Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ISTANBUL AGLIYOR!.. (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
...Istanbul agliyor, ben agliyorum, Ayasofya agliyor, daha ötesi Koca Fatih Sultan Mehmed Han agliyor... Istanbul'a, vakiflara baktikca hep Koca Sultan düsüyor hatirima. Ve, vasiyetnamesi. Bak ne diyor emanete ihanet edenlere Fatih.
"Her kim, benim vakif sartlarimi degistirirse, noksanlastirirsa, Allah'in, meleklerin, insan ve bütün lanet edenlerin lanetleri üzerine olsun!.. Kildigi namaz, tuttugu oruc, yaptigi hac, kabul olmasin!.. Onlara ahirette sefaat edecek kimse bulunmasin!.."
Ayasofya, agliyor simdi... Sultan Ahmed ve Süleymaniye agliyor... Boy abdesti olmayan turistlerin kirli ayaklariyla cignedigi, müslümanlarin ak alinlarini koyduklari secdegahlar agliyor, mihraplar agliyor, mimberler agliyor. Hasili, sütun sütun taslar agliyor camiilerde.
Minarelerin burclari, agliyor, ezanlar agliyor... Ecdadin dualari sinmis en kuytu taslar, nakislar, nakkaslar agliyor gözlerimde...
Ben agliyor görüyorum, örfümüzde islamin kurallarinda, olmazlari olmamasi gereken yerlerde gördükce...
Deniz, limanlar, eski ve yeni mimareyi yükselten görkemli yapilar her adimda, mavi gök kubbeyi deliyormus gibi semalarla birlesen minareler, gizli bir yas tutuyor. Bakislar, davranislar, yorumlar, anlayislar, bambaska bu sehirde, tipki degisik iklimler gibi... Ben böyle görüyor, böyle anliyorum Istanbul'u.
Benim günah seli dedigim sokaklara, medeniyet örnegi diyen zihniyet de var... Benim agliyor dediklerime gülümseyenler, yas tutuyor dediklerime alkis tutanlar var... Inanan insanlara gerici, yobaz diyenler...
ISTANBUL YENIDEN FETIH BEKLIYOR MANZARASINDA SIMDI

Ahmed Günbay Yildiz'in "Sular Durulursa" adli romanindan

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ISTANBUL AGLIYOR!..

:(:|:( B)

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KAAN KARDEŞİM..

İSTANBUL AĞLIYOR MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE OKURKEN YAZINIZI DUYGULANMAMK ELDE DİİL..HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR VE DÜŞÜNÜYORUM..KOSKOCA Bİ OSMANLIYKEN ÖZ DEĞERLERİNE SAHİPKEN KENDİNE SIĞINANI KORUYUP KOLLARKEN ADİL ADALETLİ İKEN KUL HAKKINA RİAYET EDERKEN NASIL OLDU DA BU KADAR DEĞİŞTİ İNSANLARIMIZ..ÖYLE Bİ HAL ALDI Kİ HIRSIZ ÇALARKEN EV SAHİBİ SUÇLU OLDU HAKLI HAKKINI İSTERKEN HAKSIZ OLDU SEBEBSİZ YERE ÖLDÜRÜR OLDUK HELE O CANIM MANEVİYATIMIZ MANEVİ DEĞERLERİMİZ..ONLARI KORUMAK VE KALLAMAK İÇİN VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİMİZ...ANA KUZULARIMIZ..BİZİM ÖNCE İNSANIMIZIN YÜREK FETHİNE İHTİYACI VAR..TOPARLANMALI..GİDİŞAT İİ DİİL..ALLAH HAYREYLESİN SONUMUZU..EMEĞİNİZE SAĞLIK...

eeda

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMU ALEYKÜM
BURADA ASLINDA SUÇLANACAK OLAN YINE BIZLERIZ.ŞIMDIYE KADAR NE KADAR SAHIP ÇIKTIK KI ŞIMDI YAKINIYORUZ HER ZAMAN İŞ İŞTEN GEÇTIKTEN SONRA UYANIYORUZ.ARTIK NE KADAR TEPKI VERIRSEK VERELIM ESKISI GIBI OLMAYACAĞINI HERKES BILIYOR.BU DEMEK DEĞILDIRKI BIRAKALIM HAYIR YINE ELIMIZDEN NE GELIYORSA YAPALIM BELKI EWLATLARIMIZ RAHAT EDER.....ORASIDA ŞÜPHELI.......
YABBI YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

işte acı gerçeklerden biri daha.bu konuya degindigin için allah razı olsun.rabbim hepimize hidayet nasip etsin

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(O güzel yerlerimiz hep turistlerle dolu...Malesef:(

Kaan Erdem

Yönetici

A.S SİZDE ÇOK GÜZEL BELİRTMİŞSİNİZ...SELAM VE DUA İLE....

tuba07 yazdı:
S.A KAAN KARDEŞİM..

İSTANBUL AĞLIYOR MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE OKURKEN YAZINIZI DUYGULANMAMK ELDE DİİL..HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR VE DÜŞÜNÜYORUM..KOSKOCA Bİ OSMANLIYKEN ÖZ DEĞERLERİNE SAHİPKEN KENDİNE SIĞINANI KORUYUP KOLLARKEN ADİL ADALETLİ İKEN KUL HAKKINA RİAYET EDERKEN NASIL OLDU DA BU KADAR DEĞİŞTİ İNSANLARIMIZ..ÖYLE Bİ HAL ALDI Kİ HIRSIZ ÇALARKEN EV SAHİBİ SUÇLU OLDU HAKLI HAKKINI İSTERKEN HAKSIZ OLDU SEBEBSİZ YERE ÖLDÜRÜR OLDUK HELE O CANIM MANEVİYATIMIZ MANEVİ DEĞERLERİMİZ..ONLARI KORUMAK VE KALLAMAK İÇİN VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİMİZ...ANA KUZULARIMIZ..BİZİM ÖNCE İNSANIMIZIN YÜREK FETHİNE İHTİYACI VAR..TOPARLANMALI..GİDİŞAT İİ DİİL..ALLAH HAYREYLESİN SONUMUZU..EMEĞİNİZE SAĞLIK...

Kaan Erdem

Yönetici

A.S SELAM VE DUA İLE....

eeda yazdı:
ESSELAMU ALEYKÜM
BURADA ASLINDA SUÇLANACAK OLAN YINE BIZLERIZ.ŞIMDIYE KADAR NE KADAR SAHIP ÇIKTIK KI ŞIMDI YAKINIYORUZ HER ZAMAN İŞ İŞTEN GEÇTIKTEN SONRA UYANIYORUZ.ARTIK NE KADAR TEPKI VERIRSEK VERELIM ESKISI GIBI OLMAYACAĞINI HERKES BILIYOR.BU DEMEK DEĞILDIRKI BIRAKALIM HAYIR YINE ELIMIZDEN NE GELIYORSA YAPALIM BELKI EWLATLARIMIZ RAHAT EDER.....ORASIDA ŞÜPHELI.......
YABBI YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kaan abi...
yazarında belirttiği gibi, istanbul ağlıyor...
her kaldırımı maneviyat yüklü olan bu nadide şehir hüzünlü...
nasıl olmasın...geçmişini kaybetmiş...geleceğide meçhul...

ama hala böyle düşünenler varsa, yanlışlıkların farkındaysak,
hala umudumuz var olmalı değilmi?
paylaşım için teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
hayırlı günler kardeşim bundan bikaç sene önce dayımla görmeye gittik bu harika camiyi
ben çok etkilendim içinde namz kıldık ,seyrettik ,sizde de oldumu bilmiyorum mekan değiştirmiş gibi tarih öncesi yaşananları düşündüm burda namaz kılmş mübarek ismleri ne biliyim öyle huzur doldu ki içim
şimdi nasıl bilmiyorum oralar allaha emanet ediyorum ve herkim zarar vermeye çalışırsa
kıymetini bilmezse allaha havale ediyorum
slm ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt