Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İyi ve kötü... (1 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
1,209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Leonardo da Vinci 'Son Akşam Yemeği' isimli resmini yapmayı
düşündüğünde büyük bir güçlükle karşılaştı. İyi'yi İsa'nın bedeninde, Kötü'yü de İsa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona ihanet
etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı.


Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye model olarak kullanabileceği birilerini aramaya başladı. Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında, korodakilerden birinin Hz.İsa'nın tasvirine çok uyduğunu fark etti. Onu poz vermesi için atölyesine davet etti, sayısız taslak ve eskiz çizdi.


Aradan 3 yıl geçti. 'Son Akşam Yemeği' neredeyse tamamlanmıştı. Ancak Leonardo da Vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli bulamamış, Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali ise, resmi bir an önce bitirmesi için ressamı sıkıştırmaya başlamıştı.


Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç
bir adam buldu. Paçavralar içindeki bu adam, sarhoşluktan kendinden geçmiş bir durumda kaldırım kenarına yığılmıştı. Leonardo, yardımcılarına adamı -güçlükle de olsa- kiliseye taşımalarını söyledi. Çünkü artık taslak çizecek zamanı yoktu.


Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktiler. Zavallı, başına gelenleri anlamamıştı. Leonardo adamın yüzünde görülen inançsızlığı, günahı, bencilliği resme geçiriyordu. O işini bitirdiğinde, artık sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş gözlerini açtı ve bu harika duvar resmini gördü. Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle 'ben bu resmi daha önce gördüm' dedi.


'Ne zaman?' diye sordu Leonardo da Vinci. O da şaşırmıştı. 'Üç yıl önce' dedi adam. 'Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce. O sıralarda bir koroda şarkı söylüyordum, pek çok hayalim vardı, bir ressam beni İsa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet etmişti.'



İyi ve kötü hepimizin içindedir.

(Alıntıdır)

Selam ve dua ile...
 

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
211
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
ilginç bir konu olmuş.Paylaşım için sağol.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt