Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

istihare (1 Kullanıcı)

joey23

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ben 2 sene önce kendım için evlılık uzerıne istıhare ruyasına yattım ruyamda kız kuzenım vapurla gıdıyo(tabıı bu arada kız kuzenım evlenmek uzereydı gerçekten) ben onu çekmeye çalışıyorum vapuru gelmıyo sonra arkamda yanımda yengelerım ve ablam var hiç bışey yapmıyolar bana bakıyolar bense hala vapuru halatla çekmeye çalışıyorum gelmıyo sonra kendım denıze atlayıp yuzuyorum kendım çabalayarak beyaz tekneye bınıyorum ıkı sene geçtı aradan ve ben şuanda başka bır çocuk tanıdım ve çok sevdım o bılmıyo acaba bumu dıye duşunuyorum sonradan tekrar ıstıhareye yattım ve hep yeşıllık gördum uzun oldu yazım ama cevap bulamıyorum inş cevabı burda bulurum yakşamlar

gizli-modeste

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.sorularlaislamiyet.com
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1975

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1975

Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatü. Link vermek yasak mı tam olarak bilmiyorum ama kötü bir niyetle vermediğim için inşaallah ceza almam. dinimizislam.com'da anlatılıyor detaylı olarak. google'ya istihare yazdığınızda da ilk sırada geliyor adres. Rüyanızın renklerine göre o doğru kişi.:a15:

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam kardeşim,
gizli-modeste kardeşimin yaptığı açıklamayı iznin olursa biraz açayım;

İstihareye yatılına rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Ayrıca burada dikkat edilmesi gerek bir diğer konuda olumlu veya olumsuz olsada istihare sonucuna itaat etmektir. Çünkü; İstihare, bir işin, hakkımızda hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bunun için, şartlarına uygun yapılmışsa, uymalıdır. İki hadis-i şerif meali:

(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(İstihare eden kimse mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz. İktisat eden darlık çekmez.) [Taberani]

Aşk-ı niyaz ederiz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt