Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Iznimi uzatmak için rapor almak istiyorum (1 Kullanıcı)

bedri5

Kayıtlı Kullanıcı
Üç aylık bir bebeğim var ve halen emziriyorum.Doğum iznim bitti. Fakat ben iznimi uzatıp daha fazla evde kalmak ve bebeğimi daha verimli besleyebilmek için bir tanıdık vasıtasıyla heyet raporu almak istiyorum.Bu yola başvuran birçok kişi olduğu için bana da cazip geliyor. Fakat işin dini boyutunu merak ettiğim için bir cevap arıyorum.
Konu ile ilgili bilgileri olanlar varsa kaynakları ile birlikte yardımcı olurlarsa sevinirim.

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Sevgili Kardeşim!

Bu konuya ilmi cevap verecek belkide en son kişiyim!

Ancak şu anda yakinen tanıdığım birisi buna benzer bir konuyu (daha doğrusu aynısını) ücretsiz yıllık izin alarak (1 yıl süre ile) şüphelere hiç fırsat vermeden çözdü (inşallah).

Tabi sizin gerçekten işte olmamanıza sebep olacak kadar ,raporluk bir rahatsızlığınız varsa ,ayrı...

Ancak çocuk için yapıyorsanız o iş biraz karışık ve dediğim gibi şüpheli durumlardan da kaçınmak gerektiği için tanıdığım kişi yıllık ücretsiz izin almayı tercih etti!

Tabi yinede daha ilmi olarak yaklaşacak bir çok arkadaş var burda!

İnşallah sizi tatmin edecek cevapları bulursunuz!

Rabbim yavrunuza hayırlı ömürler nasip eyler inşallah!

Allah'a emanet olunuz!

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Ücret mukabilinde halkın hizmetinde bulunan bir kişi, meşru bir mazereti olmaksızın hasta olmadığı halde , kendini hasta gösterip rapor alırsa;

“ Kendini hasta olarak göstermekle yalan söylemek ”
“ Toplum hizmetini bırakıp onların işlerini aksatmak”
“ Hizmet vermeden haram bir ücret almak “ yönlerinden büyük bir vebalin altına girmiş olur.

İslam fıkhı Ansiklopedisi Prof.dr.Vehbe Zuhayli

Ve unutmamak gerekir ki Sahte rapor almak yalan söylemektir, hile yapmaktır; din hileyi ve yalanı şiddetle yasaklamış ve günah saymıştır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selam ve dua ile...

bedri5

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Yardımlarınız ve ilginiz için.
Yasal izinlerimi kullanıp sonra da ücretsiz izin alacağım.
Allaha Emanet Olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt