Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Istiğfar... (1 Kullanıcı)

cimicip

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün hamdler Allah-u Te'ala ya mahsustur.Selam da O'nun seçkin kıldığı kulları üzerine olsun..

Salat-ü selamlar:
Allah-u Te'ala istiğfara devam eden kimsenin her sıkıntısı için bir çıkış yolu ve her kederi için bir ferahlık sağlar ve onu hiç beklemediği bir yerden rızıklandırır: buyuran Rasullüllah (s.a.v)in ve sabreden,sadakat gösteren,duaya devam eden,hayır yollarına infak eden ve seherde istiğfar eden al-i eshabının üzerine olsun..

Şu bi gerçektir ki insan,tabiatı gereği yorgun ve bıkkın bir varlıktır.O halde Allah-u Te ala ya duada bulunurken ve O'nu zikrederken yorgunluk haddine varmaktan sakınmak gerekir..

Allah-u Te ala ya ulaşmak isteyen insan dualar ve zikirler arasından,devam edebilmesi mümkün olan kadarını seçmeli ve bunlariçerisinden durumuna en uygun düşen,kalbini en çok yumuşatan ve diline en hafif gelenleri ezberlemelidir.

Zira kesintiye uğrayan çoktansa,kendisine devam edilen az,kalpte tesir bakımından daha kuvvetlidir. Az ve sürekli olan zikrin durumu, yağmur damlalarına benzer..

Nitekim bu damlalar sert bir taşın üzerine sürekli damladıklarında onda bile çukur açarlar..

Ama bir defada ya da uzun zaman bulunan farklı kerelerde dökülen çok su bir tesir bırakmaz..

Osman İbni Ebi'l-As (radıyallahu anh) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasülüllah Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

Yer yüzünde iki eman vardır: ben bir emanım (benim hayatım ümmetime toptan bir azap gelmemesi için bir güvencedir) istiğfarda bir emandır..

Ama ben götürüleceğim,istiğfar emanı ise kalacaktır.O halde siz her yeni bir günah işlediğiniz vakit istiğfara sarılın...

İstiğfarlarımızın kabulü dileğiyle AMİN..
!.......

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
“Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh”

TEVBE İSTAĞFAR OLSUN İNŞALLAH ALLAH'IM AFFETSİN...
ALLAHA EMANET OLUN
SELAM VE DUA İLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt