Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İsmimi değiştirmek istiyorum. (1 Kullanıcı)

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
İsmim Esmeray. Son zamanlarda iyice kafama takıldı ismimi değiştirmek istiyorum. 29 Yaşındayım ve bunca yıla kadar elbette bu isme adabde oldum ve herkes de bu isimle hitab ediyor. Fakat artık rahatsızlığım iyice arttı bu konuda. Sormak istediğim birkaç şey var aydınlatırsanız sevinirim.
1. İsmimi değiştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Nasıl isim değişir?
2. İsmimi değiştirmeme rağmen kimliğimdeki isim aynı kalırsa bir sorun teşkil etmez galiba ama insanların yine beni esmeray olarak çağırması sakıncalı mıdır?

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Hoşgeldiniz Kardeşim...

Hoşgeldiniz Kardeşim...

Selamünaleyküm
İsmim Esmeray. Son zamanlarda iyice kafama takıldı ismimi değiştirmek istiyorum. 29 Yaşındayım ve bunca yıla kadar elbette bu isme adabde oldum ve herkes de bu isimle hitab ediyor. Fakat artık rahatsızlığım iyice arttı bu konuda. Sormak istediğim birkaç şey var aydınlatırsanız sevinirim.
1. İsmimi değiştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Nasıl isim değişir?
2. İsmimi değiştirmeme rağmen kimliğimdeki isim aynı kalırsa bir sorun teşkil etmez galiba ama insanların yine beni esmeray olarak çağırması sakıncalı mıdır?

İsminizi mahkeme kararıyla değiştirebilirsiniz...
Ama geçerli delilleriniz olmalı...
Mahkemeyi ikna etmelisiniz...

Mahkeme kararı çıkınca da heryerdeki Nüfus, tapu vs. yerdeki isminizi mahkeme kararını bir dilekçeye ekleyerek başvuru ile değiştirebilirsiniz...
:evet
Allah kolaylık versin...
Selam ve DUA ile...
:H

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı

İsminizi mahkeme kararıyla değiştirebilirsiniz...
Ama geçerli delilleriniz olmalı...
Mahkemeyi ikna etmelisiniz...

Mahkeme kararı çıkınca da heryerdeki Nüfus, tapu vs. yerdeki isminizi mahkeme kararını bir dilekçeye ekleyerek başvuru ile değiştirebilirsiniz...
:evet
Allah kolaylık versin...
Selam ve DUA ile...
:H

Allah razı olsun. Bende araştırma yaptım. Yeterli sebep istiyorlarmış değiştirebilmek için. Dinen sakıncalı gördüm diye değiştirmeyebilirlermiş. Asıl sebep utanç verici, yanlış anlaşılır v.s. gibi nedenler istiyorlarmış. Peki ben kimlikdeki ismi değiştirmesem usulüne göre değiştirsem Ahirette çağrılacağım isim yeni ismim olmaz mı? Açıkcası anne babamın cehaleti yüzünden hem benim hemde ailemin acı çekmesini istemiyorum.

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı
Şahitlerle ispat istiyorlarmış mahkemede. Buda yalancı şahitliğe girmez mi. Daha büyük günaha girmek istemiyorum.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Olabilir ama...

Olabilir ama...

Allah razı olsun. Bende araştırma yaptım. Yeterli sebep istiyorlarmış değiştirebilmek için. Dinen sakıncalı gördüm diye değiştirmeyebilirlermiş. Asıl sebep utanç verici, yanlış anlaşılır v.s. gibi nedenler istiyorlarmış. Peki ben kimlikdeki ismi değiştirmesem usulüne göre değiştirsem Ahirette çağrılacağım isim yeni ismim olmaz mı? Açıkcası anne babamın cehaleti yüzünden hem benim hemde ailemin acı çekmesini istemiyorum.

Nüfustaki isimden farklı isim kullanmak farklı durumlara yol açabilir...
Bunu unutmayın...

Ama aileniz arasında, arkadaşlarınız arasında bir GÜZEL İSİM belirleyip bunu kullanmanızda sakınca olmaz...

Selam ve DUA ile...:evet:H

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
ESMERAY: </SPAN>(a.t.i.) Ka. - Siyah ay, buğday renkli, karayağız.

Aleyküm Selam

isminizin anlamına baktım kötü bişey göremedim sizi rahatsız eden nedir?</SPAN>

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı
ESMERAY: </SPAN>(a.t.i.) Ka. - Siyah ay, buğday renkli, karayağız.

Aleyküm Selam

isminizin anlamına baktım kötü bişey göremedim sizi rahatsız eden nedir?</SPAN>

Esmeray arapça ve türkçe karışımı bir isim. Buda bir merak konusu elbet. Acaba bu şekilde ismimle çağrılma gibi bir durum söz konusu mu? Başka bir yerde okudum. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hazretleri kötü manası olmayan isimleri değiştirmezmiş. Bu bir umut ışığı oldu benim için. İçinde türkçe olduğu için değiştirmek istiyorum. Benim rahatsızlığım bu Rüya Hanım

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı
Nasib olursa da bu soruma net olarak cevap alabilirsem. Çevremden bana en azından isim benzerliği olarak yakın olan Esma ismi ile hitab etmelerini rica edeceğim. Cevaplarınız içinde Allah binbir kere razı olsun ki ilgi alaka gösteriyorsunuz. Bu siteyi bulduğum çok yararlı oldu. Şu an bile inşallah dahada hayırlı olacak.

Su_DaMLaSi

Kayıtlı Kullanıcı
En başta babanızı mahkemeye vereceksiniz

bu yolla daha kolay isim degiştirmek

bir arkadaşım öyle yaptı

ama ben olsam degiştirmem esma veya esmer ay
isimle cisimle fark edermi
maneviyat önemli bana göre selam ve dua ile

esmeray2005

Kayıtlı Kullanıcı
Doğru olabilir elbet. Allah razı olsun.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Esmeray arapça ve türkçe karışımı bir isim. Buda bir merak konusu elbet. Acaba bu şekilde ismimle çağrılma gibi bir durum söz konusu mu? Başka bir yerde okudum. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hazretleri kötü manası olmayan isimleri değiştirmezmiş. Bu bir umut ışığı oldu benim için. İçinde türkçe olduğu için değiştirmek istiyorum. Benim rahatsızlığım bu Rüya Hanım

Hadi hayırlısı olsun sizin için ama isminizi ben beğendim kulağa hoş geliyo tabiki bence sence yorumda yapmak istemiyorum doğru olan neyse onu yapın selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt