Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İşte Ağız Kokusunu Yok Eden Yiyecekler (1 Kullanıcı)

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mar 2008
Mesajlar
342
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
İşte nefesimizi yenileyen ve etkisini uzun olan gıdalar...

Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Elma ve Havuç: Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.

Nane Filizleri ve Tarçın: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı bire bir etkildir. Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.

Maydonoz ve Biberiye: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Baharatlar: Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı baharatlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
 

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Nis 2008
Mesajlar
36
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
59
İşte nefesimizi yenileyen ve etkisini uzun olan gıdalar...

Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Elma ve Havuç: Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.

Nane Filizleri ve Tarçın: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı bire bir etkildir. Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.

Maydonoz ve Biberiye: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Baharatlar: Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı baharatlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

Semanün aleyküm kardesim, ellerine saglik, bu güzel bilgiler icin tesekkürler.
Selam ve dualarimla iyi günler...........:H
 

KARA_HİLAL_42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Saol Kardeş Bu öğrendiğimiz Ii Oldu Toplumda Kötü Koku Ile Dolaşmak Hoş Olmazdi .allah Hak Teala Razi Olsun..
 

Alikan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eki 2007
Mesajlar
57
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Allah cc raziolsun kardeşim böylesine güzel bilgileri bizimle paylaştığın için...
 

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
6,076
Tepki puanı
15
Puanları
38
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Faydalı bilgiler için Allah razı olsun kardeşim.
Selam ve baki dua ile kalın.
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
s.a emeğine yüreğine sağlık selametle kal.verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.faydalı olmuş kanımca:)
 

çiğtanesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 May 2008
Mesajlar
66
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
yatmadan önce süt içilirse agızda bakteriye sebep oluyor
ama süt içtikten sonra agız su ile calkalanırsa
bakteri olusumu engelleniyor
 

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şub 2008
Mesajlar
623
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
32
Selamun Aleyküm. Paylaşımınız için teşekkürler... Çok güzel bilgilerdi...Allaha emanet olun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt