Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İyi ki Varsın Rahmet Ayı -TEST (1 Kullanıcı)

İyi ki Varsın Rahmet Ayı -TEST

• 16 puan ve altı

Oylama: 0 0.0%
  • 17-23 puan

• 24 puan ve üstü

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
İyi ki Varsın RAHMET AYI

Hepimizin içinde, az da olsa çok da olsa merhamet duygusu vardır. Ama Ramazan gönüllere değdiği andan itibaren çevremizi farklı gözlerle seyreder, olaylardan farklı sonuçlar çıkartırız. Hayatın anlamını fark eder, içimizdeki boşluklara hayatın özünü yükleriz. İnsanları, hayvanları, doğayı ve yaratılmış her şeyi, sevgiyi bize sevdiren Ramazan; dertlere devasın, vuslata sevdasın, gönüllere yarsın iyi ki varsın!..

SORULAR

1- İftar için bir kaç çeşit yemek hazırladınız ve aile bireylerinin yemeğe yetişemeyeceklerinin haberini aldınız...
a) Tek başına yerim
b) Arkadaşlarımı davet ederim
c) Komşuları davet ederim

2- Arka bahçenizde küçük bir köpek yavrusu sürekli havlıyor...............
a) Neden havladığını araştırırım
b) Yemek artıklarını veririm
c) Bir şeyler atar uzaklaştırırım

3- Ramazan münasebetiyle...............hatırını sordum/soracağım
a) Çevremdeki herkesin
b) Karşılaştıklarımın
c) Yakınlarımın

3- Etrafım durumu...............olan insanlarla dolu
a) Benden iyi
b) Benimle aynı
c) Benden düşük

5- Ramazanda genellikle...............
a) Pek değişmiyorum
b) Dışa açılıyorum
c) İçe kapanıyorum

6- İftarımı genellikle...............birlikte açarım
a) Yoksul insanlarla
b) Üst tabaka insanlarla
c) Eş-dostla

7- Durumu iyi olmayan insanları gördükçe/düşündükçe...............
a) Halime şükrediyorum
b) Çok üzülüyorum
c) Elimden geleni yapmaya çalışıyorum

8- Hali vakti pek iyi olmayan bir komşunuz var...............
a) Farkındayım
b) Geçici de olsa bir çözüm bulduk
c) Hangi evde oturuyor ki?

9- Televizyonda ki yoksul insanlara yardım edilen "Deniz Feneri" gibi programları...............
a) Destekliyorum
b) Gereksiz buluyorum
c) Takdir ediyorum

10- Yağmur yağdığında ve/veya hava serinlediğinde...............düşünüyorum
a) "Nasıl ısınırım?"ı
b) Kışın geldiğini
c) Sokakta yaşayanları

Değerlendirme

16 puan ve altı
Zor gün dostu olmak, zorda olanlara, tanımasak bile yardımcı olmak, insanın özünde var olan bir duygudur. Çevre yahut aile eğitimi, hayat koşulları ve benlik duygusu, kişinin bazen özünü kaybetmesine neden olabilir. Ama hiçbir şey için geç kalınmış değil. Bu ay onbir ayın sultanı ve bize verilmiş en büyük şans, nimet…Gelin ramazanı vesile kılarak, gönlümüze yelken açıp özümüzü arayalım, henüz vakit varken...

17-23 puan
Çevrenize duyarlısınız ama bu yeterli değil. Ne yapsanız insanlık şerefi adına azdır. Bu arada çevre kavramından ne anladığınızı da sorgulamanın tam vakti. İnsanın eşi-dostu ve arkadaşlarının yakın çevreyi oluşturduğu doğrudur. Ama unutmamak gerekir ki insan; komşularından, hemşehrilerinden, ulusundan, ümmetinden, kısaca tüm dünya vatandaşlarından ve diğer tüm canlılardan, gücü yettiği nispet de sorumludur. Vakit nakittir.

24 puan ve üstü
Ne mutlu insanlığının ve Ramazanın hakkını verenlere... Veren elin alan elden üstün olduğunu, Allah rızası için keseyi boşalttıkça fazlasıyla tekrar dolacağını bilen insanlardan olmak belki de esas amacımızı kavrayabilmenin ilk koşulu olsa gerek. Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta da şudur ki verirken benlik için değil Allah rızası gözetilsin. Allah rızası için yapılan her türlü amel ne güzeldir.

PUAN TABLOSU
- ))a b c
1-) 1 2 3
2-) 2 3 1
3-) 3 1 2
4-) 1 2 3
5-) 2 3 1
6-) 3 1 2
7-) 1 2 3
:cool: 2 3 1
9-) 3 1 2
10-) 1 2 3

(Alıntıdır!..)

Ramazan, farklı bir zaman dilimidir. Onu doya doya yaşamalı ve Rabbimizin rızasını kazanarak noktalamalıyız. Hayırlı Ramazan'lar..!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt