Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İsyanla günah arasındaki fark nedir? (1 Kullanıcı)

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan ne yaparsa isyan eder ne yaparsa günah işler?Kime ve neye isyan dinden çıkarır? örnek bu isyan mıdır?niye namaz kılıyım ki dualarım olmuyor gibi gibi Allah akşamınızı peygamberin nuru ile aydınlandırsın

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim namaz Rabbimizin rızası için gönülden karşılıksız yapılan bi ibadet olmalıdır, özellikle secdede iken ne kadar küçük ve aciz Rabb'inin ise nası büyük ve heryerde hatta aldığın nefeste ve kalbinde olduğunu düşünmeni tavsiye ederim sana,

Dua ise çok farklı bir ibadettir evet dua etmek Rabb'inden istemek de ibadettir ve mutlaka karşılığı verilir. Duaların kabul edilmesiyle ilgili http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/114689-dualar-nicin-kabul-olmaz.html burdan faydalanabilirsin.

Sen sabırla hayırlısını isteyerek dua et ve kabul olmadı diye düşünme Rabb'in seni senden çok düşünür unutma kalbini bozma kardeşim.

Ve yed’ul insânu biş şerri duâehu bil hayr(hayri), ve kânel insânu acûlâ(acûlen).
(İsra 11)
İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir.

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
biliyorum kardeşim de bir olaya kızmıştım o aralarda yatsı namazı okundu ve kılmam gerektiği aklıma geldi ben o sinirle içimden öle dedim sonra bikaç sonra namaz için hazırlık yaptım olay bu bide şunu açıklar mısınız,insan ne yaparsa isyan eder ne yaparsa günah işler?Kime ve neye isyan dinden çıkarır?ve nedir isyan

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Bildiğim kadarıyla imanın şartlarına inanman gerekir bunlara inanmazsan iman etmiş olmazsın.

1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.

Allah'ın yasaklarına uymazsan da günah işlersin içki içmek, gıybet etmek, zulm etmek gibi.

Birazdan soruna daha ayrıntılı Cvp verecek arkadaşlar gelirler ben dilim dödüğünce açıklamaya çalıştım ancak ne yapmış olursan ol canı gönülden pişmanlıkla Rabb'ine tövbe edersen sıkıntı yok kardeşim için rahat olsun...Rabb'im kalbini huzurlarda ve kendi sevgisiyle rahatlatsın inşallah....

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
Kadiir olan Allah size bu sıfatıyla işlerinize kolaylık rahman sıfatıyla bir kader versin

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
biliyorum kardeşim de bir olaya kızmıştım o aralarda yatsı namazı okundu ve kılmam gerektiği aklıma geldi ben o sinirle içimden öle dedim sonra bikaç sonra namaz için hazırlık yaptım olay bu bide şunu açıklar mısınız,insan ne yaparsa isyan eder ne yaparsa günah işler?Kime ve neye isyan dinden çıkarır?ve nedir isyan

Allah C.C. nun verdiği önemli bir emir vardır...Beni tanıyacakmısınız ?...hatırlıyacakmısınız...? La İlahe İllallah... Kelimei tevhidime uyacakmısınız... ?
Allah C.C. nun ; Peygamber A.S. larla bize ilettiği emirler ve Kitaplarındaki emirlere muhalefet İSYAN demektir...
Hele SECDE emrine itaatsizlik...Şeytan Lain 'e yandaş olmanıza sebebiyet verir ki en büyük isyan budur...
Kibir..Haset...Kıskançlık...Benlik...
İNSAN ları sevmemek küçümsemek... bunlardan biridir...dikkat ...İtaatsizlik bir nevi isyandır...

kAyRoNA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizi ve bu sayfadakileri rahman ve rahim sıfatıyla muamele etsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt