Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İstihare hakkında (1 Kullanıcı)

lastking

Kayıtlı Kullanıcı
İyi günler Diliyorum. Ben istihare hakkında bir şey soracaktım. Ben istihare yapmak için ilim kitaplarında Esma-ül Hüsna ile zikir yaparak istihare yapılabileceğini gördüm ve bunu denedim İki rekat namaz kıldım konuyla alakalı olarak rüyada gördüm. Sizce istihare hakkında böyle yapılış şekilleride var mıdır? Gördüğüm rüyanın Rahmani mi olduğu yoksa şeytanın rüyama karşmış olabileceği ihtimali olur mu?

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum;

İstihare kulun rabbine bir husus hakkında danışması ve doğruyu eğriden ayırması için bir münacaat kapısıdır,istihare yapmak sünnettir,sünnete uygun istihare yapmak 2 rekat namaz kılmak ve ilk rekatında Kafirun suresini,ikinci rekatında ise ihlas suresini okumakla olur,bazı kaynaklar başka surelerde okunduğunu yazar ancak genelde bu iki sure üzerine yoğunlaşılmıştır,namazdan sonra ise ALLAH TEALA ya küçük bir tazim duası yapılarak münacaat sebebi söylenir ve rüya yolu ile kendisine doğrunun öğretilmesi murad edilir...
Namaz ister farz,ister vacib,ister sünnet veya nafile olsun aynı şartları taşır,bunlardan birisi kıraattır,eğer namazın içinde kıraat olarak Kuranı kerimden okumazsan namazın batıl olur,buna esmaül hüsnada dahil,lakin namazdan sonra esma veya başka birşey okumak bir zaruret değildir,bilakis daha güzel ve daha makbuldur,keşke bugüzel virdleri her işimiz düştüğünde değilde hergün gücümüz yettiğince yapabilsek...
İstihare için yatılmış her rüya rahmanidir,çünkü ALLAH TEALA senin ona bir adımına koşarak gelme sözü vermiştir,LAKİN sen yaşantını İlahi emre göremi yaşıyorsun,yoksa şeytani nefse göremi yaşıyorsun ona göre değerlendirme yapman lazım...
İnsan bütün gününü nefsani ve şeytani bir hayat içinde yaşayıp başı sıkışınca Rabbini tanıyorsa ve ertesi gün yine aynı hayata dönüyorsa o zaman o kişinin yüzüne niye bakılsın...

Selamlar dualar...

lastking

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam...
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben önce Allah Rızası için 2 rekat namaz kıldım ardından esma zikrine başladım.

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
okudum ve çok dogru bir cümle söylemişin kardeşim başın sıkışınca RABBİM DİYON rahata gelince RABBİNİ unutuyon bu nasıl islama yaklaşım dini ni tanıma olur degilmi????????????
(((((()))))))
İnsan bütün gününü nefsani ve şeytani bir hayat içinde yaşayıp başı sıkışınca Rabbini tanıyorsa ve ertesi gün yine aynı hayata dönüyorsa o zaman o kişinin yüzüne niye bakılsın...

lastking

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam
selamün aleyküm
okudum ve çok dogru bir cümle söylemişin kardeşim başın sıkışınca RABBİM DİYON rahata gelince RABBİNİ unutuyon bu nasıl islama yaklaşım dini ni tanıma olur degilmi????????????
(((((()))))))

Sayın arkadaşlar bu sözler bana ise Allah Kabul eylesin inş ben ibadetlerimi yaparım. Şeytani ve nefsani fiilleri elimden geldiği kadar yapmamaya dikkat ederim. Sadece sormak istediğim soru en başta belirttiğim gibi zikirlerle istihare yapılır mı? Gördüğüm rüyanın hükmü neye delalettir?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt