Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İşte Onlar Rasülullah'ı Böyle Seviyorlardı (1 Kullanıcı)

.:MvllT:.

Kayıtlı Kullanıcı
Siteye yeni üye oldum birazcık karışık geldi forum
bu yüzden bu konuyu nereye açacağıma karar weremedim
bende buraya açtım :)

İşte Onlar Rasüülullah'ı Böyle Seviyorlardı

Uhud savaşında müslümanların mağlubiyeti ve Rasülullah'ın şehid edildiği haberi Medine'ye ulaştığında, cepheye giden kadınlardan biri de Sümeyra bint-i Kays'tır.

Uhud savaşına Sümeyra bint-i Kays'ın babası, kocası, kardeşi ve oğlu da katılmıştı. Fakat o, bunlardan ziyade Rasülullah'ı merak ediyordu.

Uhud'a vardığında babasının, kocasının, kardeşinin ve oğlunun param parça olmuş cesetleriyle karşılaştı. Hepsi de şehit olmuştu.

Sahabiler Sümeyra bint-i Kays'a baş sağlığı diliyorlar, sabır tavsiyesinde bulunuyorlardı.

Sümeyra (r.anha) ise ısrarla Rasülullah'ı soruyordu. “Rasülullah ne yapıyor? Nasıldır? “ diyordu. “Allah'a hamd olsun iyidir.” dediler. Ama onu inandıramadılar. Ona Peygamberimizin bulunduğu yeri bildirdiler. Sümeyra r.anha , koşa koşa oraya gitti.

Rasülullah'ın sağ olduğunu görünce büyük bir sabır ve teslimiyet içerisinde şöyle dedi:

“Anam babam sana feda olsun Ya Rasülallah! Siz sağ olduktan sonra her türlü musibet bana hiç gelir

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim hoşgeldin ellerinize saglık rabbim razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim Ben Bu Meseleyi Sahaberin Hayati Adli Bir Kitabta Okumuştum Paylaşimin Için Cok Teşekkürler Keşke Bizde Bu Sabiri Gösterebilsek Allah Razi Olsun :)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) Razı olsun Kardeşim ...

Ellerine sağlık....Rabbimiz sahabi ruhu ile amel etme gayreti versin bizlere...

Selam ve dua ile...

bir mekke aşığı

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel paylaşımlar,emeğinize sağlık arkadaşlar (RABBİM )şefaatlerine cümlemizi nail eylesin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt