruz bu yuzden okunanlar anlasiliyor insanin husuyu yakalamasina yardim ediyor cunki namazda bir sakinlik ve huzur oluyor.Son 10 gun kalinca da teravihden haric Teheccud namazi eda ediliyor ve son 10 gun icindeki tervih ile bir hatim daha ediliyor.Allah razi olsun boyle imamlar sayesinde insanin cemaatle bulundugu sureler icinde cok duygulu anlar yasaniyor Teravihde,simdi bile dile getirirken kalbin heyecanladi nasil atiyor.Rabbim bizlere birdaha böyle Husu icinde Teravihler nasip et! Amin
Iki defa ari zamanlarda Türk camisine Teravihe gittim ikisindede heyecan ,öfke,üzüntü ve aglamakli olarak ciktim Rabbim bizi Islah etsin Hidayet nasip etsin insaAllah! Bu iki denemeden sonrada esim de bende O camiye gitmiyoruz.

Anlatmak istediklerimi sakin yanlis anlamayin kardeslerim ben basimdan geceni anlattim.

. Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadiste: "Allah size Ramazan orucunu farz kılmıştır, ben de size gece namazını (teravihi) sünnet kıldım" (İbn Mâce, İkametü's, Salâ, 173; İbn Hanbel, I,191 vd.) diyerek buna işaret buyurmuştur .

Nakledilen bütün bu rivâyetlere göre teravih namazının sekiz rekatının müekked sünnet olduğunda şüphe yoktur. İbnu'l-Humam gibi bazı alimler, sekiz rekattan fazlasının müstahap olduğunu söylemişlerdir. Bu durum, yatsı namazından sonra dört rekat nafile namaz kılmanın müstahap oluşuna benzer ki, bunun ilk iki rekatı müekked sünnet olur (İbnu'l-Humâm, Fethü'l-Kadîr, Mısır, 1315, I, 333 vd.).

Aleykümselam...B)B)BaŞka camilerde var ..çok dikkat etmeliyiz..B)B)B)

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr,vb

Aleykümselam...BaŞka camilerde var ..çok dikkat etmeliyiz..

Resul kardesim vardir muhakkak bunlarin icinde iyi olanida vardir

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAHC.C RAZI OLSUN GÜZEL VE İSABETLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ELİNE SAĞLIK ALLAHA CC EMANET OL

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
S.A ALLAHC.C RAZI OLSUN GÜZEL VE İSABETLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ELİNE SAĞLIK ALLAHA CC EMANET OL

A.S Allah sizdende razı olsun....B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt