Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ispanağı sever misiniz (1 Kullanıcı)

ziya_izmit

Kayıtlı Kullanıcı
Demir yönünden oldukça zengin bir bitki olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak, A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor.

Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Ispanak, ince uzun kökleri ile topraktan kendisi için gerekli olan bakır, iyot, kalsiyum, potasyum, fosfor gibi besinleri alır. Hem de bunların hepsinin belli bir ölçüsü vardır. Yani ıspanak, kökleri ile kara toprağın içinde gıdalarını araştırıyor, bakıyor ve bunlardan bir ölçü içinde alıyor. Peki ıspanağın kökleri bunu nasıl biliyor? Ispanak atom bilgini mi? Hayır olamaz diyorsunuz değil mi? Acaba ıspanağın her kökünde bir kimyager mi var? Tabiî ki bu da olamaz. Kimyagerler kara toprağın içinde ne arasınlar! Öyle ise bu ıspanak kökleri, her şeyi bilen, her şeyin ihtiyacına cevap veren, her şeyin her şeyle bağlantısını düzenleyen Yaratıcıínın emrinde değil midir?

seydam sultan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ispanağı sever misiniz

kardeşim paylaşımın için teşekkür ederim allah razı olsun ama ben bu nimetten faydalanamıyorum çünkü ıspanak yiyemem Bundan sonra bunları düşünerek bi nebze olsun yıspanakla aramın düzelmesini sağlayacağım inşallah başarırım allah ın izniyle benim için dua edin allah a emanet olun
selametle kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt